سبک سازی در سازه ها

 

سبکسازیدرسازهها

نیاز گسترده و روز افزون جامعه به ساختمان و مسکن و ضرورت استفاده از روش ها و مصالحساختمانی جدید به منظور افزایش سرعت ساخت سبک سازی افزایش عمر مفید ونیز مقاوم نمودن ساختمان در برابر زلزله را بیش از پیش مطرح کرده است .حل مشکلاتی نظیر زمان طولانی اجرا عمر مفید کم و یا هزینه زیاد اجرای ساختمان ها نیاز مند ارائه راهکار هائی به منظور استفاده عملی از روش های نوین ومصالح ساختمانی جدید جهت کاهش وزن و کاهش زمان ساخت , دوام بیشتر و نهایتا کاهش هزینه اجراست . سبک سازی یکی از مباحث نوین در علم ساختمان است که روز به روز در حال گسترش و پیشرفت می باشد . این فن اوری عبارتست از کاهش وزن تمام شده ساختمان با استفاده از تکنیک های نوین ساخت مصالح ساختمانی جدید و بهینه سازی روش های اجرا کاهش وزن ساختمان علاوه بر صرفه جویی در هزینه زمان و انرژی زیان های ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله را کاهش داده و صدمات ناشی از وزن زیاد ساختمان را به حداقل می رساند.


برای بکارگیری تکنیک های سبک سازی نخست باید به مسئله اول علل سنگین شدن وزن ساختمان توجه کافی شود پس از شناخت این علل و عوامل باید جهت حذف یا به حداقل رساندن تاثیر آنها و وزن تمام شده ساختمان تلاش نمود .
روش های سبک سازی ساختمان به کمک مصالح ساختمانی جدید به طور عمده به دو دسته تقسیم می گردند:
1)سبک کردن اجزای باربر ساختمان
2)سبک کردن سازه ساختمان
بخش عمده ای از مباحث مربوط به سبک سازی وتکنیک های رایج در مورد دستیابی به وزن مناسب ساختمانی را در بر می گیرد که شامل : شناخت مصالح سبک رایج در صنعت ساختمان (در داخل و خاج کشور ) و تکنولوژی مصالح ساختمانی جدیداستفاده از آنها, معیار های ارزیابی میزان کارایی این مصالح بعنوان مصالح سبک و میزان تاثیر به کار گیری مصالح نو در کاهش وزن ساختمان هزینه و زمان مورد نیاز اجرای یک ساختمان .
تعریف مصالح سبک : مصالح سبک به مصالحی اطلاق می شود که وزن مخصوص انها از نمونه های مشابه کمتر بوده و استفاده از آنها به کاهش وزن کلی ساختمان بیانجامد.


مصالح ساختمانی جدیدسبک در یک تقسیم بندی کلی به سه دسته تقسیم می شوند :
1)مصالح سبک سازه ای
2)مصالح سبک غیر سازه ای
3) سیستم ها


مصالح سبک سازه ای:
به ان دسته از مصالح ساختمانی جدید گفته می شود که در موارد سازه ای در بنا به کار برده می شوندبه سه نوع تقسیم می شوند:
1) بتنی
2) طبیعی
3)صنعتی

بتن سبک :
یکی از مصالح ساختمانی جدیدمهم و کار امد در صنعت ساختمان مدرن است و دارای کاربرد های متنوعی دارد . قاب های ساختمانی با مصالح ساختمانی جدیدچند منطقه و دیوارهای جداکننده , سقف های پوشاننده , صفحات انعطاف پذیر پل ها , عناصر پیش تنیده و پس تنیده و بقیه اجزا از جمله این مواد هستند در بسیاری از موارد فرم های معماری و عمرانیاز تلفیق شده طرح های عملکرد ای می تواند به اسانی و بهتر از هر مصالح ساختمانی جدیددیگری بوسیله بتن سبک حاصل شود.


انواع بتن سبک : در یک تقسیم بندی کلی به سه دسته زیر تقسیم می شوند
1) بتن سبک
2) بتن اسفنجی
3) بتن بدون ریز دانه
بکار گیری بتن سبک به عنوان یک نوع از مصالح ساختمانی جدید ضمن کاهش بار مرده ساختمان سرعت بسیار زیادی در اجرا بوجود می اورد.مزایای استفاده از بتن سبک سازه ای عبارتست از : بر خورداری از امتیاز سرعت در نصب , انطباق با هر نوع نقشه ساختمانی , وزن کم , مقاومت زیاد و به صرفه می باشد بتن مصرفی در دیوار های غیر باربر - مصالح ساختمانی جدید
مصارف تیر اهن را حذف کرده یا به حداقل ممکن کاهش می دهد و انرژی مصرفی اولیه ان ۱۰ درصد آجر هم حجم خود است . بتن سبک سازه ای
دارای خاصیت ویژه ای از نظر ایزولاسیون در برابر حرارت و صداست . (بتن های عایق حرارتی)


بتن سبک را میتوان از لحاظ هدف از کاربرد آن به سه دسته کلی تقسیم کرد:
1)بتن سبک سازه ای
2)بتن سبک مورد مصرف در واحد
بتن غیر سازه ای (بتن عایق بندی و جداکننده)
کاربرد بتن سازه ای سبک در مرحله اول مبتنی بر ملاحظات اقتصادی است.
انواع بتن سازه ای سبک را می توان با توجه به روش تولید انها بصورت زیر طبقه بندی کرد:


بتن سبک دانه :
با استفاده از سنگ دانه های سبک و متخلخل که وزن مخصوص ظاهری آنها کمتر از ۶/۲ می باشد . این نوع بتن بعنوان بتن دانه سبک شناخته می شود.

بتن اسفنجی :
با ایجاد حفره های بزرگ در داخل بتن با ملات بدست می آید . این حفره ها باید به وضوح از حباب های فوق العاده ریز ناشی از حباب ریز قابل تشخیص باشند انواع مختلف این نوع بتن با اسامی بتن اسفنجی بتن متخلخل و بتن کفی یا گازی شناخته می شوند.

بتن بدون ریز دانه:

با حذف ریز دانه ها از مخلوط به طوری که تعداد زیادی حفره های درونی در بتن ایجاد شود در این موارد معمولا درشت دانه های معمولی مورد استفاده قرار می گیرند . این نوع بتن بدون ریز دانه شناخته می شود.

بتن سبک دانه:
اولین تقسیم بندی را می توان بین سنگدانه های طبیعی و مصنوعی قائل گردید . گروه اصلی سنگدانه های سبک طبیعی عبارت است از دیاتومه سنگ پا پوکه سنگ جوش های اتش فشانی و توف به استثنای دیاتومه همه این ها دارای منشا آتش فشانی

سنگ دانه های طبیعی :
سنگ دانه های مصنوعی, رس , شیل و اسلیت منبسط شده ورمیکولیت سرباره کوره ای سنگدانه کلینگر و پس مانده زغال
بتن های بدست امده از سنگ دانه های سبک به سه دسته تقسیم می شوند

بتن ساز ه ای:
از رس وشیل منبسط شده و به روش خاکستر های کلوخه ای , خاکستر بادی گندوله ای و سر بار منبسط شده و رس , اسلیت و شیل منبسط شده بدست می آید

بتن با مقاومت متوسط ( بتن نیمه سازه ای ):
از پوکه سنگ ها و سنگ های آتشفشانی تولید می شود

بتن جدا کننده:
بتن (عایق ) از پرلیت و ورمیکولیت حاصل می شود . مصالح ساختمانی جدید
بتن سبک با سبکدانه پلی استایرن
نمونه موردی از سنگ دانه های سبک تولید داخل
سنگ دانه های سبک لیکا

ویژگی های عمومی دانه های لیکا
بافت متخلخل دانه های لیکا که از انبساط خاک رس و در نتیجه ایجاد و محبوس شدن گازها در توده خمیری روان در دمای حدود ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد بوجود می اید . از خصوصیات اساسی این دانه ها می باشد.


نتیجه گیری :
کسب مقاومت فشاری بتن به عنوان یک مصالح ساختمانی جدیددر حد مقاومت بتن سازه ای با استفاده از بتن سبک حاوی لیکا امکان پذیر است به کار گیری میکروسیلیس در ساخت نمونه های بتن سبک باعث افزایش مقاومت فشاری بتن گردد.
استفاده از میکرو سیلیس باعث کاهش جذب حجمی و جذب مویینه بتن سبک حاوی لیکا می شود.
جمع شدگی ۹۰ روزه بتن سبک حاوی لیکا به کار گیری میکرو سیلیس کمتر از نمونه شاهد می باشد.
به طور کلی توصیه می گردد با توجه به منابع فراوان رس در کشور هم چنین تکنولوژی ساخت دانه های لیکا و ساخت سازه های سبک بررسی و دانه های بتن سبک حاوی لیکا در سطح گسترده تری انجام گردد و دستور العمل ها و استاندارد هایی بتنو مصالح ساختمانی جدیدبرای استفاده از لیکا در صنعت ساختمان سازیتدوین گردد.


مطالب مشابه :


مصالح جدید

مصالح جدید. همچنین در سیستم های ساختمانی pss، با ايجاد سطوح صاف در ساختمان، هرگونه




مقاله ای در مورد "مصالح نوین ساختمانی"

مهمترین مطالب درباره مصالح ساختمان - مقاله ای در مورد "مصالح نوین ساختمانی" -




تازه های مصالح ساختمانی

سیواکس یک محصول ساختمانی جدید است که با تکنولوژی بسیار پیشرفته در صنعت ساختمان بکار می رود




سبک سازی در سازه ها

مصالح ساختمانی جدید سبک در یک تقسیم بندی کلی به سه دسته تقسیم می شوند : 1)مصالح سبک سازه ای 2)




مصالح ساختمانی جدید

نظام مهندسی روستایی شهرستان بجستان - مصالح ساختمانی جدید - انجام خدمات نظارتی روستائی




مصالح جدید ساختمانی (وینیل)

کار و فناوری خواف - مصالح جدید ساختمانی (وینیل) - وبلاگ سرگروه آموزشی درس کار و فناوری




برچسب :