شـنـاخت نامه كتابخانه عمومي علامه طباطبائي شهرضا

  تاسيس كتابخانه در شهرضا به سالهاي 1320بر مي گرددواز سال 1343كتابخانه عمومي فرهنگ بطور رسمي آغاز بكار كرده، در سال 1347كتابخانه شماره 2 تاسيس گرديد0 كتابخانه علامه طباطبائي شهرضا در سال 1359 از ادغام 2 باب كتابخانه (عمومي فرهنگ  و شماره 2) در مكان فعلي  افتتاح و به نام علامه طباطبائي مزيّن گرديد ،   در سال 1374 بدنبال پي گيريهاي مستمر، قطعه زميني به مساحت 350 متر مربع كه در مجاورت كتابخانه بود خريداري و امكان توسعه كتابخانه فراهم گرديد . كتابخانه فعلي از قسمتهاي مختلف تشكيل شده (مخزن ،بخش مجلات و نشريات ادواري ،سالن هاي مطالعه و سالن نگارخانه و …).
كتابخانه در حال حاضر 27860 جلد كتاب و 163عنوان نشريه دارد و داراي حدود 3000 عضو فعال مي باشد و نيروي انساني كتابخانه   منحصر است به 2 نفرنيروي پیمانی ، 2نفر به صورت قراردادی ، و یک نفر نیروی خدماتی كه انبوه كار خدمات فني و خدمات عمومي و امانت كتاب را در 2شيفت كاري صبح و عصر انجام مي دهند . بخش مرجع :   همچنين همزمان با اين خدمات بخش كتب مرجع با بيش از 1600 جلد كتاب به صورت قفسه باز جهت دسترسي آسان مراجعين به اين منابع راه اندازي گرديده است كه مورد استقبال  مراجعين قرارگرفته است.  .سالن مطالعه :اين كتابخانه داراي دو سالن مطالعه (خواهران وبرداران ) با ظرفيت 300 نفر در دو نوبت  صبح و عصر به طور يكسره در اختيار مراجعين مي باشد . سالن مطالعه پژوهشگران : جهت احترام به حقوق پژوهشگران ،قسمتي از كتابخانه به اين مهم اختصاص يافته است. نگار خانه : نگارخانه حكيم الهي با 2   سالن جهت ارائه آُثار هنري هنرمندان شهر و برگزاري نمايشگاههاي مختلف  در كتابخانه پيش بيني و تجهيز شده   ، كه تا كنون نمايشگاه هاي متعددي از آثار هنرمندان  رشته هاي مختلف هنري شهر ستان در آن برگزار  وبا استقبال شايان توجه مراجعين   موجب افزايش اعضاي كتابخانه گرديده است.
گسترش فرهنگ مكتوب كه همواره از اهداف كاركنان ومسئولين كتابخانه شهرضا مي باشد، مارا بر آن داشت گامهاي مؤثري در این جهت برداريم  که بدينوسيله گوشه هايي از اقداماتی كه درجهت جذابيت وارتقاء سطح خدمات كتابخانه انجام گرفته به شرح ذيل اعلام مي گردد. .الف:فضا سازي درجهت استفاده بهينه از فضاي كتابخانه وبا توجه به اينكه  مخزن كتابخانه از نور و گنجايش كافي برخوردار نبود ، همچنين كمبود فضاي بخش مجلات ، نشريات ادواري ومرجع و عدم تناسب سالن مطالعه برادران و خواهران با همفكري و تلاش كاركنان كتابخانه  با طرح  جديد ، جابجايي مخزن،سالنهاي مطالعه،بخش هاي مرجع ومجلات با تلاش بي شائبه همكاران انجام و مشكلات فوق مرتفع گرديد    ب :زيبا سازي محيط       با انجام تغييرات جديد،انتقال و چينش مناسب قفسه مجلات در مدخل ورودي كتابخانه وسهولت دسترسي به اين منابع  همچنين با تهيه گلدانهاي زينتي  جذابيت خاصي به اين قسمت كتابخانه  داده شد ، كه موردتوجه و تقدير بسياري از مراجعين وبازديد كنندگان قرار گرفته است . ج : بخش کودکان         با توجه به بیانات گهر بار مقام معظم رهبری مبنی بر «  ایجاد عادت مطالعه به افراد جامعه از دوران کودکی »  از مهرماه سال 1386 اقدام به ایجاد بخش ویژه کودکان در مدخل ورودی کتابخانه نموده و با جذب بیش از 1200جلد کتاب کودکان و زیبا سازی این مکان محیطی شاداب و جذاب جهت کودکان مهیا گردیده است.   د:  ویترین تازه های نشر      جهت اطلاع مراجعین از منابع جدید 2 عدد ویترین گردان در وسط کتابخانه تعبیه شده و کتابهای جدید ابتدا در این ویترین به معرضی دید عموم گذاشته می شود . و: ویترین مؤلفین ونویسندگان شهرضایی به منظور آشنایی بیشتر مردم و مراجعین کتابخانه 4عدد ویترین دیواری در سالن کتابخانه نصب گردیده که علاوه بر اینکه  آثار نویسندگان ومؤلفین شهرستان شهرضا را در معرض دید عموم قرار می دهد زیبائی خاصی به فضای کتابخانه بخشیده است .
       فعاليتهاي جنبی               اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شهرضا همه ساله در ایام هفته کتاب برنامه های ویژه ای را برگزارمي نمايد. ‌أ-     جهت گسترش فرهنگ مكتوب شهرستان اقدام به اهدای  كتاب بين كتـابخانه هـاي مـدارس ،مساجد و ديگر كتابخانه هاي سطح شهر در هفته كتاب شده است. ‌ب-       برگزاري نمايشگاه كتاب به مناسبت هفته كتاب در محل نگارخانه كتابخانه. ‌ج-        برگزاري مسابقه داستان نويسي (كتاب ، كتابخواني ،كتابخانه) و اهداي جايزه به نفرات برتر. ‌د-         برگزاري مراسم روز كتابدار وتقدير از كتابداران نمونه واهداي لوح تقدير وهديه جهت تشويق كتابداران. ‌ه-         برگزاری مراسم تجلیل از خادمان فرهنگ مکتوب . ‌و-         اجرای مسابقات در طول سال به مناسبتهای مختلف. ‌ز-         برگزاری برنامه قصه گویی  و نمایش دربخش کودکان در طول سال و به مناسبت های مختلف. ‌ح-    به منظور آشنایی بیشتر دانش آموزان با محیط کتابخانه و جذب آنان به فرهنگ کتاب وکتابخوانی با هماهنگی مسئولان آموزشگاهها ، برنامه بازدید دانش آموزان  در سطوح مختلف تحصیلی با حضور مربیان و مسئول کتابخانه  در طول سال تحصیلی انجام می شود . ‌ط-        همکاری در برگزاری آزمون سراسری انجمن خوشنویسان  در محل کتابخانه در طول سال .        


مطالب مشابه :


معرفي كتاب درباره مرحوم علامه طباطبايي

کشکول - معرفي كتاب درباره مرحوم علامه طباطبايي - اطلاعات عمومی در تمام زمینه ها




كتاب :شيعه در اسلام - علامه‏سيد محمد حسين طباطبايى

شیعه شناسی - كتاب :شيعه در اسلام - علامه‏سيد محمد حسين طباطبايى - در زمینه شیعه‌شناسی و




ركسانا نيستم اگر ... /طباطبایی

ركسانا نيستم اگر ناهيد طباطبايي انتشارات چشمه. كتاب چهل سالگي را كه از خانم طباطبايي




نقد و بررسي كتاب «اقليم خاطرات» اثر فاطمه طباطبايي

بسم الله الرحمن الرحیم. حکمت متعالیه - نقد و بررسي كتاب «اقليم خاطرات» اثر فاطمه طباطبايي -




شـنـاخت نامه كتابخانه عمومي علامه طباطبائي شهرضا

كتابخانه علامه طباطبايي كتابخانه در حال حاضر 27860 جلد كتاب و 163عنوان نشريه دارد و




سخنان بزرگان درباره اهميت كتاب و كتاب خواني

آيت الله طباطبايي: به نظر من، كتاب بيش از درس و معلم به انسان مي ‏آموزد. من نُه دهم معلومات




نقد بر کتاب " دیباچه ای بر نظریه انحطاط ایران "

نقد بر كتاب «ديباچه‌اي بر نظريه انحطاط ايران» مقدمه اين كتاب توسط دكتر سيدجواد طباطبايي در




نمایش عروسکی

كتابخانه علامه طباطبايي شهرستان شهرضا - نمایش عروسکی - كتاب و كتابخواني




منابع کارشناسی ارشد

-1 كتاب روش‌هاي آماري انتشارات دانشگاه علامه طباطبايي، 1376. كتاب شيوة نگارش فارسي در




برچسب :