برچسب انرژي

 

با توجه به معيارهاي مختلف تعيين شده از سوي مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران در کشور ما بيش از 6 نوع آرم استاندارد که نشان دهنده کيفيت، سلامت و ايمني محصولات عرضه شده در بازار مي باشند، وجود دارد.
اطمينان از بازدهي و ميزان مصرف انرژي در وسايل برقي:  نشان استاندارد بر روي وسايل برقي، بيان گر بازدهي و ميزان مصرف انرژي در آنها نيست، بلکه فقط نشان دهنده ايمني و عملکرد خوب دستگاه مورد نظر است. ولی تنها اطمينان از ايمني و عملکرد دستگاه براي تهيه بهترين وسيله برقي خانگي کافي نیست. کارآيي و پايين بودن ميزان مصرف انرژي در آن وسيله هم مهم است.
معرفي برچسب انرژي: برچسب انرژي امروزه در اغلب کشورهاي جهان وجود دارد و مصرف کننده را با ميزان کارآيي هر يک از وسايل انرژي بر خانگي آشنا مي کند. هم چنين اطلاعات مشترک در همه وسايل و اطلاعات اختصاصي مربوط به هر وسيله انرژي بر را در اختيار مصرف کنندگان قرار مي دهد.
برچسب انرژي از قسمت هاي مختلفي تشکيل شده است که هر قسمت نمايان گر اطلاعاتي است. که به طور مثال خريداران ماشين لباسشويي مي توانند با توجه به اين اطلاعات در هنگام خريد دستگاهي را انتخاب کنند که در مقايسه با ساير مدل هاي مشابه داراي کارآيي و بازدهي بيشتري باشد.

برچسب انرژي چيست؟
برچسب مصرف انرژي صفحه اي ،حاوي اطلاعات مربوط به مصرف انرژي تجهيزات انرژي بر مي باشد. در اين برچسب شاخص مصرف انرژي وسيله مورد نظر به همراه رتبه هاي برچسب انرژي به صورت حروف A تا G كه داراي رنگ بندي از سبز پررنگ تا  قرمز تيره مي باشد وجود دارد. اين برچسب جهت استفاده مصرف كننده هاي مختلف و جهت مقايسه وسيله هاي پربازده و كم بازده مي باشد. در برچسب انرژي نام محصول، نام كارخانه توليدي، مدل محصول به همراه ميزان مصرف انرژي وسيله مورد نظر به همراه رتبه هاي برچسب انرژي، رتبه اخذ شده محصول مورد نظر و آرم موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران كه در داخل آن نام انرژي نوشته شده است ديده مي شود. در برخي از برچسب هاي مصرف انرژي علاوه بر اطلاعات انرژي، برخي از شاخص هاي مورد نظر مصرف كنندگان نيز نوشته شده است.

بخش چهارم  برچسب انرژي به وسيله 7 حرف لاتين از A تا G درجه بندي شده است که هر يک از حروف معرف درجه اي از کارآيي دستگاه مي باشد. حرف A نشانگر بيش ترين بازدهي دستگاه و حرف G نشان گر کم ترين بازدهي دستگاه است. بنابراين هر چه رتبه دستگاه بيش تر باشد کارآيي آن نسبت به ميزان انرژي که مصرف مي کند بيش تر است. مصرف کنندگان مي توانند در هنگام خريد وسايل برقي خانگي با دقت و توجه به حرف لاتين درج شده در اين قسمت از ميزان کارآيي و بازدهي دستگاه اطلاع يابند.
فوايد استفاده از برچسب انرژي چيست؟ استفاده از برچسب انرژي مزايا و فوايد گوناگوني براي مصرف کنندگان اين گونه وسايل دارد که از آن جمله مي توان به موارد زير اشاه کرد:
١) انتخاب درست و آگاهانه مردم در هنگام خريد وسايل برقي خانگي.
2) آشنا ساختن مصرف کنندگان با ميزان کارآيي و بازدهي وسايل برقي خانگي
3) بهينه سازي و کاهش مصرف انرژي
4) کاهش هزينه انرژي مصرفي در خانواده ها
5) کاهش آلودگي محيط زيست
6) ارائه اطلاعات اختصاصي ويژه هر وسيله برقي
7) ارائه اطلاعات مشترک در مورد وسايل برقي شامل: علامت تجاري و نام شرکت سازنده، مدل دستگاه و نشان استاندارد
روند توليد وسايل برقي و مصرف آنها در کشور: عدم توجه توليد کنندگان داخلي به مرغوبيت، بازدهي مفيد، ميزان مصرف انرژي در وسايل انرژي بر و هم چنين عدم توجه به طراحي و ساخت مناسب و منطبق بر استاندارد هاي معتبر و  بهينه جهاني و هم چنين استفاده بي رويه مصرف کنندگان و عدم اطلاع آنها از نحوه استفاده درست از اين وسايل، سبب گرديده است که بخش خانگي و تجاري در کشورمان مصرف کننده حدود 37 درصد از کل انرژي نهايي کشور باشد.
در حال حاضر وسايل انرژي بر خانگي ما نسبت به مدل هاي بهينه جهاني حداقل 40 درصد بيش تر انرژي مصرف مي کنند. اين مشکلات، دولت را بر آن داشت تا با تدوين استاندارد مصرف انرژي در وسايل انرژي بر خانگي به رفع آن ها اقدام کند. به همين منظور دولت  تدوين اين استاندارد را در وسايل برقي خانگي ضروري اعلام نمود و با تشکيل کميته تعيين معيارهاي مصرف انرژي که متشکل از نمايندگان وزارتخانه ها و سازمانهاي مختلف مي باشند، اقدامات اوليه در جهت تهيه و تدوين اين استاندارد از سال 1375 در کشور آغاز شد.
در حال حاضر با راه اندازي 7 آزمايشگاه، امکان آزمايش 7 وسيله برقي شامل: يخچال و فريزر، کولر آبي و گازي، آبگرمکن برقي، ماشين لباسشويي، اتو برقي و موتورهاي الکتريکي فراهم شده است.
اولين استاندارد مصرف انرژي در کشور ما براي يخچال و فريزرها انجام شد و کليه کارخانه هاي سازنده، ملزم به رعايت آن در توليد محصولات خود شدند.زیرا يخچال ها و فريزرها ، مهم ترين مصرف کنندگان انرژي در بين ساير وسايل برقي خانگي هستند. يخچال و فريزرها به تنهايي در سال ١380 حدود ١6 ميليارد کيلو وات ساعت برق مصرف کرده اند. و در حال حاضر در کشور ما بيش از ١8 ميليون يخچال و فريزر وجود دارد که سالانه حدود 000/300/1 دستگاه نيز به آن اضافه مي شود.
آيا مي دانيد: روزانه به طور ميانگين 22 بار درب يخچال باز و بسته مي شود. براي توليد برق يک يخچال و فريزر سالانه 400 کيلوگرم گاز گلخانه اي وارد جَو زمين مي شود.

Ketabeoloum.blogspot.com


مطالب مشابه :


پيام هاى بهداشتی برای دانش آموزان

خردسرا - پيام هاى بهداشتی برای دانش آموزان - علوم تجربی - خردسرا




20 تحول برتر زيست

خردسرا - 20 تحول برتر زيست - علوم تجربی - خردسرا 1- ميكروب‌هايي براي مبارزه با فساد دندان




چگونه شهاب سنگ پيدا کنيم؟

خردسرا - چگونه شهاب سنگ پيدا کنيم؟ - علوم تجربی - خردسرا




ديابت يک بيماري پيچيده

خردسرا - ديابت يک بيماري پيچيده - علوم تجربی - خردسرا




نیاز كودكان به ویتامین D

خردسرا - نیاز كودكان به ویتامین d - علوم تجربی - خردسرا




از بزرگان بیاموزیم

خردسرا - از بزرگان بیاموزیم - علوم تجربی - خردسرا شو پنهاور: ما به ندرت اتفاق ميافتد درباره




انيشتين سر سفره هفت سين دكتر حسابي

خردسرا - انيشتين سر سفره هفت سين دكتر حسابي - علوم تجربی - خردسرا




چگونه جذاب باشیم؟

خردسرا - چگونه جذاب باشیم؟ - علوم تجربی - خردسرا چگونه جذاب باشیم؟ فریبندگی یعنی این که




دانستنی ها در مورد بدن انسان

خردسرا - دانستنی ها در مورد بدن انسان - علوم تجربی - خردسرا




در باره بيماري اوتيسم

خردسرا - در باره بيماري اوتيسم - علوم تجربی - خردسرا




برچسب :