معرفی کتاب آیین دادرسی مدنی در نظم حقوقی کنونی

کتاب آیین دادرسی مدنی در نظم حقوقی کنونی یکی از تالیفاتی است که برای تدوین و نگارش آن وقت زیادی صرف شده است این کتاب به عنوان مرجعی کامل برای دانشجویان حقوق می تواند مفید باشد. به متقاضیان آزمون های مختلف وکالت، قضاوت، کارشناسی ارشد و  دکترای حقوق خصوصی مطالعه این کتاب توصیه می شود. برای داوطلبانی که فرصت زیادی برای مطالعه ندارند توصیه می شود فقط قسمت توضیح ذیل مواد را مطالعه کنند در مقدمه این کتاب چنین آمده است

Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEAR-SAMicrosoftInternetExplorer4 از جمله ویژ گی های کتاب ( آیین دادرسی مدنی در نظم حقوقی کنونی) می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱ـ این کتاب به شرح( قانون آیین دادرسی  دادگاهای عمومی و انقلاب، کتاب اول در امور مدنی. مصوب ۱۳۷۹) اختصاص دارد . این قانون  به قانون آیین دادرسی مدنی معروف است ، در عنوان کتاب هم به همین عنوان مشهور، از آن یاد شده است . در این قانون ، قانونگذار فقط به مقررات آیین دادرسی مدنی به معنای اخص پرداخته است . مقررات سازمانی در قانون دیگری به نام (قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب ۱۳۷۳ اصلاحی ۱۳۸۱ )مورد تقنین قرار گرفته است که این قانون در قسمت پیوستها صرفا جهت سهولت مراجعه ذکر شده است .

۲- در این کتاب در ذیل هر ماده ابتدا به توضیح و تفسیر هر ماده پرداخته ایم . در این قسمت سعی شده از همه منابع آیین دادرسی مدنی اعم از کتاب ، جزوه درسی ،  پایان نامه ، مجله ، سایت اینتر نتی و....... برای شرح مواد استفاده شود . برای ایجاد اعتماد بیشتر نظرات اساتید صاحب نظری مانند جناب آقای دکتر شمس و مرحوم دکتر متین دفتری ترجیح داده شده است ، البته در مواردی هم جسارت اظهار نظر هم نموده ام.

۳- بعد از توضیح ماده، در صورت وجود ، به رویه قضایی پرداخته ایم . در این قسمت آرا وحدت رویه ، آرا شعب دیوان عالی کشور و آرا محاکم انتظامی طرح شده است . ارزش این آرا در شرح و تفسیر مواد فوق العاده است.

۴- بعد از رویه قضایی ، نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه که قبل از انقلاب به اداره حقوقی دادگستری مشهور بوده طرح شده است . در جمع آوری این نظرات سعی شده آخرین نظرات این مرجع جمع آوری شود . لازم به ذکر است از مجموع آنچه تحت عنوان رویه قضایی و نظرات مشورتی ذکر شده است ، صرفا به موجب ماده ۲۷۰ و ۲۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری،  آرا وحدت رویه لازم الاتباع است. سایر موارد، صرفا ارزش نظری و علمی دارد و البته برای اهل تحقیق می تواند بسیار راه گشا باشد.

۵- در موارد متعددی، مواد این قانون به قوانین دیگری مرتبط است که ممکن است نیاز به رجوع داشته باشد. لذا برای سهولت کار هر قانون مرتبطی را در انتهای ماده مورد نظر، ذکر کرده ایم .

۶- در ذیل هر ماده چنانچه ماده ای مرتبط با همان ماده در همین قانون مورد شرح وجود داشته، بلا فاصله ذکر شده است.

۷- جهت راهنمایی، در ابتدای کتاب راهنمای علامتهای اختصاری آمده است . لازم به توضیح است  که در قسمت رویه قضایی مقصود از (ش) شماره حکم صادره از دیوان عالی کشور است و مقصود از همین حرف در قسمت نظریه مشورتی شماره نظریه مشورتی است .

۸- چون قوانین مفصلی در ارتباط با (ق.آ.د.م) وجود دارد، لازم بود این قوانین  در آخر کتاب تحت عنوان  (پیوستها ) ذکر شود . این شیوه مطلوبتر به نظر رسید .چون اگر این مواد در قسمت قوانین مرتبط ذکر می شد باعث بی نظمی می گردید. ضمن آن که، لازم دیده شد، متن این قوانین به صورت کامل ذکر شود .

 


مطالب مشابه :


آیین دادرسی مدنی در نظم حقوقی کنونی

کتاب آیین دادرسی مدنی در نظم حقوقی کنونی که در بهار ۹۰ به توسط نشر میزان منتشر گردید در




معرفی کتاب آیین دادرسی مدنی در نظم حقوقی کنونی

کتاب آیین دادرسی مدنی در نظم حقوقی کنونی یکی از تالیفاتی است که برای تدوین و نگارش آن وقت




معرفی کتاب اجرای احکام مدنی در نظم حقوقی کنونی

معرفی کتاب اجرای احکام مدنی در نظم حقوقی کنونی - حقوق مدنی در نظم حقوقی کنونی» را




قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی

طرح اکثر سؤالات حقوق مدنی در آزمونهای حقوقی کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی




منابع خصوصی

حقوق مدنی قانون مدنی در نظم کنونی دکتر ناصر کاتوزیان خودآموز و راهنمای حقوق مدنی




قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی

قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی دانلود سوالات آزمون کارشناسی ارشد حقوق سال ۹۰ .




ویژگیهای کتاب ق.م در نظم حقوقی کنونی

طرح اکثر سؤالات حقوق مدنی در آزمونهای حقوقی کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی




جدید ترین و بروزترین منابع آزمونهای حقوقی وکالت، قضاوت و کارشناسی ارشد وبلاگ حقوقی علیخانی

_حقوق مدنی: 1- قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی اثر استاد آقای دکتر کاتوزیان ( بیس مطالعه در همه




صدر کتاب " ادله و ابزار اثبات دعوا در نظم حقوقی کنونی " سعید صالح احمدی

قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی از این مجلد نیز گفته شد در عالم حقوق ، حقّی مورد حمایت




برچسب :