معرفی کتاب

با توجه به آغاز به کار نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ،دانشجویانم در دانشگاه های مختلف در مورد کتابهای ارزشمند معماری پرسش می کنند و برای انتخاب و خرید کتابها از من پرسش می کنند. از این رو این لیست را تهیه کرده و در وبلاگ شهرازیران قرار دادم:

1- هنر حجم سازی هندسی  نوشته لوئیس ولکانوک ترجمه محسن کرامتی از انتشارات فرهنگان

این کتاب بسیار ارزنده ای است که برای دانشجویان مجسمه سازی تدوین شده است.سالها پیش در دوران دانشجویی به دنبال راهی برای بالا بردن توانایی خودم در جهت طراحی حجم های پیچیده و مرکب می گشتم تا اینکه روزی یکی از دوستانم به نام امیر رضا لطفی( که در نقاشی مهارت بالایی داشت و امروزه عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خوی است) این کتاب را به من به امانت داد. در شبهای دراز و سرد زمستانی تبریز با هم می نشستیم و از روی حجمهای این کتاب اتود می زدیم و گاهی حجمهای آن را می ساختیم.کتاب را به امیر بازگرداندم و بعدها هرچه تلاش کردم، نتوانستم این کتاب را  از بیرون تهیه کنم. سال گذشته به صورت اتفاقی از روبروی دانشگاه تهران می گذشتم چشمم به این کتاب افتاد و دیدم که این کتاب پس از سالهای سال، تجدید چاپ شده است. این کتاب را برای خودم خریدم و اکنون به همه شما دوستان، صمیمانه خرید این کتاب پیشنهاد میکنم .این کتاب می تواند به صورت شگفت آوری تجسم  و توانایی شما را در طراحی و ساخت انواع حجمها بالا ببرد.

2- معماری فرم نوشته مهندس محمد پیرداوری  از انتشارات گنج هنر

این کتاب یه گونه ای شیوا  و ساده روند ساخت و طراحی و انواع تکنیک ساخت حجم را برای شما شرح می دهد. کتابی است ارزنده که آن را به همه دانشجویان معماری پیشنهاد می کنم.

3- زیبا شناختی در معماری نوشته یورگ گروتر ترجمه دکتر جهانشاه پاکزاد

کتابی است بسیار ارزنده و دوست داشتنی که هر چه تجربه ام در معماری بالا تر می رود هر بار با دریافت بیشتری با این کتاب روبرو می شوم و از آن می آموزم و لذت می برم.این کتاب در عین حال، یکی از رفرنس های اصلی درس درک عمومی معماری در آزمون کارشناسی ارشد معماری و معماری منظر است.

4- سازه در معماری نوشته ماریو سالوادوری ترجمه محمود گلابچی

5- درک رفتار سازه ها نوشته پروفسور فولر مورترجمه محمود گلابچی

6- استاتیک کاربردی  نوشته محمود گلابچی

این هم سه کتاب فوق العاده  از انتشارات دانشگاه تهران که در جهت آشنایی دانشجویان و حرفه مندان رشته معماری با مبحث سازه و سیستم های سازه تدوین شده است. به ویژه کتاب  شماره 5، کتابی یگانه است که کمتر مانند آن را دیده ام و با زبانی ساده به معرفی انواع سیستمهای سازه می پردازد.شوربختانه در بسیاری از دانشگاه های ما به جای آشنا کردن دانشجویان معماری با سیستمهای سازه( که فوق العاده برایشان کاراست) به تدریس محاسبه سازه های فولادی و بتنی می پردازند که حتی به اندازه ارزنی به کار دانشجویان معماری نمی آید.پیش از این در این باره در نوشته ای جداگانه به این مسئله پرداخته ام.تنها در اینجا به این مسئله بسنده می کنم که این سه کتاب از اصلی ترین رفرنس های درس ایستایی در آزمون کارشناسی ارشد رشته های معماری و منظر و مدیریت پروژه و تکنولوژی معماری و انرژی و معماری به شمار می روند و شما با آشنایی با مباحث مطرح شده در این سه کتاب و تسلط بر آنها به راحتی می توانید امتیازهای لازم درس ایستایی در آزمون ارشد و کاردانی به کارشناسی را کسب کنید.

7- مبانی و مفاهیم در معماری معاصر غرب نوشته دکتر وحید قبادیان از انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی

کتابی است که با نوشته روان و گویای خود به شیوایی به معرفی روند شگل گیری معماری معاصر غرب می پردازد و به معرفی انواع سبکهای شکل گرفته در معماری یک و نیم سده پایانی غرب ( همچون آرت دکو، معماری مدرن ، پست مدرن ، دکانستراکشن، فولدینگ و پرش کیهانی )می پردازد و شما را به سادگی با مفاهیم آنها آشنا می کند.این کتاب به همراه کتاب "از زمان و معماری " از اصلی ترین رفرنس های درس مبانی نظری و معماری معاصر  در آزمون کارشناسی ارشد رشته های مهندسی معماری و منظر و مطالعات معماری ایران و معماری اسلامی به شمار می رود.

8- از زمان و معماری نوشته مرحوم دکتر منوچهر مزینی

این کتاب به صورتی گسترده تر نسبت به جریانات معماری معاصر غرب می پردازد و خوبی آن نسبت به کتاب پیشین این است که به جریانهای فکری- اجتماعی-سیاسی غرب به گونه ای گسترده تر پرداخته و رابطه مستقیم آنها را با معماری آشکار می سازد. به یاد دارم 12 سال پیش که این کتاب را  خریدم ، شب عید نوروز بود و این کتاب آن اندازه شیرین بود که همه آن را در درازای 13 روز تعطیلی نوروز خواندم.

9- بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران نوشته دکتر وحید قبادیان از انتشارات دانشگاه تهران

همچون دیگر کتابهای دکتر قبادیان و کلاسهای درس ایشان بیانی  ساده و شیوا دارد و با بررسی چهار اقلیم موجود ایران کنونی و معماری شکل گرفته در آنها به چگونگی برخورد نیاکانمان با اقلیم و کنترل و استفاده از آن در بنا در جهت ایجاد آسایش خود می پردازد. این کتاب به همراه کتاب " تنظیم شرایط محیطی" نوشته ساسان مرادی مهمترین مرجع درس تنظیم شرایط محیطی در آزمون کارشناسی ارشد رشته های مهندسی معماری و منظر و مطالعات معماری ایران و معماری اسلامی و انرژی معماری به شمار می رود.

10- تنظیم شرایط محیطی نوشته ساسان مرادی از انتشارات شهیدی

کتابی است که با زبانی ساده برای تدریس درس تنظیم شرایط محیطی نوشته شده است.خوبی این کتاب این است که افزون بر گذراندن درس تنظیم ، برای آزمون کارشناسی ارشد و کنکور کاردانی به کارشناسی و حتی دکترای معماری( در دانشگاه سراسری) فوق العاده کاراست. چرا که در عین خلاصه گویی و مفید گویی و دوری از حواشی معمول در پایان هر فصل  به پرسشهای مربوطه طبقه بندی شده در  آزمون کارشناسی ارشد و کنکور کاردانی به کارشناسی می پردازد.

11- تاریخ معماری جهان نوشته محمد ابراهیم زارعی از نشر فن آوران

این کتاب ارزشمند ترین و بهترین کتابی است که در مورد معماری جهان به زبان فارسی تدوین گشته است و هیچ کتابی حتی کتاب لئونارودو بنه ولو با آن قابل مقایسه نیست و با زبانی ساده و با نقشه ها و تصاویر فراوان به معرفی معماری جهان از بابل و آشور گرفته تا معماری رنسانس و کلاسیک و... در اروپا می پردازد. این کتاب مرجع اصلی درس معماری جهان در آزمون کارشناسی ارشد رشته های مهندسی معماری و منظر و مطالعات معماری ایران و معماری اسلامی و نیز مرمت بناها و بافت های تاریخی به شمار می رود.

12- سبک شناسی معماری ایرانی نوشته زنده یاد استاد محمد کریم پیرنیا تدوین دکتر غلامحسین معماریان

این کتاب را بسیار دوست دارم. این کتاب با توجه به دوره های تاریخی در ایران و نیز شیوه های رواج یافته در هر منطقه و در هر دوره معماری ایران را به شش سبک پارسی، پارتی، خراسانی، رازی، آذری و اصفهانی تقسیم کرده است و با شیوایی هر چه تمام تر به معرفی بناهای مختلف ایران زمین پرداخته است. این کتاب در حال حاضر مهم ترین منبع درس معماری اسلامی در آزمون کاردانی به کارشناسی رشته معماری و کارشناسی ارشد رشته های مهندسی معماری و منظر و مطالعات معماری ایران و معماری اسلامی و نیز مرمت بناها و بافت های تاریخی به شمار می رود.

13- آشنایی با معماری ایرانی نوشته زنده یاد استاد محمد کریم پیرنیا

کتابی دیگر از استاد بزرگ معماری ایرانی. تفاوت مهم این کتاب با کتاب پیشین این است که در اینجا با توجه به انواع گونه های معماری شکل گرفته در این سرزمین بدون توجه به تاریخ آنها، تنها از منظر گونه شناسی به معماری ایرانی پرداخته است و انواع گونه ها را با توجه به ویژگیهای آنها معرفی کرده است( همچون آتشکده ها، مساجد، کنیست ، کاروانسرا، مدارس، کاخها و....).این کتاب همچون کتاب پیشین منبع بسیار مهمی در آزمونکاردانی به کارشناسی رشته معماری و کارشناسی ارشد رشته های مهندسی معماری و منظر و مطالعات معماری ایران و معماری اسلامی و نیز مرمت بناها و بافت های تاریخی به شمار می رود.

14- چگونه معمارانه طراحی کنیم؟( 3 جلد) نوشته احسان طایفه از انتشارات علم معمار

این سه کتاب هر کدام برای موضوعی تدوین شده اند ، جلد یکم برای آموزش راندو، جلد دوم برای آموزش طراحی معماری و سومی برای آموزش پرسپکتیو. هر کدام از اینها خوبی و همچنین ایرادتی دارند. به ویژه کتاب دوم که دارای نواقص و ایراداتی است و همچنین کتاب سوم که تمرکز و پیوستگی لازم برای آموزش پرسپکتیو را ندارد ولی در هر حال جزء کتابهای خوب آموزش پرسپکتیو در ایران است و به زبانی ساده به آموزش این فن می پردازد.در میان این سه کتاب ، جلد یکم آن کاملتر است. به ویژه چاپ جدید آن که با جلد سفید رنگش از چاپهای پیشین آن که جلد سیاه رنگی دارد ، متمایز شده است و نسبت به چاپهای پیشین خیلی کاملتر است.به هر روی ،مطالعه هر سه جلد این مجموعه را به شما پیشنهاد می کنم.

 

15- آموزش راندو نوشته مرتضی صدیق از انتشارات حرفه

این کتاب نیز جزء کتابهای ارزشمند راندو و ارائه به شمار می رود. ولی این کتاب نیز نقائصی دارد. از جمله اینکه آنچنان که باید و شاید به راندوی پلان نپرداخته و یا اینکه چندان توجهی به آموزش انواع تکنیکهای راندو نپرداخته است ولی به آموزشهای پایه راندو( همچون ترسیم درخت و ....) به خوبی پرداخته است.اگر از من بپرسید که این کتاب بهتر است یا کتاب طایفه؟ باید بگویم که هرکدام خوبی و بدی خود را دارند ولی چاپ جدید کتاب طایفه به نوعی کاملتر است. به امید اینکه آقای دکتر صدیق در جاپهای جدید کتابشان، نقائص کتاب را بر طرف کنند.

16- فرم، فضا ، نظم نوشته فرانسیس دی، کی چینگ ترجمه؟؟؟

این کتاب به باور من یکی از بهترین کتابهای نوشته شده در زمینه معماری در جهان است که با مثالهایی متعدد و با زبانی ساده به معرفی اصول پایه معماری و شیوه های ساماندهی در معماری می پردازد. این کتاب از زمان ترجمه شدن آن توسط خانم قره گزلو در سالها پیش، به عنوان کتاب الفبای معماری در دانشکده های معتبر  معماری ایران تدریس شده است. اما ترجمه انجام شده شوربختانه گنگ بوده و در نتیجه از ارزشهای این کتاب و سودمندی آن فرو می کاست. خوشبختانه به تازگی شخص دیگری که نام او را به یاد ندارم ، ترجمه بسیار ارزنده ای از این کتاب نموده و با ویرایشی نوین این کتاب را به چاپ رسانده است. خوبی این کتاب و این ترجمه تازه این است که کتاب یاد شده به همراه خود سی دی دارد که تمامی تصاویر چاپ شده در این کتاب در آن موجود است.

 


مطالب مشابه :


دانلود کتاب معماری، فرم، فضا، نظم

دانلود کتاب معماری، فرم، فضا، نظم کتاب معماری فرم فضا نظم واژه نامه فارسی به فارسی




سازه هاي پوسته اي

دانلود کتاب فرم، فضا، نظم به زبان فارسی! ترین انواع فرم های ساختمانی هستند کتاب




چارلز کوره آ

دانلود کتاب فرم، فضا، نظم به زبان فارسی! 40 کتاب معماری منظر هندی از فضا




منابع کارشناسی ارشد مهندسی فضای سبز

دیوار سبز مبلمان شهری معرفی نرم افزار پرزانته و شیت بندی جزوات معرفی کتاب فرم فضا و نظم




معرفی کتاب

معرفی کتاب - فارسی با توجه به آغاز به کار نمایشگاه بین المللی کتاب 16- فرم، فضا ، نظم




منابع ارشد معماری- گرایش معماری معماری

نام کتاب. نام مولف 10--معماری .فرم.فضا.نظم 24--نگارش زبان فارسی انتشارات سمت 25--معارف1




کتب فارسی تخصصی شهرسازی

کتب فارسی تخصصی شهرسازی نام کتاب. نام معماری فرم,فضا و نظم.




آخرین کتابهای فروشی

8-فرم،فضا،نظم فرانسیس د.ک.چینگ=کتاب 11-برگزیده متون ادب فارسی=کتاب




چهار مرحله طراحی معماری

دوم اینکه حتی با داشتن متن فارسی یا تسلط نام" فرم، فضا، نظم" نوشته فرم و فضا، هندسه




برچسب :