خطرات استفاده از سموم کشاورزی در منازل

warning%252015%2520toxic.gif

سموم  شیمیایی  که کاربری آنها در دفع آفات کشاورزی، دام، حشرات خانگی، جونده های محیط خانگی و کشاورزی می باشد و بر اساس اهمیت مسمومیت زائی به چند گروه کلی تقسیم می گردند: ارگانوفسفره ها،  کاربامات ها، ارگانوکلرینه ها، حشره کشهای گیاهی، نیکوتین و فسفیدها.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان سموم ارگانوفسفره را بدلیل عدم پایداری در طبیعت بسیار پرمصرف خواند و افزود: اگر  چند ساعتی از برخورد محصولات با این سموم گذشته باشد و محصول کشاورزی نیز بخوبی شسته شود مشکل زیست محیطی ندارد و مصرف محصول نیز بدون اشکال است. وی سپس به دسته کاربامات ها پرداخت و عنوان کرد: ترکیبات این دسته همان حشره کش های خانگی که بصورت Spray و پودر و گچ های حشره کش کناره های دیوارها در منازل استفاده می شود. در این دسته اگر مسمومیت در حد آلودگی باشد و چندان شدید نباشد، خطر چندانی در بین نیست به خصوص اگر ، علائم بصورت افزایش ترشحات دهانی و بزاق، اسپاسم روده ای – تهوع و استفراغ و در مواردی اسهال باشد  که با پادزهر آن یعنی داروهای ضد اسپاسم آتروپینی مسمومیت متوقف و کنترل می شود.

رئیس مرکز تحقیقات مسمومین درباره ارگانوکلرینه ها گفت: سموم این دسته همانند DDT که برای کنترل حشرات و بخصوص در کنترل مالاریا کاربرد دارند، بر خلاف دو دسته داروی شیمیایی فوق متابولیت همیشه پایدار در طبیعت باقی می گذارد. علاوه بر آن اثرات سرطان زایی در آنها نیز گزارش گردیده است. مسمومیت با آن می تواند باعث تحریکات سیستم اعصاب، بیقراری و تحریک پذیری گردد. وی افزود: حشره کشهای گیاهی سابقه طولانی در مصرف دارند. نظیر Pyrethroid که همان امشی معروف است. این سموم آلودگی محیطی چندانی ندارد. مسمومیت شدید نیز نمیدهد ولی تماس طولانی در بدن باعث حساسیت های حادی می شود که درمانهای علامتی کافی است. نیکوتین یا همان تنباکو نیز خاصیت ضد حشره دارد. مسمومیت و برخورد آن در صورتیکه شدید نباشد قابل گذشت است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره فسفیدها اضافه کرد:  فسفید آلومینیوم یا قرص برنج، جزو سموم بسیار خطرناک دسته بندی می شود. اما استفاده از آن در محصولات دانه ای شبیه برنج برای کنترل حشرات نافع است. هیچ آلودگی به خود برنج مصرفی نمی دهد به خصوص اگر به درستی شسته شود. بعد از مدتی که قرص درون کیسه برنج قرارداشت بتدریج از خود گاز فسفین یا PH3آزاد می کند که باعث از بین بردن حشرات می شود. استفاده مقادیر زیاد از این قرص ها در فضای باز که بتواند شرایط تصعید گاز فسفین ایجاد کند ممکن است باعث آلودگی محیط و حتی مسمومیت شود بنابراین قرص برنج در میزان کم و در کیسه و گونی برنج پتانسیل مسمومیت ندارد.

وی درپایان ضمن اعلام شماره تلفن رایگان و شبانه روزی 09646 جهت ارائه راهکارهای کنترل انواع مسمومیتها، توصیه های ذیل را جهت پیشگیری از مسمویت با سموم دفع آفات ارائه نمود:


مطالب مشابه :


ساس تختخواب

ساس تختخواب =ساس رختخواب. آزار نيش و گزش ،ايجاد آلرژي و ناراحتي مي كند . راه‌هاي مبارزه با




" مديريت زراعي خزانه‌هاي برنج " "Rice nursery management"

مقالات کشاورزی اندیشه سبز پارسی - " مديريت زراعي خزانه‌هاي برنج " "Rice nursery management" - گام های




خطرات استفاده از سموم کشاورزی در منازل

سمپاشی تخصصی ,سوسک,موش ,ساس ,کک فسفید آلومینیوم یا قرص برنج، جزو سموم بسیار خطرناک دسته




خواص گردو

مقدار فسفر موجود در گردو با ماهي و برنج و برگ تازه درخت گردو حشرات موذي مانند بيد و ساس




مديريت زراعي خزانه‌هاي برنج - ارائه دهنده: عبد الحسین شیخ حسینیان

انتشار مقالات کشاورزی و علوم وابسته - مديريت زراعي خزانه‌هاي برنج - ارائه دهنده: عبد الحسین




ديازينون

، آفات چغندرقند، كرم ساقه خوار در برنج 2 ها، سوسري‌ها، ساس، مورچه و ديگر حشرات




قابلی پلو

وقتی برنج را کشیدیم بعد روی آن زردک و کشمش و خلال بادام را می ریزیم . انواع ساس;




طرح توجیهی بازیافت پودر ذغال از سبوس برنج و گندم

طرح توجیهی تضمینی،اخذ انواع مجوز تضمینی - طرح توجیهی بازیافت پودر ذغال از سبوس برنج و گندم




برچسب :