رندگینامه استاد علامه محمد ربیعی

استاد علامه محمد ربيعي

سرزمين كردان همواره بزرگاني را دردامن خود پرورده است كه امروز سربلندي مردم مرهون زحمات و تلاش آنها و مايه فخر و مباهات بشريت گشته اند. از چهره هاي ماندگار كه علي رغم قلت امكانات و عدم همراهي زمانه، پله هاي مدارج علمي را يكي پس از ديگري فتح كرد و چون خورشيدي فروزان درخشيد و با قدم و قلم در طي مسير پرپيچ و خم راهنماي انسان ها شد استاد «ملا محمد ربيعي» را مي توان نام برد.


شادروان مرحوم ملا محمد ربيعي فرزند مرحوم ماموستا ملا عبدالحكيم در سال 1311 (ه.ش) در قريه دراسپ ديواندره متولد شد. وي در سن 5 سالگي ياديگري قرآن را در محضر مادر آغاز كرد، سپس مقدمات صرف و نحو را در محضر پدر و عم فاضلش ملا محمود ربيعي فرا گرفت. پس از فوت پدر در مدارس علوم دينيه در مناطق مختلف كردستان ايران و عراق در محضر استادان برجسته بهره ها جست تا اين كه در سال 1333 در خدمت استاد فاضل و محقق فرزانه مرحوم سيد علاءالدين حسيني مدرس قشلاق سفيد كردستان به اجازه فتوي و تدريس نايل آمده و مدت 12 سال در همين روستا به تدريس و امامت جمعه و جماعت و تصدي دفاتر ازدواج و طلاق مشغول گرديد. استاد در سال 1345 (ه.ش) به عنوان قاري ممتاز ايران در مسابقه جهاني قرائت قرآن در پاكستان شركت كرد و در بين قراء 22 كشور مقام دوم را پس از مرحوم استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد به دست آورد.

بعد از پايان مسابقات و بازگشت به ايران به خاطر تبحر و توانايي بالا در گويندگي زبان كردي در تهران در راديو به تبليغ برنامه هاي ديني به زبان كردي و در مدرسه اردبيلي ها و مسجد عماد الدوله به تدريس قرآن و تجويد پرداخت. در سال 1351 (ه.ش) به عنوان مجري برنامه هاي ديني به كرمانشاه انتقال يافت و از طريق راديو به ارشاد و راهنمايي مسلمانان پرداخت همزمان و در مسجد حضرت امام شافعي رضي الله عنه اين شهر امام جماعت گرديد تا اين كه در سال 1357 (ه.ش) رسماً به عنوان خطيب و امام جمعه مسجد جامع حضرت امام شافعي در كرمانشاه معرفي شد و در اين سنگر مقدس خدمات شاياني را به جامعه اهل سنت ارائه نمود. استاد محمد ربيعي به همراه علامه بزرگوار كاك احمد مفتي زاده، دكتر مريدي و دكتر بقا سيدالشهدايي همگام با مردم كرمانشاه و ساير شهرهاي كردنشين قبل از انقلاب و بعد از انقلاب براي كاشتن نهال اسلامي تلاش نمودند و دوش به دوش مردم در خيابانها و كوي ها و بر منبرهاي خطابه و در مساجد و مجالس شعار اسلامي را سر مي دادند و در راه آرمانهاي اسلامي تلاش مي كردند. در دوران امامت جمعه استاد ربيعي در كرمانشاه گروه بي شماري از مردم به مسجد جامع امام شافعي روي آوردند، و صفوف جماعت جمعه به حدي رسيد كه تعداد زيادي از مردم  در خيابانها و محل راسته بازار، نماز مي خواندند و مردم كرمانشاه علاقه خاصي  نسبت به استاد ربيعي داشتند و تمام اهل تسنن و حتي تعدادي از شيعيان براي حل مسائل خود به ايشان مراجعه مي نمودند.

استاد ملا محمد ربيعي از سن ده سالگي به شعر و نوشتن علاقه داشت و به زبان هاي كردي، فارسي و عربي شعر مي سرود. درهمان سنين جواني در خدمت استادش رسالۀ ايساغوجي درعلم منطق را مطالعه و آن را به فارسي ترجمه كرده بود. وي صورت بسيارزيبا و دلنشيني داشت كه مناجات وي درايام ماه مبارك رمضان از طريق راديو و منابر مساجد پخش، و روح بخش مؤمنان و تسكين قلوب آنان بود. استاد كتابي را به نام «آئينه اسلام» به چاپ رساند كه مورد استقبال مسلمانان قرار گرفت. همچنين ايشان درطول عمرمباركشان كتابهاي زيادي تاليف نمودند. مهمترين و كاملترين تاليف ايشان كتاب بسيارسودمند «باقيات صالحات» است كه يك دوره كامل فقه مذهب شافعي است كه ابتدا در حيات ايشان چاپ و براي باردوم با ويراستاري و صفحه آرايي جديد درسال قبل تجديد چاپ شد. صدها كاست ضبط شده درزمينه هاي مختلف از اين استاد فرزانه موجود مي باشد كه مورد استفاده عموم مي باشد.

استاد ربيعي اشعاري درزمينه خداشناسي، مدح و ستايش، عرفان، سياسي و غيره كه به سه زبان كردي، عربي، فارسي مي باشد سروده اند، و درديواني به نام «چهارفصل» و ديگري به نام «ارديبهشت» گرد آمده است. اشعار ديوان «چهارفصل» استاد به 4000 بيت مي رسد. استاد سه بار ازدواج كرده اند كه دو پسر از صغري خانم و يك دختر از خانم مفاخري دارند و از ايران خانم فرزندي نداشته است.

استاد دانا و عالم فرزانه محمد ربيعي درسن 63 سالگي در 13/9/1375 دارفاني را وداع گفت و به سوي خداي خويش رهسپار گرديد. استاد در آن روز از منزل خارج شدند و جسد ايشان را در حالي يافتند كه عباي ايشان را بر روي صورتش كشيده بودند. استاد ربيعي بي نياز از تعريف و تمجيد است و آثار او نشان از عظمت روحي و فكري آن بزرگوار دارد كه دريغ و صد دريغ او را نشناختيم...

برخي از آثار مكتوب استاد عبارتنداز:

1- گنجينه گوهردرحديث به زبان كردي.

2- تفسير سوره حمد در104 صفحه به زبان كردي كه درسال 1370 به چاپ رسيد.

3- به چكه ي بيناوه م در فلسفه زبان كردي.

4- دكانداران طريقت.

5- نقل و نبات(بيان حيات انبيا ويژه كودكان و نوجوانان).

6- ترجمه كتاب حلال و حرام استاد قرضاوي در سال 1372.

7- وتاري ئاييني(گفتارهاي ديني).

8- ديوان چهارفصل به سه زبان كردي- فارسي و عربي.

9- لغزو معما به...

10- آيينه اسلام درعلم و كلام به زبان فارسي كه درسال 1365 اولين بار چاپ شده و تاكنون بارها به چاپ رسيده است.

11- سنت و بدعت.

12- معالم اسلامي(اطلاعات عمومي).

13- مالكيت در اسلام.

14- عاليجناب گوريل(رمان) درسال 1372به چاپ رسيده است.

15- هشتم ارديبهشت(نثرونظم).

16- سراب عشق و اعتياد.

17- عشق پايان ناپذير.

18- حضرت عثمان(رض).

19- خانواده كوچك.

20- امپرياليست و سوسيال امپريال.

21- داستان كوتاه.

22- هزارپند.

23- مسايل ودلايل.

24- كارنامه نيكوكاران.

25- علم اليقين درتلقين.

26- علم اليقين درسنت.

27- منظومه كشف الضلال عن الهلال در 2400 بيت.

28- مال و ميراث.

29- كتاب ارزشمند باقيات الصالحات.

چند بيت ازاشعاراستاد بزرگوار

 

بلبلا همقفس زاغ سياهي چه عجب

كه دراين باغ كسي گلبن بيخار نديد

گر زناداني  و نا اهلي او درعجـبي

غير خوناب ، طبيب از دل بيمار نديد

                ***

هرجا كه دلي هست دل آزاري هست

هرجا كه گلي هست درآن خاري هست

گويند به هرجاي كه باشد گنجي

افسوس كه اندركنفش ماري هست

              ***

استاد در تفسير آيه 83 سوره (اسراء) مي فرمايد:

زانعمنا علي الانسان اعرض

بياموز اين نصيحت اي برادر

مشو غره به مال و جاه دنيا

چو مي داني كه گورت هست بستر

نواي الرحيل از كوس رحلت

كند كاخت به خاك و خاك برسر


مطالب مشابه :


دفترچه سوالات آزمون کارشناسی ارشد کامپیوتر 91

پایگاه اطلاعاتی کامپیوتر - دفترچه سوالات آزمون کارشناسی ارشد کامپیوتر 91 - وبلاگ کامپیوتر




پیامک جهت تسلیت شهادت پيامبراكرم(ص) وامام حسن (ع)(عربي وفارسي)

سايت اطلاعات من كل ذرة تــتحــسس الرحيــــل مالك ياللي رمـــــــت الجفى بديل




لیست اعضاء هیت امناء صندوق جهت معرفی و تأیید وام قرض الحسنه

سايت ستادهاي پايگاه اطلاع رساني الرحيل. صندوق قرض الحسنه حضرت علی بن ابیطالب (ع)سامان




دعا برای جلب محبت دیگران

معرفي سايت. بعد از گذشت ايام مي بيند زندگي خود را در اين امور صرف كرده و نداي الرحيل و




خطبه52

هزارسايت دريك سايت. اللهِ الرَّحِيلَ عَنْ هذِهِ الدَّارِ




فرا رسيدن ايام سوگواري سالار شهيدان تسليت باد

سايت درخش بلگفا سايت گرد شمع عشق گردد جبرئيل وقت حج است از چه آيد الرّحيل ؟




رندگینامه استاد علامه محمد ربیعی

هزار سايت مفيد. تايپ نواي الرحيل از كوس




برچسب :