رکودِ بازارِ کیف و کفش ایرانی / سیطره ی چشم بادامی ها بر بازارِ کیف و کفشِ ایران

ورودِ بی رویه یِ کیف وکفش های چینی در بازار ایران ، این روزها ، بازار تولید کیف وکفش ایرانی را با رکود مواجه کرده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از کرمان:

خیلی دیر نیست زمانی که ، کشور ایران در تولید کیف وکفش در مقابل کشورهایی چون ایتالیا قد علم کرده وزبان زد خاص وعام بود.

امروز اگر سری به ویترین های رنگی داخل مغازه ها بزنید ، حکایتی غریب دارند ، غریبی کفش های چرمی ودست دوز معروفِ تبریز و... که روزگاری با آمار بیشترین بازدیدکنندگان همراه بودند.

غریبی تولیدیهای بسته شده ، چرخهای خاک خورده وکارگرانِ بیکار و تولیدکنندگانی که برخلاف میلشان ، خود ، وارد کننده جنس های چینی شده اند.

این روزها واردات بی‌رویه رسمی بسیاری از کالاها ، به معضل اصلی تولید‌کنندگان داخلی تبدیل شده ، به ‌نحوی که عرضه انواع محصولات کشاورزی و صنعتی با قیمت‌های بسیار نازل، کسب و کار تولید‌کنندگان داخلی را از رونق انداخته است.

این روند شرایطی را برای کیف و کفش ایرانی که روزگاری سرآمد بازار بود، رقم زده که بسیاری از تولید‌کنندگان توانمند دیروز، اکنون به وارد‌کنندگانی تبدیل شده‌اند که با حداقل تلاش برای تولید کیفی محصولات خود و تنها با تغییر اندک در محصولات پیش‌ساخته وارداتی، کفش ‌و کیف چینی را با آرم و نشان‌های مختلف به مصرف‌کنندگان ایرانی عرضه می‌کنند.

وضعیت وقتی وخیم‌تر می‌شود که بسیاری از این تولید‌کنندگانِ گذشته،  اکنون به واردکنندگانِ بزرگِ کیف و کفش چینی تبدیل شده و کالاهای بی‌کیفیت وارداتی را با قیمت‌هایی به‌مراتب کمتر از قیمت‌های کیف و کفش تولیدِ داخل در بازار عرضه می‌کنند. 

واردات بی‌رویه و عرضه کیف و کفش ارزان‌قیمت چینی، نفس تولید‌کنندگان داخلی این محصولات را به شماره انداخته و از سوی دیگر مصرف‌کنندگان ایرانی نیز در تنوع رنگ و مدل کیف و کفش‌های بی‌کیفیت وارداتی گرفتار شده‌اند.

با این شرایط اکنون حتی در شهرهایی که در گذشته نه‌چندان دور سرآمد تولید کیف و کفش کشور بودند، سایه واردات بی‌رویه محصولات چینی بر تولیدات داخلی سنگینی می‌کند ، چرا که افزایش هزینه تولید داخلی بسیاری از کالاهای صنعتی، نبود حمایت لازم از تولید‌کنندگان، برخی سیاستگذاری ‌های تعرفه‌ای غلط و واردات قاچاق این کالاها، تولید‌کنندگان ایرانی را در رقابت با کالاهای وارداتی حتی در بازارهای مصرف داخلی با مشکل مواجه کرده و کالاهای وارداتی به‌دلیل تنوع مدل و قیمت بسیار پایین حتی با حداقل کیفیت، گوی رقابت را از تولیدات داخلی ربوده‌اند.

پای دردل این تولیدکنندگان که می نشینم ، اشکم را در می آورند:

 آقای ساعد زاده یکی از تولید کنند گان کفش در کرمان می گوید: درگذشته های نه چندان دور ، تولیدیِ من ، مکانی بزرگ بود ، تعداد زیادی کارگر داشتم اما نمی دانم  چطور زرق و برق جنسهای بی کیفیت و ارزان  چینی و واردات بی رویه آنان باعث شده ، مردم ومسئولین یادشان برود تولیدیهایی در کشورمان هستند که از نظر کیفت در مقابل اجناس چینی بی نظیر هستند.

این تولیدکننده ی کفش می افزاید: من  هم اکنون به خاطر علاقه ام در مغازه ی کوچکم تنها می نشینم و کفش می دوزم.

وی ابراز امیدواری می کند ، بزودی از سوی مسئولین برای حل این مشکل راه حلی ارائه شود.

در ادامه سراغ آقای عزیزی ، یکی از تولید کنندگان کیف در کرمان می رویم تا نظرش را در مورد وضعیت بازار بدانیم .

وی با ناراحتی زیاد می گوید : خیلی نگران کننده است ، یک تولید کننده با 20 تا کارگر ،  امروز به یک وارد کننده کیف چینی تبدیل شود .

آقای عزیزی می افزاید: فروشندگان کفش‌های ایرانی نیز چاره‌ای جز رفتن به سمت فروش کفش‌های قاچاق ارزان‌قیمت را ندارند چراکه اگر این کار را نکنند، ممکن است بر اثر افت شدید فروش مجبور به تعطیل کردن فروشگاه خود شوند.

این تولیدکننده کیف می گوید: زمانی کیف های مغازه ام تولید خودم بود اما الان فقط بایک چرخ ، کارهای سفارشی ادارات را انجام میدهم .

امروزه کمتر کالای خارجی ، در بازار کشور پیدا می‌شود که در کشوری جز چین تولید شده باشد؛ به‌طوری‌که می‌توان اذعان داشت بازار ایران در سیطره کامل کالاهای چینی قرار گرفته است.

 بدین‌ترتیب عرضه گسترده کالاهای بی‌کیفیت و ارزان قیمت چینی که معمولا خدمات پس از فروش نیز ندارد، زیان‌های زیادی را به اقتصاد ایران وارد کرده و خواهد کرد.

با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است ،  باید این نکته را مورد توجه قرار داد که  وفور عرضه کالاهای ارزان و بی‌کیفیت چینی از یک طرف موجب وارد شدن ضرر و زیان به بخش‌های تولیدی کشور و به تبع آن کاهش درآمد ملی و اشتغال می‌شود و از طرف دیگر باعث  وارد آمدن زیان‌های زیادی به مصرف‌کنندگان با توجه به خرید و مصرف کالاهای بی‌کیفیت و در نهایت وارد شدن زیان‌هایی به دولت در اثر کاهش درآمد گمرکی و... می شود.

به امید آنکه از سوی مسئولین تدابیری اندیشیده شود تا کفش ایرانی جایگاه واقعی خود را بدست آورد.

گزارش از : مریم بهادری

 


مطالب مشابه :


ويترين مغازه كفش

دکوراسیون ویترین مغازه کفش, دکوراسیون مغازه کیف و کیف و کفش وبسایت همینه که هست!




رکودِ بازارِ کیف و کفش ایرانی / سیطره ی چشم بادامی ها بر بازارِ کیف و کفشِ ایران

ها بر بازارِ کیف و کفشِ به ویترین های رنگی داخل مغازه ها بزنید ، حکایتی




ژورنال ویترین مغازه

ژورنال ویترین مغازه. , شیرینی, جواهرات و کیف و کفش می باشد.




تازه‌ترین محصولات برندهای مشهور دنیا

روزها از پشت ویترین مغازه‌ها سر در های لباس، کیف، کفش، زیورآلات و و روسری مدل کفش




چرم اصل را چگونه از تقلبی تشخیص دهیم؟

قطعا بارها پیش آمده که وقتی برای خرید کفش، کیف یا لباس به مغازه‌ای مراجعه می‌کنید، فروشنده




از لوازم التحریر تا لوازم التهدید!

از بازار تهیه کردم و در ویترین مغازه چیدم اما فروش کیف و کفش در باره




تصاویر باورنکردنی از تهیه کیف با مار !!

شاید تا به امروز فکر کرده باشید که لباس و کیف مارک و ویترین مغازه کیف و کفش




برچسب :