نتیجه کار گروهی_تخصصی

  گروه یک:شایلی براتی/الهام حیدری/جلال سامی/ناصر حبیبی فر

در سال 1956مدیر اجرایی تویوتا (تا ئی چی اونو) به منظور بازدید از کارخانجات اتومبیل سازی امریکا به آنجا سفر کرد ولی بزرگترین دستاورد او یادگیری ازسوپر مارکت های  امریکایی بود نه از   خودروسازان.اساس کار این سوپر مارکت ها بر سه اصل بود که مشتری آنچه را می خواهد ،در زمانیکه می خواهد و به مقداری که می خواهد در دسترس داشته باشد.در سیستم تولید تویوتا هر خط تولید ،مشتری خط قبل و سوپرمارکت خط بعد است.

 هدف TPS:TOYOTA production systemبه عقیده تا ئی چی اونو(مهندس به وجود آورنده آن)

این بود که چیز درست را در مکان و زمان درست در اولین مرتبه درحالیکه اتلاف در حداقل ممکن  است قرار دهد.

مفاهیم بنیادی تولید ناب:

کاهش هزینه:

در تولید انبوه:قیمت فروش=هزینه+سود

در تولید ناب:سود=قیمت فروش-هزینه

در تولید ناب هنگامیکه بازار اجازه ی افزایش قیمت را نمی دهد با کاهش هزینه سود را افزایش میدهیم ولی در تولید انبوه برای افزایش سود قیمت فروش را افزایش میدهیم.

حذف اتلاف(muda) :

 TPSفعالیت های بدون ارزش افزوده را تا حد امکان حذف میکند و از ایجاد ضایعات جلوگیری میکند زیرا

آنرا بدترین نوع اتلاف میداند.

تولید مدل های زیاد در حجم های کوچک:

TPSبر اساس پاسخگویی سریع به نیازهای مشتریان و حرکت به سوی تحویل سریعتر در حجم وسیعی

از مدل های مختلف محصول بنا شده است که ظرفیت تولید را بر اساس حداقل سطح تقاضا و سطح نوسان در تقاضا تنظیم میکند.

اتلاف وکار:

در TPSقسمتی از کار که دارای ارزش است کار و فعالیت ها و جابه جایی های غیر لازم نیروی کار که

بدون ارزشند اتلاف محسوب می شوند و باید حذف گردند. در واقع کار فقط شامل عملیاتی است که باعث میشود فرآیند در جهت وظیفه اصلی خود یعنی پردازش محصول به پیش برود.

JIT :

سیستمی است که در آن فرآیند بر اساس موارد خواسته شده و در زمان خواسته شده تامین و پشتیبانی میگردد.

الف:سیستم کششی:در این سیستم هر ایستگاه براساس نیاز خود از ایستگاه قبلی قطعه مورد نظر خودرا دریافت میکند و ایستگاه قبلی تنها قطعه ای را که ایستگاه بعدی برداشته است تولید و جایگزین میکند.

ب. تولید بالانس شده:در این تولید مسئولیت ها به طور هماهنگ بین تیم ها تقسیم میشود یعنی تمامی تیم ها به صورت هماهنگ با هم مشغول کارند و در تولید تعادل برقرار شده است.در این حالت نه اتلاف موجودی ونه اتلاف انتظار وجود دارد.نتکته اساسی در این روش وجود توانایی سریع در خط مونتاژ است.

ج. فرآیند تولید پیوسته:در این فرآیند میتوان گفت که مواد اولیه از یک در وارد و مواد تولیدی از آن طرف خارج میشوند.این فرآیند نیاز به تغییر قالب دارد که کاری زمانبر است و فرآیندها باید طوری طراحی شوند که تولید پیوسته انجام شود.در تویوتا کوتاه کردن مدت زمانی تعویض فالب ها نقش به سزایی در حرکت سیستم داشته است.در این حالت میتوان با استفاده از تکنیک های خاص و ابتکاری سرعت عمل را افزایش داد.

کانبان:

یک سیتم اطلاعاتی برای کنترل تولید به هنگام JITدر تمامی فرایندهاست و برای راه اندازی سیستم کششی  و  استفاده می شود. در واقع کانبان کارت های چاپ شده همراه هر شی است که مشخصات کلی یا جزیی از آن شی می دهد.

خود کارسازی هوشمند(JIDOKA):

الف.خودگردان سازی:جی دو کا در واقع مانع از تولید موارد معیوب و انتقال آن به مراحل بعدی شده و از اتلاف ناشی از تولید قطعات معیوب پیشگیری می کند.در این سیستم نیازی به نظارت مستمر اپراتورها بر دستگاه ها وجود ندارد زیرا دستگاه ها هنگام بروز مشکل متوقف می شوند و این اصل بسیار تاثیر گذار است.

ب.مدیریت دیداری:به این معنی است که فقط با یک نگاه سریع و مختصر بتوان متوجه شد که سیستم درست کار می کند یا خیر.

ج.:هشدار دهنده ها (andon) :

یکی از ابزارهای مدیریت دیداری تابلوهای آندون هستند که باید در مکانی نصب شوند که برای همه قابل مشاهده باشند.هدف از این کار این است که بدانیم کار در چه مرحله و شرایطی است.

این تابلوها دارای سه چراغ سبز و زرد و قرمز هستند که وقتی چراغ سبز روشن است عملیات به طور عادی در حال انجام است و هنگامی که چراغ زرد روشن شود کارگری به چیزی نیاز دارد و در صورت نیاز به توقف دستگاه چراغ قرمز روشن می شود.


گروه۴:سارا مظفری/فرزانه پارسیان/سعید جمال زاده/روح الله بیابان نورد

تولید ناب (Lean Manufacturing)

 ما در این مقاله بر آن شدیم تا تنها تعاریفی اساسی ومبتنی بر اصول موجود در تولید ناب را در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید با مفهوم اصلی تولید ناب آشنا شوید.

توليد ناب را اين‌ گونه تعريف می کنیم:

       «يک راه حل نظام‌ مند براي شناسايي و از بين بردن اتلافها ( فعاليتهايي که

      داراي ارزش افزوده نيستند) از طريق بهبود مستمر و به جريان انداختن توليد

     درست در هنگامي که مشتري به آن نياز دارد. اين فلسفه توليدي در پي کمال

      و بي نقص کردن سيستم هاي توليدي است».

برخی اهداف توليد ناب :

                 1 – موجودی صفر

                 2 – ضايعات صفر

                 3- زمان آماده سازی صفر

                 4 – حمل و نقل صفر

                 5 – از کارافتادگی ماشين آلات صفر

                 6 – ليدتايم صفر

مودا چیست؟

مودا لغتی ژاپنی به معنای اتلاف (waste) است و به ویژه به هر فعالیت انسانی اطلاق می شود که جاذب و مصرف کننده ی منابع و ذخایر است،ولی ارزش افزوده ای ندارد.

مثال ها:

1.اشتباهاتی که باید اصلاح شود.

2. تولید چیزهایی که کسی خواهان آنها نیست.

3.برخوردها و کالاهای فروش نرفته ای که روی هم انبار می شوند.

4.مراحلی از پردازش که به راستی ضرورتی ندارند.

5.حرکات نیروی انسانی.

6.حمل و نقل کالا از یک نقطه به نقطه دیگر بی هیچ هدفی .

7.کالاها وخدماتی که به نیاز مصرف کننده پاسخ نمی دهد.

 

خوشبختانه برای مودا نوش داروی مؤثری به نام تفکر ناب وجود دارد این نوع تفکر از این رو ناب نامیده می شود که می تواند شیوه ای را فراهم آورد که از طریق آن بتوان با کمترین(یعنی با نیروی انسانی کمتر،تجهیزات کمتر،زمان کمتر و فضای کمتر)،بیشترین را انجام داد.

اصول ناب

اصل اول: تعیین دقیق ارزش هر محصول معین. (value)

اصل دوم :شناسایی جریان ارزش آن محصول. (value stream)

اصل سوم :ایجاد حرکت بدون وقفه در این ارزش. (flow)

اصل چهارم :امکان دادن به خریدار تا این ارزش را از تولید کننده ((بیرون بکشد)). (pull)

اصل پنجم:تعقیب کمال.(perfection)

اصل اول (تعیین ارزش):

نقطه اصلی شروع تفکر ناب،ارزش است . این ،تنها مصرف کننده ی نهایی است که می تواند ارزش را تعریف کند و ارزش ، تنها هنگامی دارای معنا و مفهوم است که در چارچوب یک محصول معین بیان شود،محصولی که نیازهای مصرف کننده ی خود را با قیمت معینو زمان معینبراورده سازد.اما این تولیدکننده است که ارزش را می آفریند و از دیدگاه مصرف کننده ،همین امر دلیل وجودی او است.

اصل دوم (شناسایی جریان ارزش) :

جریان ارزش مجموعه ای است از کلیه ی اعمال ضروری برای ارائه ی یک محصول معین و در هر کسب وکار از طریق انجام سه وظیفه ی مهم مدیریتی محقق می گردد .

که شامل :

1.وظیفه ی حل مشکل

 این وظیفه از انگاره محصول شروع می شود وتا ورود آن به بازار ادامه می یابد و از طریق طراحی تفصیلی و مهندسی انجام می گیرد.

2.وظیفه ی مدیرت اطلاعات

این وظیفه از سفارش گیری شروع می شود وتا تحویل محصول ادامه می یابدواز طریق زمان بندی تفصیلی انجام می گیرد.

3.وظیفه ی دگر گونی فیزیکی

این وظیفه از مواد اولیه شروع می شود وتا محصول کامل و آماده برای مصرف ادامه می یابد.

اصل سوم(حرکت) :

شامل به حرکت در آوردن گام های ارزش آفرینی است که پس از حذف گام های اضافی باقی مانده است اما باید به خاطر داشت که این گام مستلزم تجدید نظر در قالب ها ونگرش های ذهنی است شیوه ی ناب در این مورد به تعریف مجدد عملکرد ها و شرکت ها مبتنی است به نحوی که همه بتوانند به گونه ای مثبت در کار آفرینش ارزش با یکدیگر همکاری کنند.و در خصوص نیاز های واقعیه کارکنانی که در هر نقطه از این جریان ارزش قرار دارند به گفتگو بپردازند، به همین دلیل هم کارکنان عمیقا علاقمند می شوند که جریان ارزش را واقعا به حرکت در آوردند.

اصل چهارم (کشش):

نخستین نتیجه ی قابل مشاهده ی تبدیل بخش ها به گروه ها  و دسته ها به حرکت آن است که زمان لازم برای عبور از مراحل سه گانه ی زیر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

مرحله ی انگاره محصول تا ورود آن به بازار

مرحله ی فروش محصول تا تحویل

 مرحله ی دریافت مواد اولیه تا رسیدن محصول به دست خریدار.

هنگامی که حرکت آغاز می شود، طراحی محصولاتی که به سالها زمان نیازدارندودر عرض چند ماه صورت می گیرد؛ فرایند چند روزه ی سفارش گیری در عرض چند ساعت به انجام می رسد و هفته ها یا ماهها (زمان عبور) که معمولا صرف تولید فیزیکی می شود، به دقایق و روز ها کاهش می یابد.

افزون بر این، سیستم های ناب می توانند هر محصول درحال تولیدی را با هر ترکیبی بسازند و در نتیجه می توانند بی درنگ به تغییرات پاسخ دهند. در واقع این روش به دلیل توانایی طراحی، برنامه ریزی، ساخت دقیق آنچه که مشتری می خواهد در زمانی که می خواهد، یک انقلاب است و معنای آن این است که شماو شرکتتان  دیگر می توانید پیش بینی فروش را رها کنید و به سادگی فقط آن چیزی را بسازید که مشتری نیاز دارد و از شما می خواهد.یعنی شما می توانید به مشتری امکان دهید در موقع نیاز، محصول را از شما ((بیرون کشد)) بی آنکه محصولاتی که او نخواسته است به او تحمیل کنید.

اصل پنجم(کمال):

همگامی که سازمان ها به تعریف درست ارزش ، شناسایی جریان کل ارزش،ایجاد گام های کل ارزش آفرین به منظور ایجاد حرکت پیوسته محصولات مبادرت ورزند و اجازه دهند مشتری ارزش را از بنگاه اقتصادی (بیرون کشد)، آنگاه اتفاق بسیار عجیبی رخ می دهد.

دست اندر کاران در می یابندکه فرایند کاهش میزان نیروی کار، زمان، فضا، هزینه و اشتباهاتی که در حین ارائه ی محصولات صورت می گیرد، فرایندی پایان ناپذیر است و محصول بیش از پیش، تقریبا همان چیزی خواهد شد که مشتری واقعا می خواهد.

شفافیت چه  بسا مهمترین مهمیز و محرک کمال باشد ومنظور از آن این واقعیت است که در یک سیستم ناب، همگان ، اعم از پیمانکاران با واسطه، تأمین کنندگاه رده اول، هماهنگ کنندگان سیستم (که معمولا مونتاژگران نامیده می شوند) توزیع کنندگان، خریداران نهایی،کارگران، باید بتواند همه چیز راببیند چون تنها در این صورت خواهد بود که کشف شیوه های بهتر برای آفرینش ارزش آسان می گردد.

 جمع بندی:

مهمترین رکن یک سیستم ناب، ارتباط با مشتریان است که فروشندگان شرکت ناب باایجاد یک سیستم اطلاعاتی دقیق درصدد ایجاد یک رابطه بین کارخانه و مشتریان هستند به‌ نحوی‌که کارخانه بتواند نیازهای مختلف مشتریان را دقیقا شناسایی کرده و با خلق یک محصول مناسب نیازهای مشتریان بخشهای مختلف بازار را پاسخ دهد. بدین‌ترتیب در تولید ناب همه اجزای سیستم به شکلی مطلوب منتفع می‌شوند .

--------------------------------------------------------------------------------

منابع:

کتاب تفکر ناب/نوشته ی James Womack  وDaniel T Jones /ترجمه ی آزاده راد نژاد.

سایت تخصصی betsa/ مقاله (فرایند پیاده سازی کانبان وسنکرون-تولید ناب)

--------------------------------------------------------------------------------

 

 


مطالب مشابه :


نتیجه کار گروهی_تخصصی

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - نتیجه کار گروهی_تخصصی - - صنایع 88 دانشگاه سیستم گلستان.




آن بالا كه بودم، فقط سه پيشنهاد بود.

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - آن بالا كه بودم، فقط سه پيشنهاد بود. - سیستم گلستان.




بزرگترین پل خورشیدی جهان

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - بزرگترین پل خورشیدی جهان - - صنایع 88 دانشگاه سیستم گلستان.




آنچه گذشت...!

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - آنچه گذشت ! - - صنایع 88 دانشگاه سیستم گلستان. سیستم کتابخانه




انرژی های آینده: مزارع بادی در میان ابرها

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - انرژی های آینده: مزارع بادی در میان ابرها - سیستم گلستان.




صفحه کلید همراه!!!!

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - صفحه کلید همراه!!!! - - صنایع 88 دانشگاه بجنورد سیستم گلستان.




ارزش مرجان‌هاي جزيره کيش 19 ميليارد تومان است

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - ارزش مرجان‌هاي جزيره کيش 19 ميليارد تومان است - سیستم گلستان.




فقط خلال دندون!!

صنایع 88 دانشگاه بجنورد - فقط خلال دندون!! - - صنایع 88 دانشگاه بجنورد سیستم گلستان.




برچسب :