قاچاق تلفن چیست؟

« ترمینیشن ؛ قاچاق مکالمات تلفنی»

چقدر با ابعاد پدیده ارتباطات بین الملل وارده غیرمجاز آشنا هستید؟ این پدیده که آن را تحت عنوان قاچاق مکالمات تلفنی می‌شناسیم و از سال 1377 شاهد پیدایش آن درکشور بوده‌ایم، هم اکنون با آماری برابر با یک میلیارد دقیقه، سالیانه حدود 100 میلیارد تومان به کشور خسارت وارد می‌کند. اما این پدیده چگونه این میزان خسارت رابه کشور وارد می‌کند .
همانطور که می‌دانید مکالمات بین‌الملل باید از طریق مراکز ارتباط بین‌الملل کشورمبدأ‌ و مقصد برقرار شود و برقراری این ارتباطات از مبادی غیرقانونی و غیر رسمی ، ترمینیشن غیرمجاز و یا همان قاچاق مکالمات تلفنی محسوب می‌شود بدین ترتیب این پدیده با کاهش چشمگیر درآمد ارزی دولت منجر به خسارت 100 میلیاردتومانی به کشور می‌شود. علاوه بر این شرکت‌هایی که اقدام به قاچاق مکالمات تلفنی می‌کنند با سوء‌استفاده از یارانه‌هایی که دولت به مکالمات تلفنی هموطنان اختصاص می‌دهد اقدام به ترانزیت ارتباطات دیگر کشورها از طریق ایران می‌کند و به جای این که ارتباطات دیگر کشورها مستقیماً به مقصد ارسال شود به ایران ارسال و ازطریق مراکز بین الملل ما به کشور مقصد ارسال می‌شود بدین ترتیب از این یارانه به نفع دیگر کشورها استفاده می‌کنند که این امر نیز خسارت غیرقابل جبرانی را به اقتصاد کشورمان وارد می‌کند.
اما لطمه امنیتی، فرهنگی و سیاسی که این پدیده به کشورمان وارد می‌کند بسیار بزرگتر از ابعاد اقتصادی آن است چرا که این ذهنیت را در دیگر کشورها ایجاد می‌کند که این پدیده به صورت گسترده‌ای در ایران وجود دارد اما عزمی برای مقابله با آن وجود ندارد و اقدامی ضربتی برای از بین بردن این پدیده انجام نمی‌دهند و قطعاً این موضوع تأثیرسوئی درتعاملات ما با دیگرکشورها خواهد داشت.
نکته تأسف باری که باید از آن یاد کرد این است که برخی از نهادهای رسمی و دولتی که متولی امورفرهنگی درجامعه هستند علی‌رغم دریافت بودجه دولتی، مبادرت به برقراری ارتباطات وارده بین الملل غیرمجاز می‌کنند و با نادیده گرفتن لطمات غیرقابل جبران امنیتی که این پدیده برای کشور ایجاد می‌کند به دنبال کسب درآمد مورد نظرخود هستند، قطعاً‌نهادهای نظارتی وامنیتی کشور برای جلوگیری ازچنین خسارتی که ازسوی این ارگان‌های مشخص به کشورمان واردمی‌شود مسیرطولانی وپیچیده‌ای نخواهد داشت و مسوولیت این برخورد با این معضل با آنان خواهد بود.
اما تاکنون مخابرات چه اقداماتی برای مقابله با این پدیده غیرقانونی انجام داده است؟ درسال 1381 که کمیته بهینه سازی ارتباطات بین الملل درشرکت مخابرات ایران تشکیل شدتاچنین هدفی را پیگیری کند. به دنبال این برخوردها، شرکت‌های یاد شده تمرکز خود را از تهران به دیگر شهرها و بخصوص روستاهای اطراف تهران و مراکز حاشیه ای منتقل کردند.
اما آنچه که این کمیته را در مقابله با این پدیده غیرقانونی یاری خواهد کرد همکاری مجلس درتصویب هرچه سریعتر قانون مقابله با این مراکز غیرمجاز است تا با قراردادن این قانون دستورکار فوری خود ضمن تعریف دقیق این پدیده به عنوان یک جرم، نحوه برخورد قانونی با آن را به صورت شفاف مشخص کند. البته دراینجا باید تأکیدکرد: سامان دادن قانونی VOIP نیز قطعاً کمک شایانی به حل این معضل خواهد کرد.
البته اطلاع رسانی به موقع به عموم مردم برای جلوگیری از سوء‌استفاده این مراکز از ناآگاهی آنان دراین زمینه نقش موثری برای مقابله با این پدیده و پیشگیری ازعواقب قانونی که متوجه افراد ناآگاه می‌شود، خواهد داشت. بسیاری از این شرکت‌ها در ازای پرداخت مبالغ ناچیزی به افراد پیشنهادمی‌کنند درساعات نیمه شب خطوط تلفن منازل آنان را در اختیار بگیرند و یا به آنان پیشنهاد می‌دهند خطوط تلفن به نام آنان خریداری شوند و بدین ترتیب این خطوط تلفن در زمینه برقراری بین الملل غیرمجاز مورد استفاده قرار می‌گیرند که البته مسوولیت مستقیم و عواقب قانونی آن متوجه کسانی است که این خطوط تلفن رسماً به آنان تعلق دارد، همچنین باید به مسوولان و مدیران شرکتها و سازمان‌های خصوصی و دولتی آگاهی داد که اجازه ندهند درساعات غیراداری خطوط تلفن این ادارات بدین صورت مورد سوء‌استفاده قرارگیرد ، مشکلی که اخیراً‌ برای یک بیمارستان خصوصی پیش آمد و منجربه قطعی خطوط تلفن این بیمارستان ازسوی مخابرات شد، ناشی از سوء استفاده از خطوط تلفن این بیمارستان درساعات غیراداری برای برقراری ارتباطات وارده بین الملل غیرمجاز یا همان قاچاق مخابرات بود.
معصومه فقیهی _کارشناس روابط عمومی شرکت ارتباطات زیر ساخت

۱۳۸۵/۰۷/۱۵
۱۳:۳۰


مطالب مشابه :


چارت سازمانی ووظایف در شرکت های مخابرات استانها

چارت سازمانی ووظایف در شرکت معرفی مدیران شرکت مخابرات سایت تحلیلی مخابرات ایران




شبکه فیبر نوری ایران در دنیا بی نظیر است!

مهندس صابر فیضی مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در گفت و گو با چارت سازمانی ووظایف در




سیتم های مالی حسابداری

2_ چارت سازمانی شرکت و چارت حداقل ارزش هر ساله توسط مخابرات ایران تعیین و به




چکیده مقالات ارایه شده در نخستین همایش بهینه‌سازی مخابرات ایران

در نظر گرفتن یک مرکز تحقیق و پژ وهش در شرکت مخابرات ایران سازمانی که با چارت سازمانی




اسامی مدیران شرکت مخابرات ایران

اسامی مدیران شرکت مخابرات ایران چارت سازمانی ووظایف در شرکت های مخابرات




افزایش بی‌سر و صدای تعرفه‌های مخابرات

شرکت مخابرات ایران و برخی شرکت‌های ‌شرکت مخابرات در ماه چارت سازمانی




قاچاق تلفن چیست؟

بین الملل درشرکت مخابرات ایران تشکیل شرکت مخابرات چارت سازمانی ووظایف




برچسب :