سلولیت چیست؟

سلولیت چیست؟

سلولیت عارضه ای است که موجب بدشکلی ظاهر پوست شده و عمدتا در نواحی ران ها و شکم پدیدار می شود. این عارضه در بدن اکثر خانم ها و حتی بعضی از آقایان دیده می شود. سلولیت باعث می شود تا ظاهر پوست به شکل پوست پرتقال به نظر بیاید و این چیزی است که می تواند باعث ناراحتی اکثر خانم ها شود!

چگونه تشکیل می­شود؟

علاوه بر دلایل هورمونی که ممکن است به پدیدار شدن سلولیت کمک کنند، تشکیل سلولیت در نتیجه ساخت چربی در بافت آدیپوز (سلولهای چربی هیپودرمیس) و نیز نگهداری آب حول آنها (در درمیس و هیپودرمیس) می­باشد (برای مشاهده لایه های پوستی درمیس و هیپودرمیس به شکل3 مراجعه کنید). همینطور که آدیپوزیت­ها بزرگتر می­شوند، بسته هایی که حاوی آنها هستند، تغییر شکل داده و در نقطه لنگری خود روی پوست کشیده می­شوند.به همین دلیل است که اثر "پوست پرتقالی" پدیدار می­شود.

این پروسه به طور همیشگی و خودکار ادامه میابد زیرا گردش خون در اثر آن کند شده و  در نتیجه تلف متابولیسمی رکود پیدا خواهد کرد. همچنین این تکه­های ناخوشایند سلولیتی می­توانند دردناک باشند اگر فشار درون این بسته­های چربی افزایش یابد.

 

 

سپتا: جایی که سلولیت از آن نشأت می­گیرد!

هیپودرمیس زنان از "فرورفتگی"های کوچکی تشکیل یافته که توسط دیوارهایی موازی (سپتا) از هم جدا شده­اند. به دلیل اندوخته شدن آب و چربی در این فرورفتگی­ها، دیوارها فشرده شده و شکل طبیعی سلول صدمه می بیند. زیرا این دیوارها به درمیس متصل شده­اند و به سطح پوست کشیده می­شوند در حالی­که سلولهای چربی به سمت درمیس هُل داده می­شوند. نتیجه، یک پوست ناهموار به شکل "پوست پرتقال" خواهد بود. بر اثر مرور زمان، با وخیم شدن شرایط، آب و چربی به طور کامل در زندانی از سپتای سفت شده ساخته شده از بافت اتصال فیبروزی به دام می­افتند.

شکل2- سمت چپ: پوست سالم بدون وجود سلولیت ، سمت راست:پوست پرتقالی شکل به دلیل وجود سلولیت

 

چرا زنان بیشتر از مردان از سلولیت تأثیر می­پذیرند؟

به دلیل اینکه ساختارهای چربی مردان و زنان به افزایش چربی به یک شکل عکس­العمل نشان نمی­دهند. برای زنان، هیپودرمیس به طور عمود بر سپتا (بافت اتصال فیبروزی مش یا شبکه مانندی که شبکه­ای از اتاقکها را تشکیل می­دهد) بخش­بندی می­شود. سلولهای چربی زیرپوستی به سمت بالا و سپتا به سمت پایین هُل داده می­شوند. در نتیجه، سلولهای چربی به صورت برآمدگی­های کوچکی در می­آیند که به این پدیده، "پوست پرتقالی" می­گویند. ساختار سپتای فیبروزی مردان به صورت اتاقکهای اریب است. هنگامی که لایه چربی افزایش می­یابد، هیچ تغییر شکلی وجود نخواهد داشت.

 

شکل 3- نمایش لایه های پوستی و سپتا در بدن زنان و مردان

همان طور که اشاره شد سلولیت به دلیل تجمع چربی های نا خواسته بین پوست و بافت های ماهیچه ای ایجاد می شود. عواملی که این امر را موجب می شوند عبارتند از:

·         شل شدن عضلات و ماهیچه ها

·         کاهش تولید کلاژن(پروتئین سفت کننده پوست)

·         ضعیف شدن سیرکولاسیون بدن(جریان خون کم در پایین تنه)

·         افزایش نسبت استروژن (هورمون ذخیره چربی) به تستسترون (هورمون سوزاننده چربی)

تمام این عوامل به یکدیگر وابسته اند. سفت نبودن عضلات نرخ متابولیسم بدن را کاهش می دهد و این امر موجب سخت شدن پروسه سوزاندن چربی های ناهموار می شود. سیرکولاسیون ضعیف نیز تجزیه اسیدهای چرب را برای بدن فوق العاده دشوار می کند و زیاد بودن نسبت استروژن به تستسترون در بدن موجب ذخیره چربی از یک سو و کاهش قابلیت بهبود یافتن بدن با ورزش از سوی دیگر می شود. بنابراین برای درمان سلولیت باید تمام عوامل بالا را مرتفع کرد.

تا کنون نتایج پزشکی قطعی برای درمان کامل سلولیت و ریشه کن کردن آن ارائه نشده است اما روش هایی وجود دارند که می توانند تا حد زیادی آن را رفع کرده و ظاهر پوست را زیبا کنند.

درمان سلولیت بدن با روشهای جدید

·         کاهش وزن

به طور کلی می توان گفت کاهش وزن در درمان سلولیت اثر چندانی ندارد. زیرا گاهی ممکن است به دنبال کاهش وزن شلی پوست افزایش یافته اما چین خوردگی ها و گودی های پوست کاهش نیابند چرا که همان طور که گفته شد این ناهمواری پوستی مربوط به دیواره های فیبروتیک بین چربی هاست که با کاهش وزن از بین نمی روند. با این وجود کاهش وزن در افرادی که درجه سلولیت آن ها بالاست می تواند اثر مثبتی داشته باشد. همچنین در بهبود سلولیت شکم نیز می تواند کمک کننده باشد.

·         سابسیژن (Subcision)

در این روش پزشک با انجام یک بیهوشی موضعی در محل سلولیت، یک سوزن V شکل را در پوست فرو می کند. این عمل منجر به آزاد شدن بافت هایی که به دلیل تشکیل سلولیت به سمت پایین هل داده شده اند می شود. بعد از انجام سابسیژن لازم است به مدت 24 ساعت موضع بانداژ شود و ممکن است کبودی ملایمی به مدت یک هفته در آنجا ظاهر شود. معمولا یک جلسه برای سابسیژن کافی است. این روش ماندگاری نسبتا خوبی دارد اما کلینیک هایی که این روش را ارائه می کنند محدودند و همچنین این روش نتایج یکسانی روی همه افراد یا همه جای بدن ندارد.

·         مزوتراپی

در مزوتراپی مقدار کمی از ترکیب مواد طبیعی، عناصر همیوپاتیک، ویتامین ها، مواد دارویی و اسید آمین ها به زیر پوست تزریق می شود. بدین ترتیب پزشک متخصص بسته به بیمار و شدت سلولیت موجود در بدن وی فرمولی جهت کاهش چربی سلولیت و بهبود جریان خون و سیستم لنفاوی برای هموارسازی سطح پوست بیمار تهیه می کند. عوارض موضعی مثل غده های درناک زیرپوستی،عفونت واکنش کهیری و ناصاف شدن سطح پوست،دلایلی است که بسیاری از مزوتراپی دوری میکنند.

·         لیزر

این لیزر ویژه لیپوساکشن، نسبت به لیپوساکشن سنتی کمتر تهاجمی و بیشتر موثر است. در جراحی لیپوساکشن سنتی با آب کردن چربی ها افتادگی پوست بیشتر شده و در نتیجه ظاهر سلولیت بدتر می شود. در این روش یک کانول از طریق شکاف بسیار کوچکی در ناحیه تحت درمان وارد پوست می شود. سپس امواج لیزر جهت از بین بردن چربی ها و سلولیت گرمایی را ساطع می کنند.سپس باندهای فیبروتیک بین چربی ها جدا شده و دوباره جمع می شوند و در نتیجه ظاهر سلولیت بهبود می یابد.همچنین انرژی گرمایی لیزر سبب تحریک پروسه کلاژن سازی شده و در نتیجه پوست کشیده تر و صاف تر می شود. استفاده از روش درمان سلولیت و چربی مناطق محدود خوب است. برخی مطالعات نشان داده اند که درمان سلولیت توسط لیزر ارجحیتی به لیپوساکشن سنتی ندارد.

·         درمان دارویی

بسیاری از پمادها، کرم ها و مالیدنی های گیاهی در بازار عرضه می شوند که جهت درمان سلولیت استفاده می شوند. بسیاری از این کرم ها توانایی نفوذ عمیق جهت درمان طولانی مدت را ندارند. همچنین در بعضی موارد دیده شده که این افراد بعد از استفاده از این کرم ها دچار آلرژی های پوستی شده اند. لازم است بیمار قبل از استفاده از این مواد با یک متخصص پوست مشورت کند.

·         اندرمولوژی

اندرمولوژی یک روش یکتا، غیرتهاجمی و بدون درد برای زیباسازی اندام، کاهش ظاهر بد سلولیت و بهبود ظاهر پوست می باشد. در ابتدای پیدایش اندرمولوژی، این روش جهت ترمیم اسکار، سوختگی ها و بافت های ماهیچه ای آسیب دیده استفاده می شد که در ادامه پزشکان کاهش سلولیت و سایز را در افراد تحت درمان مشاهده کردند. امروزه اندرمولوژی در بسیاری از کلینیک های سراسر دنیا جهت کاهش سلولیت مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش با استفاده از ماساژ و ساکشن چربی های زیرپوستی حرکت کرده و پستی و بلندی های ناشی از سلولیت رفع شده و ظاهری بهتر برای پوست حاصل می شود.این روش به تایید FDA (Food and Drug Administration)نیز رسیده است.برای دستیابی به نتایج خوب و قابل قبول حداقل 12 جلسه 30 دقیقه ای نیاز است.

 


مطالب مشابه :


سلولیت چیست؟

سلولیت عارضه ای است که موجب بدشکلی ظاهر پوست شده و عمدتا در نواحی ران · سابسیژن (Subcision)




همه چیز در مورد جوش صورت علت و درمان قطعی کامل آن

، میکرودرم ابرشن، لایه برداری با مواد اسیدی و کرم های لایه بردار، سابسیژن یا پوست در




جوش های صورت-روش های درمان قطعی آن

از طرفی در بعضی افراد پوسته ریزی پوست بعلت بعضی نقص لایه بردار، سابسیژن یا آزاد کردن




در مورد درمان جای جوش ها

در مورد درمان جای جوش ها بر اساس اینکه سبب تغییر رنگ پوست شده است سابسیژن یا آزاد




با جوش های قرمز رنگ روی گونه ها و چانه ام چه کنم؟

افرادی که پوست چرب و دارای جوش هستند های لایه بردار، سابسیژن یا آزاد کردن جوشگاه




جوش صورت ( آکنه) چیست و راه درمان آن کدام است ؟؟

افرادی که پوست چرب و دارای جوش هستند های لایه بردار، سابسیژن یا آزاد کردن جوشگاه




درمان جوش

در صورتی که با مصرف دارو تغییری در وضعیت جسمانی و یا پوست شما ایجاد شد پزشک خود را در جریان




جوشهای چرکی در صورت و درمان آن

خانه بهداشت آنلاین - جوشهای چرکی در صورت و درمان آن - کودکان - مادران - بیماری ها - سالمندان




برچسب :