كارآفريني در تنگناي منابع مالي:


15-21-01.jpg
اگرچه کارآفرينان افراد سخت کوش و با اراده‌اي هستند و براي موفقيت از موانع بسياري مي‌گذرند، اما اکثريت آنها کم بودن منابع مالي را مهمترين مشکل توسعه طرح‌هاي ‌اشتغالزايي در کشور مي‌دانند.

به گزارش مهر، در کنار انتخاب و معرفي کارگران و گروههاي کار نمونه کشوري در سال، انتخاب و معرفي کارآفرينان برتر ملي هم انجام مي‌شود و مي‌توان گفت انتخاب کارگر و کارآفرين برتر ملي با‌ ايده يکسان معرفي افرادي که توانسته‌اند در محيط‌هاي کاري خود نوآوري داشته باشند صورت مي‌گيرد، حال ممکن است کارگر نمونه در محيط کارخانه‌اي که در آن مشغول به کار است نوآوري کند ولي کارآفرين سعي مي‌کند محيط کار را هم خود فراهم کند.

حمايت مالي، توجه، جدي گرفتن نوآوري، فراهم کردن شرايط توسعه توليدات و نوآوري‌هاي جديد و همچنين عملياتي شدن وعده‌هاي دولت از مهمترين درخواست‌ها و وجه‌اشتراک بين کارگر و کارآفرين نمونه است؛ هرچند که برخي کارآفرينان افرادي هستند که به تازگي کار خود را آغاز نکرده‌اند و ساليان متمادي در توليد کشور نقش داشته‌اند.

نورالدين محمدي يکي از کارآفرينان برتر ملي سال 88 است که از استان کرمانشاه توانست در بخش کشاورزي از طريق راه‌اندازي نهالستان صنوبر براي بهره برداري از چوب آن و ايجاد‌ اشتغال 13 نفري فعاليت کند.

وي که داراي مدرک کارشناسي در رشته مهندسي شيمي‌است، مي‌گويد: به دليل علاقه‌ام به کار کشاورزي و وجود زمينه‌هاي توسعه فعاليت اقتصادي در کنار علاقه نداشتن به مشاغل دولتي باعث شد تا در زمينه راه‌اندازي يک فعاليت جديد حرکت کنم.

محمدي ادامه ‌مي‌دهد: با توجه به اينکه مي‌دانستيم تضمين خريد از سوي دولت و شرايط انعقاد قرارداد فراهم نيست، به اين راه گام گذاشتم و خوشبختانه در سال اول همه محصول و توليد را به فروش رسانديم. البته در اين زمينه ريسک رقابت با ساير توليدکنندگان چوب را قبول کرده بودم.

اين کارآفرين برتر سال 88 بيان مي‌دارد: براي راه‌اندازي نهالستان صنوبر از محل تسهيلات بنگاه‌هاي زودبازده 80 ميليون تومان وام گرفته بوديم که خوشبختانه در حال حاضر علاوه بر پوشش تسهيلات دريافت شده، سود قابل قبولي هم در كار حاصل شده است.

وي ريسک کردن را يکي از ويژگيهاي کارآفريني مي‌داند و مي‌گويد: بسياري از اين ريسک‌ها به نياز افراد در پيشرفت بستگي دارد بنابراين هرچه درصد ريسک پذيري بالاتر باشد، کارآفرين مصمم‌تر مي‌شود تا کار خود را به نتيجه برساند و مي‌توان گفت که رسيک در اين کار موجب پيشرفت مي‌شود.

محمدي خاطرنشان مي‌كند: متاسفانه در حال حاضر شغل از نظر بسياري از افراد پشت ميزنشيني است ولي من معتقدم بيکاري بسياري از فارغ‌التحصيلان کشاورزي ريشه فرهنگي دارد و مسئله آنها اقتصادي نيست. بايد فرهنگ کليشه‌اي کار اداري و پشت ميزنشيني در مدارس، دانشگاه‌ها و نهادهاي غيردولتي شکسته شود.

سيدايمان ميري نيز يکي ديگر از کارآفرينان برتر ملي در سال 88 است که در رشته کارشناسي معماري درس خوانده است، ولي هم اکنون در زمينه ارائه خدمات شبکه اينترنت از قبيل اينترنت دايل ‌آپ، پرسرعت و وايمکس در استان گلستان شناخته شده است.

کارآفرين برتر ملي سال 88 تصريح مي‌كند كه هم‌اکنون مجموعه فعاليتهاي وي توانسته است به صورت مستقيم هم 60 شغل ايجاد کند که به صورت غيرمستقيم هم مشاغل بسيار زيادي را در بخش‌هاي فروش و پشتيباني ايجاد کرده است.

ميري نحوه گرايش خود به اين کار را با فعاليت در دوره دبيرستان و مقام آوردن در المپياد کامپيوتر پيوند مي‌زند و مي‌گويد: وجود بازار بالقوه و پتانسيل کارآفريني در زمينه خدمات اينترنتي باعث شد تا در اين زمينه گام بردارم. البته در زمان آغاز به کار بدون رقيب سرسخت کار خود را شروع کردم که در ادامه کشش تقاضا باعث شد تا ارائه خدمات را توسعه دهيم.

وي تاکيد مي‌كند: براي راه‌اندازي و خريد تجهيزات از تسهيلات بانکي استفاده کرده‌ام که البته بيشتر از طريق بانک‌هاي خصوصي با نرخ سودهاي 24 درصدي صورت گرفته که در نهايت منجر به پرهزينه تر شدن کار شده است.

اين کارآفرين نمونه کشور نياز مردم به خدمات اينترنتي را غيرضروري نمي‌داند و معتقد است: هرگونه تلاش در خصوص کاهش هزينه‌ها که منجر به کاهش قيمت‌ تمام ‌شده شود در استقبال مردم از خدمات ارائه شده موثر است.

ميري ريسک مالي در اين حوزه را داراي اهميت کمي‌دانست و افزود: اگر مولفه‌هاي اصلي مثل بازار رقابت در اين حوزه رعايت شود ريسک مالي پايين مي‌آيد اما متاسفانه پس از خصوصي ‌سازي مخابرات شاهد اين هستيم که نگاه مخابرات به شرکتهاي خدمات اينترنت به صورت رقابتي است و آنها سعي دارند تا بخش خصوصي را محدود کنند.

وي مجموعه اقدامات و فعاليت‌هاي خود را تاثيرگذار مي‌داند و با تاکيد بر اينکه شرکت‌ وي جزو 11 شرکت ارائه کننده خدمات اينترنت در کشور است که از مقياس استاني به سطح کشوري گسترش يافته است، مي‌گويد: با اقدامات تشويقي و شناسايي نيازهاي مردم، سعي کرديم ضمن جلب رضايت، خدمات خود را گسترش دهيم به نحوي که موفق شديم خدمات گيرندگان را به مشترک دائم تبديل کنيم.

اين کارآفرين نمونه معتقد است افزايش بهره‌ وري پيش بيني شده در برنامه پنجم توسعه از روش‌هاي معمول امکان‌پذير نيست و نياز به کارآفريني در ابعاد گسترده دارد چون از طريق کارآفرينان افراد خلاق ديگري هم رشد مي‌‌کنند.

مصطفي کاوه، يکي ديگر از کارآفرينان برتر ملي سال 88 کشور است که در رشته مهندسي برق الکترونيک داراي 12 اختراع ثبت‌ شده و کارآفرين برتر استان چهارمحال و بختياري در بخش صنعت است كه عمده آنها در زمينه‌هاي کشاورزي، آبزي ‌پروري و ساخت قطعات نيروگاهي است.

اين کارآفرين برتر مي‌گويد: معتقدم کارآفرين در راه خدا جهاد مي‌کند و بايد با روحيه ‌اي شجاعانه و ريسک ‌پذيري بالا به استقبال مشکلات برود. همچنين نيازسنجي و بررسي دقيق شرايط بازار و توجيه اقتصادي توليد محصول قبل از شروع را از عوامل موفقيت خود مي‌داند.

کاوه به يکي از اختراعاتش در زمينه سم شناسي در استخرهاي پرورش ماهي و هزينه 35 ميليون توماني انجام کار تحقيقاتي آن ‌اشاره مي‌كند و مي‌گويد: اگر دستگاهي راندمان را افزايش و هزينه‌ها را کاهش دهد با استقبال مواجه مي‌‌شود و نه فقط هزينه‌هاي خود را جبران مي‌کند بلکه سود مناسبي را نيز به همراه خواهد داشت.

وي همچنين به نياز کشور در زمينه توليد برق ‌اشاره مي‌كند و مي‌‌افزايد: ساخت نيروگاه‌هاي کوچک در کشور ما امکان‌پذير است و مي‌توان گفت کشور در اين زمينه خودکفا شده است. هم اکنون هزينه ساخت دستگاههاي توليد برق کوچک در داخل کشور نسبت به مشابه خارجي خود تا چهار برابر هزينه کمتري خواهد داشت.

مسعود ولي‌نيا يکي ديگر از کارآفرينان برتر ملي پارسال در حوزه صنعت است که در حال حاضر دانشجوي رشته کارشناسي کامپيوتر است و با تاسيس شرکتي در زمينه بازيافت نخاله‌هاي ساختماني فعاليت مي‌کند و توانسته است با ابتکاري جديد از بازمانده سنگ‌هاي ساختماني، سنگ‌هاي تزييني توليد کند.

وي با بيان اينکه در اين راه به بن بست‌هاي زيادي خورده است، مي‌گويد: اما در نهايت توانستم طرح خود را در زمينه بازيافت سنگ‌هاي ساختماني تکميل کنم، البته از زمان اجرايي شدن طرح تا به نتيجه رسيدن آن حدود چهار سال وقت صرف شد. در نهايت محصولي توليد شد که در هيچ جاي دنيا توليد نمي‌شود و بازار بسيار خوبي را در اختيار دارد.

ولي‌نيا با تاکيد بر اينکه ميزان استقبال از سنگ‌هاي توليدي به حدي زياد است که چيزي براي صادرات باقي نمي‌ماند، افزود: با توجه به اينکه تهيه وسايل مورد نياز براي اجراي طرح هزينه بر بوده است تسهيلاتي هم به آن اختصاص نيافت و تا امروز تمامي هزينه‌هاي شرکت و کارخانه را از هزينه شخصي خود و به کمک خانواده پرداخت کرده‌ام.

اين کارآفرين برتر سال 88 کشور بيان مي‌دارد: در ابتداي کار و تاسيس کارخانه مجبور بودم بخشي از دستگاه‌ها را از خارج کشور وارد کنم ولي در حال حاضر با تکنولوژي داخلي محصولي توليد مي‌شود که در دنيا بي نظير است. 

هم اکنون براي استحصال يک قطعه سنگ يک متري بايد چند تن سنگ تراشيده شود و با اين کار هزاران دلار پول دور ريخته شده و قيمت سنگ بالا مي‌رود.

وي با بيان اين مطلب که از اين طريق دورريز سنگ به صفر مي‌رسد، تصريح کرد: ما موفق شديم در يکسال ميزان دارايي شرکت را از 1.5ميليارد تومان به 8 ميليارد تومان برسانيم. از سوي ديگر با صادرات انبوه اين محصول، علاوه بر ايجاد شغل، ارز قابل ملاحظه‌اي وارد کشور مي‌شود.

محمدرضا عليزاده قناد هم يكي ديگر از کارآفرينان برتر سال 88 است که با تحصيل در رشته کارشناسي تربيت بدني توانسته است يک مکان تفريحي و ورزشي تاسيس کند و از اين طريق براي 260 نفر شغل ايجاد شده است. انتخاب وي به عنوان کارآفرين برتر بخش خدمات بوده است.

وي با تاکيد بر اينکه توانسته است بزرگترين پارک آبي خاورميانه به لحاظ وسعت و از نظر سرپوشيده بودن را راه‌اندازي کند، مي‌گويد: به دليل حجم زياد کار و نو بودن آن، کار با ريسک بسيار زياد همراه بود و دوستانش بر اين باور بوده‌اند که اين کار موفق نخواهد شد.

اين کارآفرين سرمايه اوليه طرح خود را 10ميليارد تومان اعلام کرد و افزود: اگرچه اين طرح عنوان زودبازده نيز داشته است، اما هيچ کمکي از طرف بانک‌ها به دستم نرسيد، ولي استانداري خراسان‌رضوي کمک‌هاي قابل توجهي را نسبت به اجراي اين طرح داشته است.

عليزاده با‌ اشاره به اينکه در مجموعه تحت مديريتش از تکنولوژي خاصي استفاده نکرده است و فقط به استخرهاي موجود، کمي ‌رنگ و لعاب داده است، افزود: خيلي از ما در سال بارها به اين استخرها مراجعه مي‌کنيم با اين تفاوت که ما از طرح و‌ايده‌هاي نو در اين زمينه استفاده کرديم و با انجام کمي‌تغييرات، فضايي جديد براي استفاده‌کنندگان فراهم شده است.

وي با بيان اينکه احداث چنين مجموعه اي براي اولين بار در کشور توسط او صورت گرفته است، مي‌گويد: در سال اول بهره برداري براي بيش از 260 نفر شغل ايجاد شده است که با توسعه آن امکان کار براي 220 نفر ديگر به وجود خواهد آمد.

سيد فريده شريعت‌پناهي، کارشناس علوم اجتماعي هم يکي از بانوان کارآفرين برتر ملي سال 88 کشور و اهل سمنان است که با تاسيس چند مرکز توانبخشي توانسته است در حوزه خدمات حائز انتخاب در بخش برترين‌ها شود.

بانوي کارآفرين برتر ملي در خصوص مرکز جامع خدماتي براي دختران کم توان ذهني بالاي 14سال، مي‌گويد: اين مرکز در زمينه حرفه‌ آموزي به دختران کم توان ذهني از جمله حصيربافي، بافتني با ماشين و برگزاري کلاس‌هاي سازماندهي ذهني فعاليت دارد.

شريعت پناهي ادامه مي‌دهد: از آنجا که بسياري از خانواده‌هاي داراي کودک معلول در نگهداري از کودکانشان با مشکلات زيادي مواجه‌اند و بيشتر ترجيح مي‌دهند آنها را در خانه نگهداري کنند، به اين نتيجه رسيدم که بايد مرکزي براي شکوفا کردن خلاقيت‌هاي اين کودکان راه‌اندازي شود.

وي مي‌گويد: ابتدا به دليل مشکلاتي که از نظر مالي و همراهي نكردن با آن مواجه بودم، خانه خودم را به مرکزي براي نگهداري و پرورش خلاقيت‌هاي کودکان معلول ذهني تبديل کردم تا اينکه در مزايده‌ سازمان مسکن و شهرسازي استان برنده شدم و ملکي با زيربناي 1450متر را براي اين کار ساختم.

اين کارآفرين پارسال با تاکيد بر اينکه بزرگترين مشکل براي اداره اين مرکز، مالي است، گفت: ما از خانواده‌ها براي نگهداري فرزندانشان در اين مراکز شهريه نمي‌‌گيريم و سازمان بهزيستي هم درصد کمي‌يارانه در اختيار ما قرار مي‌دهد؛ بنابراين بيشتر هزينه‌ اداره اين مرکز بر عهده خودم و از طريق کمک‌هاي مردمي‌ است.
منبع : روزنامه اطلاعات


مطالب مشابه :


طرح های پیشنهادی تشویق دانش آموزان (شهرستان آران وبیدگل )

بابا ماهي داد. وبلاگ دانلود طرح پیشنهادی تشویق دانش طرح پيشنهادي تشويقي




اشعار تشويقي

طرح هايي براي تزيين اردو ي ماهي هاي اشعار تشويقي.




نمونه سوالات سال سوم

حرفه و فن - نمونه سوالات سال سوم - دروس پایه حرفه وفن وسوالات و مقالات علمی و طرح درس - حرفه و فن




نمونه سوال حرفه وفن سال سوم

بستگي دارد.10-تعريف طرح هاي كاشت درختان 23-شربت تشويقي چيست؟24-با 32-براي دو نوع غذاي ماهي




كارآفريني در تنگناي منابع مالي:

‌گذرند، اما اکثريت آنها کم بودن منابع مالي را مهمترين مشکل توسعه طرح‌هاي ‌اشتغالزايي




پيشنهاد فعاليت هاي فرهنگي عمره

بانك طرح ها و اماکنش ، ايام و ماهي که سفرمان در آن صورت از شيوه هاي تشويقي .




برچسب :