معروف‌ترین بناهای کج شده جهان

۱- مایل ترین برج قدیمی جهان

برج کلیسای سورهاسن، آلمان

www.ROZANEHONLINE.com

این برج مربعی با ارتفاع ۳۲ متر در سال ۱۴۹۵ به کلیسایی قرون وسطایی اضافه شد که با ۵.۱۹ درجه انحراف، مایل ترین برج در جهان به شمار می رود (البته بدون درظنر گرفتن برج های تازه ساز). به گفته مورخین، کج شدن این برج از قرن نوزدهم آغاز شد. علت آن این بود که این برج آجری در زمینی باتلاقی و بر روی شالوده ای از چوب بلوط ساخته شد؛ اما زمانی که زمین زیر آن خشک شد، برج کلیسا به دلیل پوسیدگی چوب بلوط دچار کج شدگی شد.


۲- معبد درجه سه

پاگودایوآنیان، چین

گروه سرگرمی ROZANEH

پاگودا یا معبد بودایی یوآنیان (Yunyan) در سال۹۶۱ میلادی ساخته شد. ارتفاع این پاگودا ۴۷ متر است که به صورت شش ضلعی و در هفت طبقه، در شهر سوژوی چین قرار دارد. این برج با گذشت بیش از هزار سال از عمرش تقریبا سه درجه کج شده است.دلیل این متمایل شدن به یک سمت این است که قسمتی از شالوده برج روی سنگ و قسمت دیگر آن روی خاک قرار گرفته است. اگرچه مهندسان برای جلوگیری از کج شدن بیشتر این برج، اقدام به تزریق بتن در قسمت خاکی کرده اند، اما هنوز بالا و پایین سازه ۲.۳۲ متر نسبت به یکدیگر فاصله دارند.


۳- به زمین نرم نخوری

برج ترونی، لهستان

گروه سرگرمی روزنه

برج ترونی (Torun) یکی از مهم ترین جاذبه های توریستی کشور لهستان به شمار می رود که در قرن ۱۳ میلادی و برای مقاصد دفاعی ساخته شد؛ اما از قرن هجدهم به بعد کاربری های متفاوتی چون زندان، آهنگری، تفنگخانه، فروشگاه و کافی شاپ پیدا کرد. این برج که از آجرهای سرخ رنگ ساخته شده است، به دلیل بناشدن روی زمین نرم رسی شروع به کج شدن کرد. بخش بالایی برج ۱.۵ متر از حالت عمود انحراف دارد، در حالی که بخش پایینی آن کاملا عمودی است.


۴- سازه بی هدف

برج نوینسک، روسیه

www.ROZANEHONLINE.com

برج نوینسک (Nevyansk) در قرن هجده میلادی به دستور صنعتگر معروف روسی، دمیدوف، ساخته شده است. هدف از ساخت آن چندان مشخص نیست؛ عده ای معتقدند این سازه یک خزانه امن برای دمیدوف یا برج دیدبانی بوده و عده ای آن را برج ناقوس یا حتی زندان می پندارند. ارتفاع این برج از سطح زمین ۵۷.۵ متر است که سه درجه به سمت جنوب غربی منحرف شده است. مرمتگران علت این انحراف را فرسایش خاک زیر برج در اثر آب های زیرزمینی می دانند که قادر به تحمل وزن برج نبوده است. برای جلوگیری از انصراف بیشتر، آجرهای زاویه ای خاصی در حین ساخت برج در آن به کار برده شده است.


۵- کج ایتالیایی

برج پیزا، ایتالیا

www.ROZANEHONLINE.com

آغاز ساخت برج پیزا (Pissa) به عنوان برج ناقوس کلیسای جامعع پیزا به قرن دوازدهم میلادی باز می گردد، اما انحراف برج که از زمان ساخت آن آغاز شد، منجر به توقف های طولانی در ساخت این برج شد؛ به طوری که تکمیل آن نزدیک به دو قرن طول کشید.

این برج هشت طبقه که حدود چهار درجه به سمت جنوب شرقی منحرف شده است، در سمت کوتاه تر ۵۵.۸۶ متر و در سمت بلندتر ۵۶.۶۷ متر ارتفاع دارد. البته میزان انحراف برج پیزا پیش از انجام عملیات مرمت در سال ۱۹۹۰ به ۵.۵ درجه نیز رسیده بود. علت انحراف برج خاک ناپایدار زیربنای آن است که شامل شن و رس آبرفتی است که بسیار نرم و مانند باتلاق است. عملیات پایدارسازی این برج در طول قرن ها ادامه داشته است و در سال ۲۰۰۸ پس از برداشتن ناقوس، بستن برج با کابل های مخصوص و همچنین برداشتن خاک زیر قسمت بالاتر برج، این برج توسط مرمتگران آن پایدار اعلام شد.


۶- نمک گیر شده

برج کلیسای باد فرانکن هاوزن، آلمان

گروه سرگرمی ROZANEH

کلیسای قدیمی شهر باد فرانکن هاوزن که در سال ۱۹۳۸ ساخته شده است، به علت برج کج شده اش مشهور است. انحراف برج از قرن هفدهم میلادی شروع شد که دلیل آن، نامتوازن بودن زمین به دلیل معادن نمک نزدیک آن بوده است.

نشست نامتقارن برج از آن زمان منجر به انحراف ۴.۸ درجه ای آن شده که رتبه دوم بیشترین انحراف را بعد از برج کلیسای سورهاسن در اختیار دارد.


۷- برجی که آنجا بود

برج زاراگوزا، اسپانیا

گروه سرگرمی ROZANEH

این برج اولین سازه بزرگی بود که در قرن شانزدهم میلادی در اسپانیا برپا شد. برج زاراگوزا (Zaragoza) از جنس آجر و برای نصب ساعت عمومی شهر و زنگ های آن ساخته شد که بلافاصله بعد از ساخت اش شروع به انحراف کرد که دلیل آن را صرف زمان کوتاه و شتابزدگی در ساخت پایه اش می دانند. تلاش های زیادی برای تقویت شالوده برج صورت گرفت، اما برج در حدود سه متر از حالت عمود منحرف شد. بسیاری از مردم زاراگوزا این برج را به خاطر ترس از ریزش آن نمی خواستند و در نتیجه، برج در سال ۱۸۹۳ به طور کامل تخریب شد. امروزه محل برج با علامتی در پیاده رو مشخص شده و مجسمه پسری که به سمت برج نگاه می کند، یادآور سازه ای است که به خاطر کجی اش نابود شد.


۸- کج می شویم اما خراب نه!

برج های کج شده بولونیا، ایتالیا

www.ROZANEHONLINE.com

این دو برج که نماد شهر بولونیا به شمار می روند، بین سال های ۱۱۰۹ و ۱۱۱۹ میلادی در بولونیا ساخته شدند. برج بلندتر با ۹۷ متر ارتفاع، آسینلی (Asinelli) و برج کوتاه تر با ۴۸ متر ارتفاع، گاریسندا (Garisenda) نامیده می شوند. به دلیل وجود خاک نرم در زیر گاریسندا، این برج ها از قرن ۱۴ میلادی شروع به کج شدن کرده اند؛ به طوری که برج بلند ۱.۳ درجه و برج کوچک تر چهار درجه انحراف پیدا کرده اند.


۹- ناقوس ها به صدا در نمی آیند

برج کلیسای قدیمی دلفت، هلند

www.ROZANEHONLINE.com

این برج متعلق به قدیمی ترین کلیسای شهر دلفت هلند است که ۷۵ متر ارتفاع دارد و دو متر از حالت عمود منحرف شده است. ساخت کلیسای قدیم دلفت (Oude Kerk) در سال ۱۲۴۶ آغاز شد و برج آن بین سال های ۱۳۲۵ تا ۱۳۵۰ ساخته شد. شالوده برج در زمان ساخت به اندازه کافی قوی نبود و به همین دلیل بنا از همان ابتدا شروع به کج شدن کرد. معماران در ادامه ساخت برج سعی کردند در هر طبقه این انحراف را جبران کنند، اما تا به امروز این کجی باقی مانده و تنها چهار برجک بالایی آن به واقع عمود هستند. ناقوسی ۹ تنی در این برج نصب شده که به علت احتمال ایجاد خرابی در اثر لرزش برج، جز در موارد استثنایی به صدا در نمی آید.


مطالب مشابه :


بناها و آثار معروف جهان

جالب انگیزناک - بناها و آثار معروف جهان - علمی،مذهبی،تست روانشناسی،ورزشی،ادبی،طنز و .




معماران مشهور جهان

گالری عکس معماری - معماران مشهور جهان - بزرگترین مرجع عکس های معماری بناهای ناریخی جهان.




معروف ترین برجهای کج جهان + تصاویر

نمونه‌هایی از مورد دوم را می‌توان در ساختمان‌ها یا بناهای کج جهان که معروف‌ترین آن‌ها




معروف‌ترین بناهای کج شده جهان

سرگرمی درسی دانشگاهی - معروف‌ترین بناهای کج شده جهان - این وبلاگ برای به اشتراک گذاشتن




بناهای مهم جهان کدامند؟

" قلم سپید " - بناهای مهم جهان کدامند؟ - برایم در ردیف کسانی هستی که به قول نیما: " یادت روشنم




معرفی بناهای مدرن پکن

اما در این شهر باستانی بناهای مدرن بسیاری سالن موسیقی صحنه هیت های معروف هنری جهان شده




برچسب :