علل سایش چرخ وریل جرثقیل های سقفی ودروازه ای

یکی از مشکلات موجود در وا حد های مختلف فولاد مبارکه وجود سا یش ریل ها و چرخها ی جرا ثقال های است که متناسب با حجم کار میزان سا یش افزایش مییا بد بیشترین میزان سا یش در این مورد مربوط یه کناره های ریل و چرخ است. بطوری که پس از مد تی میزان ضخامت ریل کا هش می یابد و از پهنای 100mm به حدود بیش از 90 mm می رسد و در صورت عدم تعویض ریل و چرخ این میزان افزا یش می یابد و تا 70mm سایشتوام با چرخ باعث شکسته شدن چرخ میگردد. عوامل متعددی سبب ایجا د سایش میشود که بطور خلاصه عبارتند از :

1- اختلاف ارتفاع ریل ها نسبت به یکدیگر که طبق استاندارد 3576 VD حداکثر بایستی باشد.(D= 0.002% Of 1 Max 10 mm)
2- عدم یکنواختی چرخهای یک جرثقیل نسبت به یکدیگر و یا به عبارتی عدم کنترل شاقولی چرخها طبق شناسنامه های تشکیل شده برای اولین بار توسط بازرسی فنی
3- عدم هم محوری چرخها و ریلها نسبت به یکدیگر
4- عدم یکنواختی گیر درهای ریل Rail Girder نسبت به یکدیگر از نظر ارتفاع
5- شیب بیش از حد ریلها نسبت به یکدیگر که طبق استاندارد VDI 3 76 باید حداکثر 0.0005 باشد ( E=Slope A1B1 -Slope A2B2)
6- محکم نبودن چفت بست ریلها که عامل ایجاد تغییرات در دهانه (Span) دو ریل میگردد .
7- عم تعادل باربر روی جرثقیل
8- اختلاف دو موتورهای پل نسبت به یکدیگر

حال از آنجا ییکه مشکل آسایش باعث آسیب جدی به ریلها میگردد و حتی در مواقعی باعث شکسته شدن چرخ و از کار افتادن جرثقیل در حین تولید میگردد لذا برای پیشگیری از آن تحقیقات وسیعی صورت گرفت که از مهرماه سال گذشته تا کنون ادامه دارد .
ابتدا نقشه برداریهای لازم از ریلهای این واحد صورت گرفت و مشخص شد که میزان انحراف ریلها و اختلاف ارتفاع آنها نسبت به یکدیگر زیاد است و خارج از حد استاندارد تعریف شده است .پس از ان اندازه گیری هائی بر روی دور موتور های پل صورت گرفت و اختلاف دور موتور ها نیز مشهود شد. با عکس برداری های لازم از ریلها و چرخ و فیلمبرداری در ضمن کار جراثقالاز تجهیزات یاد شده از نحوه سایش انها و محکم نبودن چفت و بست ها و حرکت ریل در موقع کار اطمینان حاصل شد و طی مطالعاتی مشخص شده بشرح زیر که علت عمده سایش ریل ها و چرخ ها چیست.

1- اختلاف سطح ریل ها نسبت به یکدیگر
2- اخنلاف سرعت موتور های دوطرف جراثقال و این دو عامل باعث بو جود اوردن مشکلا تی دیگر از قبیل حرکت زیل در موقع کار- اختلاف اسپن ریلها - ایجادتنش های شدید مکا نیکی بر ریل بو جود امدن نو سانات مکا نیکی بر ریل و چرخ میشود. بنا بر این پس از مشخص شدن علت مشکل سا یش بر ان شدیم که راه حل های عملی را دنبال کنیم و مرحله به مرحله کار را به سمت اجراء به همراه تئوری های ارائه شده و با ازما یشات گو ناگون به اثبات ر سانیم در اولین اقدام با تعویض ریل های این واحد (53) و خرید چفت و بست های جدید میزان اختلاف ار تفاع ریل ها را به حد استاندارد خود رساندیم و به عبارتی حد اکثر اختلاف سطح ریل از 12mm به 9mm کاهش یا فت و سپس نقشه بر داری های متعددی از ریل ها چرخ ها و تست نوسا نات ارتعا شی انها صورت گرفت و مشخص شد که اکنون میزان انحراف و شیب ریل ها نسبت به یکدیگر در حد استاندا ردی قرار دارد و در جاها ئیکه میزان شیب زیاد شده است باشیم کذاری در زیر ریل مقدا ر ان را به استاندارد خودرساندیم و طی ازمایشاتی میزان ار تعا شات ریل را بررسی نمودیم و مشخص شد که با قرار دادن لا ستیکهای مخصوصی که بر زیر زیل ها نصب شده فر کانس ار تعا شات بالا تر رفته و دامنه ار تعاشات کا هش یا فته است . ولی با تمام این از مایشات هنوز مشکل سایش وجود دارد و کا ملا " بر طرف نشده است . زیرا پس از اندازه گیری های مجدد مشخص شده که اختلاف سرعت مو تور های پل در طر فین جرا ثقال وجود دارد .

بنا بر این جهت حل این مشکل چند راه حل پیشنهاد شد :

الف : قراردادن کنترل دور به روش مدولا سیون پالس جریان (CPWM )
ب : قرار دادن کنترل دور به روش کنترل توان لغزشی در فاصله هوایی (SEIMD )
ج : استفا ده از محور های الکتریکی در موتو رها یا روش سلزین

روشهای پیشنهادی توسط رایانه شبیه سازی شد و هر یک بطور جدا گانه از نظر فنی و اقتصادی انالیز و بررسی شد که از بین انها بهترین و یا صرفه ترین طرح انتخاب شده است و هم اکنون به مرحله اجرا رسیده است وان استفاده از روش F/VSI/CSI می باشد که اختلاف دور موتورها را کاملا برطرف میکند و مو تور های طرفین جرثقیل بطور سنکرون اسنکرون حرکت خواهند نمود . در این حالت اگر گرادیان بار روی جرثقیل تغییرکنند اختلاف در حرکت موتورها متناسب با بار بو جود خواهد امد. بنابراین قدرت مانور اپراتور روی جرثقیل همچنان زیاد خواهد بود بطوریکه میزان سایش نیز کمتر خواهد شد.
بطوریکه در حالت سنکرون با تغییر موقعیت یک شفتهای موتور دیگر به همان اندازهو جهت تغییر خواهد کرد. بنابراین عملا" چرخهای دو طرف جرثقیل بر روی دو محور جدا از هم و قابل کنترل قرار دارد.
در خاتمه از کلیه مدیران و پرسنل زحمتکش واحد53 و تما می عزیزانی که اینجا نب همکاری داشتند صمیمانه تشکر نمو ده و امید وارم گاهی هر چند کوچک در جهت پیشبرد استقلال اقتصادی کشور برداشته با شیم .

منبع:وبسایت مهندس سعید ثروتجو


مطالب مشابه :


نقشه ساخت(shop) جرثقیل سقفی،دروازه ای،نقشه مخازن نفتی،نقشه ساخت پل،نقشه سازه

سازه ها و جرثقیل ها - نقشه ساخت(shop) جرثقیل سقفی،دروازه ای،نقشه مخازن نفتی،نقشه ساخت پل،نقشه




سیستم برق رسانی ریل و قرقره( Cریل،C RAIL)در جرثقیل های سقفی و دروازه ای

سازه ها و جرثقیل ها - سیستم برق رسانی ریل و قرقره( cریل،c rail)در جرثقیل های سقفی و دروازه ای




علل سایش چرخ وریل جرثقیل های سقفی ودروازه ای

سازه ها و جرثقیل ها - علل سایش چرخ وریل جرثقیل های سقفی ودروازه ای - طراحي و ساخت،انواع سازه




انواع جرثقیل های سقفی،جرثقیل های سقفی دوپل وتک پل

سازه ها و جرثقیل ها - انواع جرثقیل های سقفی،جرثقیل های سقفی دوپل وتک پل - طراحي و ساخت،انواع




گروه صنعتی کاسپین

سازه ها و جرثقیل ها - گروه صنعتی کاسپین - طراحي و ساخت،انواع سازه فلزی،جرثقيل سقفي،جرثقیل




برچسب :