سفید کردن دندان ها قواعدی دارد

سفید کردن دندان ها قواعدی دارد


اگرچه سفید کردن دندان ها در مورد 90 درصد افراد موفقیت آمیز است، ولی این کار قاعده و قانون دارد و بی حساب و کتاب نمی توان آن را انجام داد؛ مثلا استفاده زیاد از خمیردندان های سفید کننده باعث فرسایش مینای دندان، تحلیل ریشه دندان و همچنین تحلیل رفتن لثه می شود. عمل سفید کردن دندان ها توسط دندانپزشک نیز ممکن است حساسیت های شدیدی ایجاد کند و بهتر است با احتیاط و در مواقع واقعا ضروری انجام شود.


بررسی دندان ها

خمیردندان های سفید کننده

دکتر همایون فراست، متخصص دندانپزشکی و دبیر انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت:

«با توجه به کاربرد سفید کننده های قوی موجود در خمیر دندان های سفید کننده به تمام افراد توصیه می شود در طول هفته بیشتر از یک تا دو بار، از این نوع خمیردندان ها استفاده نکنند.

مواد شیمیایی سفید کننده ای که در این خمیردندان ها به کار رفته اند، با ایجاد حساسیت های دندانی باعث می شوند فرد به دنبال استفاده زیاد از آن ها بعد از آشامیدن آب سرد و یا خنک، احساس دندان درد داشته باشد. همچنین استفاده زیاد از این خمیردندان ها به فرسایش مینای دندان، تحلیل ریشه دندان و همچنین تحلیل رفتن لثه در فرد می انجامد.

علاوه بر خمیردندان ها، مواد دیگری از جمله پودرهای سفید کننده دندان در بازار موجود است که استفاده از این گونه مواد نیز به علت این که به آسیب های شدید دندانی منجر می شود توصیه نمی شود.

برخی افراد به خصوص افراد سیگاری به علت ایجاد تغییر رنگ در دندان های خود به طور خودسرانه اقدام به استفاده از پودرها و یا سایر مواد سفید کننده دندان می کنند که این کار فرسایش دندان ها، تحلیل لثه، پوسیدگی و از دست دادن دندان ها را در پی دارد.

در عمل سفید کردن دندان ها یک ژل مخصوص روی دندان ها قرار داده می شود و بعد از ژل به کمک نور، گرما و یا لیزر واکنش های شیمیایی بر سطح دندان ایجاد می شود که این واکنش ها فرسایش دندان ها را به دنبال دارد. در نتیجه ی این واکنش شیمیایی که همانند تاثیر وایتکس بر پارچه است، لایه ای از دندان برداشته می شود و سفیدی در سطح دندان ایجاد می کند.

عمل سفید کردن دندان ها نیز حساسیت های شدید ایجاد می کند و بهتر است با احتیاط و در مواقع واقعا ضروری انجام شود.

به طور طبیعی دندان ها در یک طیف رنگی 14 گانه قرار دارند که رنگ دندان هر فرد بر حسب نوع آب مصرفی، استفاده از برخی داروها، ژنتیک، تغذیه و… در یکی از انواع این رنگ ها قرار می گیرد، به عنوان مثال استفاده از برخی داروها و از جمله آنتی بیوتیک ها و تتراسیکلین ها در زمان قبل از جوانه زدن دندان های دایمی منجر به تغییر رنگ استخوان دندان ها در داخل فک می شود.

این نوع تغییر رنگ به صورت رگه های زرد رنگ در دندان ها ظاهر می شود و نواحی از دندان که دارای این رگه ها زرد رنگ است استحکام کم تری دارد.

برخی از تغییر رنگ های دندان بر اثر نوع آب و بالا بودن میزان فلوراید موجود در آب ایجاد می شود. این نوع تغییر رنگ به صورت لکه ها و رگه های سفید رنگی بر سطح دندان ها ایجاد می شود.

برخی دیگر از تغییر رنگ های سطح دندان بر اثر عوامل بیرونی ایجاد می شود. عوامل بیرونی شامل تغذیه، استفاده از نوشیدنی های رنگ دار، آب میوه های رنگی، مصرف چای و قهوه و دود سیگار باعث تیرگی و یا زردی در دندان ها می شود.»

استفاده از خمیردندان های سفید کننده دندان بیشتر از دو بار در هفته ضمن ایجاد حساسیت های دندان به آب سرد، باعث فرسایش مینای دندان می شود فرق جرم گیری دندان و سفید کردن دندان

اگر دندان هایتان در اثر کهولت، مصرف چای، قهوه و دخانیات تیره شده اند، سفید کردن انتخاب خوبی است. تیره شدگی دندان با رنگ های زرد، نارنجی و قهوه ای به این روش بهتر پاسخ می دهند. تغییر رنگ های خاکستری ناشی از تتراسایکلین و نیز تغییر رنگ های فلوروزیس گرچه روشن تر می شوند، ولی کاملا از بین نمی روند.

موارد بالا می تواند رنگ های زرد، قرمز، قهوه ای، خاکستری، سیاه و سفید بر روی دندان ها ایجاد کند که ظاهری نا زیبا ایجاد خواهد کرد. عمل bleaching (بلیچینگ) یا سفید کردن دندان بر روی برخی از این بدرنگی ها مؤثر می باشد. سایر بدرنگی ها توسط اعمالی چون جرم گیری و پالیش کردن دندان ها، ترمیم های کامپوزیت، روکش های چینی و لامینیت درمان پذیر است.

روشن شدن دندان ها بسته به عادات شما از قبیل مصرف دخانیات و نوشیدن چای و قهوه، بایستی بین 1 تا 5 سال باقی بماند. در این هنگام شما بایستی برای تجدید درمان مراجعه نمایید. سفید کردن مجدد، معمولا سریع تر از دفعه اول انجام می گردد.

پلاک میکروبی یک لایه بیرنگ و چسبنده بوده و از تجمع میکروب های دهان بر روی زمینه و لایه چسبنده ای از بزاق تشکیل می شود که حاوی مقادیری از خرده های غذایی نیز می باشد.

این لایه، با کشیدن ناخن بر دندان به زیر ناخن جمع شده و به راحتی با مسواک زدن پاک می شود ولی با شستشوی فقط با آب و یا دهانشویه های معمولی پاک نمی گردند لذا بایستی برای پاک کردن آن از وسایلی چون مسواک و خمیر دندان و نخ دندان استفاده کرد.

اگر پلاک میکروبی هر روز و یا در مراحل اولیه از سطح دندان تمیز نشود، املاح موجود در بزاق و مواد غذایی برآن رسوب نموده و منجر به ایجاد جرم دندان که سخت می باشد، می گردد. جرم با مسواک زدن پاک نشده و با عمل جرم گیری توسط دندانپزشک برداشته می شود.

با رعایت بهداشت دهان ودندان به کمک وسایلی چون مسواک، خمیر دندان و نخ دندان و برداشتن پلاک میکروبی آماس لثه به وجود نمی آید. در صورتی که پلاک تبدیل به جرم شده باشد، جرم گیری توسط دندانپزشک توصیه می گردد.

جرم دندان علاوه بر این که برای لثه و بافت های نگهدارنده دندان مضر می باشد محلی نیز برای تجمع و تکثیر میکروب های پوسیدگی زا است. با عمل جرم گیری تعداد این میکروب ها در دهان به مراتب کمتر می شود.

با برداشته شدن جرم، بیمار ممکن است با زبانش حس کند که دندانش خالی شده است. این احساس همراه با مقداری حساسیت به سرما یا گرما (بعد از جرم گیری) این تصور غلط را تقویت نموده است که شاید دندان هایش در حین جرم گیری تراش خورده باشند، در صورتی که مکانیزم دستگاه جرم گیری لرزشی بوده و قادر به تراش نمی باشد.

جرم با مسواک و خمیر دندان پاک نشده و برای این منظور از دندانپزشکان باید کمک گرفت، ضمناً خمیر دندان هایی که به عنوان ضد جرم معرفی شده اند دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده بوده و فقط رنگ و لکه های رسوب نموده بر دندان را که Stain (زنگ) نام دارد، تمیز می کنند و استفاده همیشگی از آن ها توصیه نمی گردد.

خمیردندان های ضد جرم، به علت دارا بودن مواد ساینده زیاد، ایجاد خراش های بسیار ظریف بر سطح دندان ها نموده و زمینه را برای تجمع و چسبندگی بیشتر پلاک میکروبی فراهم می آورند

هشدار ها

1- اگر در یک سال گذشته به دندان پزشک مراجعه نکرده اید، دندان ‌های تان را سفید نکنید. بررسی کنید که دندان‌های تان پوسیدگی نداشته باشند و یا لثه‌های تان تحلیل نرفته باشند. اگر فردی پیش از سفید کردن دندان‌هایش با دندان پزشک مشورت نکند، ممکن است دچار حساسیت‌های شدید دندانی و لثه ای شود.

 2- توجه کنید برای استفاده از محلول ‌های قوی بلیچینگ، به محافظت ویژه از لثه ‌های تان نیاز دارید. اگر محلولی این قدر راحت سفیدی دندان‌های تان را مژده می ‌دهد باید روشی هم برای محافظت از لثه‌های تان داشته باشد.

 3- روکش کردن دندان ‌ها و سفید کردن با هم جور در نمی ‌آیند. اگر دندان تان روکش دارد و یا به جای یک یا چند دندان تان، دندان مصنوعی گذاشته اید، ممکن است رنگ دندان ‌های تان یک دست سفید نشوند.

 4- دست آخر هم این نکته را بدانید که اغلب سفید کردن برای دندان ‌هایی که ته رنگ خاکستری دارند چندان کارساز نیست.

فرآوری: معصومه آیت اللهی


مطالب مشابه :


آب هویج و هویج پخته

فروشگاه آنلاین در رشت:: آموزش ورزش زومبا ::. دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه نوشت:




يك متخصص تغذيه هشدار داد:

تغذیه برتر-آموزش و ترویج تغذیه سالم - يك متخصص تغذيه رشت سرويس در طول هفته نبايد بيشتر




بهترين جراح مغز و اعصاب دنیا

به گزارش تکناز مجید سمیعی (زاده ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در رشت) پروفسور، پزشک، جراح مغز و اعصاب سرشناس




فواید و عوارض خوراکی های شب یلدا

جمعی از دانشجویان ورودی های اول ژنتیک دانشگاه آزاد اسلامی رشت متخصص تغذیه در




مصرف بي رويه تنقلات از مهمترين دلايل بروز چاقي در كودكان

مصرف بي رويه تنقلات از مهمترين دلايل بروز چاقي در كودكان - تغذیه رشت سرويس متخصص




ورزشكاران ،درصورت استفاده از مكمل های دارویی با متخصص تغذیه مشورت كنند.

ورزشكاران ،درصورت استفاده از مكمل های دارویی با متخصص تغذیه علمی در ایران و رشت گروه




سفید کردن دندان ها قواعدی دارد

این وبلاگ توسط جمعی از کارشناسان بهداشت حرفه ای شهرستان رشت متخصص تغذیه و… در




تاثیر تغذیه مناسب در رابطه جنسی

ازدواج رشت. را جبران کنید این بسیار حائز اهمیت است.یک متخصص تغذیه در فیلادلفیا می




دیابتی‌ها بیشتر از دارو به نشاط احتیاج دارند

دكتر دقاق زاده-متخصص در بیماری در بیمارستان 502 ارتش در تهران و بیمارستان نیروی دریایی




معرفي رشته علوم دامي

شامل رشته های تغذیه دام، ژنتیک تأمین نیروی متخصص مورد نیاز در واحدهای رشت * 8: آزاد




برچسب :