تست مخرب وغير مخرب 1

تست مخرب وغير مخرب 1

                                  

تعاريف :

1-تست غير مخرب :تست غير مخرب شامل تستي مي باشد كه قطعه يا ماده مورد تست بعداز انجام تست قابليت برگشت به سيستم خارج شده از آن را دارا باشد واز نظر فيزيكي يا شيميايي قابليت خود را از دست نداده باشد.

2-تست مخرب:تستي مي باشد كه در آن  بعد از انجام تست قطعه يا ماده قابليت استفاده خود را از دست مي دهد واز نظر فيزيكي يا شيميايي تغيير كرده است.

 

هدف از تست مخرب :

هدف از انجام تست شناسايي ايراد در محصول  وحذف ايراد جهت رسيدن به كيفيت مطلوب با معيارهاي استاندارد مي باشد .كه با تخريب بدنه هاي توليد شده در مرحله نهايي توليد وتخريب مجموعه ها در طي فرآيند صورت مي گيرد.

 

هدف از تست غير مخرب  :

 هدف از اين تست  دركنترل داشتن كيفيت محصول كه شامل شناسايي يكسري از ايرادات واقدام جهت رفع آنها در طي فرآيند ساخت در كوتاه ترين زمان ممكن  مي باشد .

 

انواع تست وروش انجام تست

1-تست مخرب:

در صنعت از انواع تست مخرب جهت آزمايشات مختلف كيفي استفاده مي شود كه از انواع آن مي توان تستهاي كشش ، خمش ، برش ، تنش ، پيچش و..استفاده نمود.ولي در صنعت خودروتست  DT(DESTRUCTIV TEST)وتست تصادف CRASH TEST از  تستهاي مخربي مي باشد كه جهت تعيين استحكام اتصالات دائم وغير دائم مورد استفاده دارد.

تست DT: روش تست بدينصورت مي باشد كه بعد از انتخاب و ارسال بدنه يا مجموعه(قطعه يا مجموعه اي كه با اتصالات دائمي به هم اتصال داده شده اند) به اتاق مخصوص كه اتاقي با شرا يط خاص ايمني  مي باشد (از جهت پرتاب قطعه وايزولاسيون صدا) در روي استند مخصوص بسته شده وثابت مي گردد سپس مورد تست ظاهري وبعد از آن تست مخرب قرار مي گيرد بدينصورت كه با ابزار مخصوص مانند قلم بادي وگان هيدرامSPREADER))شروع به جدا كردن اين اتصالات از يكديگر مي كنيم ، هدف از اين كاربررسي اثر باقي مانده از جوش در روي قطعات جدا شده از هم مي باشد.كه در رابطه با معيارهاي پذيرش وآناليز اين اثرات در بخشهاي بعد توضيح داده خواهد شد. بهر صورت اين تست باعث پاره شدن وبه طور كلي انهدام كامل مجموعه ها و بدنه  مي شود .قابل ذكراست روش تخريب تقريبا عكس مونتاژ مي باشد  

 

2-تست غير مخرب:

از انواع تست غير مخرب مي توان به تستهاي چشمي،آلترا سونيك ، نفوذ رنگ ، پرتو نگاري و قلم و چكش و .. اشاره كرد.كه با توجه به نياز واهميت كار وهمچنين از نظر اقتصادي مورد استفاده قرار مي گيرد.  كه به اختصار در مورد انواع آن در زير توضيح داده خواهد شد .

 

1-2-تست چشمي:

                تست اوليه در هر ساخت وساز تست چشمي آن مي باشد كه در موارد مختلف با تعاريف ايرادات خاص كه در آن محصول ميتواند ظاهر شود اين تست از حساسيت بيشتري برخوردار خواهد شد .به عنوان مثال در ساخت يك ميز بعد از ساخت با ديد دقيق تر به ابعاد وزوايايي آن مي توان آن را تا اندازه ي به فرم دلخواه نزديك ساخت ولي اگر نياز به دقيق تر بودن ساخت آن با شد بايستي از ابزار هاي مانند گونيا استفاده نمود. در مورد جوش نيز معيارهاي وجود دارد كه مي توان در شناخت ايراد از آنها استفاده نمود .بعنوان مثال رنگ جوش ، گودي زياد در نقطه جوش ، پليسه شديد ، و ....

 


مطالب مشابه :


دانلود رایگان آموزش MT

تست غیر مخرب جوش (ndt persian) - دانلود رایگان آموزش mt - تست و بازرسی غیر مخرب جوش ut-mt-pt-vt-rti - تست




تست های غیر مخرب (NDT)

بازرسی / تست های مخرب و غیرمخرب جوشکاری - تست های غیر مخرب (ndt) - انواع بازرسی جوش - کنترل کیفی




تست مخرب وغير مخرب 1

مهندسی مکانیک - مهندس آرش محمدزاده - تست مخرب وغير مخرب 1 - تدریس خصوصی و مشاوره در انجام




تست مخرب وغير مخرب 2

مهندسی مکانیک - مهندس آرش محمدزاده - تست مخرب وغير مخرب 2 - تدریس خصوصی و مشاوره در انجام




تستهای مخرب و تستهای غیر مخرب

موضوع این مقاله تست غیر مخرب لوله های جوشکاری شده با استفاده از تصاویر c-scan میباشد.




دانلود رایگان دستورالعمل جوشکاریWPS & PQR

تست غیر مخرب جوش (ndt persian) - دانلود رایگان دستورالعمل جوشکاریwps & pqr - تست و بازرسی غیر مخرب جوش




عیوب جوشکاری

بازرسی / تست های مخرب و غیرمخرب جوشکاری - عیوب جوشکاری - انواع بازرسی جوش - کنترل کیفی جوشکاری




مقدمه اي بر آزمون های غير مخرب Non Destructive Tests NDT

بازرسی / تست های مخرب و غیرمخرب جوشکاری - مقدمه اي بر آزمون های غير مخرب Non Destructive Tests NDT - انواع




برچسب :