تودیع و معارفه اینترنتی رییس دانشگاه آزاد سنندج برگزار شد!

تودیع و معارفه اینترنتی رییس دانشگاه آزاد سنندج برگزار شد!

فکور رفت

drfakour1.jpg

دوشنبه یکم آبان ماه خبرعزل " دکتر شاهین فکور" از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در حالی بر روی خروجی خبرگزاری مهر قرار گرفت که او در حال سخنرانی در سالن دکتر رخزادی دانشکده علوم انسانی این دانشگاه بود.

بر اساس این خبر "محمد قربان کیانی" فرماندار پیشین مریوان و مسئول راه اندازی واحد علوم و تحقیقات سنندج با حکمی از سوی دکتر دانشجو به عنوان سرپرست این مرکز آموزش عالی با بیش از 300 عضو هیات علمی و 13هزار دانشجو برگزیده شد.

و اینگونه بود که پس از 8 سال، ریاست"شاهین فکور" بر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج پایان یافت و او با رتبه علمی دانشیاری دامپزشکی با گرایش "دام های بزرگ" جای خود را به "محمد قربان کیانی" با مدرک تحصیلی فوق لیسانس تاریخ داد.

بدون تردید "شاهین فکور" به عنوان یک انسان دارای نقاط مثبت و منفی فراوانی است که هر کدام به نوبه خود قابل بررسی می باشد، اما سئوال اصلی اینجاست که چرا باید او به عنوان رییس یکی از مهم ترین مراکز آموزش عالی استان اینگونه از سمت خود عزل شده و جای خود را به فردی بسپارد که وجهه سیاسی او بر وجهه علمیش ارجح است و همه او را به عنوان یک فرد سیاسی می شناسند؟

براستی چگونه است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که از 300 نفر عضو هیات علمی با رتبه علمی دانشیاری و استادیاری برخوردار است، به دست قربان کیانی سپرده می شود؟

براستی رمز ماندگاری مرد شماره یک دانشگاه آزاد اسلامی سنندج در طول این همه سال چه بود و چگونه شد که به یکباره علی رغم همه تدابیر و کوشش های شبانه روزی، استراتژی فعال او برای بقاء در پست مدیریتی دانشگاه آزاد در هم شکسته شد؟

جواب این سئوال و دهها سئوال دیگر را باید در عملکرد 8 ساله " شاهین فکور" در برج عاج ریاست این دانشگاه و بر روی صندلی قرمز دولتسرای طبقه چهارم ساختمان فنی مهندسی این دانشگاه جستجو کرد.

دولتسرایی که در آنجا حکومت 8 ساله " شاهین فکور" با امضای "دکتر عبدالله جاسبی" که بر یک برگ کاغذ A4 نقش بسته بود آغاز شد و با یک خبر ساده 4 پاراگرافی بر خروجی خبرگزاری مهر پایان یافت.

***

"دکتر شاهین فکور" پس از پذیرفته شدن درخواست عضویتش در هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در زمان "دکتر منوچهر بشیریان" در سمت های معاون آموزشی، معاون پژوهشی و ریاست مجتمع کشاورزی و دامپروری دانشگاه به کسب تجربه پرداخت و پس از عمر کوتاه مدیریتی دکتر صالح ادیبی در دیماه 83 به عنوان رییس دانشگاه آزاد سنندج کارخود را آغاز کرد.

دوران زمامداری شاهین فکور بر دانشگاه آزاد سنندج مصادف بود با دوران شکوفایی و گسترش فیزیکی دانشگاه آزاد اسلامی و به تبع فضای غالب بر روند مدیریتی این دانشگاه، بقای مدیریتی شاهین فکور با گسترش فضای فیزیکی این دانشگاه در مرکز استان کردستان گره خورد.

ساخت دانشکده های فنی مهندسی، فاز دوعلوم انسانی، کشاورزی و منابع طبیعی، دامپزشکی و در نهایت مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) را می توان از جمله فعالیت های عمرانی شاهین فکور دانست که متاثر از سیاست های کلان دانشگاه آزاد اسلامی طی سالهای اخیر به مرحله اجرا درآمد.

او بر اساس سیاست و استراتژی فعالش، راسا بر پروژه های عمرانی دانشگاه نظارت داشت و قائم به فردی برنامه های عمرانی دانشگاه یک امتیاز ویژه برای ادامه حکومت شاهین فکور به حساب می آمد. بر این اساس هرگاه زمزمه جابجایی فکور به گوش می رسید ناگهان کلنگ یک ساختمان جدید بر زمین زده می شد و پیچیدگی کار آغاز پروژه عمرانی نیازمند چیزی بجز درایت رییس مقتدر و آگاه و کاردان و ... دانشگاه آزاد نبود. اینگونه بود که پروژه های عمرانی گسترده ،مدیریت شاهین فکور را بیمه کردند.

همان فعالیت های عمرانی که "محمد قربان کیانی" نیز دقیقا در زمانی که فرماندار و با حفظ سمت رییس دانشگاه آزاد شهرستان مریوان بود با نمونه سازی آن در این شهرستان مرزی توانست رضایت و توجه عبدالله جاسبی را کسب کرده و در نهایت با مدرک کارشناسی ارشد سرپرست دانشگاهی شود که قرار است خروجی اش دانشجوهای دکترا باشند!

شاهین فکور علاوه بر استفاده مناسب از وضعیت موجود، از ویژگی های منحصر به فردی هم برخوردار بود. رتبه علمی دانشیاری در دامپزشکی دام های بزرگ، رسایی بیان و شیوایی کلام و همچنین ضریب هوشی بالا را می توان از ویژگی های بارز او دانست.

شاهین فکور اما علی رغم همه این ویژگی های مثبت از یک ضعف بزرگ هم برخوردار بود. غروری که بواسطه این نعمت های الهی به آن دچار شده بود را هیچ کس نمی تواند منکر بشود. آن میز و صندلی بزرگ در دولتسرای طبقه چهارم دانشکده فنی مهندسی، برای او درجه ای از قدرت و شوکت را به ارمغان آورده بود که انگار روزی این چنین فرا نمی رسد!!

ایجاد فضای شهروند درجه اول و دوم در دانشگاه، توجه ویژه به اطرافیان و لایه های نخست نزدیکان و همچنین استفاده ابزاری از کارکنان دانشگاه جهت رسیدن به اهداف تعیین شده را می توان از ویژگی های زمان زمامداری شاهین فکور بر دانشگاه آزاد اسلامی دانست.

همچنین استفاده از رانت مدیریتی برای بکارگیری و استخدام اقوام سببی و نسبی در مراکز آموزش عالی و ادارات استان از دیگر ویژگی های این دوره از مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی سنندج است.

اما از همه اینها مهم تر و اساسی تر نحوه مدیریت "شاهین فکور" بر دانشگاه آزاد بود. او علی رغم همه این ویژگی ها نهایتا در چاهی افتاد که خودش کنده بود.

نحوه مدیریت "شاهین فکور" در تمام این سالها، مدیریتی کاملا سنتی و قائم به فرد بود. او با استناد به ضریب هوشی بالایش در جزئی ترین مسایل دانشگاه دیدگاه و نظرش را اجرایی می کرد و در حقیقت هیچ کس را یارای مخالفت با نظرات او نبود.

انتخاب معاونین و هیات رییسه دانشگاه نیز از همین قانون پیروی می کرد. او با در اختیار داشتن بیش از 300 نفر عضو هیات علمی که اکثرا با رتبه علمی استادیاری بودند، افرادی را به سمت معاون انتخاب کرد که هیچ تهدیدی برای پست مدیریتی او نباشند.

"هایده هورسان" با مدرک تحصیلی کارشناس ارشد مامایی از سال 80 تا سال 81 - که خود فکور جای او را گرفت- در سمت معاونت آموزشی دانشگاه انجام وظیفه می کرد و در سال 86 پس از این که انتصاب "عادل فاطمی" در این پست اعتراضات گسترده های را به همراه داشت، دوباره "هایده هورسان" معاون آموزشی شد. با توجه به اهمیت این معاونت، همیشه این علامت سئوال در جلو نام "هایده هورسان" قرار داشته است که او واقعا تا چه حد توانسته است در انجام ماموریتش موفق باشد؟!

دکتر عادل فاطمي با مدرک تحصیلی دکترای آمار از دیگر مردان نامدار "شاهین فکور" است. او در سال 1385 زمانی که قرار بود دوران سربازیش را در دانشگاه سپری کند، به مدت 5 ماه به عنوان معاونت آموزشی دانشگاه شناخته شد ولی کم تجربگی فاطمی و همچنین اعتراضات داخلی و بیرونی به این انتصاب، باعث شد که فکور خیلی زود از این تصمیمش پشیمان شود. اما پشتوانه قوی علمی "عادل فاطمی" این بار هم به کمکش آمد. عادل فاطمی از سال 89 معاون پژوهشی شاهین فکور است.

"مظفر یکتایار" دیگر یار دیرینه شاهین فکور که چند ماهی است به عنوان معاون دانشجویی معرفی شده است، سالها به نام رییس دفتر و تنها فرد مورد اعتماد شاهین فکور شناخته می شد. او جانشین "عطا شاکریان" با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد روان شناسی شد که با تبعیت از مدیریت سنتی فکور در مدت زمامداریش بر حوزه دانشجویی شخصا تمام برنامه های حوزه را به کمک چند نفر کاردانشجویی انجام می داد.

مرتضی فاتحی پور با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مدیرت بازرگانی و مهندس الله رضا مرادی گروسی با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد عمران هم دیگر مردانی بودند که شاهین فکور را در هیات رییسه دانشگاه یاری می دادند.

انتخاب این افراد به سمت اعضای هیات رییسه دانشگاه اگرچه محاسن بزرگی را برای شاهین فکور داشت اما بدون شک از یک سیاست اساسی تبعیت می کرد.

"دکتر شاهین فکور" علی رغم وجود اعضای هیات علمی با رتبه علمی بالا و با تجربه، افرادی را به عضویت هیات رییسه دانشگاه برگزید که تهدیدی برای پست مدیریتی او نباشند و اینگونه شد که به تبع همین سیاست ،امروز شاهد آن هستیم که علی رغم وجود 300 عضو هیات علمی با تجربه در دانشگاه که قالبا با درک تحصیلی دکتری هستند هیچ کس جایگزین او نمیشود.

براستی آیا نمی شد در این ۸ سال با نیرو سازی و استفاده بهینه از امکانات موجود از بین 300 عضو هیات علمی با داشتن مدرک تحصیلی دکترا چند نفر را برای چنین روزی مهیا کرده تا در زمان کنار گذاشتن رییس قدیم، او را به عنوان سرپرست دانشگاه انتخاب کرد؟

آیا "دکتر حمیدرضا مجردی گیلان" عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، با داشتن رتبه علمی دکترای تخصصی و سابقه ۴سال ریاست جهاد دانشگاهی استان نمی توانست به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شود؟

و آیا "عادل فاطمی" که تنها عضو هیات رییسه دانشگاه با مدرک تحصیلی دکترا بود نمی توانست این مسئولیت را به نحو مطلوب انجام دهد؟ و دهها آیا و اگر دیگر که جواب همه آنها را باید در سیاست های یکسو نگرانه " شاهین فکور" در سالهای اخیر جستجو کرد.

 


مطالب مشابه :


بیماری های تنفسی (Respiratory diseases)

"دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" - بیماری های تنفسی (Respiratory diseases) - " دانشگاه آزاد اسلامی واحد




سكته قلبی ( MI )

"دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" - سكته قلبی ( MI ) - " دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" "Islamic Azad




نکاتی برای مراقبت از پوست‌ دست‌ و ناخن

" دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" "Islamic Azad University, Sanandaj Branch




تودیع و معارفه اینترنتی رییس دانشگاه آزاد سنندج برگزار شد!

تودیع و معارفه اینترنتی رییس دانشگاه آزاد سنندج برگزار شد! فکور رفت. دوشنبه یکم آبان ماه




یبوست مزمن

"دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" - یبوست مزمن - " دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" "Islamic Azad




درد قفسه سینه

"دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" - درد قفسه سینه - " دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" "Islamic Azad




اولین کنگره بین المللی ایمنی نانو ایران - ۳۰ بهمن تا ۱ اسفند ۹۲ - تهران

"دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" - اولین کنگره بین المللی ایمنی نانو ایران - ۳۰ بهمن تا ۱




انتخاب واحد

دانشجویان دامپزشکی دانشگاه آزاد سنندج - انتخاب واحد - دکترای حرفه ای ورودی مهر88




برچسب :