روش اصولی نصب ویندوز XP در کمتر از 20 دقیقه ! (به همراه توضیح کامل تمام مراحل نصب)

مروزه نصب ویندوز XP به یکی از اموری تبدیل شده که هر کسی باید با آن آشنا باشد. زیرا با توجه به عرضه روز افزون نرم افزارهای مختلف و نصب و پاک کردن این برنامه ها بروی کامپیوتر باعث ایجاد تغیراتی در رجیستری ویندوز و همچنین فایل های سیستمی ویندوز می شود که گاها" این تغیرات منجر به پدید آمدن خطاهایی در ویندوز ، همچنین افزایش حجم دریو ویندوز و در نهایت کاهش سرعت ویندوز می شود. بنابراین به نظر من باید هر فردی که از کامپیوتر استفاده می کند با نصب ویندوز که یکی از اصلی ترین ارکان کامپیوتر است آشنا باشد. من در این مقاله سعی کردم تمامی مراحل نصب ویندوز XP را به صورت کامل و با ذکر تمام نکات و ریزه کاری ها و در عین حال ساده و رسا توضیح دهم. نکاتی که من در این آموزش ذکر کرده ام برای کلیه افراد از آماتور تا حرفه ای می تواند مفید باشد.پس اگر تا به حال ویندوز XP را نصب نکرده اید و یا از افرادی هستید که هر از گاهی ویندوز عوض می کنید به شما توصیه می کنم در ادامه مطلب با من همراه باشید. ضمنا" این مقاله برای اولین بار از ترفند سی تی ارایه می شود و اختصاصی شهر ترفند می باشد.

 

تنظیمات مادربورد

برای شروع کار باید تنظیمات مادربورد شمابه گونه ای تنظیم باشد که پس از ریست کامپیوتر، ابتدا بوت از سی دی رام یا دی وی دی رام شود. برای پی بردن به این موضوع ابتدا سی دی ویندوز را درون کامپیوتر قرار داده و کامپیوتر را ریست کنید سپس منتظر بمانید تا منوی بوت از سی دی رام  ظاهر شود. در این لحظه اگر پس از لود سی دی گزینه Press Any Key for Boot From Cd آمد تنظیمات مادربورد شما صحیح است و به مرحله بعدی بروید در غیر این صورت دوباره کامپیوتر خود را ریست کنید و پس از لود شدن صفحه اول مشخصات کلید Delete را چند بار فشار دهید تا وارد صفحه ابی رنگ تنظیمات مادربورد شوید سپس در آن به دنبال گزینه Advance BIOS Features یا گزینه مشابه رفته و در آن تنظیمات بوت را به شکل زیر تغییر دهید:

First BootDevice -----------------àCd Rom

Second Boot Device --------------àFloopy

Third BootDevice --------------àHardDisk

 

سپس کلید F10  را (معمولا") برای ذخیره و خروج انتخاب کنید (اگر کلیدF10  این عمل را انجام نداد کلید مشابهی را که عمل Save & Exit  را انجام می دهد بیابید). خوب اگر مراحل گفته شده را به درستی انجام داده باشید پس از ریست کردن کردن کامپیوتر و لود سی دی اینبار عبارت  Press Any Key fotr Boot From Cd ظاهر می شود.

 

پس از ظاهر شدن عبارت Press Any Key fotr Boot From Cd برای شروع نصب ویندوز یک کلید را به دلخواه از روی کیبورد فشار دهید (مثل Enter) تا صفحه آبی نصب نمایان شود.

سپس چند دقیقه صبر می کنیم تا فایل های ویندوز از روی سی دی لود شوند.(این عمل در کادری در پایین صفحه مشخص است)

 

جمع آوری اطلاعات (COLLECTING INFORMATION)

 

پس از پایان لود فایل ها عبارت Setup is starting windowsظاهر می شود که صفحه ای با 3 گزینه نمایان می شود:

 

1- برای شروع به نصب کلید Enter را فشار دهید.

2- برای تعمیر ویندوز کلید R را فشار دهید.

3- برای خروج از نصب کلید F3 را فشار دهید.

 

برای ادامه مراحل نصب کلید Enter را می فشاریم و چند لحظه صبر می کنیم تا ورژن ویندوز به همراه قوانین ، مقررات و ویژگی های مربوط به این نسخه از ویندوز ظاهر شود. برای قبول قوانین و ادامه مراحل نصب کلید F8 را می زنیم.

 

نکته: برای اطلاع از کلیه قوانین و خواندن آنها می توانید از کلید های Page Up  و Page Down استفاده کنید.

 

در این مرحله کامپیوتر شروع به جستجو برای ویندوزهای نصب شده بروی هارد شما می کند (فقط ویندوزهای XP) که پس از یافتن، آنها را در یک لیست نشان می دهد (ترفند سی تی.بلاگفا) توجه کنید اگر هیچ ویندوزی روی هارد شما نصب نباشد به مرحله بعد بروید.

 

نکته: دقت کنید در این مرحله اگر ویندوز XP قبلی شما نیاز به تعمیر داشته باشد می توانید کلید R را فشار دهید ولی برای ادامه مراحل نصب باید کلید ESC را فشار دهید .

 

پس از فشردن کلید Esc کلیه درایوهای هارد شما ظاهر می شود که باید درایوی را که می خواهید در ان ویندوز نصب شود را انتخاب کنید (معمولا C:) و کلید Enter را بفشارید.

در صفحه ظاهر شده پیغامی مبنی بر ادامه مراحل نصب ظاهر می شود که برای ادامه باید کلید C را فشار دهید.

 

خوب به مهم ترین و حساس ترین مرحله نصب ویندوز که مربوط به فرمت درایو انتخابی شما می باشد می رسیم.

 

نکته: توجه کنید اگر درایوی را که برای نصب ویندوز انتخاب کرده اید قبلا" فرمت کرده اید یا اطلاعات موجود در آن را نیاز دارید فقط کلید Enter را بفشارید تا به مرحله بعد بروید در غیر این صورت مراحل زیر را طی کنید:

 

این صفحه شامل 5 گزینه است:

1- فرمت سریع درایو انتخابی با سیستم  NTFS

2- فرمت سریع درایو انتخابی با سیستم  FAT32

3- فرمت معمولی درایو انتخابی با سیستم  NTFS

4- فرمت معمولی درایو انتخابی با سیستم  FAT32

5- بدون تغییر در راطلاعات درایو

 

نکته: قبلا در ترفند سی تی در مورد موضوع تفاوت های سیستم NTFS با FAT صحبت کرده ایم اما به عنوان خلاصه ای و چکیده آن بحث می توان گفت که سیستم فایل NTFS جدیدتر ، سریعتر و کاملتر از FAT می باشد و همچنین با ویندوز XP نیز هماهنگ تر است. پس حتی اگر بقیه درایوهایتان دارای سیستم FAT  است توصیه می کنم آنها را هم به NTFS تبدیل کنید ضمنا" روش تبدیل سیستم فایل درایو ها نیز در ترفند سی تی مطرح گردیده است.ولی برای تغییر سیستم فایل درایو ویندوز فقط کافی است از روش زیر استفاده کنید.

 

برای فرمت درایو ویندوز و تبدیل آن به سیستم NTFS (اگر سیستم فایل شما FAT32 باشد) کافی است گزینه اول را انتخاب کرده و کلید ENTER را بزنیم.

 

نکته: توجه شود اگر شما هنوز هم از ویندوز 98 به عنوان سیستم پایه استفاده می کنید برای فرمت کردن حتما" از گزینه دوم استفاده کنید زیرا بعدا" برای نصب مجدد ویندوز 98 احتمالا" به مشکل بر می خورید.

 

نکته: گزینه های 3 و 4 نیز معمولا" در حالات عادی به کار نمی آیند و فقط در مواردی خواص که درایو با گزینه های 1 و 2 فرمت نمی شود قابل استفاده است.

 

در این مرحله صفحه ای ظاهر می شود که در آن اطلاعات درایو شامل : حجم درایو ، نام درایو ، نوع سیستم فایل درایو و همچنین محل قرار گیری آن در هاردها (اگر بیش از یک هارد داشته باشید) نمایان می شود و دارای 2 گزینه نیز می باشد:

 

1- برای فرمت درایو مورد نظر و ادامه مراحل نصب کلید F را فشار دهید

2- برای خروج از این صفحه و انتخاب درایو دیگری برای نصب ویندوز کلید ESC را فشار دهید.

 

نکته: توجه شود حتما" در این صفحه اطلاعات درایوتان را چک کنید تا به اشتباه درایو دیگری را فرمت نکنید!!

پس از فشردن کلید F عمل فرمت آغاز می شود.

 

نصب ویندوز(INSATLIIN WINDOWS)

 

پس از پایان فرمت مرحله جمع آوری اطلاعات به پایان می رسد و از این به نصب ویندوز اغاز می شود.(ترفند سی تی.بلاگفا)  به طوری که ابتدا درایو مورد نظر چک می شود و پس از تایید کپی فایل های ویندوز از روی CD آغاز می شود. این عمل تقریبا" 3 دقیقه به طول می انجامد.

 

پس از اتمام کپی کامپیوتر به طور اتوماتیک ریست می شود و بعد از نمایان شدن لوگوی ویندوز چند لحظه صبر می کنیم تا صفحه اصلی نصب ویندوز ظاهر شود.

 

نکته: در این صفحه زمان باقی مانده از نصب 39 دقیقه تخمین زده شده ولی این زمان مجازی است و با توجه به مشخصات کامپیوتر شما به صورت نزولی تغییر می کند.

 

در صفحه ظاهر شده در سمت چپ 5 آیتم وجود دارد که نشان دهنده مراحل نصب میباشد این آیتم ها عبارت است از :

1- جمع آوری اطلاعات (انجام شده) 

2- آپدیت دینامیک (انجام شده) 

3- آماده شدن برای نصب (انجام شده) 

4- نصب ویندوز (الان در این مرحله هستید)

5- مرحله پایانی نصب (باقی مانده)

 

حدودا" 6 دفقیقه صبر می کنیم تا مراحل نصب به صورت اتوماتیک وار انجام شود و زمان باقی مانده به 33 دقیقه برسد. در این هنگام صفحه ای ظاهر می شود که شامل 5 مرحله است:

 

مرحله اول: Regional and Language Option

 

در این صفحه ابتدا روی کلید Costomize کلیک می کنیم تا پنجره جدیدی شامل 3 نوار ظاهر شود:

ابتدا روی نوار دوم یعی Languages رفته و تیک گزینه اول یعنی Instal files for complatscrip andd right to left Languages را می زنیم.

سپس به نوار Reginal Option  رفته و از منوی کشویی اول زبان فارسی را انتخاب می کنیم و از منوی کشویی دوم کشوری را که در آن ساکن هستید (Iran) را انتخاب می کنیم.

سپس به نوار سوم یعنی Advance رفته و گزینه English را به Farsi تغییر دهید . در نهایت کلید OK را می زنیم و چند ثانیه صبر می کنیم تا فایل های اضافی از روی سی دی کپی شوند.(ترفند سی تی.بلاگفا)  ضمنا" در این مرحله دو کلید دیگر یکی Back  برای بازگشت به مرحله قبلی و دیگری Detail است که برای نشان دادن جزییات زبان های نصب شده روی ویندوز می باشد.

 

نکته: مراحل گفته شده را حتما" به ترتیب گفته شده انجام دهید در غیر این صورت زبان فارسی در هیچ کدام از منوها ظاهر نمی شود.

 

مرحله دوم :Persoanlize your Software

 

این مرحله مخصوص وارد کردن اطلاعات شماست. به طوری که در فیلد اول نام کاربری خود را وارد می کنید و در فیلد دوم اگر شرکت دارید نام آنرا وارد می کنید در غیر این صورت فیلد دوم را خالی بگذارید و Next را بزنید.

 

نکته: توجه شود نام کابری را که انتخاب می کنید حتما" به ذهن بسپارید زیرا پس از نصب ویندوز و بالا آمدن ویندوز از شما نام کاربریتان را می خواهد و بدون آن اجازه ورود به ویندوز را نمی دهد!! (البته اگر چنین مشکلی پیدا کردید در آن صفحه که از شما نام کاربری را می خواهد می توانید کامپیوتر را از دکمه ریست کنید تا این مشکل بر طرف شود.)

 

مرحله سوم:Your Product Key

 

در این مرحله باید سریال نامبر ویندوز خود را وارد کنید و کلید Next را بزنید.

 

نکته: توجه شود هر نسخه از ویندوز سریال نامبر مجزا و مخصوص به خود را دارد و نمی توان یک سریال را برای تمام  ویندوز ها به کار برد (البته یک سریال نامبر مادر وجود دارد که برای تمام ورژن های ویندوز XP صدق می کند و آن نیز قبلا" در ترفند سی تی در بخش نصب ویندوز مطرح شده است)

 

نکته: دقت کنید قبل از نصب ویندوز چک کنید که سریال نامبر آن روی CD نوشته شده یا درون CD به صورت یک فایل Txt ذخیره شده است ؟ اگر داخل CD است سریعا" آن را روی یک برگه نوشته و بعد نصب ویندوز را آغاز کنید.

 

مرحله چهارم:Computer name And Administator Password

 

در این مرحله در فیلد اول نام کامپیوتر شما به همراه چند عدد ظاهر می شود که هیچ گاه محتوای این فیلد را تغییر ندهید چون بعدا" برای ورود به ویندوز به مشکل بر می خورید و با اینکه نام کاربری خود را صحیح وارد می کنید باز هم پیغام خطای ورود را دریافت می کنید!!

سپس در فیلد دوم میتوانید پسوردی را برای ورود به ویندوز تعیین کنید و در فیلد سوم نیز دوباره پسورد را وارد کنید و Next را بزنید.

 

مرحله پنجم و آخر:Date and time Setting

 

این مرحله مخصوص تنظیم ساعت و تاریخ می باشد. به طوری که در فیلد اول تاریخ ، در فیلد دوم ساعت و در فیلد سوم موقعیت پایتخت کشوری را که در آن زندگی می کنید نسبت به گرینویچ انتخاب کنید (GMT +3:30 Tehran)

سپس Next را بزنید تا مرحله پنجم نیز به پایان برسد.

 

نکته: اگر مادربورد شما LAN و شبکه را ساپورت می کند احتمالا" در این مرحله صفحه ای به نام Networking Setting برای شما باز شود که اگر از شبکه استفاده می کنید می توانید تنظیمات مربوط به آن را در گزینه دوم یعنی Custom وارد کنید ، در غیر این صورت روی همان گزینه اول سه بار Next کنید تا از این مرحله خارج شوید.

 

در این هنگام تایمر نصب ویندوز زمان باقی مانده به اتمام مراحل نصب را 25 دقیقه نشان می دهد که این زمان پس از حدودا" 5 دقیقه به 9 دقیقه کاهش می یابد.

در این هنگام نصب ویندوز پایان پذیرفته و فقط مرحله پایانی نصب باقی مانده است که این مرحله نیز در حدود 3 دقیقه به طول می انجامد و مراحل نصب ویندوز به همین سادگی به پایان می رسد و کامپیوتر به صورت اتوماتیک ریست می شود تا وارد ویندوز جدید شود.

 

نکته: از وقتی که تایمر ویندوز زمان 25 دقیقه را نشان می دهد دیگر مراحل نصب نیازی به شما ندارد و تمام کارها را به طور اتوماتیک وار خودش انجام می شود. پس می توانید با خیل راحت بروید و استراحت کنید  و یک چای نوش جان کنید تا مراحل نصب پایان پذیرد!! بروید !!

 

پس از ریست شدن اتوماتیک کامپیوتر و بالا آمدن ویندوز ، منوی خوشامدگویی ویندوز ظاهر می شود که پس از زدن کلید Next و وارد کردن نام کاربری همچنین می توانید تا 4 نام کاربری دیگر به ویندوز خود اضافه کنید و در نهایت با Next کردن این مرحله نیز پایان می پذیرد و وارد ویندوز می شوید.


منبع:ترفند سیتی

 


مطالب مشابه :


برنامه های ساخته شده توسط MMB-FARSI

برنامه FolderSetting برای تنظیمات پوشه در ویندوز نصب زبان فارسی بدون بدون نیاز به سی دی




نصب ویندوز XP در کنار ویندوز ویستا بدون حذف نسخه اصلی

نصب ویندوز xp در کنار ویندوز ویستا بدون حذف نسخه اصلی




اضافه کردن زبان فارسی به زبان نوشتاری ویندوز ویستا

ترفند سی دی خواهان نصب زبان فارسی در ویندوز خود هستید زبان فارسی در ویندوزهای Xp




اسمان

نحوه تنظیم و فعال سازی زبان فارسی در ویندوز xp سی دی نصب ویندوز در روی کد و بدون




آشنایی با ویندوز XP

آموزش مقدماتی آی سی دی ال. آی سی دی ال (icdl)، گواهینامه ای است بین المللی که دریافت آن به معنی




روش اصولی نصب ویندوز XP در کمتر از 20 دقیقه ! (به همراه توضیح کامل تمام مراحل نصب)

برای پی بردن به این موضوع ابتدا سی دی ویندوز زبان فارسی در سی تی در بخش نصب ویندوز




روش اصولی نصب ویندوز XP در کمتر از 20 دقیقه ! (به همراه توضیح کامل تمام مراحل نصب)

برای پی بردن به این موضوع ابتدا سی دی ویندوز زبان فارسی در سی تی در بخش نصب ویندوز




آموزش نصب درایورها به روش جدید پس از تعویض ویندوز

نیست بعد از نصب ویندوز دنبال سی دی فارسی سازی اعداد در ورد 2003 در ویندوز xp




برچسب :