برای ورود به بازار کار چه آمادگی هایی لازم است!!!؟؟

اما خب این همه قضیه نیست، کسانی هم هستند که به واسطه تحصیلات شان توانسته اند شغل بسیار خوبی پیدا کنند. البته مشکل اشتغال تنها مختص به رشته مهندسی آب نیست، یک مشکل ملی است که متأسفانه قدمی هم برای حل آن برداشته نمی شود، پس باید خودتان به فکر باشید و آستین بالا بزنید.

برای حضور موفق در بازار کار نیاز به یکسری توانایی ها، فعالیت ها، آموزش ها و مدارک است.

اولین بخش، بحث تحصیلات و دانشگاه است. خب به هر حال ما در رشته مهندسی آب قبول شدیم و کنکور و قبولی و … گذشته است. پس با شرایط کنار بیایید. اگر انتظار داشتید در رشته برق داشنگاه تهران قبول شوید و این طور نشده است، الآن دگیر کاری نمی توان کرد (مگر آن که انصراف بدهید و مشکلات خاص آن را بپذیرید و شاید در آینده وارد رشته ایده آل خودتان شوید). پس اگر انتظار شما چیز دیگری بود، سعی کنید شرایط جدید را بپذیرید و با واقعیت کنار بیایید تا موفق شوید. اگر هم به این رشته علاقه داشتید و یا در حین تحصیل علاقمند شدید، که چه بهتر، یک قدم جلو هستید.

مسلماً یکی از آیتم ها برای پیدا کردن کار مناسب، تحصیلات در دانشگاه خوب است که این هم دیگر گذشته است و کاری از دست شما بر نمی آید (مگر آن که تحت شرایط خاص بتوانید انتقالی بگیرید). پس اگر در دانشگاه خوبی قبول نشده اید، پس باید سعی کنید در زمینه های دیگر ارتقاء یابید تا از دیگران پیشی بگیرید. یکی از این زمینه ها معدل خوب است. سعی کنید به هر نحوی که شده است معدل تان را بهبود ببخشید (البته روش های اونجوری بر عهده خودتان است!). تحقیق، ترجمه، ارائه، و هر کار دیگری که ممکن است باعث بیشتر شدن نمره شما بشود. و البته اگر بتوانید “درس بخوانید” که خیلی بهتر است! (مسلماً درس خواندن سخت ترین کار دنیاست) پس داشتن معدل خوب (نه مثل من!)یکی از مزیت های مهم برای ورود به بازار کار است.

برای داشتن معدل خوب باید تمام درس ها را بخوانید؛ اما تمام درس های دوره کارشناسی به کار شما نمیاد. اگر می خواهید در بازار کار مهندسی آب پیشی بگیرید این درس ها را خوب بخوانید و یاد بگیرید: ریاضیات (پایه سیالات و هیدرولیک)، سیالات، هیدرولیک، کانال های باز، آبهای زیرزمینی،آبیاری تحت فشار، نقشه برداری و در درس های اختیاری هم این درس ها بهترین و پر کاربردترین درس ها هستند:پمپ شبکه های آبرسانی، متره و برآورد (ممکن است توی چارت نباشد، می توانید درخواست کنید ارائه شود)، نرم افزارهای تخصصی(اگر کسی باشه که بتونه درست درس بده)

برای بچه های آبیاری و زهکشی: رابطه آب و خاک و گیاه، اصول زهکشی و مهندس زهکشی

برای بچه های سازه: سازه های آبی

برای بچه های منابع آب:هیدرولوژی

برای بچه هایی که میخواهند بروند عمران: مقاومت مصالح و مکانیک خاک (هر چند باید خیلی بیشتر از این ها بخوانند)

البته این بخش تئوری کار است. شما باید بتوانید وارد بخش تجربی هم بشوید و چه بهتر اگر بتوانید این کار را از دوران دانشجویی شروع کنید.

در دروس نقشه برداری فعالیت زیادی داشته باشید. حتی اگر می توانید خارج از وقت کلاس دوربین و وسایل را امانت بگیرید و با آن کار کنید (اگر موافقت نکردند، می توانید مثلاً پیشنهاد دهید که بخشی از زمین مزرعه داشکده را نقشه برداری کنید). دروسی که نرم افزار دارند، نیاز به کار کامپیوتری دارند. با نرم افزارهای نقشه برداری، آبرسانی، طراحی سازه آشنا شوید. برای درس پمپ و پمپاژ می توانید به کارگاه های پمپ سازی مراجعه کنید، یا به کارشناسان سازمان آب. برای تحت فشار می توانید چند پروژه از پیش طراحی شده را مجدداً طراحی کنید تا لم کار دست تان بیاید و ایراداتان مشخص شود.

می توانید برای بعضی از درس ها بازدید ترتیب دهید. منتظر نباشید تا استاد و گروه این کار را بکنند (کسی دنبال دردسرش نیست)، شما باید خودتان پیشنهاد دهید و پیگیری ها را به صورت گروهی انجام دهید (انجمن علمی، راهکار این مسأله است). بازدید از طرح های تحت فشار، بازدید از طرح های حفاظت آب و خاک و تغذیه مصنوعی، بازدید از طرح های زهکشی

می توانید برای بعضی درس ها کارگاه تشکیل دهید (باز هم انجمن علمی) و از اساتید کار دعوت کنید (تأمین بودجه از طریق دانشگاه، پارک علم و فنآوری، وزارت تعاون، سازمان جهاد کشاورزی و … مسلمآ دوندگی می خواهد). کارگاه آموزش طراحی سیستم های آبیاری تحت فشار، کارگاه آموزش نقشه برداری توسط توتال استیشن، کارگاه آموزش نرم افزار اتوکد، کارگاه آشنایی با تجهیزات آبیاری و آبرسانی و …

شرکت در نمایشگاه های تخصصی را فراموش نکنید. نمایشگاه ها فرصت خوبی هستند تا شما در جریان بازار کار قرار بگیرید. همچنین باعث آشنایی شما با بسیاری از مسائل می شود. نمایشگاه های کشاورزی، صنعت آب و فاضلاب، صنعت ساختمان و …

اگر بتوانید کار پاره وقت (حتی به صورت کارآموزی و رایگان) در یکی از شرکت های مرتبط پیدا کنید که چه بهتر. البته این کار را برای دو سال پایانی تحصیل در نظر بگیرید(بچه های کارشناسی ارشد در سال اول به بعد). تا هم با رشته آشنا شده باشید، هم لم درس و دانشگاه دست تان آمده باشد.

منبع:هیدروگراف


مطالب مشابه :


آینده شغلی و بازار کار مهندسی منابع طبیعی- مرتع و آبخیزداری

سید امین خسروی ٍ بسمه تعالی این وب سایت با همکاری دانشجویان ورودی سال 91 دانشکده منابع طبیعی




برای ورود به بازار کار چه آمادگی هایی لازم است!!!؟؟

برای ورود به بازار کار چه و منابع طبیعی در بازار کار مهندسی آب پیشی




++++ آینده شغلی مهندسي منابع طبيعي-مرتع و آبخيزداري

انجمن علمی منابع طبیعی بازار کار , گنجاندن مجموعه مهندسی منابع طبيعی همراه ديگر




رشته منابع طبیعی محیط زیست

مهندسی منابع طبیعی که به کار افتاد در صنایع چوب، بازار چوب، سازه‌های




معرفی رشته مهندسی منابع طبیعی

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مهندسی منابع طبیعی کار و ایمنی در صنایع چوب، بازار




رشته مهندسي كشاورزي- آب

مهندسی آبخیزداری کشاورزی ومنابع طبیعی ) بازارکارخوبی دارند و در آینده بازار کار آنها




راهنمایی در مورد مدیریت خشکسالی درمراتع و چراگاه ها

تصویب قانون برنامه بانک خاک و برنامه حفظ منابع طبیعی بازار ها مهندسی ایمنی،بهداشت کار




منابع کارشناسی ارشد – مجموعه مهندسی منابع طبیعی – صنایع چوب

کارشناسیارشد (مهندسی منابع طبیعی- موقعیت شغلی و بازار کار کلیه رشته های




تهديد ها و چالشها در حفظ، احیاء و توسعه منابع طبیعی کشور

جویای کار پیوسته در وجود بازار سیاه مسکن مهنــدسی منـابع طبیـعی.




آشنایی با رشته مهندسی منابع طبیعی

مهندسی منابع طبیعی در 5 گرایش تدریس می شود. توانایی های مورد نیاز و آینده شغلی و بازار کار




برچسب :