ضرورت توجه بيشتر به صنعت فرش آذربايجان غربي

طبق گفته مسئولان ، در اغلب شهرستان های استان به ویژه ارومیه، خوی، تکاب، میاندوآب، بوکان، شاهین‌دژ و مهاباد صنعت فرش‌بافی به طور گسترده رواج دارد که در این میان طرح های ریز ماهی خوی و افشار تکاب از شهرت جهانی برخوردار می باشند.

 

کشورمان از دیرباز به نام سرزمین فرش‌های افسانه‌ای و زیبا شهرت جهانی داشته و در این میان در آذربایجان غربی، فرش‌های با کیفیت بالایی تولید شده و سپس به بازار جهانی عرضه می‌شود بطوریکه فرش های آذربایجان غربی به دلیل برخورداری از ظرافت و کیفیت بالا توانسته است مشتریان زیادی را از کشورهای خارجی به سوی خود جذب کند.

طبق گفته مسئولان ، در اغلب شهرستان های استان به ویژه ارومیه، خوی، تکاب، میاندوآب، بوکان، شاهین‌دژ و مهاباد صنعت فرش‌بافی به طور گسترده رواج دارد که در این میان طرح های ریز ماهی خوی و افشار تکاب از شهرت جهانی برخوردار می باشند.
معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: 85 درصد فرش‌های تولیدی آذربایجان غربی به دلیل دارا بودن ظرافت و کیفیت از نوع صادراتی هستند.
آقای دهقان افزود: فرش‌بافی و گلیم‌بافی از هنرهای دستی مردمان آذربایجان غربی است بطوریکه صنعت فرش‌بافی تقریبا در تمام شهرستان‌های آذربایجان غربی رواج دارد.
در حال حاضر فرش ریزماهی خوی به عنوان برند مخصوص استان آذربایجان غربی با قدمت بالای هزار سال در شهرهای ارومیه، خوی، شوط، پلدشت، قره ضیاءالدین، ماکو، چالدران و سلماس تولید می شود و همچنین طبق گفته مسئولان سازمان سالانه یکصدو پنجاه هزار مترمربع فرش ریز ماهی خوی توسط سی و هفت هزار و پانصد نفر قالی باف در این استان تولید و روانه بازارهای خارجی و داخلی می شود.
معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: این استان مقام هفتم کشوری را از نظر حجم تولید و رتبه چهارم کشوری را در بخش کیفیت فرش های تولیدی به خود اختصاص داده است.
سالانه بیش از چهار صدو بیست و چهار هزار متر مربع فرش در این استان توسط بیش از یکصدو پنج هزار قالی باف تولید می شود که طبق گفته معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از مجموع پانصد و شصت میلیون دلار صادرات کل کشور در صنعت فرش بافی سی و دو میلیون دلار آن به این استان اختصاص دارد و اغلب این صادرات به کشورهای اروپایی، آمریکایی، عربی و حاشیه خلیج فارس بوده است.
کارشناسان صنعت فرش معتقدند پایین بودن توان مالی برای تامین مواد اولیه و نبود حمایت از فرشبافان، نبود دستگاه چاپگر شناسنامه برای فرش های تولیدی استان، بالا بودن تعرفه های گمرکی صادرات فرش از مشکلات پیش روی فرشبافان آذربایجان غربی است. از این رو نبود نظام حمایتی جامع و مناسب برای بافندگان فرش، کمبود نقدینگی، نظام ناکارآمد و سنتی تولید، موجب شده بود تا صنعت فرش آذربایجان غربی با مشکلاتی روبرو شود .
رئیس اتحادیه فرش فروشان آذربایجان غربی میگوید: کمبـود نقدینگی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان فرش است .
او با بیان اینکه قیمت تمام شده بافت فرش در کشورمان به طور کلی در مقایسه با کشورهای رقیب بیشتر است گفت: اگرچه فرش ابریشم آذربایجان غربی دارای اصالت است اما قیمت بالای تمام شده فرش موجب شده تا فروش آن در خارج از کشور کاهش یابد.
آقای علیزاده از مدیران کارگاه های بافت فرش می گوید: پایین بودن توان مالی برای تامین مواد اولیه و نبود حمایت از فرشبافان، نبود دستگاه چاپگر شناسنامه برای فرش های تولیدی استان، بالا بودن ، تعرفه های گمرکی صادرات فرش از مشکلات پیش روی فرشبافان آذربایجان غربی است.
احمدی کارشناس فرش در ارومیه می گوید: استفاده از مواد اولیه نامرغوب، طرحها و نقشه های تکراری و منسوخ شده، بی توجهی به استفاده از علم روز و فناوری های جدید از جمله مشکلات صنعت فرش دستباف استان است.
هنر فرش بافی با دارا بودن جاذبه و زیبایی های زیاد با دشواریهایی نیز همراه است که علاقه عمیق به این هنر و حمایتهای مادی و معنوی دولت رمز ماندگاری آن است.
آقای نوری مدیر گروه فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی می گوید: اداره فرش این سازمان برای توسعه، تجهیز و بهداشتی کردن کارگاه های قالیبافی خانگی و ایجاد مجتمع های قالیبافی، صنایع جانبی و خدماتی آن به جذب تسهیلات بانکی اقدام کرده است.
او می افزاید : با همکاری کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان و بانک های عامل نسبت به توزیع اعتبارات و معرفی طرح های مرتبط، از طرح های اشتغالزایی بهره برداری می شود.
معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت : متاسفانه در سالهای گذشته فرش های این استان به نام سایر استانها به داخل و خارج از کشور صادر می شد.
آقای دهقان افزود: با ثبت جهانی دیگر امکان کپی برداری و سوء استفاده برخی رقبای ایرانی فرش دستباف ایرانی از بین خواهد رفت و فرش آذربایجان غربی نیز به اسم خود این استان صادر می شود.
کارشناسان معتقدند که تامین مواد اولیه مرغوب، در اختیار گذاشتن این مواد به فرشبافان و کاهش تعرفه های بالای گمرکی برای صادرات فرش از جمله عوامل موثر در افزایش تولید فرش با کیفیت و صادراتی در استان است.

منبع :واحد مركزي خبر اروميه


مطالب مشابه :


طرح توجیهی احداث کارخانه تولید فرش ماشینی

قابل ذکر است که فرش های ۱۰۰% آکریلیک دارای کیفیت و قیمت قالی سلیمان لیست قیمت




ضرورت توجه بيشتر به صنعت فرش آذربايجان غربي

هزار و پانصد نفر قالی باف در این استان قیمت تمام شده بافت فرش در سلیمان. تكاب




مقاله ای کامل -هنر ایران در عهد هخامنشیان

نوع بافت و ظرافت و نقش این قالی گویای مهارت مشهد مادر سلیمان می نامند.این لیست قیمت :




ضرب المثل های فارسی

ملک سلیمان لیست قیمت + خرید ذره ذره پشم قالی می شود. حرف




مطالبی در مورد قوم بختیاری

یکی از دلایل افت شدید قیمت کشمش متر در جنوب شرقی مسجد سلیمان.) ، قالی، خرسک، سیاه




معرفی بهشت واقعی ماهیگیران ایران

قبل از هر چیز اجازه دهید توجه شما را به بخشی از جدول لیست قیمت مناسب و (سلیمان تنگه) و




برچسب :