باز کردن وتعمیر سیلندر

ابتدا کارتل را از بلوکه سیلندر باز می کنیم. واتر پمپ را از سیلندر جدا می کنیم سپس اویل پمپ را باز می کنیم . سپس با باز کردن پایه های شاتون پیستون ها را از میل لنگ باز می کنیم. توجه داشته باشید شاتون ها را نسبت به پایه ها شاتون علامت گذاری کرده تا در هنگام بستن در محل خود قرار گیرد. فلایویل را ابتدا در محل خود ثابت کرده و پین های مربوطه را باز می کنیم. پس صفحه محافظ فلایویل را از بلوکه سیلندر باز می کنیم. پوسته کاسه نمد ته میل لنگ را با باز کردن 4 پیچ از محل خود خارج می کنیم. برای خارج کردن میل لنگ ابتدا یاتاقان های ثابت را شماره گذاری کرده واز همان جهتی که باز می کنیم در هنگام بستن استفاده می کنیم. پیچ های مربوط به یاتاقان های ثابت را باز می کنیم. وقبل ازخارج کردن میل لنگ . ابتدا باید بغل  یاتاقانی ها را خارج کنیم در این هنگام با علامتگذاری روی آن ها از محل وجهت قرار گرفتن در هنگام بستن اطمینان حاصل می کنیم. حال می توانید میل لنگ را از بلوکه سیلندر خارج کنیم.

بعد از شستشو وجایگزین کردن قطعات معیوب یا سالم وهمچنین بلوکه سیلندر را از نظر ترک خوردگی وپوسیدگی کنترل می کنیم، مجاری آب و روغن بلوکه سیلندر را از نظر گرفتگی چک می کنیم بلوکه سیلندر محل قرار گرفتن واشر را از نظر تاب داشتن بوسیله یک خط کش وفیلر 0/15 میلی متر چک می  کنیم.

دهانه هر 4 سیلندر ومحل قرار گرفتن پیستون ها را از نظر خوردگی . خط افتادن و 2 پهن شدن چک می کنیم . پیستون ها از نظر سلامت باید کنترل شود. خوردگی ،ترک ،جرم، نباید در سطح پیستون ها مشاهده شود. قطر استاندارد 70/974 الی 70/954 میل متر می باشد. در صورت خلاصی بیش از 0/15 mm میلی متر در داخل سیلندر باشد رینگ و پیستون باید تعویض شود رینگ وپیستون های اور سایز ( سایز بزرگتر ) به اندازه های 0/25 -1 میلی متر در بازار موجود می باشد .

روش تشخیص رینگ های سالم و ابتدا  رینگ رادر محل قرار گرفتن پیستون داخل سیلندر قرار می دهیم وبا فشار دادن یک پیستون کاملاً مسطح می کنیم. فاصله  مجاز دهانه رینگ کمپرس اول ودوم می بایست 0/30 -0/15 میلی متر می باشد.

وفاصله مجاز دهانه رینگ روغن 0/7-0/2 میلی متر می باشد.

در صورت خرابی پیستون یا شاتون ابتدا باید گژن پین را از محل خود خارج کرده دو قطعه از هم جدا می شوند.

بسیار مکانیک های هستند که در هنگام جا زدن شاتون به محل پیستون از فشار زیاد استفاده می کنند. که این کار اشتباه می باشد . یک روش بسیار ساده به شما آموزش داده می شود که به راحتی این کار را انجام دهید واز خرابی شاتون – گژن پین وپیستون جلوگیری شود. ابتدا شاتون را از قسمتی که به پیستون متصل می شود. را دمای 250 حرارت می دهیم برای رسیدن به این دما یک تکه قلع را روی شاتون حرارت دهیدقرار می دهیم هر زمان که شروع به  ذوب شدن کرد به دمای مورد نظر رسیده واز حرارت جدا می کنیم حالا شاتون را در محل خود قرار داده وگژن پین را جا می زنیم وپس از  خنک شدن گژن پین سمبه مخصوص جازدن گژن پین را خارج می کنیم.

برای جا زدن میل  لنگ وابتدا میل لنگ را از نظر سلامت مورد بررسی قرار می دهیم اویل پمپ را از نظر سالم بودن ونشت مورد بررسی قرار می دهیم و با باز کردن خارها و محفظیه جلوئی دو چرخ دنده را خارج کرده کاسه نمد را خارج کرده ضامن فنری پیستون را خارج کرده وفنر مربوطه را بیرون می کشیم.

با بررسی نسبت به خوردگی یا تغییر شکل قطعات نسبت به جمع کردن آن اقدام می کنیم فلایویل را از قسمت خوردگی در محل اتصال صفحه کلاچ بررسی می کنیم.

دندانه های روی سطح فلایویل را از نظر خوردگی مورد بررسی قرار می دهیم . در صورت خوردگی بوسیله حرارت سه پیک وضربه چکش آن را خارج می کنیم. ودندانه نو را تا حرارت 250 درجه گرم می کنیم وجا می زنیم . به یاد داشته باشید با هر بار باز کردن فلایویل از موتور حتماً بلبرینگ ها پیچ ها باید تعویض ونو باشند.

دیسک وصفحه وصفحه کلاچ را کنترل کرده صفحه کلاچ را از دو طرف مورد بررسی قرار می دهیم ضخامت استاندارد لنت سمت دیسک 3/2 میلی متر وضخامت استاندارد لنت سمت فلایویل از روی برج باید 3 میلی متر می باشد.

چنانچه این مقدارکمتر باشد صفحه کلاچ باید تعویض گردد. همچنین فنرهای روی صفحه کلاچ باید کاملاً سالم باشد. وهزار خاری روی صفحه کلاچ را بررسی می کنیم. دیسک کلاچ را از نظر هم سطح بودن شانک ها مورد بررسی قرار می دهیم. بلبرینگ صفحه را هم از نظر سالم بودن چرخانده وصدای نباید شنیده شود.

 

مراحل حجم کردن قطعات موتور

قبل از شروع به جمع کردن قطعات موتور حتماً واشرهای کاسه نمدها رینگ ها – یاتاقان ها وپیچ های تحت فشار گریز از مرکز را تعویض می کنیم. ابتدا یاتاقان ها را درمحل خود قرار می دهیم وسطح یاتاقان ها را روغن کاری می کنیم. ومیل لنگ را در محل خود قرار می دهیم وبغل یاتاقانها را جا می زنیم. طوری که خزانه روغنی به سمت میل لنگ قرار گیرد. کفه یاتاقان ها را بعد از روغن کاری به ترتیب شماره وباتوجه به جهت قرار گرفتن فلش به طرف جلوی موتور نصب می کنیم. ودر نهایت پیچ های کفه ها را به تدریج با گشتاور 6-5/5 سفت می کنیم. حداکثر لقی بین بغل یاتاقانی ها ومیل لنگ 0/3 میلی متر می باشد. رینگ های روغنی را روی پیستون جا می زنیم به طوری که نوشته های روی رینگ به طرف بالا قرار بگیرد دهانه باز رینگ ها باید 120 درجه با هم اختلاف داشته باشد . بعد از جا زدن رینگ ها وروغن کاری آنها بوسیله رینگ جمع کن رینگ ها را جمع کرده . یاتاقان ها را روی کفه شاتون قرار می دهیم وسطح یاتاقان ها را روغن کاری میکنیم.

پس برای قرار دادن اولین پیستون واتصال شاتون به میل لنگ اقدام می کنیم. که باید هر شاتون مربوطه به سیلندر خود باشد. وعلامت F روی پیستون به طرف جلوی موتور باشد. پیستون را از طرف شاتون وارد سیلندر کرده وبا زدن دسته چکش چوبی پیستون را داخل سیلندر هدایت کرده وخارج جمع کن هم جدا می شود. وکفه مربوطه را با پیچ مربوطه محکم میکنیم . این عمل را برای 3 پیستون دیگر هم اجرا می کنیم. مهره های شاتون حتماً با گشتاور kg/m 3-3/5سفت می کنیم . کاسه نمد میل لنگ را به همراه چسب آب بندی در محل خود نصب می کنیم. محافظ فلایویل را روی پوسته قرارمی دهیم وخط پویل را با پیچ های نو در محل خود نصب می کنیم. اویل پمپ را در محل خود نصب می کنیم.

سپس کاسه نمد مربوطه را جا می زنیم . سپس واتر پمپ را نصب می کنیم. پسبرای نصب کارتل اقدام می کنیم. 2 نقطه اتصال اویل پمپ و 2 نقطه اتصال کاسه نمد ته میل لنگ را به سیلندر موتور با پمپ مخصوص آب بندی آغشته می کنیم. پس واشر آب بندی کارتل را در محل خود قرار می دهیم وبا فشار تسمه تقویتی وپیچ های مربوطه کارتل را نصب می کنیم . باگشتاور 0/6-0/9 kg/m .

حال موتور را برای نصب سرسیلندر آماده می کنیم. پیستون های  1و 4 رادر نقطه حرکت بالا قرار می دهیم. واشر سر سیلندر را بدون آغشته کردن به هر نوع ماده ای در محل خود قرار داده پس سر سیلندر را به آرامی در محل خود نصب می کنیم.

به یاد داشت باشید برای  نصب سر سیلندر سوپاپ های سیلندر 1 در وضعیت تراکم وسیلندر 4 در وضعیت تخلیه باشد. پیچ های سر سیلندر راجا زده وباگشتاور kg/m 0/8 به صورت حلزونی از داخل به خارج محکم می کنیم. در سوپاپ را با جیپ مخصوص آب بندی آغشته و واشر مربوط رادر محکم خود قرار داده و در سوپاپ رادر محل خود نصب می کنیم. واشر های پیچ درب سوپاپ حتماً باید نوباشند.

دنده میل لنگ را جا زده پین قفل کننده رادر محل خود قرار داده . میل لنگ را چرخانده تا علامت فلش روی پوسته موتور با چرخ دنده میل لنگ در یک جهت قرار گرفته دنده میل سوپاپ را چرخانده تا علامت های دنده میل سوپاپ باپوسته هم در مقابل هم قرار بگیرد ( در مدل های قدیمی سمت سفت کن وفنر مربوط را جا می زنیم ) سمت تایم را در جهتی که فلش های روی آن در جهت چرخش عقربه ای ساعت و حرکت موتور باشد. ( در مدل های قدیمی با سفت کردن سمت سفت کن ) سمت تایم را جا می زنیم در پایان بوسیله یک خط کش مدرج شلی یا سفتی تسمه را کنترل می کنیم میزان کشش کند نباید بیشتر از 13-12 میلی متر باشد. این روش کامل تنظیم تایم موتور پراید بود. پس پوسته محافظه سمت را با واشرهای نو در محل خود نصب می کنیم. فولی میل لنگ

 رادر محل خود قرار می دهیم با گشتاور kg/m 13-11 سفت فولی واتر پمپ را هم نصب می کنیم . چدنی ها را با واشر نو درمحل خود نصب می کنیم. متعلقات انژکتور را در محل خود نصب می کنیم. چدنی دود را نصب می کنیم. لوله های حجاری آب رادر محل خود نصب می کنیم.

دینام وتسمه  رانصب می کنیم . ترموستات را به صورتی که سوپاپ لنگری آن به سمت با قرار گیرد رانصب می کنیم. پایه های مگنت را جا زده وایرها را به ترتیب باز کردن نصب می کنیم. شلینگ ها بنزین را نصب کنید کانکشن ها استپر وبرقی را نصب کنید. لوله های فیلتر هوا را نصب کرده وباطری را وصل کنید.

موتور آماده استارت خوردن می باشد. با چند بار باز وبسته کردن سوئیچ ،استپر را در موقعیت مناسب قرار دهید واستارت بزنید.


مطالب مشابه :


مشخصات فنی پراید 132

سيستم اتوماتيك قطع كننده سوخت هنگام تصادف يا وارونگي. شيشه رنگي. تجهیزات انتخابی : 1-فرمان هيدروليك. 2-چراغ مه شكن جلو. 3-دوگانه سوز. 4-رينگ آلومينيومي.




باز کردن وتعمیر سیلندر

در صورت خلاصی بیش از 0/15 mm میلی متر در داخل سیلندر باشد رینگ و پیستون باید تعویض شود رینگ وپیستون های اور سایز ( سایز بزرگتر ) به اندازه های 0/25 -1




چگونه يك رينگ مناسب انتخاب كنيم

در جريان تيونينگ خودرو تعويض رينگ يكي ازقتي اسم تيونينگ به ميان مي‌آيد اولين ... اين رينگ روي خودروهايي مانند فولكس واگن گلف و پرايد خيلي خوب جواب مي‌دهد .




چگونه اتومبیل خوب بخریم؟

وسایلی مانند سی دی پلیر و رینگ اسپرت (رینگ های شبیه چرخ، استیل و دارای زرق و برق و شیک که .... انواع پراید گروه سایپا نیز در رتبه های D، E و F قرار می گیرند.




لاستيك‌هاي خودرو را بهتر بشناسيم

براي مثال روي جداره تاير خودروي پرايد، نماد h براي سرعت درج شده نشان مي‌دهد هنگامي .... به منظور عملکرد صحیح و بدون نقص یک لاستیک، مجموع وزن آن به همراه رینگ باید




واقعه ای تلخ..........

تو مسیر داشتم با سرعت 85 الی 90 تا حرکت می کردم که یه پراید از بغلم به سرعت عبور کرد.... این حرکتش رو به خودم ... نابود شدن رینگ جلو. 3.داغون شدن سپر جلو. 4.




اطلاعات در مورد لاستیک و رینگ

تا كنون به فكر تغییر رینگ و لاستیك و اسپرت كردنخودرویتان افتاده اید؟ ..... نمونه رینگ تولیدی این شرکت برروی پراید های 141 مدل جدید سایپا (مدل 85 و 86) نصب




اعصای نمایندگی توزیع قطعات یدکی پژو پراید

تولید و توزیع قطعات پژو،پراید زانتیا - اعصای نمایندگی توزیع قطعات یدکی پژو پراید - - تولید و توزیع قطعات پژو،پراید زانتیا.




معرفی کامل سایپا 131(اطلاعات کامل+تصاویر(عکس ها))

عکس های سایپا 131، داخل سایپا 131،تصاویر و عکس های پراید 131، سایپا 131 در واقع ... های پراید 131، بدنه سایپا 131 تقویت شده و رینگ های آن تغییر کرده است.




مشخصات پراید جدید (سایپا 132)

ارتفاع : 1455. وزن : وزن خودرو بدون سرنشين : 850 كيلوگرم. وزن خودرو CNG : 920KG . رينگ و تاير: سايز تاير : 165.65R 13. نوع رينگ : فولادي. سايز رينگ : 13*4.5j




برچسب :