راهنمای خرید کفش کوه نوردی

راهنمای خرید  کفش کوه نوردی

کفش کوهنوردی یکی از لوازم اصلی کوهنوردی است. در صورتی که قصد کوهنوردی داشته باشید، تهیه‌ی یک کفش کوهنوردی مناسب برای شما ضروری است. دقت کنید مستحکم بودن، تنها ویژگی یک کفش کوهنوردی نیست و یک کفش مناسب علاوه بر مستحکم بودن می‌بایست از قوزک و کف پای شما محافظت کند و هنگام راه رفتن روی صخره‌ها تکیه‌گاه مناسبی برای بدن شما باشد.

 جنس کفش ها:   در گذشته کفش ها از دوختن چرم های سنگین درست می‌شدند تلاش‌هایی که برای کم کردن هزینه‌ها و بالابردن قابلیت کفش‌ها انجام گرفت، منجر به پیدایش مواد اولیه جدید و روش‌های دیگری برای ساختن کفش‌ها شد. کفش‌های سنتی (چرمی) امروز کمتر متداول هستند و جای خود را به کفش‌هایی با طرح‌های جدید و رویه‌هایی از پلاستیک، الیاف مصنوعی و سایر مواد ترکیبی و مصنوعی داده‌اند. هر چند کفش ها درحال تغییر هستند ولی وظایف و کارهایی که باید انجام دهند، تغییر پیدا نکرده است.

 کفش های چرمیکفش های چرمی   

 کفش های الیاف مصنوعیکفش

عاملی که بعضی از افراد کفش های چرمی را ترجیح میدهند، امکانات چند منظوره آنهاست. یک کفش معمولی کوه نوردی باید فصل مشترکی از سفتی و سرسختی دربرخورد به سنگ ها، محکم بودن در هنگام ضربه زدن به برف و راحتی کامل درطول برنامه سفر باشد در یک برنامه یک روزه ممکن است که کفش ها با چیزهایی مثل گل، پاکوب، جریانات آب، علف ها، سنگ ریزه ها، برف سفت، صخره هی سراشیبی و یخ درحال مبارزه و تماس باشند.  

انتخاب درست کفش کوه نوردی:

 یک کفش خوب باید قابلیت مواجه شدن با شرایط سفر را داشته باشد که البته هیچ کفشی قادر نیست که به تنهایی دارای کلیه قابلیت ها باشد. به این منظور فروشگاه ها دارای مجموعه ای از انواع کفش های راه پیمایی های سبک، نیمه سبک تا کوه نوردی های تمام عیار هستند. درجه سختی تخت کفش، سفتی و محکمی ساق کفش و چگونگی تأثیر تخت و ساق کفش مقابل یکدیگر از مسایل مهم هستند. به طور کلی هر کفش باید فصل مشترکی از راحتی پا در هنگام راه رفتن و توانایی فنی آن باشد. برای مسیرهای پاکوب و برفی ساده و یا سنگی، کفش باید دارای تختی سفت و ساقی محکم برای محافظت از پا بوده ، درعین حال به اندازه کافی دارای انعطاف و راحتی باشد. هر دو نوع کفش چرمی و چرمی- الیاف مصنوعی برای این منظور مناسب هستند، چرا که کف و ساق آنها به اندازه کافی محکم است.

جهت راهپیمایی های فنی تر، کفش های محکم تر و سفت تر برای راه رفتن روی لبه ها مناسب میباشد. در هنگام خرید کفش به جنس آن توجه کنید. چرم، گورتکس (Gore-tex)، سیمپاتکس (Sympatex) و تین‌سولیت (Thinsulate) از جمله جنس‌های رایج می‌باشند.

استفاده از کفش های مناسب در مکان های مناسب:

با توجه به نوع برنامه یک طبیعت گرد ممکن است درمسیرهای کوتاه یک نوع کفش به پا کند، نوع دیگری در کمپ به پا داشته باشد و شاید کفشی دیگر را هم برای مواقع صعود مورد استفاده قرار دهد. اگر تعداد کفش های بیشتری در دسترس هستند و شخص هم در حمل بار اضافی مشکلی ندارد به این نکات برای انتخاب کفش توجه کنید:

۱- کفش های مناسب و قابل انعطاف برای مسیرهای آسان و قابل دسترس- معمولا پا در این نوع کفش ها تاول نمی زند و نسبت به کفش های چرمی، خستگی کمتری در پا ایجاد می کنند. البته این کفش های سبک نقاط اتکاء خوبی برای مواقع حمل کوله های سنگین نیستند، مخصوصاً در راه های سخت و یا در هنگام پایین آمدن یا بازگشت.

۲- کفش های دو، کتانی، سندل و یا جوراب های ضخیم جهت راحتی در هنگام اقامت در کمپ استفاده می شوند. با استفاده از این نوع کفش ها، به پاها و کفش های کوه نوردی خود که آنها را ساعت ها پوشیده اید، استراحت کوتاهی خواهید داد. از این کفش ها برای عبور از عرض رودخانه هم می توان استفاده کرد.

۳- کفش های حرارتی یا عایق و یا جوراب های از جنس پولار برای هنگام اقامت یا در مواقع خواب.  

۴- برای هر برنامه کوهنوردی، از پوتین مناسب برای آن برنامه استفاده کنید.

چگونگی تنظیم اندازه کفش کوه نوردی :

 


۱- هنگام خرید و امتحان کردن کفش کوه نوردی، پیش از بستن بندهای، پایتان را تا جایی که امکان دارد در داخل کفش به قسمت جلو برانید و پنجه‌ی پایتان را کاملاً در جلوی کفش قرار دهید در این هنگام باید به اندازه حداقل قطر یک انگشت پاشنه با انتهای کفش فاصله داشته باشد.

۲- پس از مرحله یک بند کفش را محکم بسته و با آن راه بروید. اگر کفش مناسب پای شما باشد پایتان در داخل آن کاملاً راحت است. در این حالت کفش نباید هیچ ‌گونه فشاری بر انگشتان شست از لایه‌ی بیرونی و بر روی انگشت کوچک تان از لایه‌ی درونی و کناری و قوس استخوانی روی پایتان وارد نماید. راه رفتن با آن می‌توانید از راحت بودن آن مطمئن شوید.   ۳- پس از پوشیدن کفش و بستن بند آن، روی یک پای خود ایستاده و با پای دیگر خود به دیوار ضربه وارد کنید. اگر کفش مناسب باشد در این حالت هیچ‌‌گونه ضربه‌ای به طور مستقیم به پایتان وارد نمی‌شود.

۴- بعد از پوشیدن پوتین و بستن بندهای آن، با ایستادن روی کناره‌ی خارجی پای خود، مطمئن شوید پوتین از قوزک پایتان محافظت می‌کند.


مطالب مشابه :


نرگس بهبهان

گروه کوهنوردی آپادانا بهمین دلیل کوه خونم شدید اتفاقا تربیت بدنی اهواز همانروز پیاده




گزارش برنامه جنگل پیمایی آب بر - گشت رود خان -پاییز 1389

ساعت 12 در اهواز و فلکه نمایشگاه ۳۵ نفر از اعضای گروه کوه نوردی آپادانا و 2 نفر راهنمای




اصول کوه نوردی

کوه نوردی می کنید گروه کوهنوردی آپادانا گروه كوه نوردي شناز اهواز (بانوان) گروه




كوهنوردي در بهبهان

گروه کوهنوردی آپادانا اهواز. 1-حداقل بیست گروه فعال کوه نوردی مردان و زنانی وجود دارند




کلنگ کوه نوردی

کلنگ کوه نوردی گروه کوهنوردی آپادانا گروه كوه نوردي شناز اهواز (بانوان) گروه




جمعه بازار - ساعت کوه نوردی سونتو

ساعت کوه نوردی سونتو گروه کوهنوردی آپادانا گروه كوه نوردي شناز اهواز (بانوان) گروه




راهنمای خرید کفش کوه نوردی

یک کفش معمولی کوه نوردی گروه کوهنوردی آپادانا گروه كوه نوردي شناز اهواز (بانوان) گروه




آشنایی با خرید وسایل کوه‌نوردی

آشنایی با خرید وسایل کوهنوردی انتخاب کلاه هم بسته به نوع فصل و کوه متفاوت است.




برچسب :