موزاییک

موزاییک در ساختمان:

موزاییک کف پوشی است متراکم و در حقیقت نوعی بتن است که تراکم خود را یا از طریق فشار پرسی و یا از طریق لرزش به دست می‌آورد و از ماسه ، سیمان ، سنگ دانه و پودر سنگ ساخته می‌شود. موزاییک یکی از پر کاربردترین مصالح ساختمانی  در کشور است که تقریباً در تمام ساختمان‌ها وجود دارد و در کشور‌های توسعه‌یافته نیز جایگاه خودش را حفظ کرده است با این تفاوت که در کشور ما طراحی خاصی بر روی موزاییک‌ها صورت نمی‌گیرد و کماکان شکل ظاهری خودش را در طول سالیان متمادی حفظ کرده است . جالب‌تر اینکه کم‌ترین مقالات و کتابی در مورد موزاییک ارائه شده است. پیام ساختمان در ادامه سلسله گزارش‌های خود تحت عنوان کالای برتر، در این شماره به سراغ تولیدکنندگان و مجریان بازار موزاییک رفته تا اطلاعاتی در خصوص این محصول ساختمانی برای مخاطبان تهیه کند. لازم به ذکر است اظهارات مصاحبه شوندگان الزاماً نظر نشریه نیست و ما صرفاً انعکاس دهنده نظرات هستیم.

 

انواع موزاییک را به شرح زیر تقسیم می کنیم:

۱) موزاییک سیمانی: موزاییکی که در سطح رویه فاقد سنگدانه های تزئینی است و تنها دارای شیار و طرح‌های ساده است.

 ۲) موزاییک سنگ دار: موزاییکی است که در سطح رویه آن از سنگ‌های تزئینی استفاده‌شده و به ۳ صورت شیاردار(طرح دار)، صاف و شسته ساخته می‌شود و بر حسب اندازه و قطر دانه‌های سنگی قابل‌مشاهده به ۵ دسته تقسیم می‌شوند

۳) موزاییک شیاردار: موزاییکی است که سطح رویه آن به اشکال مختلف دارای فرورفتگی و برجستگی بوده و به عنوان فرش کف پیاده رو و محوطه استفاده می‌شود

 ۴) موزاییک شسته : موزاییکی است که در سطح آن دانه‌های شن به صورت برجسته نمایان است.

 ۵) موزاییک پلاکی: موزاییکی است که در سطح رویه آن مصالح ساختمانی سخت و صیقل پذیر وجود دارد و اندازه این سنگ‌ها بر حسب ابعاد موزاییک متفاوت است و به صورت صاف ساخته می‌شود.

چنانچه ماسه ملات موزاییک فرش ، شسته و از نوع درشت دانه باشد به علت زبری بین ملات و موزاییک پیوند به وجود نمی‌آید و به مرور زمان بر اثر رفت‌وآمد و جابه‌جایی وسایل و غیره موزاییک نیز لق می‌شود. بنابراین باید از ماسه ریزدانه سیلت دار استفاده کرد تا سبب چسبندگی هر چه بیشتر ملات و موزاییک شود. مسقطی در خصوص چگونگی مرمت موزاییک‌های لق شده نیز گفت:‌ موزاییک‌هایی که لق شده‌اند را با لبه کاردک یا کمچه از جای در آورده و سطح ملات زبره را گردگیری و مرطوب می‌کنیم. سپس موزاییک را از ملات‌های قدیمی پاک‌کرده و آن را زنجاب می‌کنیم.بعد دوغاب اصلی ساخته‌شده را روی ملات سابق زبره که سخت شده می‌ریزیم و موزاییک را در جای قبلی خود قرار می‌دهیم و سطح موزاییک را با مشت و تخماق می‌کوبیم و عمل دوغاب ریزی را بلافاصله در موزاییک‌های لق شده انجام می‌دهیم. در نهایت هم با پودر سنگ سطح دوغاب اضافی را خشک و جمع می‌کنیم.

 اگر دو سر موزاییک را به اندازه نیم سانتیمتر بتراشیم ملات دوغاب بین آنها بهتر قرار گرفته و چسبندگی بیشتری به وجود می‌آید. همچنین برای خود گیری بهتر موزاییک سطح آن را تا ۴۸ ساعت با پارچه و گونی نمدار مرطوب نگه می‌دارند؛ چنانچه چسب کاشی در دسترس باشد پس از غبارگیری موزاییک بهتر است به جای دوغاب از چسب استفاده شود. اگر لقی موزاییک به تعداد فراوان یا در کل سطح باشد به تعمیر کلی می‌پردازیم.

 


مطالب مشابه :


موزاییک و سرامیک کاری - نصب و دوغاب

ساغرِ رنگ - موزاییک و سرامیک کاری - نصب و دوغاب - معرفی آثار و پیشینه ی نقاش ومجسمه ساز حسین




کار با موزاییک

آموزش موزاییک و سرامیک کاری - نصب و دوغاب. در هنر موزائیک‌کاری، برای ایجاد بافت و زیباتر شدن




موزائیک و سرامیک کاری

موزاييك و سراميك كاري - نصب و دوغاب در هنر موزائیک‌کاری، برای ایجاد بافت و زیباتر شدن کار




هنر موزاییک اسلامی

در غرب اروپا در قرن هشتم میلادی ، مغربی ها هنر موزاییک و کاشی کاری را با خود به شبه جزیره




هنر صدر مسیحیت

هنر موزاییک کاری که در دوران رومی بسیار متداول بود بدین منظور برگزیده شدند و به جزئی محسوس




هنر موزاییک کاری و کاشی معرق

هنر(فنی حرفه ای و کاردانش) - هنر موزاییک کاری و کاشی معرق - رشته های گرافیک ونقاشی(فنی حرفه ای




آموزش پتینه طرح موزاییک ( پتینه ورق طلا)

هنرکده رز - آموزش پتینه طرح موزاییک ( پتینه ورق طلا) - آموزش و فروش انواع هنر های دستی (دررشت)




کف سازی

کاشی کاری در آشپزخانه ـ رخشتوی خانه ـ سرویسها و به طور کلی در آبریزها و در موارد مشابه تا




موزاییک

سفت کاری و نازک موزاییک در ساختمان: موزاییک کف پوشی است متراکم و در حقیقت نوعی بتن است




برچسب :