اماکن دیدنی شهرستان فومن

        

1 کارخانه ی چای فومنات (جاوید سابق) : این کارخانه که در ضلع شرقی فلکه ی چهاردختران سابق (میدان پاسداران کنونی) شهر فومن واقع شده در سال 1333 تاسیس شد و به عنوان نخستین کارخانه ی تولید کننده چای خشک در منطقه، شروع به فعالیت نمود.

2- پارک کودک فومن: پارک کودک فومن جدای از فضای سبز و لوازم تفریح رایج در عموم پارک ها به دلیل وجود مجسمه های فراوان از جمله مجسمه های معروف چهاردختران، که پیش از انقلاب در میدان پاسداران کنونی نصب شده بود اما بعد از آن به جلوی پارک انتقال یافت، و مجسمه هایی توخالی از میوه ها از جمله: انار، موز، سیب، گلابی، آناناس و ... همواره مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد.

3- مجسمه ی آناهیتا: این مجسمه تصویر آناهیتا است. آناهیتا (آناهید، ناهید) یکی از ایزادان زردشتی (ایزد آب) است  که در اوستا به صورت دوشیزه ای بسیار زیبا، بلند بالا و خوش پیکر توصیف شده است. «آناهیتا» به معنای پاک و دور از آلودگی در اعتقاد ایرانیان باستان الهه آب، فرشته نگهبان چشمه‌ها و باران و همچنین نماد باروی، عشق و دوستی بوده است. این اعتقاد از دوران پیش از زرتشت در ایران وجود داشته و در دوران‌های بعدی هم مورد توجه قرار گرفته است. توجه به آناهیتا از دوره اردشیر دوم هخامنشی در ایران مرسوم شده و در دوره‌های تاریخی بعدی یعنی اشکانی و ساسانیان هم ادامه داشته است. در کتیبه‌های به‌جا مانده از این دوره‌های تاریخی اشاره‌ها و تصاویری از آناهیتا در کنار نام اهورا مزدا به چشم می‌خورد. به احترام این الهه ایرانی معابد و تندیس‌های فراوانی در دوره‌های تاریخی پیش از اسلام در سرزمین ایران ساخته شده است. از آناهیتا یادواره‌هایی (شامل معابد و کتیبه‌ها) در همدان، شوش، کازرون و آذربایجان، کرمانشاه و کنگاور به‌جای مانده است. آناهیتا  تاج زرین 8 پره صد ستاره ای بر سر دارد ، جامه ای زرین بر تن و گردن بندی  زرین بر گردن خود دارد. بر اساس اساطیر ایرانی آناهیتا را گردونه ای است که چهار اسب یک رنگ و بی همتا آن را می کشند و ناقلان آن یعنی اسبها همانا باد،ابر،باران و ژاله اند. مجسمه ی آناهیتا در شهر فومن که در دهه ی پنجاه (به دست استاد غلامعلی ارژنگ و در زمان شهردار نصرت اله فرهی) ساخته شده است تاجی بر سر، مشعلی در دست (نماد روشنایی) و افسار دو اسب را در دست دیگر دارد. گفته می شود چنین مجسمه ای فقط در شهرهای فومن و پاریس وجود دارد! مجسمه ی آناهیتا هم اکنون در میدان شهدای شهر فومن قرار دارد.

 4- میدان ولی عصر (عج): میدان مرکزی شهر فومن که امروز با نام ولی عصر (عج) شناخته می شود با وسعتی حدود 1500 متر مربع در انتهای خیابان امام خمینی (ره) قرار دارد. میدان مزبور در دوره های مختلف به نام هایی چون: باغ ملی، سبزه میدان و باغ شاه خوانده می شده است. این میدان در اوایل دوره ی پهلوی بین سالهای 1308 و 1310 توسط یک معمار آلمانی و با بهره گیری از عناصر معماری و شهرداری مغرب زمین و تلفیق آنها با معماری ایرانی ساخته شده است. مجسمه ی دستهای رو به آسمان طی چند سال اخیر به این میدان افزوده شده است.

5- شهرداری فومن: ساختمان جدید التاسیس شهرداری فومن  جنب مسجد جامع و در مقابل میدان ولی عصر قرار دارد.

6- حمام گلستان: این حمام که به حمام گلشن نیز معروف بود از نظر قدمت مربوط به اوایل دوره ی پهلوی می باشد. این حمام با مساحت 300 متر مربع در مرکز شهر و در ضلع جنوبی مسجد جامع قرار گرفته است  و بنا به اظهارات مالک آن، توسط شخصی به نام رضوان الله ساخته شده است. بر طبق نوشته های بیرونی روی کاشی ها، حمام مزبور توسط حاج قاسم معمار رشتی در سال 1354 ه.ق. (1314 ه.ش.) به اتمام رسیده است.

7- پل خشتی (خشتاپرد): خَشتِ پل در خیابان مولوی کنونی واقع شده است و در قدیم دو محله ی بالا محله و پایین محله را به هم متصل می کرد. این پل طاق مانند به طول تقریبی 12 و عرض 3.5 متر از آجر و خشت ساخته شده است. در پایین این پل رودخانه ی "شبول کنار" در جریان است که متاسفانه امروزه به سبب هدایت فاضلاب شهری بلا استفاده می باشد. تاریخ دقیق ساخت این پل که بافت معماری قدیمی آن تا حدودی دستخوش تغییر گردیده،  به درستی معلوم نیست ولی آن چه مسلم است پل مزبور در اواخر دوره ی قاجاریه بنا گردیده است. عده ای می گویند که این پل به دست قزاقان روسی در سالهای جنگ جهانی اول ساخته شده است ولی از اظهارات آگاهان منطقه بر می آید که این پل توسط فرد خیری از اهالی فومن بنا شده است.

 8- شکاربانان: مجسمه ی شکاربانان که نشان دهنده ی شکار حیوانات در منطقه است بعد از میدان ولایت فقیه کنونی و در ابتدای خیابان آیت الله کاشانی ابتدای جاده فومن به ماسوله قرار گرفته است. ویک شکارچی تفنگ به دسف یک سگ شکاری و یک شکارچی که چند مرغابی به دست دارد را نشان می دهد.

9- بقعه ی امامزاده میرزا: مزار امامزاده میرزا  از نوادگان امام موسی کاظم (ع) در محله ی قدیمی "خراط محله" شهر فومن قرار دارد. مسجد امامزاده میرزا به یک قسمت مسجد مردانه و یک قسمت بقعه که زنانه است تقسیم می شود. گلزار شهدا و گورستان عمومی شهر نیز در جوار این بقعه قرار دارند.

10- قلعه کُل: در شش کیلومتری غرب شهر فومن کنار راه فرعی فومن- ماسوله در آبادی  قلعه کل قرار دارد. قلعه مزبور در گذشته دارای بناهایی بوده که هم اکنون تنها آثار ی از آجرها و خرابه های آن بر روی یک تپه دیده می شود.


مطالب مشابه :


روز پنجم سفر (رشت - ماسوله - آستارا)

ســفـرنامه تصویری - روز پنجم سفر (رشت - ماسوله - آستارا) - گردشگری، اماکن تفریحی، جاذبه های




جاهای دیدنی استان گیلان

عکس گیلان - جاهای دیدنی استان گیلان - عکاسی در کوه،شهر،روستا - عکس گیلان




فومن

از امروز سعی دارم شهرهای استان گیلان و جاهای دیدنی آنرا به شما ( ابتدای مسیر جاده ماسوله )




جاذبه هاي گردشگري گيلان

ماسوله - جاذبه هاي از عزیزانی هست که گفته بودن ِ جاهای دیدنی استان گیلان رو معرفی کنید




سفرنامه تصویری ماسوله-ماسال برگرفته از سایت http://www.anobanini.net

اخبار و معرفی مکانهای دیدنی ایران - سفرنامه تصویری ماسوله-ماسال برگرفته از سایت http://www.anobanini




اماکن دیدنی شهرستان فومن

اماکن دیدنی در شش کیلومتری غرب شهر فومن کنار راه فرعی فومن- ماسوله در آبادی قلعه کل




برچسب :