همایش حجاب وعفاف دردانشگاه ازاداسلامی واحد مرودشت

همایش حجاب وعفاف دردانشگاه ازاداسلامی واحد مرودشت برگزار شد

به همت حوزه فرهنگی وبسیج دانشجویی دانشگاه آزاداسلامی واحدمرودشت همایش حجاب وعفاف با حضور گسترده دانشجویان واساتید ،دکتر رضایی ومعاونین دانشگاه و حاج آقا غفوری امام جمعه شهرستان مرودشت ،خسروانی معاون فرماندار ، سرهنگ جمالی فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج سپاه مرودشت ،سرهنگ یوسفی مسئول مهندسی سپاه فجر فارس  وجمعی ازمسئولان شهرستان درسالن همایشهای ملاصدرا این واحد دانشگاهی برگزار شد.

آپلود

آنا: دراین همایش ابتدا دکتر رضایی ضمن خیر مقدم به مدعوین و بزرگداشت روز و مقام زن و تشکر از حوزه فرهنگی و بسیج دانشجویی برای برگزاری این همایش،ابراز امیدواری کردند که بانوان ما این اسطوره ی تاریخی را الگوی خود قرار دهند،وی در ادامه با بیان این نکته که محصول بزرگ انقلاب ما ساختار شکنی در رفتار های اجتماعی و تاثی گرفتن از دین در رفتارها بوده،اما بعضا شاید غفلت یا بی توجهی باعث شده است که ما با پدیده های نگران کننده ای در زمینه حجاب برخورد کنیم،تا حدی که حتی مقام معظم رهبری نیز تاکید کردند که این مشکلات یک خسارت فرهنگی است،وی در ادامه افزود از آنجا که نهاد دانشگاهی ،نهادی تعیین کننده و تاپیر گذار است،ابراز امیدواری کردند که برگزاری اینگونه همایشها منجربه ارائه ی راهکار هایی برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه گردد،وی در پایان این نکته را افزودند که حجاب فقط مخصوص به خانمها نیست،بلکه آقایان نیز باید حجاب و عفاف خود را رعایت کنند.

 

سپس حجت الاسلام والمسلمین دکتر یوسفی وحجت الاسلام والمسلمین دکتردیرباز به تفصیل پیرامون موضوع حجاب وعفاف مطالبی را بیان نمودند.

آپلود

حجت الاسلام والمسلمین دکتر یوسفی طی سخنانی افزود:حجاب و عفاف به عنوان دو ارزش در جامعه بشری و بویژه جوامع اسلامی مطرح است. همواره این دو واژه در کنار هم به کار برده می‌شوند و در نگاه اول به نظر می‌آید هر دو به یک معنا باشند اما با جستجو در متون دینی و فرهنگنامه‌ها به نکته قابل توجهی می‌رسیم و آن تفاوت این دو واژه است. در برخی کتب لغت حجاب را این‌گونه تعریف کرده‌اند: «الحجاب، المنع من الوصول» حجاب یعنی آنچه مانع رسیدن می‌شود.
برخی گفته‌اند حجب و حجاب هر دو مصدر و به معنای پنهان کردن و منع از دخول است و به عنوان شاهد آیه شریفه «و من بیننا و بینک حجاب»‌ را ذکر کرده‌اند. در دیگر کتاب‌های لغت حجاب را به معنای پرده آورده و نوشته‌اند: امراه محجوبه؛ زنی که پوشانیده است خود را به پوشاندنی.
با توجه به معانی ذکر شده در می‌یابیم حجاب امری ظاهری و در ارتباط با جسم است، اگرچه این پوشش برخاسته از اعتقادات و باورهای درونی افراد است ولی ظهور در نشئه مادی و طبیعی دارد یعنی پوشش ظاهری افراد و بویژه زنان را حجاب می‌گویند که مانع از نگاه نامحرم به آنان می‌شود. عفاف نیز دارای معانی گوناگونی است که در مجموع تعریف کاملی را به ما خواهد داد. راغب اصفهانی در مفردات القران می‌نویسد: العفه حصول حاله للنفس تمتنع بها غلبه الشهوه؛ عفت حالتی درونی و نفسانی است که توسط آن از غلبه شهوت جلوگیری می‌شود.
البته قابل ذکر است که در قرآن کریم از واژه عفت در دو معنا استفاده شده است، گاه به معنای خود نگهداری و پاکدامنی است و گاه «عفت» به معنای قناعت آمده و مسائل مالی مورد نظر است. آنچه در این مقاله مورد نظر ماست مفهوم اولی است یعنی خود نگهداری از شهوت و مسائل جنسی؛ اگرچه می‌توان برای هر دو معنا واژه عفت را آورد و ضرری به مفهوم آن نمی‌خورد. از مجموع معانی ذکر شده برای حجاب و عفاف می‌توان نتیجه گرفت که عفاف نوعی حجاب درونی است که انسان را از گناه باز می‌دارد.
حفظ چشم، گوش، قلب و تمامی اعضا و جوارح از هرگونه خطا و گناه عفاف است که حاصل این عفت و حجاب درونی، پوشش ظاهری است؛ به تعبیری لطیف‌تر حجاب میوه عفاف است و عفاف ریشه حجاب. برخی افراد ممکن است حجاب ظاهری داشته باشند ولی عفاف و طهارت باطنی را در خویش ایجاد نکرده باشند. این گروه از حجاب، تنها پوسته‌ای و ظاهری بی‌معنا دارند و از سوی دیگر کسانی هستند که ادعای عفاف کرده و با تعابیری همچون؛ من قلب پاکی دارم، خدابا قلبها کار دارد.
انسان‌هایی چنین باید در قاموس اندیشه خود نکته‌ای اساسی را بنگارند و آن این است که درون پاک، بیرونی پاک می‌پروراند و هرگز قلب پاک موجب بارور شدن میوه ناپاکی به نام بی‌حجابی و بدحجابی نخواهد شد. امام خمینی(ره) پیام‌آور ارزشهای الهی درباره حجاب و عفاف می‌فرماید: «توجه داشته باشید حجابی که اسلام قرار داده است برای حفظ ارزش‌های شماست. هرچه را که خدا دستور فرموده است- چه برای مرد و چه برای زن- برای این است که آن ارزش‌های واقعی که اینها دارند و ممکن است به واسطه وسوسه‌های شیطانی یا دست‌های فاسد استعمار پایمال شوند این ارزشها زنده بشوند.

یکی از نکات اساسی که زمینه‌ای برای عمل به احکام است شناخت جایگاه هرچیز در نظام هستی است. البته در نظامی که خداوند متعال در جای جای آن دیده می‌شود و ارتباط اشیا و اعمال با خداوند بسیار مشهود است و با درک این ارتباط و حضور، بسیاری از مشکلات زندگی بشر حل می‌شود. «حق» به عنوان زیباترین و پسندیده‌ترین واژه آفرینش در تمامی ادیان و جوامع بشری مورد توجه قرار گرفته است و حقوق و ادای آنها فراتر از زمانها و مکانها واشخاص و ادیان است.
در واقع هر فردی از هر طبقه اجتماعی و از هر دین و ملیت، نسبت به ادای حقوق دیگران حساسیت نشان می‌دهد واین مطلب، حق و حقوق را فرازمانی و فرامکانی می‌کند. برخی از اندیشه‌گران و حکیمان بر این باورند که حجاب، حق‌الله است و در این‌باره می‌گویند: حرمت زن نه اختصاص به خود زن دارد و نه مال شوهر و نه ویژه برادر و فرزندانش می‌باشد. همه اینها اگر رضایت بدهند، قرآن راضی نخواهد شد، چون حرمت زن و حیثیت زن به عنوان حق‌الله مطرح است. لذا کسی حق ندارد بگوید من به نداشتن حجاب رضایت دادم.

درادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتردیرباز نیز با ارائه مطالبی درخصوص حجاب وعفاف گفت :هر عملی که افراد جامعه انجام می‌دهند، در نگاه کلان اثر مستقیم در اجتماع دارد زیرا از خانواده که واحد کوچک اجتماعی است جامعه تشکیل می‌شود و همان‌گونه که رفتار فرد در جامعه موثر است، اشخاص نیز از اجتماع و قوانین آن تاثیر می‌پذیرند. حجاب علاوه بر آثار شخصی و شخصیتی، دارای آثار اجتماعی است. جامعه‌ای که در آن بانوان باحفظ حدود وحقوق دیگران ظاهر می‌شوند و موجب تخریب روح و جسم همنوعان خود شده و محیط آرام وامنی را برای جوانان فراهم سازند، به سوی سعادت و سلامت روانی پیش خواهد رفت.
اگر زنان جامعه باحجاب باشند، هم مردان از نظر طهارت روح و جسم سالم می‌مانند و هم در جامعه، سلامت خانوادگی حفظ خواهد شد و محیط خانواده تحت تاثیر خودنمایی‌‌های عده‌ای از زنان بدحجاب و بی‌حجاب قرار نمی‌گیرد و هم مراکز اجتماعی مثل اداره‌ها و بیمارستان‌ها و... در کمال سلامت رفتاری خواهند بود و بزهکاری‌های اجتماعی به حداقل خواهد رسید.
حضرت امام خمینی(ره) در مورد فعالیت اجتماعی واشتغال زنان همیشه این نکته را بیان می‌کردند که: «فعالیت اجتماعی، سیاسی کنید ولی حدود شرعی از جمله رضایت همسر را رعایت کنید.» بسیاری از پرونده‌های ضداخلاقی از عدم رعایت حدود شرعی نشات گرفته است و آمار جنایی ذکر شده همواره زنگ خطری بوده که اندیشه گران تربیتی را نگران می‌ساخته است. یکی از آثار اجتماعی حجاب، حفظ اجتماع و سلامت اجتماعی خانواده‌است، بالا رفتن درصد طلاق در کشور ما زنده‌ترین شاهد این مطلب است.
از روزی که حجاب دچار تغییر و تحول شد و آزادی‌های تعریف نشده در جامعه ما پا گرفت، سطح طلاق به مقدار نگران‌کننده‌ای بالا رفته و میزان ازدواج رو به کاهش نهاده است و این جزء آثار اجتماعی بی‌حجابی است که جامعه را در درازمدت به ورطه هلاکت می‌رساند. البته آثار مثبت حجاب و پیامدهای منفی بی‌حجابی به اینجا ختم نمی‌شود.
وقتی که به صحنه تفکرات عالم نگاه می‌کنیم و بینش اسلام را مشاهده می‌نماییم، به روشنی در می‌یابیم که جامعه بشری هنگامی خواهد توانست نسبت به مسئله زن و رابطه زن و مرد، سلامت و کمال مطلوب خود را پیدا کند که دیدگاه‌های اسلام را بدون کم و زیاد و بدون افراط وتفریط درک کند و کوشش نماید آن را ارائه کند. اسلام می‌خواهد که رشد فکری، اجتماعی، سیاسی، علمی و بالاتر از همه فضیلتی و معنوی زنان به حد اعلا برسد و وجودشان برای جامعه و خانواده بشری حداعلای فایده و ثمره را داشته باشد. همه تعالیم اسلام از جمله مسئله حجاب، بر این اساس است. مسئله حجاب به معنی منزوی کردن زن نیست. مسئله حجاب به معنای جلوگیری از اختلاط و آمیزش بی‌قید و شرط زن ومرد در جامعه است. این اختلاط به ضرر جامعه و به ضرر زن و مرد و بخصوص به ضرر زن است. حجاب به هیچ‌وجه مزاحم و مانع فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی وعلمی نیست.

آپلود


مطالب مشابه :


تذكري به دانشگاه پيام نور مرودشت

مرودشتی - تذكري به دانشگاه پيام نور مرودشت معاونت سما دانشگاه آزاد مرودشت. وبلاگ




اثربخشی برنامه های آموزشی و ارتباط آن با جو یادگیری و مهارت کار گروهی

دانشگاه فنی و حرفه ای سما مرودشت . مسئول»، مدرس دانشگاه پیام نور واحد مرودشت




تولیدشترمرغ در مرودشت

مرودشتی - تولیدشترمرغ در مرودشت معاونت سما دانشگاه آزاد مرودشت. وبلاگ




همایش حجاب وعفاف دردانشگاه ازاداسلامی واحد مرودشت

مرودشتی - همایش حجاب وعفاف دردانشگاه ازاداسلامی واحد مرودشت - مرا عهدیست با جانان که تا جان




تصاویری از مرکز آموزش علمی کاربردی واحد مرودشت

مرودشتی - تصاویری از مرکز آموزش علمی کاربردی واحد مرودشت معاونت سما دانشگاه آزاد مرودشت.




از افول شبانپور تا موفقیت برومندی

دانشگاه آزاد مرودشت. معاونت سما دانشگاه آزاد مرودشت. نماینده مرودشت در مجلس نهم




افتتاح در کانون‌های مسجد روستای فاروق

دانشگاه آزاد مرودشت. از کرخه تا معاونت سما دانشگاه آزاد مرودشت. وبلاگ




گزارش تصویری از قلعه استخر مروودشت

معاونت سما دانشگاه آزاد مرودشت. (مرودشت) قلعه معروف استخر كه در دوران عضد الدوله ديلمی




درخشش دانش آموزان و دانشجویان دانشکده سما واحد آباده در جشنواره منطقه یک دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی آباده - درخشش دانش آموزان و دانشجویان دانشکده سما واحد آباده در




برچسب :