توصیه های یک متخصص به شهاب حسینی - درد معده شهاب حسینی


مجله زندگی ایده آل: واقعا شوک‌آوراست؛ سکته قلبی که روزی تنها مختص به پدربزرگ ‌ها و مادربزرگ‌ها بود امروز بیشتر از همه جوانان را مبتلا می‌کند اما به راستی چرا؟ سراغ دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران رفتیم و از او دلیل این امر را جویا شدیم.

یکی از خبرهای ناگواری که شاید این روزها گاه‌گاه به گوش بعضی از ما رسیده باشد خبر سکته قلبی یکی از جوانان آشنا یا فامیل است؛ بعضی از آنها آنقدر خوش‌شانس‌هستند که جان سالم به در می‌برند و بعضی متاسفانه دیگر فرصت زندگی در این دنیا را به‌دست نمی‌آورند؛ از همین خبرها، واقعه مرگ نیما وارسته، آهنگساز جوان و سرشناس  بود که  نارسایی قلبی گریبانش را گرفت و دیگر به او اجازه زندگی نداد یا اعلام خبر راهی بیمارستان شدن شهاب حسینی به دلیل بیماری قلبی که خوشبختانه خانواده‌اش اعلام کردن د او هیچ ناراحتی قلبی ندارد اما همه این آمادگی را داشتند که قبول کنند یک جوان مثل شهاب حسینی هم ممکن است سکته قلبی کند. دکتر قارونی برای‌تان از علائم سکته قلبی گفته است تا در صورت مواجهه به‌راحتی آن را تشخیص داده و به سرعت اقدامات درمانی را آغاز کنید.

چرا سن سکته قلبی به 30 سالگی رسیده‌است؟

سن بروز سکته‌های قلبی در یک دهه اخیر در ایران پایین آمده و از 60 تا  80  سال به 30 تا 40 سال رسیده است. در واقع در گذشته از 65 سال به بعد منتظر بروز بیماری‌های قلبی بودیم اما امروزه یک جوان 35 ساله هم می‌تواند مستعد نارسایی‌های قلبی باشد و حتی می‌توان گفت جوانان بیشترین قربانیان آن به شمار می‌روند. تغذیه نادرست نظیر استفاده از انواع فست‌فودها و غذاها ی چربی‌دار، بالا بودن کلسترول، مصرف دخانیات، دیابت ، فشار خون ، عدم تحرک فیزیکی و بی‌توجهی به امر مهم ورزش، تغییر نوع زندگی از روستایی به شهرنشینی، استرس‌های فراوان، افزایش وزن ، آلودگی هوا ، عامل ژنتیک و مجموعه عوامل دیگر باعث تنگی رگ‌های قلبی شده در نتیجه سکته‌های قلبی را در سنین پایین افزایش می‌دهد اما به‌طور کلی سکته قلبی در افرادی که سابقه خانوادگی سکته دارند سه‌برابر بیشتر از افراد عادی است. یادتان باشد تا وقتی که تنگی رگ‌ها به 75درصد نرسد هیچ علامت خاص کلینیکی حاکی از بروز سکته قلبی وجود ندارد.

درد معده شهاب حسینی

درد معده شهاب حسینی



افراد از کودکی مستعد بروز سکته‌های قلبی می‌شوند

باید بدانید افراد از کودکی مستعد بروز سکته‌های قلبی می‌شوند چرا که متاسفانه اکثر والدین برای تغذیه کودکان خود از غذاها ی چرب و فست‌فود استفاده می‌کنند و معتقدند بدن بچه به آنها نیاز دارد و به‌راحتی همه را هضم می‌کند حتی بعضی می‌گویند یه بدن یودی سنگ را هم به‌ طور یامل می‌‌سوزاند اما باید بدانید تنگ شدن عروق از همان بدو تولد شروع می‌‌شود. سیته قلبی درست مثل طبلی است یه صدایش 30 ‌‌سال بعد درمی‌‌آید و این چربی یه در سن یودیی مصرف می‌‌شود به مرور تاثیرش را روی بدن برجا می‌گذرد و اثرش را سال‌ها بعد با تنگ شدن رگ‌‌ها نشان می‌دهد. از طرف دیگر، چاقی به عنوان یکی از عوامل موثر در بروز سکته‌های قلبی در وقوع این بیماری نقش بسزایی دارد به‌طوری‌که بچه‌های امروزی جامعه ما حدود 5تا 6 برابر چاق‌تر از هم‌نسل‌های خود در چند دهه پیش بودند بنابراین بچه‌ای که نتواند وزن خود را تا 15 سالگی پایین نگه دارد نمی‌تواند در بزرگسالی آن را کم کند بنابراین باید به بحث تحرک فیزیکی برای نرمال نگاه داشتن وزن توجه بسیار شود.

استرس‌ها سکته قلبی می‌آورند...

بدن انسان امروزی به دلیل فعالیت کمتر و فراهم آوردن وسایل آسایش و راحتی زندگی، ضعیف‌تر از انسان حتی یک دهه قبل است و این مسئله بیماری‌های قلبی را افزایش داده به طوری‌که نسل کنونی در معرض انواع بیماری‌های مزمن قرار گرفته‌اند. بشر امروزی با استرس و ترس بیشتری نسبت به گذشته زندگی می‌کند و این احساس ترس و استرس باعث فشار به قلب و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود؛ بچه‌ها از همان دوران کودکی تحت فشار والدین مدام برای درس و امتحان استرس دارند و با بزرگ‌تر شدن‌شان استرس‌‌ها واضطراب‌های‌شان هم بزرگ‌تر می‌شود و همه اینها افراد را در معرض بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد؛ از طرف دیگر در دنیای امروز افراد آسایش و رفاه مالی را به سلامت خود ترجیح می‌دهند و به همین دلیل گاهی برای این  هدف به شیوه‌های مختلف از جمله بخل و حسادت رو می‌آورند که این خود یکی دیگر ازعوامل تنش‌زا وافزایش‌دهنده سکته‌های قلبی است.

کسانی که سه برابر بیشتر در معرض خطر هستند

بسیاری از افراد برای به‌دست آوردن آرامش و غلبه بر شکست‌ها و رنج‌های زندگی اجتماعی و فردی به سیگار روی می‌آوردند غافل از اینکه همین سیگار روز به روز رگ‌های آنها را تنگ‌تر می‌کند و درآینده‌ای نه‌چندان دور برای آنها سکته قلبی را به ارمغان می‌آورد؛ در تحقیقات ثابت شده ‌است کسی که به مدت 10 سال هر روز 10 نخ سیگار می‌کشد بیشتر از سه برابر در معرض خطر سکته قلبی است.

چطور از سکته دور بمانید

ارث بیشتر از همه در ابتلا به سکته قلبی نقش دارد یعنی باید شناسنامه خانوادگی خود را کامل بررسی کنیم مثلا اگر پدر یا مادرمان دچار سکته شده‌اند باید بیشتر حواس‌مان را جمع کنیم، فشار خون ، دیابت و چاقی و بی‌ تحرک ی نیز می‌توانند زمینه ابتلا به سکته را افزایش دهند بنابراین باید با تغذیه مناسب ، به حداقل رساندن استرس وهیجان، مصرف کم نمک، استفاده از میوه‌های تازه و نکشیدن سیگار از بروز این بیماری پیشگیری کنیم. مصرف میوه و سبزی جات تازه، محدود کردن چربی‌ها پیروی از رژیم غذایی سالم بر پایه نان‌های سبوس‌دار، اجتناب از قندهای ساده، دوری از عوامل استرس‌زا و کاهش وزن باعث کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی در جامعه می‌شود.

بعد از سکته چه خطرهایی وجود  دارد

خطر مرگ ناگهانی، فلج اعضای بدن، نارسایی قلب بر اثر پرکاری سلول‌های سالم و ورم پا از عوارض سکته قلبی بر اثر بی‌توجهی به راه‌های پیشگیری است. در واقع سکته قلبی را می‌توان با استفاده از امکانات و تجهیزات پزشکی مثل استفاده از شوک و CCU تا حدودی درمان کرد ولی بیمار باید تا آخر عمر تحت نظر پزشک باشد.

این  6 نکته را بعد از اولین سکته جدی بگیرید:

- بیماری خود را جدی بگیرید و به دنبال درمان با روش‌هایی چون بالون، آنژیوگرافی یا جراحی باشید.

- سعی کنید زندگی آرامی داشته باشید و تا حد ممکن از هیجان‌ها و اضطراب‌ها دوری کنید.

- استرس، هیجان و حسادت را کنار بگذارید؛ حسادت عامل اصلی سکته‌های قلبی است.

- به غذاها ی سنتی روی بیاورید؛ غذاها ی پرچرب را کنار بگذارید (خوردن هرگونه فست‌فود، چیپس و غذاها یی از این‌گونه برای شما حکم خودکشی دارد.)

- قبل از اینکه دیر شود، سیگار را به طور کامل کنار بگذارید.

- در هوای آلو ده بیرون نروید؛ وقتی در معرض آلو دگی‌های موجود در هوا قرار می‌گیرید به خاطر کمبود اکسیژن رگ‌های قلب‌تان تنگ می‌شود و سکته قلبی در افراد بروز می‌کند. هوای آلو ده رگ‌های قلب را تنگ نمی‌کند بلکه باعث تسریع سکته قلبی می‌شود.

,توصیه های یک متخصص به شهاب حسینی سکته قلبی,شهاب حسینی,مقالات پزشکی و بهداشتی،توصیه های پزشکی ، بهداشت



نشانه‌های فردی که دچار حمله قلبی شده است؟

احساس سنگینی و فشار غیرطبیعی روی قفسه سینه ، گویی که وزنه سنگینی روی قفسه سینه او قرار دارد. بسیاری از افرادی که  دچار حمله قلبی می‌شوند از احساس فشار و سنگینی وسط سینه یا سمت چپ قفسه آن رنج می‌برند. این حس ناخوشایند معمولا بیشتر از چند دقیقه طول می‌کشد و ممکن است رفع شود و دوباره بازگردد حتی ممکن است احساسی مانند سوزش سردل یا سوء‌هاضمه به فرد دست دهد.
 
احساس درد شدید در قسمت پشت، گردن و فک صورت

این علائم می‌تواند شامل درد و ناراحتی در یک یا دو بازو، پشت، شانه‌ها، گردن، فک و قسمت بالای معده باشد. درد در ناحیه پشت و گردن و فک از علائم شایع حملات قلبی در خانم‌هاست.
 
تنگی نفس شدید

این علامت می‌تواند به شکل ناگهانی رخ دهد؛ در حالی‌که شما در حال استراحت هستید یا فعالیت بدنی کمی دارید. فرد ممکن است برای نفس کشیدن تلاش کند و به سختی بیفتد. تنگی نفس می‌تواند قبل یا همزمان با درد قفسه سینه رخ دهد یا حتی می‌تواند تنها علامت حمله قلبی باشد.
 
عرق سرد

عرق بیش از حد که به عرق سرد مشهور است، از علائم حمله قلبی است. البته در خانم‌های یائسه باید این علامت را بیشتر بررسی کرد،  زیرا آنها در یائسگی دچار گرگرفتگی می‌شوند.

خستگی غیرعادی و شدید

یکی از علائم حمله قلبی در خانم‌ها، خستگی ناگهانی و شدید یا احساس کمبود انرژی در فرد است که افراد به‌راحتی از آن چشم‌پوشی می‌کنند. این علامت می‌تواند به طور ناگهانی یا به مدت چند روز وجود داشته باشد.
 
احساس گیجی یا سردرد

حمله قلبی سبب بیهوشی فرد نمی‌شود بلکه احساس گیجی و منگی به فرد دست می‌دهد.  اگر هریک از علائم ذکر شده در بالا را در  فردی مشاهده کردید که بیش از 5 دقیقه طول کشید، با اورژانس تماس بگیرید. به یاد داشته باشید تسریع کمک‌رسانی می‌تواند زندگی فرد مبتلا به حمله قلبی را نجات دهد.

,