کهن ترین تمدن جهان کجاست ؟ - قدیمی ترین تمدن جهان

تاریخ جهان مجموعه وقایعی است که در طول زمان برای انسان های روی کره زمین اتفاق افتاده است. تاریخ انسان باستان با اختراع خط آغاز شده که به صورت مستقل از یکدیگر، در بسیاری از نقاط زمین رخ داده است و امکان ثبت و انتقال خاطرات و تجربیات بشری و راهی برای ارتباط با یکدیگر را فراهم ساخت تا زمینه ساز رشد دانش شود.

 

ایران، قدیمی ترین تمدن باستانی جهاندر فهرست قدیمی ترین تمدن های باستانی جهان که در پایگاه اینترنتی ویکیپدیا درج شده است، ایران با قدمتی افزون بر 5300 سال در صدر قرار دارد.

قدیمی ترین تمدن جهان , قدیمی ترین تمدن دنیا , قدیمی ترین تمدن جهان کجاست

قدیمی ترین تمدن جهان

در فهرست قدیمی ترین تمدن های باستانی جهان که در پایگاه اینترنتی ویکیپدیا درج شده است، ایران با قدمتی افزون بر 5300 سال در صدر قرار دارد.  به گزارش خبرگزاری محیط زیست ایران، کشورهای مصر، کره و چین با قدمتی به ترتیب معادل 5100 سال، 4333 سال و 4070 سال در رده های دوم تا چهارم این فهرست قرار دارند.
بر اساس این گزارش، کشورهای گرجستان، ارمنستان، اتیوپی، ژاپن، یونان، هند و پاکستان، سن مارینو، فرانسه، بلغارستان، برونئی، صربستان، مراکش، روسیه، نروژ، اوکراین و کرواسی به ترتیب در رتبه های پنجم تا بیستم این جدول قرار دارند.
کشورهای هلند، عمان و اسپانیا نیز رده های پایانی این فهرست را تشکیل می دهند.
مبنای رده بندی این مقاله ویکیپدیا که توسط گروهی از کارشناسان مرتبط تنظیم شده است شواهد باستان شناسی و مستندات تاریخی بوده است. مشروح این مقاله با این نشانی قابل مشاهده است:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_statehood#Historical_kingdoms_and_dynasties به گزارش  برگزیده ها ؛شهرها خیلی پیش از آنکه ما به دنیا بیاییم و آنها را بشناسیم وجود داشتند؛ قرنهای متوالی را پشت سر گذاشته، آب و هوایشان، مردمانشان، فرهنگشان، حکومتشان و .... تغییر کرده ولی آنها همچنان پا برجا مانده و شاهد تمام دگرگونیهایی بوده اند که کمابیش بر چهره شان اثر می گذاشته، برخی زیباتر می شدند، برخی زشت تر و برخی محو! با این حال نمی توان بودنشان را منکر شد.

سایت گردشگری « Infotourisme» بر پایه گزارشات یونسکو 10 شهر کهن دنیا را معرفی کرده که شهری از ایران نیز در این فهرست جای دارد.

1-دمشق پایتخت سوریه قدمتی 12000 ساله دارد و تمدنهای بزرگی را در خود پرورش داده است. این شهر روزگاری محل اقامت و زندگی تمدنهایی از پارس، یونان، روم و عرب بوده است. شهر دمشق که امروزه 4 میلیون نفر جمعیت دارد از سال 1979 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

قدیمیترین تمدن دنیا , قدیمی ترین تمدن های جهان , تمدن های قدیمی

قدیمی ترین تمدن دنیا



2-   آریحا شهری است واقع شده درکرانه باختری رود اردن که قدمت آن به 9000 سال پیش از میلاد باز می گردد. کاوشهای باستان شناسی نشان می دهد که در این منطقه مردمی زندگی می کردند که از قدیمی ترین تمدن های زمین به حساب می آیند. جمعیت این شهر در حال حاضر 27000 نفر است. 

کهن ترین تمدن های جهان , قدیمی ترین تمدن بشری , قدیمی ترین تمدن کشف شده در دنیا

قدیمی ترین تمدن جهان کجاست

 

3-تاریخ شهر شوش در ایران به 8000 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد. این شهر پایتخت قدیمی تمدن عیلامی و پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی محسوب می شده است. قانون حمورابی که به دستور «حمورابی» شاه بابل نوشته شده برروی لوحی به طول 2 متر و 15 سانتی متر در این شهر کشف شده است. جمعیت شوش در حال حاضر 55000 نفر است.

ی دنیاقدیمیترین تمدنها , قدیمی ترین تمدن ها , مهد تمدن ایران کجاست

قدیمیترین تمدن دنیا




4- پلودیو که در حال حاضر دومین شهر بزرگ بلغارستان محسوب می شود 9000 سال قدمت دارد و قدیمی ترین شهر اروپا به حساب می آید . نکته جالب در مورد این شهر این است که نام آن تاکنون 9 بار تغییر کرده و در دورانهای گوناگون اسامی مختلف داشته که هنوز هم رایج می باشد. این شهر بزرگ بلغارستان 580000 نفر جمعیت دارد. 

قدیمی ترین تمدنها , قدیمیترین تمدن درایران , قدیمی ترین تمدن بشریت

قدیمی ترین تمدن های جهان




5-بیت المقدس در فلسطین، شهر مقدس مسلمانان و خاستگاه ادیان بزرگ جهان است. این شهر در طول تاریخ 6500 ساله اش، دوبار به طور کامل تخریب شده، 23 بار محاصره شده، 52 بار مورد حمله قرار گرفته و اشغال شده و 44 بار نیز پس گرفته شده است. 750000 نفر در این شهر زندگی می کنند. 

کهن ترین تمدن , قدیمترین تمدن جهان , تمدن کدام کشور قدیمی تر است

تمدن های قدیمی




6-تیر در لبنان یکی از زیباترین شهرها در دنیای کهن محسوب می شد. این شهر تا زمان حمله اسکندرمقدونی هرگز محاصره و اشغال نشده و شهر امنی برای ساکنانش به حساب می آمد.در شهر تیر لبنان که در حال حاضر چهارمین شهر بزرگ لبنان محسوب می شود، هنوز هم می توان آثاری از قدمت 6000 ساله آن پیدا کرد. 

کهن ترین تمدن جهان , کهن ترین تمدن ها , قدیمی ترین تمدن ایران

کهن ترین تمدن های جهان




7-آتن پایتخت یونان 3400 ساله است. این شهر که در طول تاریخ شاهد پستی ها و بلندی های فراوان بوده است، بیشتر به خاطر دوران طلایی خود در دوران «پریکلس» معروف است. پس از مرگ اسکندر مقدونی این شهر تضعیف شد ولی سالها به عنوان کانون روشنفکری و ظهور مکاتب فلسفی باقی ماند. این شهر تاریخی در حال حاضر 670000 نفر جمعیت دارد.

قدیمی ترین تمدن ترک ها , قدیمیترین تمدن ایران

قدیمی ترین تمدن بشری




8-لیسبون از سالیان پیش مرکز مهم نظامی و تجاری کشور پرتغال بوده است. باستان شناسان در این شهر اشیایی را یافته اند که قدمتشان به 1200 سال قبل از میلاد می رسد. این شهر بر خلاف دیگر شهرهای اروپا که با گسترش شهرها، پیرامون شهرهای قدیمی شکل گرفته اند، سالهای بسیاری است که بدون گسترش چشم گیری به صورت قدیمی خود باقی مانده است. 

کهن ترین تمدن جهان,کهن ترین تمدن دنیا,کهن ترین تمدن جهان

قدیمی ترین تمدن کشف شده در دنیا



9-واراناسی در هند به عنوان کانون مذهبی و فرهنگی این کشور که 3000 سال قدمت دارد، شناخته می شود. هرساله بیش از یک میلیون هندو از چهار گوشه جهان در این شهر جمع می شوند تا به برگزاری مراسم دینی خود بپردازند و در رودخانه مقدس «گنگ» شنا کنند. 

کهن ترین تمدن جهان,کهن ترین تمدن دنیا,کهن ترین تمدن جهان

ی دنیاقدیمیترین تمدنها



10-رم، شهر امپراطوران رمی، بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر ایتالیا است.تاریخ سنتی، رم را شهری با قدمت 10000 ساله معرفی می کند. درافسانه ها آمده است که «اینید» از بازماندگان شهر «تروا» به سرزمین ایتالیای امروزی آمده و نوادگانش که توسط ماده گرگی بزرگ شدند، شهر رم را بر روی هفت تپه بنا کردند.امروزه دو میلیون و هشتصد هزار نفر دراین شهر زندگی می کنند. 

کهن ترین تمدن جهان,کهن ترین تمدن دنیا,کهن ترین تمدن جهان

قدیمی ترین تمدن ها

noornews.irبرگزیده ها گردآوری اطلاعات عمومی برگزیده ها