گزارش مفصل و کامل از مراسم سومین سالگرد درگذشت ناصر عبداللهی

گزارش مفصل و کامل از مراسم سومین سالگرد درگذشت ناصر عبداللهی

موسیقی ما : مراسم سومین سالگرد درگذشت هنرمند فقید موسیقی ایران، ناصر عبداللهی، چهارشنبه شب و با حضور گسترده هنرمندان، مقامات و دو ست‌دارانش در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با یک ساعت تاخیر آغاز شد، مدیر شرکت فرهنگ و هنر حافظ که به نوعی برگزار کننده مراسم محسوب می‌شد، ضمن خوش‌آمد گویی به حضار، یادی از ناصر عبداللهی کرد و نوید شبی به یاد ماندی را برای دوست‌داران ناصر عبداللهی داد.
در بخش بعدی بعد از پخش سرود ملی ایران فیلمی از درگذشتگان سال اخیر که متاسفانه تعداد زیادی از هنرمندان خوب موسیقی سینما را شامل می‌شد پخش شد. سپس گروه موسیقی که از نوازندگان به نام موسیقی ایران محسوب می‌شدند، و اکثر جزو افرادی بودند که سال‌ها با ناصر عبداللهی و گروه ناصریا همکاری می‌کردند روی صحنه آمدند و به اجرای قطعاتی از آهنگ‌های خاطره‌انگیز ناصر عبداللهی پرداختند. در این بین تک نوازی عود مرتضی کریمی که با پخش تصاویری از ناصر همراه بود، فضای زیبایی را در سالن به وجود آورده بود.
جواد یحیوی یکی از مجریان این مراسم بار دیگر ضمن خوش‌امد گویی به حضار از حمید حامی خواننده پاپ کشورمان دعوت کرد تا قطعه‌ای را برای حضار اجرا کند. حامی آهنگ باران از کارهای به یادگار مانده ناصر عبداللهی را در میان اشک و آه دوست‌داران ناصر اجرا کرد.
بعد از اجرای حامی، احسان علیخانی مجری توانایی برنامه‌های تلویزیونی روی سن آمد و راجع به ناصر حرف‌های جالبی زد. وی با اشاره به فضای دروغ و تهمت حاکم بر جامعه، از شایعه سازی پیرامون قضیه مرگ ناصر عبداللهی گله مرد و صراحتا گفت: ناصر به قتل رسیده و همه شایعات دیگر حول و حوش مرگ او دروغی بیش نبوده است. وی اضافه کرد ناصر ویژگی‌های منحصر به فردی داشت. از جمله اینکه در جامعه‌ای که صحبت از امیرالمونین کاری سهل و آسان است، او جایی از امیرالمونین حرف می‌زند که خیلی آسان نبود.
علیخانی از دکتر ایازی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران که کمک شایانی در برگزای این مراسم کرده بودند دعوت کرد تا روی سن آمده و برای حاضاران صحبت کند. دکتر ایازی نیز در صحبت‌های کوتاهی ضمن عرض تسلیت به مناسبت سومین سالگرد درگذشت ناصر و با اشاره به این نکته از سال‌ها قبل با ناصر عبداللهی آشنا بوده، روح لطیف و علاقه‌مندی‌اش به اهل بیت و به خصوص حضرت زهرا(س) را ستود. وی همچنین اضافه کرد:«ناصر عبداللهی معنویت را به هنر و موسیقی پیوند داد.» وی همچنین بزرگداشت هنرمندان خوب ایران را چه در زمان حیات و چه بعد از مرگ‌شان جزو وظایف مجموعه خود دانست.

در این زمان  با کنار رفتن پرده، رضا صادقی هنرمند همشهری ناصر همراه با گروه موسیقی ناصریا ظاهر شدند که با تشویق شدید حضار روبه‌رو شد. صادقی بی مقدمه قطعه «به همین سادگی رفتی...» را اجرا کرد. وی در پایان از همه حاضران به خاطر گرامی‌داشت یاد و خاطره دوست و همشهری‌اش تقدیر کرد و با اشاره به یکی از تکه کلام‌های ناصر با عنوان «شادت بگردم» به همه یادآوری کرد که ناصر همیشه خواهان این موضوع بود که مردم را شاد ببینید. وی از همه خواست تا 10 ثانیه ایستاده برای ناصر عبداللهی کف بزند.
صادقی در پایان از اینکه چنین هنرمندی از خطه محل تولدش بین مردم به یادگار مانده اظهار خوشحالی کرد و قطعه‌ی جنوبی را که به نظر از ساخته‌های جدید‌اش و برای ناصر بود، بدون همراهی موسیقی اجرا کرد. در انتهای این قطعه فرزاد حسنی یکی دیگر از مجری‌های خوب کشورمان روی صحنه کنار صادقی حاضر شد و قطعه شعر کوتاهی را دکلمه کرد.
در ادامه، فیلمی از لحظات دوست‌داشتنی و شوخی‌های ناصر عبداللهی در برنامه‌های تلویزیونی بخصوص صندلی داغ با اجرای داریوش کاردان پخش شد که حال و هوای سالن را به کلی دگرگون کرد.سپس بار دیگر احسان علیخانی روی سن آمد و تعدادی از مهمان سرشناس حاضر در برنامه را معرفی کرد از جمله جواد خیابانی، فرزاد فرزین، نیما نکیسا، مهدی امینی‌خواه، فرمان فتحعلیان، محسن افشانی و غلامرضا صنعتگر.
علیخانی ضمن دعوت از محسن یگانه برای اجرای قطعاتی، از محسن به عنوان کسی که ناصر را با تمام وجودش دوست دارد یاد کرد. «منو درگیر خودت کن» قطعه اولی بود که یگانه برای حضار اجرا کرد. یگانه در ادامه بااشاره به این نکته که هیچ وقت نتوانسته ناصر عبداللهی را از نزدیک ببیند اما همیشه خود را جزو دوست‌داران و طرفداران او می دانشته گفت:«خوشحالم که یاد کسانی را زنده نگه می‌داریم که از برکت وجودشان پاپ زنده است و ما الان روی صحنه برنامه اجرا می‌کنند.»
یگانه ادامه داد:«من هیچ وقت ناصر را از نزدیک ندیدم اما همیشه با گریه‌هایش گریه کردم. امیدوارم قدر هنرمندان‌مان را در زمان حیاتشان هم بدانیم.»وی سپس با اشاره به اعضای گروه موسیقی آنها را بهترین‌های ایران دانست و تک تک معرفی‌شان کرد و قطعه «سر تو بالا بگیر» را به عنوان آخرین قطعه‌اش اجرا کرد.
محمود شهریاری دیگر مجری برنامه بود که روی سن آمد و با یادی از ناصر گفت: «می‌گن خدا وقتی داره ما رو بدرقه می‌کنه تا به این دنیا بیایم می‌گه به جایی می‌روید که عده‌ای از مردم شما را می‌شکنند اما من همیشه با شما هستم به شما عشق و اشک می‌دهم تا شما را آرام کند و مرگ داده‌ام که بدانین که برمی‌گردید. وقتی هنرمندی طناز می‌شود و شهرت‌اش به آسمان می‌رسد دل فرشته‌ها برای‌اش لک می‌زند. فرشته‌ها برای ناصر دعوتنامه آوردند و او را بردند »
وی ادامه داد:«ناصر عبداللهی عنصر شعر و موسیقی را خیلی خوب می‌فهمید و هیچ وقت اجازه نداد کارش بازاری شود.»
شهریاری بعد از خواندن شعری صحنه را به جواد یحیوی سپرد. یحیوی برنامه بعدی را این‌طور معرفی کرد:«برای اولین بار در ایران و برای زنده نگه داشتن یاد ناصر قرار است صدای ناصر را بدون آهنگ خوانده پخش می‌کنیم و گروه موسیقی به طور زنده ناصر را همراهی کنند.»
در این هنگام قطعه «منو ببخش» با صدای ناصر پخش شد و گروه مثل یک اجرای زنده شروع به نواختن کردند. این اجرا که به خوبی و با هماهنگی کامل انجام شد، به شدت حاضران در سالن را تحت تاثیر قرار داد.
یحیوی بعد از این قطعه تعدادی دیگر از مهمانان سرشناس حاضر در سالن را معرفی کرد: روزبه نعمت‌اللهی، مهدی مقدم، علی لهراسبی، عبدالجبار کاکایی، مازیار عصری و بهنام صفوی.
بار دیگر گروه موسیقی قطعه «ازم نخواه با تو بمونم ...» را با صدای خام ناصر عبداللهی و نوازندگی زنده گروه اجرا کرد.
جواد یحیوی بار دیگر روی سن حاضر شد و با اشاره به این موضوع که چه اتفاقی افتاد که همچین مراسمی را برای ناصر بعد از سه سال برگزار می‌کنیم خاطره‌ای را تعریف کرد که همه حضار در سالن را تحت تاثیر زیادی قرار داد و مجبور کرد ایستاده چند ثانیه‌ای برای ناصر دست بزنند. این خاطره از زبان جواد یحیوی به این شرح است:«یک روز که قرار بود شبش ناصر عزیز کنسرتی را برگزار کند، من و ناصر و رضا کریمی(همراه و یار همیشگی ناصر عبداللهی) سر یک چهار راه پشت چراغ قرمز به دختر گل‌فروشی برخورد کردیم. در حالی که یکی از قطعات ناصر از ضبط‌صوت ماشین در حال پخش بود رضا کریمی شیشه ماشین را پائین کشید و دخترک به محض شنیدن آهنگ به شدت نسبت به ناصر عبدالهی اظهار علاقه کرد و هنگامی که متوجه شد ناصر هم در ماشین نشسته به شدت خوشحال شد. ناصر هم که از این علاقه‌مندی تحت تاثیر قرار گرفته بود به دختر گفت دوست داری به کنسرت من بیای. خلاصه دخترک و مادرش مهمانان ویژه کنسرت آن شب شدند. قبل از اجرا ناصر از آژانسی می‌خواهد که بهترین ماشینش را برای مهمانان ویژه‌اش بفرستد، مهمانان ویژه‌ای کسی نبود جز دخترک و خانواده‌اش  که در جاده‌ای نزدیک بهشت زهرا زندگی می‌کردند و پدر خانواده نیز درگذشته بود. ناصر بهترین جای سالن را که معمولا ویژه‌ی خانواده‌اش بود به این مهمانان تخصیص داده بود چند دقیقه‌ای اجرا را به تاخیر انداخت تا مهمانان‌اش رسیدند. و با لباس‌ها و چکمه پلاستیکی که بهترین لباس‌هایشان بود از جلوی دیگر مهمانان سرشناس که عمدتا هنرمندان و مقامات بودند گذشتند و درست رو‌به‌روی ناصر مستقر شدند. ناصر همیشه از آن کنسرت به عنوان بهترین اجرایش یاد می‌کرد و این نکته را می‌گفت که من بودم یا نبودم حواستان به این چنین مهمانان باشد.»
یحیوی ادامه داد: «امروز هم آن دخترک به همراه 700 نفر دیگر از همین نوع عزیزان دوست‌داشتنی مهمان برنامه ما هستند.» حاضران در سالن که به شدت تحت تاثیر قرار گرفته بودند چند ثانیه‌ای ایستاده همراه با اشک ناصر را تشویق کردند.
درادامه برنامه حمید حامی بار دیگر روی صحنه حاضر شد و قطعه دل‌ام گرفت (اثری از بابک بیات) به ناصر عبداللهی تقدیم کرد. وی همچنین قطعه «لالایی» را نیز برای فرزندان ناصر اجرا کرد.
بعد از اجرای قطعات، فرزاد حسنی چند تن دیگر از مهمامان را معرفی کرد: بنیامین بهادری، افشین اعلا (ترانه سرا)، نیلوفر لاری‌پور، علی منصوری، پرستو صالحی، حسین یاریار و استاد عندلیبی.
وی همچنین از مهندس نوشاد، مهندس سراجی، رضا کریمی، مهدی کاشی و محمد قنبری که برای برگزاری این مراسم تلاش زیادی کردند تقدیر کرد.
حسن ختام این برنامه پخش کلیپ و نوای قطعه‌ای بود که ناصر برای سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) خوانده بود.
حاشیه‌ها:
- اعضای گروه ارکستر که اکثر سابقه همراهی با ناصر در کنسرت‌هایش را داشتند به این شرح بود: مهران سراج (نوازنده فلوت و رهبر سابق گروه ناصر عبداللهی)، حسن فراهانی و امید حاجیلی (نوازنده‌های ترومپت)، حسین شریفی (نوازنده ترومبون)، ایمان جعفری (نوازنده ساکسوفون)، علی شهبازی(نوازنده گیتار الکتریک و اسپانیش)، پیمان لطیفی (نوازنده درام)، سعید برادران (نوازنده پرکاشن)، سینا کوهایی (نوازنده کیبورد)، مجتبی شکاری (نوازنده گیتار باس) و همچنین علی ثابت رهبر گروه.
- همسر، خواهر و دختر ناصر عبداللهی در سالن حضور داشتند
- عده‌ای از دوست‌داران ناصر عبداللهی تمام مدت برنامه را در حال اشک ریختن بودند.
- در بخش‌های مختلف برنامه قطعه‌های «علی (ع)»، «فاطمه بنت نبی» همراه با کلیپ‌هایی از تصویرهایی از  فیلم محمدرسول‌الله (ص) پخش شد.
- برخلاف اعلام قبلی و البته همانطور که پیش بینی می‌شد بنیامین بهادری در این مراسم برنامه اجرا نکرد. گویا مجوز اجرای بنیامین برای این برنامه صادر نشده بود.

 

ناصر عبداللهی

 

ناصر عبداللهی

ناصر عبداللهی

پی نوشت:

سراپا اگر زرد و پژمرده ایم     

ولی دل به پاییز نسپرده ایم ...

چو گلدان خالی لب پنجره

پر از خاطرات ترک خورده ایم

سه‌سال از رفتن ناصر عبداللهی ، مرد با استعداد موسيقي ايران گذشت. از ساعتي كه خبر رسيد، در سالي كه پاييز بسياري از بزرگان فرهنگ و هنر بود، او نيز رفت؛ همان سازنده‌ي ناصریا .

ناصریا

تو که تا حالا غمت دیده

ا دنیا خوشی ندیده

ا همه کس بدت دیده

ناصریا

حالا نوبت تن !

حالا یا الله تا وقتی ا ته

پا به جک تا قوت ا ته

حالا یا الله برو زود به ...

رفتن او را کسی باور نمی کرد . خواننده محبوب ایران ، که کنسرت هایش همیشه مملو از جمعیت بود. هنوز ترانه های او ، به ویژه آنهایی که با لهجه بندری می خواند را از یاد نبرده ایم . هنوز پس از گذشت سالها ، ترانه ی ناصریا ی او برایمان زنده است. خواننده بود ، نوازنده بود ، آهنگساز بود ، شاعر بود ، ... و جنوبی. بوی بندر در صدایش بود (هست)و لهجه همان لهجه ی شیرین بچه های جنوب . جزو اولین خواننده های پاپ ایران بود. هم شاد می خواند و هم غمگین. تن صدایش چنان دلنشین بود(هست) که هر علاقه مند به موسیقی ، محو صدایش می شد(و می شود).او بجز اینکه استعداد زیادی در موسیقی داشت ، از اخلاق خوبی هم برخوردار بود، تا جاییکه همه از او به نیکی یاد می کنند.زنده یاد ناصر عبداللهی متولد دهم دی ماه سال چهل و نه خورشیدی. زاده بندر عباس.تحصيلات خود را در بندرعباس گذراند و فعاليت‌هاي هنري خود را از سال‌هاي نوجواني در صدا و سيما و حوزههنري سازمان تبليغات اسلامي و امو تربيتي استان هرمزگان آغاز كرد. از استاد او مي‌توان به برادر بزرگش محمد طيب عبداللهي، رضا روضه خوان و احمد تهدي از اساتيد موسيقي جنوب اشاره كرد. او سال 1375 از بندر عباس به تهران آمد.وي با خواندن ترانه های "بهار بهار" و "بارانی" در آلبوم "حقیقت دارد" کار حرفه ای اش را شروع کرد و باترانه ی  « ناصريا » به شهرت مردم دست يافت و از آلبوم‌هاي او  مي‌توان به "عشق است" ، "دوستت دارم "،  "هوای حوا"  ، "بوي شرجي" " و همچنین آلبوم "ماندگار" که بعد از مرگش مجوز گرفت، که به يادگار مانده است. او هم‌چنين ترانه‌هايي را درباره ائمه‌ي اطهار (ع) اجرا كرده كه از معروف‌ترين آن‌ها مي‌توان به "يا فاطمه بنت نبي" اشاره كرد. وي فرزند سوم خانواده بود و چهار فرزند به نام‌هاي نويد، نازنين، نامي و نينا از او به یادگار مانده است .زنده یاد ناصر عبداللهي بامداد سوم آذر ماه در بيمارستان خليج فارس بندرعباس به دليل مشكل كليوي و از كار افتادن كليه‌ بستري شد و سپس به كما رفت و بعد از چند روز به بيمارستان شهيد محمدي بندرعباس منتقل و در بخش ICU اين بيمارستان بستري شد و سپس به تهران منتقل و در 29 آذر 1385 در بيمارستان شهيد هاشمي‌نژاد تهران درگذشت.وی برای همیشه در آرام گاه ابدی خویش در قطعه هنرمندان بهشت‌زهرا ، در۲۰ ‪ كيلومتري بندرعباس آرام گرفت.

روحش شاد و یادش گرامی باد

 


مطالب مشابه :


ازدواج یک مرد با جنازه دختر 21ساله‌ای که هشت روز پیش مرده است!! (+عکس)

داماد عکس عروس را در مقابل سالن برای خوش آمد گویی به مهمانان در دست گرفته بود.




تعرفه اسکان تابستا سال 93 در ستاد اسکان شهرستان فریدونکنار برای آزادگان و ایثارگران

متن کامل قانون جامع گویی به مهمانان عزیز به شهرستان ضمن خوش آمد گویی به مهمانان عزیز به




مراسم بازنشستگی خانم یوسف نژاد

مسئول مرکز خانم محمودپور ضمن خوش آمد گویی به مهمانان که به او محول اعضا متن ادبی و




حاشیه نگاری فارس از سفر رئیس مجلس گرجستان به فریدونشهر

آماده کردن محل استقبال مردمی از مهمانان به های خوش آمد گویی و این متن را به




آداب میزبانی و میهمانی

ها را از متن کارت که به مهمانان اعلام کرد استقبال و خوش آمد گویی به مهمانان




برگزاری مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی گناوه

برای آسایش مهمانان نوروزی طی سخنانی ضمن خوش آمد گویی به شرکت کنندگان در متن آقای




گزارش مفصل و کامل از مراسم سومین سالگرد درگذشت ناصر عبداللهی

می‌شد، ضمن خوشآمد گویی به حضار حواستان به این چنین مهمانان متن سخنرانی




فعالیت مکمل وفوق برنامه درس بخوانیم پایه ی اول

درغیر این صورت متن به صورت مهمانان را خيلي دوست داريم . ما به مهمانان خوشآمد مي




برچسب :