شكار چيست ؟ شكارچي كيست ؟

شکار امری است غریزی نهفته در فطرت انسان که بعد از گذشت اعصار و پیشرفت تکنولوژیک و سهل الوصول شدن تهیه غذا برای انسان امروزی ، تقریباً این غریزه در انسان رو به فراموشی است .

انسانهایی که گم شدن در سرزمینهای بکر و دور از تمدن را تجربه کرده اند پی به این غریزه فطری برده اند و جهت تهیه غذا چه بسا دست به شکار و صید حیوانات زده اند . اما ، بحثی که در جوامع مترقی و حافظ محیط زیست و جوامع دوستداران حیات وحش همیشه وجود دارد ، پذیرش و یا رد امر شکار می باشد .

      پرواضح است که انسان خود از عناصر بسیار مهم چرخه طبیعت می باشد که با قدرت تعقل خود می تواند در حفظ نسل حیوانات و طبیعت سهیم بوده و یا با خودشیفتگی و حس درنده خویی نسل حیوانات را منقرض نماید . (کما اینکه نسل بعضی از حیوانات با شکار بی رویه انسان و علی الخصوص اشراف زادگان از بین رفته است . )

شکار به دو صورت قانونی (با کسب پروانه شکار) و غیرقانونی صورت می گیرد . شکار غیرقانونی نیز معمولاً توسط افراد بومی و روستایی جهت ارزاق خود و یا افرادی که لقبی جز خودخواه نمی توان به آنها داد انجام پذیر است . البته گروه سومی نیز وجود دارند که با شکار و یا صید غیرقانونی و از فروش شاخ و پوست گرانبهای حیوانات لطمات غیرقابل جبرانی به دامن طبیعت می زنند .

چه شکاری مجاز و قانونی می باشد ؟

      معمولاً در تمامی کشورها قوانین خاصی بنا بر اقلیم و زمان شکار وجود دارد ولی آنچه مسلم است شکار در فصلی که حیوانات در حال جفتگیری و ازدیاد و پرورش نسل می باشند (بهار و تابستان) و یا حیواناتی که  تحت پوشش سازمان حفاظت و محیط زیست می باشند ، ممنوع است . بنابراین هر فردی بعد از تهیه قانونی سلاح شکاری و اخذ جواز مربوط به شکار در فصل مناسب از شعب سازمانهای حفاظت و محیط زیست (که با مراجعه به سازمان مربوطه و پرداخت مبلغ مقرر ) می تواند برای شکار اقدام کند . شایان ذکر است در جوامع غربی ، شکار به بخشهای خصوصی واگـذار گردیده و این نهادها از محل کسب درآمد پروانـه های صادره اقــدام به پـرورش و تکثیـر حیوانـات نیــز می نمایند .

      بنا بر آمار این موسسه ها ضرری که یک شکارچی مجاز در طول یک فصل شکار به طبیعت وارد می کند بسیار کمتر از آسیبب وارده از رانندگی یک خودروی تک سرنشین در طول یک روز میباشد .

و اما در پاسخ به افـــرادی که شکار را عملی مردود می دانند بایـــد گفت : آیا ایـــن دوستان حیوانات اهلی را نمی خورند ؟ آیا گوسفند و گوساله و ... را با آن وضعیت فجیع و زنده زنده سر نمی برند . این در حالی است که این افراد از سختی ها و مرارتهایی که در طول یک روز شکار اردک و یا روزها در کوه و کمر در تعقیب چهارپایان بودن بی اطلاعند . و یا اینکه نقش انسان را در شکار خیلی از حیوانات موذی و یا حتی حیوانات عظیم الجثه مانند فیلها جهت دوام جنگلها و دشتهای آفریقا نادیده گرفته اند . (اگر سالانه چندین راس از فیلهای نایروبی شکار نشوند دیگر جنگلی در آفریقا و متعاقب آن حیات وحشی در آن قاره باقی نخواهد ماند . و نسل فیلها نیز منقرض خواهد شد ) .

      به هر حال شکارچی فردی است که آموزشهای لازم تیراندازی و کسب مهارتهای لازم را طی کرده و اقدام به خرید سلاح شکاری مجاز نموده و در فصل مناسب با خریـــد پروانه شکار ، با جوانمـــردی و مروت اقدام به شکار می نماید . مضافاً اینکه وی دوستدار طبیعت بوده و تلاش بسیاری جهت حفظ و نگهداری محیط زیست می نماید

 

 علي اكبريان


مطالب مشابه :


نحوه نگهداري تفنگ ساچمه زني

زني نيز پروانه شکار و يا دو پروانه عادي شكار پرنده با مدت پروازی سال 92




نشست هم اندیشی شکار پایدار برگزار شد

برای صدور پروانه های شکار منافع کارگروه استراتژی شکار و صید برای ده سال آینده با




قيمت انواع تفنگ ساچمه زني در ايران

وی در مورد هزینه های شکار افزود؛ «بعد از گرفتن پروانه شکار و شکار یک پرنده سال 92 نتايج




شكارچيان دست‌ودلبازترين توريست‌ها‌.

شکار در ایران سال است كه براي گر چه سازمان محيط ‌زيست ده برابر اين تعداد پروانه را به




دستور العمل صدور پروانه براي كل و قوچ

صادر شده است تعهد مبنی بر شکار حیوان با سن حداقل برای قوچ و کل 7 سال پروانه شکار مجاز




نحوه خرید مجاز اسلحه شکاری در ایران

زیست مراجعه و پروانه شکار 270، 8/57، 308، 7/62، 7/92، 7 شکار پرنده و شکار حیوانات




شكار چيست ؟ شكارچي كيست ؟

(با کسب پروانه شکار) معرفي پرنده برنامه مرحله دوم مسابقات آزاد اهداف پروازی سال 92




قیمت اسلحه شکاری در ایران

وی در مورد هزینه های شکار افزود؛ «بعد از گرفتن پروانه شکار پرنده، چون پروانه شکار سال




مراحل خريد يك اسلحه خوب

و پس از مراسم پروانه کسب وکاربه این شغل شکار پرنده باشد پروازی سال 92




برچسب :