استانبول (2) - بار دیگر شهری که دوست داشتم.

پس از مطلبی که در سال 1389 در مورد استانبول نوشتم، دو سفر یک هفته ای دیگر نیز به استانبول داشتم. کسانی که برای اولین بار به استانبول می روند، آدرس مطلب قبلی را در زیر میبینند:

http://www.mehranafshar.blogfa.com/post-1.aspx

 

البته برخی اطلاعات مطلب قبلی احتیاج به "به روز آوری"  دارد، که بعضا در مطلب زیر به آنها اشاره میشود.

    سفر استانبول ما بین 8 تا 17 شهریور 1391 بود. برای جلوگیری از خیلی از نابسامانی ها، این سفر را با تور نرفتیم. بلیط رفت و برگشت ایران ایر 870 هزار تومان بود، ولی ماهان قیمت مناسب تری دارد. ما به دلیل ازدحام مسافر در تعطیلات اجلاس سران با ایران ایر رفتیم، که قیمت آن از سایر خطوط داخلی و ترکی گران تر است. چون سفر عید به استانبول را با ماهان رفته بودیم، ماهان را در مجموع با توجه به قیمت آن، انتخاب مناسب تری میدانم. تنها مزیت ایران ایر، در نظر گرفتن 40 کیلو بار برای هر مسافر بود، که البته برای ما همان 20 کیلو هم مشکلی ایجاد نمیکرد.

    با توجه به اینکه یک خانواده چهار نفری بودیم. این بار یک هتل آپارتمان را رزرو کرده بودیم با نام  BEYOGLU SUITES که فاصله آن با میدان تقسیم و یا ایستگاه مترو، 5 دقیقه راه رفتن و یک شیب بسیار تند بود. در عین حال با حدود 8 دقیقه پیاده روی در سرازیری به بسفر و کنار آب می رسیدیم. ساختمان هتل قدیمی ولی کاملا بازسازی شده بود. و ما یک آپارتمان حدود 75 متری تمیز و نو، با یک اتاق خواب مناسب با تخت دونفره و نشیمن نسبتا بزرگ با یک دست مبل راحتی برای نشستن 5 نفر (مبل 3 نفره آن تختخواب شو برای 2 نفر) و یک میز کوچک ناهارخوری و یک تختخواب در گوشه آن همراه با یک تلویزیون LCD حدود 50 اینچی و ریسیور ، آشپزخانه کوچک همراه با ظروف مختصری برای درست کردن غذا و خوردن آن ، یک یخچال فریزر حدود 9 فوت، مایکروویو و چای ساز همراه با فقط یک حمام و سرویس و مقادیر زیادی کمد در اختیار ما بود. فضا کاملا مناسب و دنج بود. تنها نقطه ضعف آن، داشتن فقط یک سرویس بود. حوله و وسایل خواب برای 5 نفر پیش بینی شده بود، و نظافت نیز یک روز در میان انجام میشد. هزینه آن برای 9 شب معادل 1265 یورو بود (شبی 140 دلار). این مجموعه فقط 10 آپارتمان داشت، و با پدیده ای به نام لابی مواجه نبودیم. در خیابان را با زدن یک کد باز میکردیم و با پله یا آسانسور مهربان دو ونیم نفره آن به آپارتمان میرفتیم. در مجموع برای ما، سکونت در هتل آپارتمان نسبت به هتل که میبایست دو اتاق دو تخته میگرفتیم، هم اقتصادی تر بود و هم از نظر عملی راحت تر، زیرا برای دور هم نشستن و تلویزیون دیدن و ...... یک فضای نشیمن مناسب داشتیم، و دیگر لازم نبود برویم در اتاقهای کوچک هتل ، یکی روی تخت، یکی روی صندلی و... بنشینیم.

    شبکه مترو و استانبول، در حال گسترش است، و با داشتن یک نقشه استانبول که در زیر آن نقشه های شبکه مترو هم هست، خیلی از مسیرها را با استفاده از این شبکه میتوان رفت. صرفنظر از هزینه، مزیت دیگر این شبکه، در گیر نشدن با ترافیک سنگین استانبول در بعضی ساعات و بعضی مسرها است. متاسفانه هنوز این شبکه قسمت اروپایی را به آسیایی وصل نمیکند و به همین دلیل ترافیک پشت پل بسفر اکثرا خیلی سنگین است. هزینه مترو برای هر نفر 3 لیر است، ولی در صورت خرید یک کارت به مبلغ حدود 20 لیر  و شارژ نمودن آن، کرایه آن حدود 75/1 لیر میشود(در حال حاضر هر دلار حدود 8/1 لیر است). از یک کارت برای چند نفر همزمان نیز میتوان استفاده کرد. از این کارت برای سوار شدن به مترو، اتوبوس، تراموا، تله کابین و.... استفاده کردیم. صرفنظر از ارزان تر شدن مبلغ کرایه، حسن آن امکان شارژ یک باره آن بود، در حالی که برای بلیط تک، در هر بار میبایست گرفتار دستگاه فروش بلیط شد.

   در این سفر چند موزه استانبول را دیدم، که مهمترین آنها "موزه باستان شناسی استانبول" جنب توپکاپی است،و برای علاقمندان یکی از دیدنی ترین نقاط این شهر است. بلیط آن 10 لیر و راهنمای صوتی آن نیز 10 لیر است. جالب آنکه راهنمای صوتی آن، زبان فارسی هم داشت. گرچه پس از چند دقیقه به خاطر لحن و صدای ناخوشایند گوینده فارسی، ترجیح دادیم از کانال زبان انگلیسی گوش کنیم. البته راهنمای صوتی کاملی نیست، و بسیاری مسائل را ناگفته میگذارد.دیدن این موزه جذاب، حدود 6 ساعت وقت برد. گرچه اواخر آن را به دلیل اشباع شدن، سرسری دیدیم. این موزه، از سه ساختمان جداگانه تشکیل شده، اولی مربوط به دوران باستان (Museum of the ancient orient)، دومی موزه باستان شناسی (Archaeological museum) و سومی موزه ای پر از نقوش اسلامی (Tiled Kiosk Museums) هستند. برای من به ترتیب دومی و اولی و سومی جذاب بودند. کسانی که با خدایان و الهه های یونانی آشنایی دارند در دومی روزگار خوشی را خواهند گذراند. به نظر من دیدن کامل و عمیق این موزه، دو برابر زمانی که ما گذاشتیم لازم دارد. و به علت تعدد آیتم های موزه دوم، روز اول را باید به دیدن سه طبقه پایینتر موزه دومی و روز بعد را برای بالاترین طبقه موزه سوم و موزه های اول و سوم گذاشت. ضمن اینکه اگر آثار تاریخی اصفهان را خوب دیده باشیم، موزه سوم کمتر از دو تای دیگر جذابیت دارد.

    موزه دیگری که دیدم، "موزه موزاییک" Great Palace Mosaic Museum بود. که پشت مسجد سلطان احمد و در میان بازار "آراستا" قراردارد. این موزه پر است از نقوش موزاییکی دوران بیزانس در استانبول، که زیر خاک مدفون شده بود و با زحمت زیاد یافته و دسته بندی شده، و این پروسه به خوبی در نوشته ها و عکسهای روی دیوار موزه مشخص است. اکثر نقوش نقائص و کمبودهایی دارند، که با توجه به تخریب شدن قبلی، اجتناب ناپذیر است. علاقمندان هنر بیزانس از این موزه لذت خواهند برد. قیمت بلیط آن 8 لیر و راهنمای صوتی ندارد، و برای توضیحات میبایست مطالب مفصل روی دیوار را خواند.

    کلیسای "کورا" که به عنوان Kariye Museum در نقشه مشخص است، از دیگر نقاط دیدنی استانبول است. کلیسایی قدیمی و پر از نقاشی های دیدنی بر در ودیوار آن در نقطه ای دور از قسمت انبوه آثار باستانی استانبول. بلیط ورودی آن 10 لیر و بهای راهنمای صوتی آن نیز 10 لیر است. من از این کلیسا و نقاشی های آن خیلی خوشم آمد، و دیدن آن را به علاقمندان اینگونه آثار توصیه میکنم. برای رفتن آن باید از تراموای T1 استفاده کرد، و در ایستگاه توپکاپی (با قصر توپکاپی فرق دارد) پیاده شد و از آنجا سوار تراموای T4  که آغاز مسیرش است، شد و در ایستگاه Edirnekapi پیاده شد و با حدود 10 دقیقه پیاده روی به کلیسا رسید.

    موزه Is Bank را نیز دیدم، که بیشتر برای من از نظر حرفه خودم جذابیت داشت، و شاید برای یک توریست جذابیت نداشته باشد. در این موزه تاریخچه این بانک، و سخت افزارهای آن از گذشته تا حال و نمونه آرایش شعب، گاوصندوقها و مانند آن را می دیدیم.

   

    دیگر نقطه دیدنی استانبول که دیدیم، پارک "مینیاتورک" Miniaturk بود. این پارک در قسمت بالای خلیج Golden Horn قرار دارد. و در آن ماکتهای حدود 100 اثر تاریخی و یا دیدنی ترکیه در فضای آزاد قراردارد. بلیط آن 10 لیر بود، و برای خریدن بلیط بهتر است به زبان مورد نیاز خود اشاره کنید. روی بلیط بار کدی وجود دارد، که اگر آن را روی چشن الکترونیکی دستگاههایی که کنار هر ماکت قرار دارد، بگذارید توضیحاتی در مورد تاریخچه آن اثر می دهد. مینیاتورک برای علاقمندان گردشگری بسیار جذاب و مفید است، و میتوانند از روی آن برای دیدن نقاط مختلف ترکیه و استانبول برنامه ریزی کنند.

    یکی از زیباترین نقاط استانبول، تپه "پی یر لوتی" است. که مشرف به خلیج و تقریبا قرینه مینیاتورک است. چشم انداز استانبول از این تپه خیلی زیبا است. کافه "پی یر لوتی" کافه ای مربوط به قرن 19 است، و در بهترین نقطه تپه واقع است. خوردن یک چای یا قهوه در این کافه به دلیل چشم انداز و نیز فضای آن خاطره انگیز است. دیدن گورستان کنار این کافه را نیز توصیه میکنم. نحوه استقرار گورها و سرسبزی گورستان و چشم انداز آن تجربه جالبی است. آمد و رفت به تپه "پی یر لوتی" میتواند با تاکسی و یا استفاده از تله کابین صورت پذیرد. یک تله کابین با مسیر کوتاه، این تپه را به ایستگاه پایه آن وصل میکند. برای رسیدن به ایستگاه مزبور، بهترین راه سوار شدن در خط اتوبوسی است که از ایستگاه "امینونو" آغاز میشود و کنار ورودی تله کابین در ایستگاه EYUP توقف دارد.

    در مطلب قبلی که در مورد استانبول نوشته بودم، چیزی در مورد مراکز خرید نبود، و چند نفر در این مورد از من سئوال کردند، که در این مطلب در مورد آن صحبت میکنم. مرکز خرید سنتی استانبول، بازار عثمانی یا Grand Bazar است (ایستگاه Beyazit در تراموای T1). این بازار راسته های متعدد دارد، از قبیل پارچه، طلا، نقره و زیور آلات اصل و بدل، صنایع دستی، پارچه، انواع فرش و..... . معماری بازار نیز مانند بازارهای قدیم ایرانی است، و از دیدنی های استانبول است. شخصا بازار استانبول را از بازارهای ایران زیباتر میدانم.

    بازار سنتی دیگر Spice Market  یا بازار مصری است که نزدیک ایستگاه Eminonu در تراموای T1 است. در این بازار که از بازار عثمانی خیلی کوچکتر است، انواع چای، قهوه، چاشنی های مختلف، سوغاتی های خوراکی و شیرینی های محلی به وفور یافت میشود.

    مرکز خرید Istinye Park برای طالبین مد روز، بهترین مرکز خرید استانبول است. این مرکز خرید بسیار بزرگ است، و تنها سینمای آیمکس استانبول نیز در آن قرار دارد. برای دسترسی به آن باید در ایستگاه ITU Ayazaga از خط متروی M1 پیاده شد، و حدود یک ربع به طرف دانشگاه پیاده روی نمود.

    بزرگترین مرکز خرید استانبول Cevahir است، که بزرگترین مرکز خرید اروپا و ششم در جهان است. برای رفتن به این مرکز خرید 6 طبقه، باید در ایستگاه MACIDIE COY از خط متروی M1 پیاده شد.

   مرکز خرید FORUM نیز بزرگ است، و به دلیل فروشگاه بزرگ IKEA آن شاخص است، و در کنار ایستگاه KOCATEPE از خط متروی M2 قرار دارد. آکواریوم استانبول نیز در کنار آن قرار دارد. در مرکز خرید KANYON نیز صرفنظر از بزرگ بودن، برخی برندهای خاص را فقط در این مرکز میتوان یافت، برای رسیدن به آن باید در ایستگاه LEVENT از خط متروی M1 پیاده شد.

    امیدوارم در این مطلب، اطلاعات مفیدی برای کسانی که میخواهند به استانبول بروند، نوشته باشم. در مطلبی دیگر که جنبه اطلاع رسانی ندارد، در مورد خود شهر استانبول خواهم نوشت.


مطالب مشابه :


سفر به آنتالیا

سفر ارزان به استانبول- آنتالیا در حدود ساعت 6، به انتالیا رسیدیم .قیمت بلیط، سی لیر بود




سفرنامه استانبول

پی آواز حقیقت - سفرنامه استانبول - پی آواز حقیقت. سفرنامه قیمت بلیط کشتی 5 لیر است.




پگاسوس(بلیط هواپیما تهران-استانبول-تهران)

قیمت یکطرفه بلیط .ودربخش خارجي هم نمايندگي هواپيمايي پگاسوس رادرمسيرتهران به استانبول




نرخ جدید پرواز تبریز -استانبول

شرکت خدمات هوایی وجهانگردی مرند سیر - نرخ جدید پرواز تبریز -استانبول - صدور اسناد كانون




فروش انترنتي بليط تهران - استانبول(پگاسوس)

فروش انترنتي بليط تهران - استانبول(پگاسوس) ۳-پرداخت هزینه بلیط ازطریق کارت بانکی .




استانبول

استانبول - چرا برید ، راستی قیمت بلیط مترو 1.5 لیر بیشتر میتونید اونجا با قیمت بسیار




استانبول (2) - بار دیگر شهری که دوست داشتم.

بلیط رفت و برگشت ایران ایر 870 هزار تومان بود، ولی ماهان قیمت استانبول. بلیط ورودی




آکسارای و تقسیم استانبول

مطالعات ترکیه Türkiye - آکسارای و تقسیم استانبول استانبول برید ، راستی قیمت بلیط مترو 1.5




اطلاع از تورها و بلیط های چارتر

جهت اطلاع از تورها و بلیط های چارتر با قیمت مناسب مبدا و مقصد را به مشهد استانبول




برچسب :