مقالات ارائه شده توسط اعضاءانجمن

 

مقالات ارائه شده توسط اعضاءانجمن علمی صنایع غذایی دانشگاه آزاد قوچان

 

تولید کنسانتره زرشک با توجه به خواص دارویی آن

ابوالفضل رضاطلب¹ ، علی یساقی² ،محمد فرهادی³

1و3عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد قوچان

2-عضو انجمن علمی مهندسی کشاورزی (عوم وصنایع غذایی)دانشگاه آزاد قوچان

[email protected]

چکیده

زرشک از درختچه های همیشه سبز وخزان دار با مصارف گوناگون می باشد واز آن ها میتوان با توجه به خواص دارویی وترکیبات آن جهت تولید محصولاتی نظیر ترشی،مربا ، آب میوه وتولید رنگ طبیعی به عنوان جایگزین رنگهای مصنوعی وسنتزی در صنایع غذایی استفاده نمود.جهت تولید کنسانتره آن مراحلی را باید طی نمود که در این مقاله به بررسی آن پرداخته ایم. در پایان تولید کنسانتره علاوه بر عصاره زرشک ، تفاله نیز بدست می آید که اگر در تولید کنسانتره از زرشک وحشی که دارای دانه است استفاده کنیم تفاله آن را با توجه به اینکه دانه زرشک حاوی روغن است، میتوان جهت استخراج روغن مورد فراوری قرار داد.

کلمات کلیدی : زرشک ، عصاره، فراوری ، روغن

 

 

استخراج پروتئين از تفاله گوجه فرنگي

ابوالفضل رضاطلب¹، مژگان حسامي² ، علي يساقي³

1-عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان

2-مدرس دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان

3-عضو انجمن علمي مهندسي كشاورزي - علوم وصنايع غذايي دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان

- [email protected]

چكيده

در پايان فرايند تولبد رب گوجه فرنگي علاوه بر محصول هدف تفاله اي نيز بجاي ميماند كه حاوي  مقادير دانه گوجه فرنگی میباشد . دانه شامل : 29% پروتئين ،22%چربي است. پروتئين موجود را ميتوان توسط " سود 0.05 نرمال حل کرد و توسط افزودنHCL 0.1 نرمال تا رسیدن به نقطه ایزو الکتریک و حرارت که باعث دناتوره شدن پروتئین میشود" استحصال نمود . در این تحقیق 4 نمونه تفاله مورد آزمایش قرار گرفت نتایج نشان داد نمونه ای که به آن بعد افزودن سود تا pH مورد نظر ، علاوه بر حرارت دادن مقدار معینی اسید اضافه شد راندمان استخراج بالاتری نسبت به نمونه های دیگر داشت.

كلمات كليدي : گوجه فرنگي ،استخراج، پروتئين ، سود ، اسيد كلريدريك

 

 

استفاده نانو ذرات سيلور با توجه به خاصيت آنتي باكتريال در بسته بندي مواد غذايي

ابوالفضل رضاطلب¹  اسماعیل عطایی صالحی²

1-دانشجوي مهندسي كشاورزي (علوم و صنايع غذايي) داشگاه آزاد قوچان

2-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

 [email protected]

چكيده

نانو نانو ذرات نقره يكي از محصولات فناوري مي باشد اين ذرات را با توجه به خاصيت آنتي باكتريال آنها مي توان با پليمرهاي گوناگون مخلوط كرد ودر بسته بندي مواد غذايي استفاده نمود و بدين وسيله از فساد ميكروبي مواد غذايي جلوگيري نمود . روشهايي كه در حال حاظر براي كنترل ميكروبهاي عامل فساد مواد غذايي استفاده مي شود داراي معايبي هستند كه از جمله مي توان به عملكرد پايين اين روشها ، سازگاري ميكروب با مواد نگهدارده مي توان اشاره كرد .نانو ذرات نقره با ميكرواورگانيسم ها واكنش شيميايي نميدهند بلكه در نابودي آنها به عنوان كاتاليزور عمل ميكند به همين دليل ميكرواورگانيسم در مقابل آن هيچگونه مقاومتي از خود نشان نميدهد و خطر جهش ژنتيكي ميكرواورگانيسم كه در استفاده از سموم وجود دارد هم از بين مي رود . در اين مقاله به بررسي مكانيسم هاي آنتي باكتريال این مواد اشاره شده است .

كلمات كليدي :ميكرواورگانيسم ، نانو ذرات نقره ، آنتي باكتريال ، بسته بندي

 

 

 

بررسي اجمالي درباره نوشيدني هاي عملگر حاوي عصاره هاي گياهي 

مقداد مهناني¹ ، محمد هاشم رفائي² ، ريحانه احمدزاده قويدل ³ 

1و3-دانشجوي رشته کارشناسي صنايع غذايي ( کنترل کيفي و بهداشتي ) ، دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان

2-عضو هيئت علمي گروه صنايع غذايي دانشگاه آزاد اسلامي واحد قوچان  

[email protected]

چکيده :

اين مقاله به بررسي اجمالي درباره نوشيدني هاي عملگر حاوي عصاره هاي گياهي مي پردازد . که براي اين منظور و درک بهتري از اين نوشيدني ها ابتدا به تاريخچه مختصري ازآن مي پردازد . در ادامه به چگونگي توسعه بازار فعلي طي 15 سال گذشته و نقش اين عصاره ها در نوشيدني ها ، عصاره ها و کاربرد آنها که شامل : جوشاننده ها ، عصاره هاي غير الکلي و عصاره هاي خشک مي باشد و همچنين آميختن عصاره ها در نوشيدني هايي که حاوي آب ميوه ، آب معدني و نوشيدني هاي انرژي زا هستند را مي پردازد. و درانتها به معرفي برخي گياهان رايج مورد استفاده در اين نوشيدني ها از جمله : کنگر فرنگي ، شبدر قرمز ، قاصدک ، بابونه آلماني ، کولا ، بادرنجبويه ، گل ليموترش ، گياه ريش بز ، گزنه وميوه گل سرخ که خصوصياتي از قبيل : نام گياه شناختي ، ناحيه خواستگاه ، بخشهاي مورد استفاده ، مواد اصلي ، فوايد و فرهنگ عامه آنها را مورد برسي قرار مي دهد .

کلمات کليدي : نوشيدني ، عملگر ، عصاره ، گياه

 

 

موارد استفاده از پروبیوتیکها

نویسنده:

1)حمیده السادات عقیلی مقدم

آدرس: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان,

دانشجوی رشته مهندسی کشاورزی_ علوم و صنایع غذایی.

Email: [email protected]

 

چکیده:

پروبیوتیکها(واژه یونانی:عامل زندگی)عموما با عنوان محیط های کشت تک یا چند تایی میکروب های زنده ای تعریف می شوند که در صورت استفاده برای انسان یا حیوانات اثرات مفیدی بر سلامت میزبان دارند. این اثرات مفید شامل درمان و پیشگیری از بیماری ها و بهبود هضم وجذب مواد غذایی می باشد. میکروارگانیسم های پروبیوتیک را عمدتا  باکتری های  اسید لاکتیک  تشکیل داده (LAB )  که عبارتند از باسیلوس اسیدوفیلوس , ال بلا گریسیوس, ال کازئی , ال پلانترم و ال رمانسس, با این حال استفاده از دیگر انواع باکتریایی نظیر زیر گروههای باسیلوس و بایفیدوباکتریوم بهمراه زنجیره پروبیوتیکها در محصولات تجاری مختلف مورد بررسی قرار گرفته شده است. این مقاله برآنست تا در خصوص پروبیوتیک ها و زنجیرهای آنها با اثرات مفید ناشی از مصرفشان مطالب جدیدی را در اختیار قرار دهد.

واژگان کلیدی: پروبیوتیک ها , لاکتوباسیل , باکتری اسید لاکتیک و اثرات سودمند.

 

 

روش هاي كاهش يا حذف آفلاتوكسين 

ناصر صداقت* ، علي شريف* ،احسان  صداقت **

*استاد يار و مربي گروه  علوم و صنايع غذائي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد

** دانشجوي كارشناسي رشته مهندسي علوم و صنايع غذائي دانشگاه آزاد واحد قوچان

[email protected]

خلاصه :

حداكثر ميزان مجاز آفلاتوكسين در غذاهاي انساني كه توسط FDA تعيين شده است 20 PPbو در غذاهاي حيواني 100 تا 300PPb است به دليل اثرات سمي و سرطان زايي آفلاتوكسين ها جستجو و تخريب آنها در مواد غذايي حائز اهميت است  از مهمترين  عوامل  موثر  در توليد  آفلاتوكسين  مي توان  درجه  حرارت ، ميزان رطوبت ،غلظت اكسيژن ،نوع سوبسترا ، Ph ماده غذايي اثرات متقابل ميكروبي  و صدمات  مكانيسمي را نام برد بدهي است  با كنترل دقيق  عوامل  مذكور  مي توان  تا حدود زيادي  از تشكيل  آفلاتوكسين جلوگيري كرد  با توجه به ساختمان  افلاتوكسين  اساس  تعدادي از  فرايندهاي كه براي  تخريب  آفلاتوكسين اعمال  مي شوند  بر  بند مضاعف در حلقه  لاكتون  اثر  كرده  و موجب  ايجاد  شكاف  در  اين  بررسي  قرار گرفته  و موثرترين روش ها مشخص شوند.حلقه مي شوند . 

در اين پژوهش تلاش خواهد شد  انواع  روشهاي  حذف  و كاهش افاتوكسين  نظير  روشهاي  فيزيكي شامل حرارت  ، ماكروويو ، اشعه گاما و اشعه UV ، روشهاي شيميايي نظير  استفاده  از كلر ، هيدروژن پراكسيد ، بي سولفات  سديم ، آمونياك ، اوزون ، بازها ، يدها ، عوامل بيولوژيك  و روشهاي مكانيكي  مورد  بحث  و بررسي قرار گرفته و موثر ترين روش ها مشخص شوند.

كلمات كليدي :آفلاتوكسين ،Detoxification ، پسته ، سورتينگ تصويري 

 


مطالب مشابه :


مقالات ارائه شده توسط اعضاءانجمن

مرجع صنایع غذایی ایران شبکه خبری صنایع غذایی ایران کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران




برچسب :