جلسات خصوصی همسفران(دانایی ‘دانایی موثر ‘سواد)

به نام یگانه معبود هستی

روز یکشنبه 18 فروردین ماه 1392 ششمین جلسه از دور هفدهم کارگاه های آموزشی خصوصی ویژه همسفران کنگره 60 منطقه اصفهان با استادی همسفر لیلا

 نگهبانی همسفر الهه و دبیری همسفر صفورا و با دستور جلسه"دانایی،دانایی موثر و سواد"راس ساعت 16 آغاز به کار نمود.

سخنان استاد:

خدا را شکر می کنم که بار دیگر به من توفیق خدمت را عطا نمود.همان طور که می دانید دستور جلسه امروز "دانایی،دانایی موثر و سواد" است. امروزه باور غلطی که بین بعضی از پزشکان ، روانپزشکان و جامعه امروزجود دارد این است که ،اعتیاد را یک بیماری نمی دانند و مواردی مثل مشکلات خانوادگی،مشکلات اقتصادی،کمبود محبت و مواردی از این قبیل را منشا اعتیاد یک فرد می دانند.و به خاطر همین باور غلط درمان اعتیاد در جامعه امروز پیدا نشده بود. اما آقای مهندس دژاکام با تمام شجاعت و شهامتی که داشتند، این باور غلط را رد کردند و فرمودند که مهمترین و اصلی ترین چیزی که یک فرد به مصرف مواد مخدر و بیماری اعتیاد کشیده می شود، فقط و فقط جهل و نادانی خود آن فرد است.

ما می دانیم که خوشبختانه ،در حال حاضر فقط در کنگره 60 است که ما درمان قطعی اعتیاد را داریم و کسانی که طبق راهنمایی راهنما عمل می کنند ،به درمان قطعی می رسند.افرادی که اعتیاد دارند در مثلث جهل و نادانی به سر می برند و و علاوه بر این ضد ارزش های دیگری نیز دارند. یک فرد مصرف کننده، هیچ زمانی نمی تواند بر ترس و ناامیدی خود غلبه کند. از این که یک روز مواد مصرف نکند، واقعا می ترسد و همیشه در ناامیدی به سر می برد، فکر این که یک روز بدون مواد چه کند ،او را عذاب می دهد.این افراد ممکن است منیت زیادی هم داشته باشند . آن ها پذیرشی در مورد اعتیاد خود ندارند و مدام اعتیاد خودشان را انکار می کنند.اما همین افراد با ورود به کنگره 60 از مثلث جهل و نادانی خودشان بیرون می آیند و بر ترس و ناامیدی خود غلبه می کنند.

یک فرد مصرف کننده زمانی که وارد کنگره 60 می شود، از مثلث جهل و نادانی خود عبور می کند و وارد مرحله دانایی می شود.و زمانی می تواند به درستی عبور کند که با انتخاب راهنما و گرفتن برنامه، تسلیم راهنما و کنگره شود.

مثلث دانایی در کنگره 60، از اضلاع  تفکر ،تجربه و آموزش تشکیل شده است.کسی که تسلیم راه و کنگره شود ،دانایی او روز به روز بیشتر می شود و به رهایی می رسد. رسیدن به رهایی،وارد شدن به همان مرحله دانایی موثر است و طعم شیرین رهایی را در آن مرحله به خوبی احساس می کند. امیدوارم تمام سفر اولی های عزیز طعم رهایی و آزادی را بچشند.

اگر بخواهیم کل مفاهیم و موضوعاتی که در هستی وجود دارد را در یک سطح بی نهایت در نظر بگیریم و مثلث دانایی را روی همین سطح ترسیم کنیم، مطالبی که در درون آن مثلث قرار می گیرد، موضوعاتی هستند که ما قادر به تشخیص درستی یا نادرستی آن ها هستیم و مطالبی که بیرون از این مثلث قرار می گیرد، موضوعاتی هستند که برای ما ناشناخته هستند و ما قادر به تشخیص درستی یا نادرستی آن ها نیستیم.مثلث دانایی مختلف الاضلاع است. مثلث دانایی موثر متساوی الاضلاع است، یعنی زمانی ما می توانیم به این دانایی دست پیدا کنیم که تمام چیزهایی که می دانیم را به مرحله عمل در آوریم.

اصولا ما مطالبی را می دانیم و در مورد آن ها وارد مرحله دانایی می شویم ،ولی مهم فقط دانستن آن مطالب نیست. مثلا ما می دانیم ورزش کردند چیز خوبی ست، پر خوری کردن چیز بدی ست و بسیاری مطالب که ما فقط آن ها را می دانیم، ولی فقط دانستن آن ها مهم نیست، زمانی ما می توانیم دانسته های خودمان را به مرحله دانایی موثر برسانیم که به آن ها عمل کنیم. یعنی در برنامه روزانه خود ورزش را بگنجانیم، سعی کنیم پر خوری نکنیم و هزاران مطلب دیگر که ما باآن ها مواجه هستیم.

همان طور که فردی که وارد کنگره می شود و با کنار گذاشتن مواد و رسیدن به رهایی ، در آن مقوله به دانایی موثر می رسد. ما هم در زندگی با موضوعات زیادی روبرو هستیم که اگرهر کدام از آن ها را عملی کنیم، در آن مقوله خاص ما به دانایی موثر می رسیم.در اینجا نقل قولی دارم از خانم نفیسه که سه پرامتر را نام بردند برای رسیدن به دانایی موثر که به من خیلی کمک کرد. اول مشارطه، دوم مراقبه و سوم ، محاسبه. مشارطه یعنی این که هر روز با خودمان شرط کنیم که مواظب اعمال و رفتار خودمان باشیم. مراقبه یعنی هر روز مراقب اعمال و رفتار خودمان باشیم و محاسبه یعنی این که هر روز یک محاسبه سر انگشتی داشته باشیم و کار های مثبت و منفی خودمان را از هم جدا کنیم و سعی کنیم بیشتر کارهای مثبت انجام دهیم و از کارهای منفی دور باشیم.

در کنگره ، تفکر ،تجربه و آموزش حرف اصلی را می زند. تجربیات دیگران در قالب آموزش در اختیار ما قرار می گیرد. اما آموزش تنها کافی نیست، یا این که بخواهیم خودمان همه چیز را تجربه کنیم.یکی از اهدافی که نیروهای بازدارنده و تخریبی دنبال می کنند ، عدم رشد دانایی ماست... اگر مدت زیادی ست که به کنگره آمده ایم و یا در سفر دوم هستیم و هنوز می بینیم که در یک مسئله مشکل داریم، می بینیم که نتوانسه ایم از آن به درستی بگذریم، مطمئن باشیم که یک جای کارمان ایراد دارد.کار نیروهای باز دارنده این است که ما در یک مرحله ،یا تمام مراحل دانایی متوقف شویم و نتوانیم آن ها را اجرا کنیم.

ما باید سعی کنیم که همیشه در حل تغییر، تبدیل و ترخیص باشیم. من هر زمان که به مشکلی بر می خورم ،باید ببینم که خودم چه عملکردی داشته ام. در کنگره این را بارها گفته اند که اگر مشکلی داری، با همسرت ،با فرزندت و ... ببین کجای کار خودت ایراد دارد؟

همسفری که به کنگره می آید باید نسبت به مسافر خودش، در درجه اول پذیرش پیدا کند. کسی که نتواند این کار را انجام دهد، یعنی وارد مرحله دانایی نشده است. باید مسافر را با تمام خصوصیاتی که دارد ، قبول کنیم و اصلا نباید سعی کنیم که مسافرمان را تغییر دهیم. باید سعی کنیم خودمان تغییر کنیم. من باید یک بستر مناسب، توام با آرامش برای مسافرم فراهم کنم  تا او بتواند به بهترین نحو ممکن سفر کند.

و اما در مورد سواد. به نظر من در جامعه امروز سواد لازمه کار است.در کنگره هستند کسانی که از سواد کمی بر خوردارند ، اما با گرفتن آموزش های کنگره پیش می روند .اما در جامعه امروز برای پیشرفت و ترقی ،سواد لازمه کار هست.

کسانی که این امکان را دارند که به تحصیلاتشان ادامه بدهند، بهتر است که این کار را انجام دهند، در صورتی که ضرری به خانواده و محیط خانه وارد نشود. پیامبر اکرم فرموده اند: زگهواره تا گور دانش بجوی.و کسانی هم که این امکان را ندارند، سعی کنند از آموزشهایی که در کنگره می گیرند به بهترین نحو ممکن از آن بهرهمند شوند و آموخته های خودشان را به مرحله اجرا در آورند.

و در پایان مطلبی را می خوانم از کتاب عبور از منطقه 60 درجه زیر صفر از سردار: میزان دانایی سواد نیست، تمدن نیست، مانند انسان بودن به لباس پوشیدن نیست، بایستی انسانی اندیشید. امیدوارم همه ما قدر کنگره را بدانیم . فکر نکنیم نعمتی که در اختیار ما قرار گرفته است ،برای همه هست.... و فکر نکنیم که همیشه ما این نعمت را در اختیار داریم. قدر این نعمت بزرگ را بدانیم و از نعمت هایی که خداوند در اختیار ما قرار داده است، به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم. و هدفمان این باشد که فقط سعی کنیم انسان باشیم.


مطالب مشابه :


راهنمای بیمارستان روانپزشکی شهید مدرس اصفهان

موسیقی درمانی - راهنمای بیمارستان روانپزشکی شهید مدرس اصفهان برنامه روانپزشکان




انجمن هیپنوتیزم در اصفهان راه اندازی می شود.

انجمن هیپنوتیزم در اصفهان راه اندازی می شود. ز. پزشکان و روانپزشکان است گفت :




لیست پزشکان متخصص کرمانشاه-روانپزشکی

خانه دستیار اصفهان (نماینده انحصاری سروش فرزانگان) تازه های




انجمن15- انجمن علمي روانپزشکان ايران

انجمن علمی روانپزشکان ایران توسط یک هیات همایش1256- نخستین کنگره درد و درمان اصفهان با




معرفی مرکز جامع پزشکی و مشاوره اصفهان(کلینیک پارسه)

معرفی مرکز جامع پزشکی و مشاوره اصفهان یکی از روانپزشکان معروف و خوش سابقه شهر




تغییر جهت مصرف شیشه از مردان به سمت زنان

وبلاگ من در کنگره 60 اصفهان - کنگره 60 اصفهان و مطالعات من در مورد درمان اعتياد




جلسات خصوصی همسفران(دانایی ‘دانایی موثر ‘سواد)

کنگره 60 اصفهان شعبه سلمان فارسی - جلسات خصوصی همسفران(دانایی ‘دانایی موثر ‘سواد) - کنگره 60




برچسب :