پروپوزال

دانشگاه آزاد اسلامي

واحد علوم و تحقيقات (تهران)

Science and Research Branch, Islamic Azad University

 

فرم پيشنهاد تحقيق

پايان‏نامه‌ی كارشناسي ارشد

 

عنوان تحقيق به فارسي:

 

 

نام دانشجو: نوروز                                                                      دانشکده:  مدیریت واقتصاد                   

نام خانوادگی دانشجو: حاجي بابايي                                            گروه تخصصی:مدیریت فرهنگی

رشته تحصيلي:امورفرهنگی                                               گرايش:برنامه ریزی امورفرهنگی

نيمسال ورود به مقطع جاري:92-93                                             نيمسال شروع به تحصيل :91-92

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4-  اطلاعات مربوط به پايان‏نامه:

 

الف- عنوان تحقیق

1- عنوان به زبان فارسی:

ارائه راهکارهای ارتقا فرهنگ سهامداری

2-  عنوان به زبان انگليسي/(آلماني، فرانسه، عربي):

تذكر: صرفاً دانشجويان رشته‏هاي زبان آلماني،‌فرانسه و عربي مجازند عنوان پايان‏نامه خود را به زبان مربوطه در اين بخش درج نمايند و براي بقيه دانشجويان، عنوان بايستي به زبان انگليسي ذكر شود.

 

..............................................................................................................................................................

..............................................................................................................................................................

 

ب – تعداد واحد پايان‏نامه:

 

ج- بيان مسأله اساسي تحقيق به طور كلي (شامل تشريح مسأله و معرفي آن، بيان جنبه‏هاي مجهول و مبهم، بيان متغيرهاي مربوطه و منظور از تحقيق) :

در زمان حاضر بیشتر مردم از نحوه فعالیت و عملکرد بازار بورس و شیوه مشارکت در آن اطلاع ندارند

از دلایل عدم مشارکت عمومی ایرانیان در بازار سرمایه می توان به مواردی همچون ذیل پرداخت:

}       عدم آگاهی و دانش کافی

}       جذابیت کاذب بازارهای غیر متشکل پولی

}       فقر فرهنگ سهامداری

}       برتری کاذب سرمایه داری نسبت به بازار سرمایه

جلب سرمایه های پراکنده و پس اندازهای کوچک مردم به وسیله بازار معاملات اوراق بهادار سازوکاری است که از طریق آن می توان سرمایه های عظیم فراهم آورد.چنین شیوه ای موجب می شود سرمایه های اندک جذب سرمایه گذاری های مولد شده و به رونق اقتصادی منطقه و کشور کمک کنند.در حالی که در نبود اینگونه امکانات جهت جذب سرمایه های کوچک،سرمایه ها به فعالیت های غیر مولد و دلال بازی هدایت می شوند، که موجب ایجاد تورم و دیگر مشکلات اقتصادی مثل عدم اشتغال،پایین آمدن تولید ناخالص ملی و غیره خواهد شد
مسلما هر پدیده نو باید با فرهنگ به کارگیری آن همراه شود تا پدیده مذکور بتواند دوام و بقا یافته و پیشرفت کند.هنوز عموم مردم در ایران اهمیت سرمایه گذاری در اوراق بهادار،نحوه صحیح این کار،شیوه های آسان دسترسی به بازار سرمایه و مزایای چنین سرمایه گذاری ای که در مقابل سرمایه گذاری های دیگر(ممکن است سود چندانی برای اقتصاد کشور نداشته باشد)نمی دانند

گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری در بازارسرمایه و آموزش اقشار مختلف جامعه از ضروریات امروزه بازار سرمایه است. با استفاده از فرهنگ سرمايه‌داري مي‌خواهيم با توجه به جايگاه اقتصاد اسلامي، اقتصاد ليبرال و سرمايه‌گذاري را تبديل به اقتصاد مردمي كرده و مردم را با فعاليت‌هاي سرمايه گذاري و اقصادي درگير كنيم.

از این رو مسأله اصلی طرح حاضر ارائه راهکارهایی جهت ارتقا فرهنگ سهامداری می باشد تا با  فرهنگ سازي و توسعه فرهنگ سرمايه گذاري و سهامداري و جذب سرمايه گذاري بيشتر به سمت بازار سرمايه حضور مردم عزيز کشور در بازارهاي شفاف و تحت نظارتي مانند بورس اوراق مي تواند گامي مثبت در جهت حمايت از سرمايه ايراني باشد.

 

د - اهمیت و ضرورت انجام تحقيق (شامل اختلاف نظرها و خلاءهاي تحقيقاتي موجود، ميزان نياز به موضوع، فوايد احتمالي نظري و عملي آن و همچنين مواد، روش و يا فرآيند تحقيقي احتمالاً جديدي كه در اين تحقيق مورد استفاده قرار مي‏گيرد:

ارتقای فرهنگ سهامداری در کشور یکی از موضوعات مورد اشاره در برنامه چهارم توسعه است،

به دلیل اهمیت بورس در اقتصاد کشور، ترویج فرهنگ سهامداری از اهمیت خاصی برخوردار است.

اطلاع‌رسانی درست و به موقع و آموزش مردم برای مشارکت در بورس و خرید سهام، از راهکارهای موثر در تقویت و گسترش فرهنگ سهامداری است.

در دنیای توسعه یافته امروز سهامدار حرف اول را می‌زند و در ایران نیز برای تحقق اهداف چشم‌انداز20 ساله توجه جدی به بورس و سهامداری از طریق آموزش‌ها و نهادینه شدن فرهنگ بورس و سهامداری امری مهم و ضروری است.

اگر بنا باشد که مردم ایران دراقتصاد کشوراثرگذاربوده ودررسیدن به اهداف وسیاستهای اقتصادی مشارکت نمایند ،یکی ازاین ابزارها می تواند توسعه فرهنگ سهامداری باشد

 

ه- مرور ادبیات و سوابق مربوطه (بيان مختصر پیشینه تحقيقات انجام شده در داخل و خارج کشور پيرامون موضوع تحقیق و نتايج آنها و مرور ادبیات و چارچوب نظري تحقیق):

انتشارات بورس در مدت یکسال و نیم فعالیت رسمی خود، 35 کتاب تخصصی در زمینه مالی و سرمایه‌گذاری منتشر کرده است و هم‌اکنون نیز بیش‌از 20 اثر فرآیند انتشار را طی می‌کنند که بزودی عرضه خواهند شد.

 

و – جنبه جديد بودن و نوآوري در تحقيق:

ضعف توسعه و ترویج فرهنگ سهام‌داری باعث شده بازار سرمایه مورد غفلت قرار گیرد. توسعه فرهنگ سهام‌داری در کشور ما از سرعت بسیار پایینی برخوردار است و از این رو بانک‌ها به‌عنوان محور تامین مالی بخش‌های اقتصادی قرار گرفته‌اند به گسترش صنعت افزود: به‌نظر می‌رسد این رویه باید تغییر کند و تغییر آن مستلزم زمان طولانی است. با ترویج فرهنگ سهامداری و وسهیم شدن درتوسعه اقتصادی کشور،ما شاهد رونق اقتصادی وافزایش درآمد خانوار خواهیم بودکه این خود منجربه توسعه ورشد اقتصاد خواهدشد.

اما لازمه ورود مردم در بازار سرمایه گسترش فرهنگ سرمایه گذاری و سهامداری در کشور بوده با توجه به پیچیدگی بازار سرمایه و بورس ، حتی بسیاری از افراد تحصیل کرده جامعه نظیر مدیران دولتی و خصوصی، اساتید دانشگاه ها در رشته های اقتصادی ، مالی و مدیریتی به عدم شناخت کافی از این بازار معترف شدند و خواهان فرهنگ سازی و آموزش همگانی شدند .  از این رو این تحقیق با ارائه راهکارهای کاربردی جهت ارتقا فرهنگ سهامداری طرحی نو و جدید می باشد.

 

ز- اهداف مشخص تحقيق (شامل اهداف آرماني، کلی، اهداف ويژه و كاربردي):

 

از اهداف ارائه راهکارهای ارتقاء فرهنگ سهامداری می توان موارد ذیل را برشمرد:

ü     ایجاد زمینه مشارکت نیروی کار و بخصوص جوانان در فعالیتهای اقتصادی و بازار سرمایه

ü     ایجاد فرصت اشتغال جوانان در بازار سرمایه

ü     افزایش توان درآمدی افراد و خانوارها از طریق توانمند سازی آنان درورود به بازار سرمایه

ü     ایجاد صندوق های سرمایه گذاری مشترک منطقه ای و هدایت سرمایه های خرد خانوار به سوی آن

ü     ایجاد امکان پشتوانه های مالی در استانها در راستای اجرای طرح های منطقه ای و ملی

ü     ایجاد اشتغال پایدار از طریق تقویت بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ

ü     ایجاد اشتغال در قالب شرکت های تعاونی نوین شامل شرکت های تعاونی سرمایه گذاری بورسی و فرابورسی

ü     لزوم شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی

ü      گسترش مالکیت در سطح عمومی

ü     افزایش رقابت پذیری در اقتصاد ملی

ü     تشویق اقشار مردم به پس انداز و سرمایه گذاری

 

ح – در صورت داشتن هدف كاربردي، نام بهره‏وران (سازمان‏ها، صنايع و يا گروه ذينفعان) ذكر شود (به عبارت دیگر محل اجرای مطالعه موردی):

 

 

ط-  سؤالات تحقیق:

 

سوال اصلی این تحقیق این است که چه راهکارهایی را جهت توسعه و ارتقا فرهنگ سهامداری می توان ارائه داد؟

 ی-  فرضيه‏هاي تحقیق:

فرضیۀ اصلی که در این تحقیق مورد آزمون قرار می گیرد عبارت است از: تعیین و بررسی راهکارهایی جهت ارتقا فرهنگ سهامداری .

 

ک- تعريف واژه‏ها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):

سهام و سهامداری : در تعريف سهام مي توان گفت: سهم قسمتي از سرمايه شركت سهامي است كه مشخص كننده ميزان مشاركت و تعهدات و منافع صاحب آن در شركت سهامي مي باشد. ورقه سهم سند قابل معامله اي است كه نماينده تعداد سهامي است كه صاحب آن در شركت سهامي دارد. سهم ممكن است با نام و يا بي نام باشد . در صورتي كه براي بعضي از سهام شركت با رعيت مقررات قانون تجارت مزايايي قائل شوند اين گونه سهام سهام ممتاز ناميده مي شود . مجموع ارزش اسمي سهام سرمايه شركت را تشكيل مي دهد و پس از انحلال شركت هر سهامداري حق دارد مبلغ اسمي سهام خود را دريافت نمايد در صورتي كه سهم انتفاعي جز سرمايه شركت نبوده و صاحب آن حق مطالبه مبلغ اسمي آن را پس از انحلال شركت ندارد . اصولا همه سهامداران در شركت سهامي از تساوي حقوق برخوردارند و اين حقوق شامل ميزان مشاركت تعهدات و منافع صاحب سهم در شرت سهامي مي باشد و براي استفاده از اين حقوق دارنده سهم بايد مبلغ اسمي سهمي را كه پذيره نويسي نموده در مهلت قانون پرداخت نمايد .

 

بورس : محلی است برای معامله و داد و ستد سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس .

 

فرهنگ سهامداری: فرهنگ سهام‌داري، باعث توزيع عادلانه ثروت در جامعه مي‌شود،لازمه ورود مردم در بازار سرمایه گسترش فرهنگ سرمایه گذاری و سهامداری در کشور بوده با توجه به پیچیدگی بازار سرمایه و بورس ، حتی بسیاری از افراد تحصیل کرده جامعه نظیر مدیران دولتی و خصوصی، اساتید دانشگاه ها در رشته های اقتصادی ، مالی و مدیریتی به عدم شناخت کافی از این بازار معترف شدند و خواهان فرهنگ سازی و آموزش همگانی شدند.

 

5-روش شناسی تحقیق:

 

الف- شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):

روش تحقيق مجموعه اي از قواعد ،‌ ابزارها و راه هاي معتبر و قابل اطمينان و نظام يافته براي بررسي واقعيت ها ،‌كشف مجهولات و دستيابي به راه حل مشكلات است . (خاكي، 1378)  با توجه به اهداف و ماهیت موضوع و امکانات در دسترس، محقق شیوه و روش تحقیق را انتخاب می نماید تا بدان وسیله، سریع تر ، دقیق تر، آسان تر و با هزینۀ کمتر به سؤالات یا فرضیه های تحقیق پاسخ دهد.

تحقيقات را مي توان بر اساس معيارها و مباني مختلف دسته بندي نمود . تحقيقات علمي بر اساس هدف به 3 دسته تقسيم مي شوند : بنيادي ،‌كاربردي ، عملي .

روش مورد استفاده در اين پژوهش، روش نظری دو کاربردی مي باشد. اطلاعات مورد نياز براي اجراي پژوهش با استفاده از انواع  روش هاي ميداني ، كتابخانه اي ، مشاهده ، مصاحبه و پيمايشي به دست خواهد آمد و مباني نظري و تئوريك بحث ، به صورت كتابخانه اي و با مراجعه به رساله ها و مقالات معتبر صورت خواهد پذيرفت.

تذكر: درخصوص تفكيك مراحل اجرايي تحقيق و توضيح آن، از به كار بردن عناوين كلي نظير، «گردآوري اطلاعات اوليه»، «تهيه نمونه‏هاي آزمون»، «انجام آزمايش‏ها» و غيره خودداري شده و لازم است در هر مورد توضيحات كامل در رابطه با منابع و مراكز تهيه داده‏ها و ملزومات، نوع فعاليت، مواد، روش‏ها، استانداردها، تجهيزات و مشخصات هر يك ارائه گردد.

 

ب-  متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:

 

ج –  شرح کامل روش (ميداني، كتابخانه‏اي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه،  مصاحبه،  فيش‏برداري و غيره) گردآوري داده‏ها :

اطلاعات مورد نياز براي اجراي پژوهش با استفاده از انواع  روش هاي ميداني ، كتابخانه اي ، مشاهده ، مصاحبه و پيمايشي به دست خواهد آمد و مباني نظري و تئوريك بحث ، به صورت كتابخانه اي و با مراجعه به رساله ها و مقالات معتبرو مراجعه به مراكز علمي و پژوهشي كشور صورت خواهد پذيرفت.

د – جامعه آماري، روش نمونه‏گيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):

نمونه بخشی از جامعه است که معرف یا نمایندۀ آن می باشد. در انتخاب هر نوع نمونه معمولاَ مایل هستیم که بخشی از جامعه را به منظور پژوهش بر گزینیم که همۀ ویژگی های جامعه به ویژه آنهایی که از لحاظ موضوع پژوهش مهم است را به تناسب دارا باشد.جامعه آماری این تحقیق کلیه كارشناسان و خبرگان سازمان ها از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان خصوصی سازی و کارگزاری های سازمان بورس  می باشد.

هـ - روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‏ها:

ابزارهای اندازه گیری و مقیاسها وسایلی هستند که محقق به کمک آنها قادر است اطلاعات مورد نیاز تحقیق خود را گردآوری، ثبت و کمّی نماید . (حافظ نیا،١٣٨٧،ص١٤٤)

براي تجزيه و تحليل داده‌هاي پژوهش از دو روش آمار توصيفي و استنباطي استفاده مي شود

ابزار گردآوري اطلاعات در اين تحقيق مصاحبه ، مشاهده و ابزار پرسشنامه می باشد.

تجزيه و تحليل داده ها فرآيندي چندمرحله اي است كه طي آن ، داده هايي كه از طريق به كارگيري ابزارهاي جمع آوري اطلاعات در نمونه آماري فراهم آمده اند ، دسته بندي و در نهايت پردازش مي شود.

برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده در این پژوهش از روش های آماری استفاده می گردد.

 

6- استفاده از امكانات آزمايشگاهي واحد:

-        آيا براي انجام تحقيقات نياز به استفاده از امكانات آزمايشگاهي واحد علوم و تحقيقات مي‌باشد؟  بلي   خير

در صورت نياز به امكانات آزمايشگاهي لازم است نوع آزمايشگاه، تجهيزات، مواد و وسايل مورد نياز در اين قسمت مشخص گردد.

 


مطالب مشابه :


پروپوزال

درس روش تحقیق - روش تحقيق مجموعه اي از قواعد ،‌ ابزارها و راه هاي معتبر و قابل اطمينان و




درس روش تحقيق

کلوپ دانشجویان ارشد مجازی - درس روش تحقيق - نوشته شده در سه شنبه نوزدهم فروردین ۱۳۹۳ساعت 17




درس روش تحقيق

رهبری در هزاره سوم - درس روش تحقيق - وبلاگ تخصصی دکترحسین حاتمی در مدیریت و کارآفرینی




نتايج روش تحقيق در گوگل

File Format: Microsoft Powerpoint - Quick View روش تحقيق پيشرفته عيسي ابراهيم زاده [email protected]. 2. روش تحقيق پيشرفته.




درس روش تحقیق

يادداشت هاي آقاي معاون - درس روش تحقیق - ارتباطات،عقلانيت،مسايل اجتماعي -انتشارمطالب باذکر




سرفصل درسي روش تحقيق

روش تحقيق سرفصل درس: تعاريف: تعريف تحقيق ، اصل عليت ، پيش داوري، تحقيق سوبژكتيو، تحقيق




تعریف تحقیق

روش تحقيق - تعریف تحقیق - روش تحقيق. تعریف موضوع وبلاگ:درس روش




برچسب :