شناخت سيمان

اساسا سیمان با آسیاب نمودن مواد خام از قبیل:سنگ و آهک و آلومینا و سیلیسی که به صورت خاک رس و یا سنگهای رسی وجود دارد و مخلوط نمودن آنها با نسبت های معین و با حرارت دادن در کوره های دوار تا حدود 1400درجه سانتی گراد بدست می آید. در این مرحله مواد در کوره تبدیل به گلوله های تقریبا سیاه رنگی می شوند که کلینکر نامیده می شود.کلینکر پس از سرد شدن با مقداری سنگ گچ به منظور تنظیم گیرش مخلوط و آسیاب شده و پودر خاکستری رنگی حاصل می شود که همان سیمان پرتلند است. با توجه به نوع و کیفیت مواد خام،سیمان با دو روش عمده تر و خشک تولید می شود. ضمن اینکه روشهای دیگری نیز وجود دارد.البته امروزه عمومـا از روش خشک در تولید سیمان استفاده می شود مگر در مواردی که مواد خام،تولید روش تر را ایجاد نماید. زیرا در روش خشک انرژی کمتری برای تولید مورد نیاز است.


ترکیبات شیمیایی سیمان:

مواد خام مورد مصرف در تولید سیمان در هنگام پخت با هم واکنش نشان داده و ترکیبات دیگری را به وجود می آورند. معمولا چهار ترکیب عمده به عنوان عوامل اصلی تشکیل دهنده سیمان در نظر گرفته می شوند که عبارتند از:

 

سه کلسیم سیلیکات (3CaO))((SiO2=C3S)

دو کلسیم سیلیکات ( 2CaOSiO2=C2S)

سه کلسیم آلومینات (3CaOAl2O3=C3A)

چهار کلسیم آلومینو فریت

(4CaOAl2O3Fe2O3)
که اختصارا اکسید های CaO را با c ،SiO2 را با S ،Al2O3 را با A و Fe2O3 را با F نشان می دهند.سیلیکاتهای C3Sو C2S مهمترین ترکیبات سیمان در ایجاد مقاومت خمیر سیمان هیدراته می باشند.در واقع سیلیکاتها در سیمان، ترکیبات کاملا خالصی نیستند بلکه دارای اکسید های جزئی به صورت محلول جامد نیز می باشند.این اکسید ها اثرات قابل ملاحظه ای در نحوه قرار گرفتن
اتمها، فرم بلوری و خواص هیدرولیکی سیلیکاتها دارند.

ترکیبات دیگری نیز در سیمان وجود دارند که از نظر وزن قابل ملاحظه نیستند ولی تأثیرات قابل ملاحظه ای درخواص سیمان دارند که عمدتا عبارتند از:

MgO،TiO2،Mn2O3،K))2O،((NaO2، که اکسیدهای سدیم و پتاسیم به نام اکسید های قلیایی شناخته شده اند. آزمایشها نشان داده است که این قلیائیها با بعضی از سنگدانه ها واکنش نشان داده اند و حاصل این واکنش باعث تخریب بتن شده است.البته قلیائی ها در مقاومت بتن نیز اثر دارند.

وجود سه کلسیم آلو مینات (C3A) در سیمان نقش عمده ای در مقاومت سیمان به جزء در سنین اولیه ندارند و در برابر حملات سولفاتها که منجر به سولفوآلومینات کلسیم می شود نیز مشکلاتی به بار می آورد،اما وجود آن در مراحل تولید،ترکیب آهک،و سیلیس را تسهیل می کند.

میزان C4AF در سیمان هم در مقایسه با سه ترکیب دیگر کمتر است و تأثیر زیادی در رفتار سیمان ندارند ولی در واکنش با گچ، سو لفو فریت کلسیم را می سازد و وجود آن به هیدراسیون سیلیکاتها شتاب می بخشند.

مقدار و اندازه واقعی اکسید ها در ترکیبات انواع سیمان،مختلف است.البته باقی مانده نا محلول که عمدتا از نا خالصی های سنگ گچ حاصل می گردد نیز اندازه گیری می شود.تا حدود 5/1 درصد وزن در سیمان مجاز است.افت حرارتی که دامنه کربناسیون و هیدراسیون آهک آزاد و منیزیم آزاد را در مجاورت هوا نشان می دهد نیز تا حدود 3 الی 4 در صد وزن سیمان اندازه گیری می شود.

 


مطالب مشابه :


اطلاعیه دانشگاه

وبلاگ دانشجویان دانشگاه آزاد واحد فرم کارآموزی دانشگاه ازاد اسلامی مرکز جوشقان قالی




جوشقان در گذر زمان

وبلاگ دانشجویان دانشگاه آزاد واحد فرم کارآموزی تهران از معدن سنگ مرمری جوشقان قالی




فرم های کارشناسی ارشد

انجمن علمی متالورژی دانشگاه آزاد کرج - فرم های مرکز رشد واحد گزارش کارآموزی "




تعهد نامه اصالت اثر

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد ندارد، بلکه فرم مخصوصی است




مقایسه ی هوش هیجانی و جرات ورزی در دانش آموزان دختر و پسر نابینا و عادی

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز د دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران کارآموزی




ویژوال بیسیک دات نت

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد خرم (واحد تهران )




نحوه پذیرش مرکز آزمون در مرحله تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

نحوه پذیرش مرکز آزمون در مرحله تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد علوم




کاربرد نانو تکنولوژی در مهندسی عمران

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد است که در جهت محور تیوب فرم




شناخت سيمان

دانشگاه آزاد اسلامی-مرکز دانشگاه آزاد اسلامی-واحد نحوه قرار گرفتن اتمها، فرم




برچسب :