مراحل تحقیق دانش آموزی

 

بسته به این که از چه شیوه ای بهره مند شود ، باید مراحل مختلفی را تا به اتمام رسیدن پشت سر بگذارد، ولی پژوهش هایی که مکتوب و نوشتاری دارند ، معمولا" دارای مراحل شش گانه زیر هستند:

الف) انتخاب موضوع: این بخش باید بیشترین زمان را به خود اختصاص دهد. اگر دانش آموزی ،موضوع پژوهش خود را از روی علاقه تعیین نکرده باشد ، در عمل با مشکل مواجه می شود و این بدترین ضربه ای است که می تواند به یک پژرهشگر تازه کار وارد آید.

.


ب) یافتن منابع تحقیق :جستجو برای یافتن منابع تحقیق و انتخاب منابع مناسب ، مرحله دوم از یک پژوهش دانش آموزی است .در این مرحله ، مساعدت و همراهی معلم مربو طه ، کتابدار، مربی پرورشی و معاون آموزشی و یا مسئول آزمایشگاه ، می تواند دانش آموز پژوهشگر را یاری دهد.

ج) جستجو در منابع :مطالعه ،مشاهده ،گفت و گو،طراحی پرسشنامه ای ساده و .....از فعالیتهایی است که برای جستجو در منابع و انتخاب نکات مهم صورت می گیرد.

د)خلاصه نویسی: در این مرحله ، محقق با استفاده از یاداشتهایی که برداشته (و نیز فیش هایی که در آنها نکته هایی را مرقوم کرده) به خلاصه نویسی می پردازد.متن خلاصه نویسی شده ، پیکر اصلی تحقیق را تشکیل می دهد.

ه)مرور مجدد: در این مرحله ، محقق از فعالیتهای مراحل اول تا چهارم اطمینان حاصل می کند و آماده تدوین نهایی تحقیق خود می شو د.

و)پاکنویس یا تدوین تحقیق : دانش آموز محقق، در مرحله نهایی پژوهش خود، ضمن ذکر نکته هایی در باره علت انتخاب موضوع ، مراحل انجام تحقیق ، همکاران و راهنماییهای وی ، منابع و ......گزارش نهایی تحقیق خود را که در دوره ابتدایی حداکثر در 2صفحه و در دوره راهنمایی حداکثر در 4 صفحه نوشته می شود ، تکمیل و سپس با طراحی، تجلید و صفحه بندی آن را آ ماده به معلم خود می کند.

ارائه تحقیق

معلمان باید فرصتی فراهم کنند تاتمامی پژوهش های انجام شده توسط دانش آموزان به نحو مقتضی به همکلاسی ها و هم مدرسه ای های آنها ارائه شود. در این خصوص ، حتی می توان در سطح مدرسه نمایشگاهی از پژوهش های دانش آموزان را دایر و هر چند گاه یک بار ، برنامه های شاد و متنوع و جذابی را برگزار کرد.

حضور معلم یا معاون آموزشی در هنگام ارائه تحقیق ، علاوه بر آن که حمایت غیر مستقیم از پژوهشگر به شمار می رود ، می تواند در تصحیح فرایند ارائه نتایج پژوهش وجهت دهی به اطلاعات، مفاهیم و نکته هایی که معلم می خواهد دانش آموزان در جریان آن قرار گیرند ، نیز موثر باشد.

و در نهایت این که تجلیل و تشکر از دانش آموزان پژوهشگر پس از پایان کار توسط مدیر یا معلم ودر صورت لزوم در حضور پدر و مادرو اعضای خانواده وی و نیز همکلاسی ها و هم مدرسه ایها می تواند بسیار اثر بخش باشد

لطف موضوعی به دلخواه انتخاب و در مورد آن موضوع تحقیق انجام داده وتحویل مسول مربوطه دهید با تشکر

 

 

هدف از خلقت انسان و جهان چیست؟

پاسخ: 

هدف خدا از خلقت آسمان وزمین چیست؟

 

اهمیت تفکر در عالم خلقت از نظر قرآن

 

آب

خلاصه ای از تحول بنیادین در آموزش و پرورش


مطالب مشابه :


متن تقدیرنامه دانش آموزی

متن تقدیرنامه دانش آموزی ویژه نامه یاس نبی متن لوح تقدیر




متن تقدیر نامه مسابقات قرآن

متن تقدیر نامه مسابقات ایده های فرهنگی دانش آموزی; مطالب اخیر سلام بر پیامبر




متن تفاهمنامه اتحادیه با آموزش و پرورش

متن تفاهم نامه. دانش آموزی و نهاد ترویج ارزش ها و فرهنگ تقدیر و سپاس بین دانش آموزان




متن تقدیر نامه کانون انتظار از امام جمعه محترم

پایگاه اسلامی دانش آموزی متن تقدیر نامه کانون انتظار از امام جمعه محترم .




گزارش عملکرد «هفته پژوهش» پژوهش سرا ی دانش آموزی باقرالعلوم (ع)چرداول

پژوهش سرای دانش آموزی متن. مستندات. 1 تقدیر از13نفر دانش آموزان برگزیده پژوهشی واهداء




مراحل تحقیق دانش آموزی

متن تقدیر نامه. اگر دانش آموزی ،موضوع پژوهش به خلاصه نویسی می پردازد.متن خلاصه




آیین نامه انضباطی دانش آموزان

با شئوون دانش آموزی برای در آیین‌نامه شرکت تعاونی دانش لوح تقدیر از




برچسب :