کشاورزان بمی آب کشاورزی می نوشند (+تصاویر)

استان کرمان هر سال شاهد افت بیشتر سطح آبهای زیر زمینی است و این پدیده مشکلاتی را برای تامین آب در بخشهای مختلف ایجاد کرده است، هرچند دفتر مطالعات پایه منابع آب استان کرمان از افزایش 17درصدی بارندگی در این استان خبر می دهد اما شدت خشکسالی طی 15 سال گذشته در کرمان به حدی بوده است که خسارات جبران ناپذیری بر منابع آبی استان کرمان وارد شده است بطوریکه مسئولان سازمان زمین شناسی کرمان نسبت به فرو نشست دشتهای کرمان هشدار می دهند.

با توجه به استفاده گسترده از منابع آب زیر زمینی سالانه 1.1 میلیارد متر مکعب آب در کرمان هدر می رود و میلیاردها لیتر آب سطحی نیز به دلیل عدم استحصال وارد کویر و یا بخار می شود با این وجود گفته می شود در صورت مدیریت صحیح منابع موجود می توان بسیاری از تبعات جبران ناپذیر خشکسالی را در کرمان مهار کرد.



هم اکنون طبق آمار آب و فاضلاب روستایی استان کرمان 630 روستای بالای 20 خانوار در استان کرمان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند و به وسیله تانکر آبرسانی می شود و این درحالی است که برداشت غیر مجاز آب از صدها چاه غیر مجاز در بخش کشاورزی یکی از دلایل عمده کمبود آب در بخش آب شرب استان کرمان است.

طبق آمار آب و فاضلاب روستایی استان کرمان 630 روستای بالای 20 خانوار در استان کرمان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند و به وسیله تانکر آبرسانی می شود و این درحالی است که برداشت غیر مجاز آب از صدها چاه غیر مجاز در بخش کشاورزی یکی از دلایل عمده کمبود آب در بخش آب شرب استان کرمان است

یکی از مناطقی که شاهد وجود تعداد قابل توجه چاه غیر مجاز در استان است مناطق شرقی استان کرمان به ویژه شهرستان بم است و برای برخورد با این پدیده با هماهنگی های صورت گرفته تاکنون تعداد زیادی از چاههای غیر مجاز پلمپ شده است با این وجود بخش قابل توجهی از آب منطقه همچنان به صورت غیر قانونی برداشت می شود که افزایش بیش از پیش تبعات خشکسالی را در پی دارد.

اما نکته قابل توجه در خصوص استفاده غیر صحیح از آب در برخی مناطق روستایی شرق و جنوب کرمان استفاده از آب شرب با استفاده از انشعابات غیر قانونی، برداشتن کنتور آب و همچنین فک پلمپ چاههای غیر مجاز است.



خشکسالی و کمبود آب موجب شده است با توجه به وجود تعداد قابل توجهی خانه باغ در شهرستان بم مردم برای تامین آب درختان خود به استفاده از آب شرب روی بیاروند.

استفاده از آب شرب در بخش کشاورزی

هم اکنون در حالی مردم ساکن برخی از روستاهای بم با کم آبی شدید دست و پنجه نرم می کنند که متاسفانه استفاده غیر صحیح آب شرب در بخش کشاورزی موجب شده است کمبود آب در روستاها تشدید شود که موجب قطعی آب و یا سهمیه بندی آب می شود.

نمونه این مسئله در روستای کروک روی داده است که هم اکنون ساکنان این روستا برای تامین آب شرب خود مجبور هستند کیلومترها را برای رسیدن به موتور پمپهای کشاورزی طی کنند و درنهایت آب بخش کشاورزی را برای استفاده شرب به این روستا حمل کنند.

این درحالی است که ساکنان چنین روستاهایی از وجود آب مورد نیاز برای کشاورزی، بهداشت و شرب محروم شده اند و همچنان برخی از باغها و منازل در بم آب مورد نیاز خود را از طریق غیر مجاز تامین می کنند.

یکی از ساکنان روستای کروک در این خصوص به مهر گفت: طی چهار سال اخیر شاهد قطعی آب لوله کشی هستیم و مردم در فصل تابستان و دمای 50 درجه برای تامین آب شرب باید از موتور پمپ های کشاورزی استفاده کنند که فاصله زیادی از روستا دارند.

طی چهار سال اخیر شاهد قطعی آب لوله کشی هستیم و مردم در فصل تابستان و دمای 50 درجه برای تامین آب شرب باید از موتور پمپ های کشاورزی استفاده کنند که فاصله زیادی از روستا دارند


وی با اشاره به خشکیدگی باغهای کشاورزی و حتی نبود آب شرب گفت: در برخی مواقع آب لوله کشی وصل می شود اما متاسفانه آب بسیار گل آلود و غیر قابل استفاده است.

این ساکن روستای کروک گفت: متاسفانه قادر به تامین آب برای مصارف بهداشتی نیستیم و نگران بروز مشکلات بیشتر ناشی از این مسئله هستیم.


وی گفت: به وسیله ظروف چند لیتری آب را از موتور پمپ ها تامین می کنیم که مسلما هیچ تضمینی در خصوص سالم بودن این آبها وجود ندارد.

این درحالی است که مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان در گفتگو با مهر یکی از مهمترین شهرستانهای استان کرمان که برداشت آب به صورت غیر مجاز انجام می شود را شهرستان بم دانست و گفت: با توجه به خشکسالی ها صورت گرفته و افت شدید منابع آب زیر زمینی باید از بروز این مسئله جلوگیری کرد.

286 حلقه چاه در بم پلمپ شد/ افت شدید منابع آبی

محسن ثمره هاشمی ادامه داد: در همین راستا طی دو سال گذشته 286 حلقه چاه در شهرستان بم پر شده است اما همچنان شاهد بروز مشکلاتی در این زمینه هستیم.

وی ادامه داد: ادامه این روند تامین آب در بخشهای دیگر را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

وی با اشاره به کسری آب منابع آب زیر زمینی خواستار چاره اندیشی مسئولان در این خصوص شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان گفت: طرح تعادل بخشی در این شهرستان درحال اجرا است که شامل پلمپ چاهها آب غیر مجاز و توقیف دستگاههای حفاری و جلوگیری از اضافه برداشت آب می شود و در همین زمینه نیز 64 دستگاه حفار چاه توقیف شده اند.

وی با اشاره به مشکل بودن اجرای طرح تعادل بخشی در این منطقه گفت: همکاری دستگاههای انتظامی و قضایی در این خصوص ضروری است.

630 روستا فاقد آب آشامیدنی سالم هستند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمان نیز به مهر گفت: هم اکنون 630 روستا در کرمان آب آشامیدنی سالم ندارند و به وسیله تانکر و با صرف هزینه بالا آبرسانی می شوند.

موسی بختیاری نسب ضمن اشاره به تامین اعتبار آبرسانی به این روستاها ابراز امیدواری کرد در سال جاری مشکل 15 درصد این روستاها برطرف شود.

این مسئول گفت : خشکسالی و استفاده از آب در بخش کشاورزی که به صورت بی رویه صورت می گیرد یکی از دلایل بروز کم آبی در روستاها است.

وی گفت: در حال حاضر در برخی مناطق جنوب کرمان و در دمای بالای 40 درجه مردم بدون آب لوله کشی زندگی می کنند که می توان به مناطق روستایی شهرستان منوجان اشاره کرد.

در حال حاضر در برخی مناطق جنوب کرمان و در دمای بالای 40 درجه مردم بدون آب لوله کشی زندگی می کنند که می توان به مناطق روستایی شهرستان منوجان اشاره کرد
بختیاری نسب

فرزاد اسماعیلی، مسئول آب و فاضلاب روستایی بم نیز در خصوص مشکلات روستاهای بم گفت: برخی روستاها با مشکلاتی مواجه هستند که دلیل این کمبودها استفاده نادرست از آب و منابع موجود است.

وی با اشاره به اجرای طرحهای مختلف آبرسانی به روستاها از جمله روستای کروک گفت: با این وجود برخی افراد بدون کنتور و یا فک پلمپ یا گذاشتن پمپ به طور مستقیم از شبکه استفاده می‌‌‌‌‌‌کنند و این امر موجب می‌‌‌‌‌شود تا مشترکان دیگر نتوانند از آب بهره ‌مند شوند.

وی ادامه داد: طی چهار ماه گذشته 80 پرونده قضایی در راستای برخورد با استفاده غیرمجاز آب در این منطقه تشکیل شده است و درحال پیگیری قضایی است.

اسماعیلی تخلفات این پرونده ها را فک پلمپ، استفاده غیر مجاز و انشعابات آب غیر قانونی اعلام کرد.

وی با اشاره به خشکسالی خواستار همکاری مردم و جلوگیری از هدر رفت آب در این منطقه شد.


مطالب مشابه :


توصیه های ایمنی برق

در موقع خارج کردن سیم وسیله برقی 4- هرگونه دستکاری کنتور و باز کردن پلمپ کنتور تخلف




ایمنی برق در منزل-ايمنی در شبکه های عمومی برق-توصيه هاي ايمني ، فني ، اقتصادي و اقدامات لازم هنگام ق

4- هرگونه دستکاري کنتور و باز کردن پلمپ 2- از دستکاري به جعبه هاي انشعاب و باز کردن درب




این مقاله در مورد برق گرفتگی و کارهایی هستش که باید در این مورد

4- هرگونه دستکاری کنتور و باز کردن پلمپ کنتور تخلف محسوب می شود .




ایمنی در منزل

4- هرگونه دستکاری کنتور و باز کردن پلمپ کنتور 2- از دستکاری به جعبه های انشعاب و باز کردن




کنتور

به بحث اصلی کنتور می شكستن پلمپ و يا باز كردن درپوش بهتر و مفید کردن این




واژگان بیگانه و معادل فارسی آن

اِف اِف: در باز پُلُمپ: مهر و موم. پور سانت (پورسانتاژ): درصدانه، درصد. پیج (کردن):




دستورالعمل نصب انشعاب آب

آن بخش از لوله فرعي که مقطع آن متناسب با کنتور و کنتور، از سالم بودن پلمپ باز شده و به




دستورالعمل حصول اطمینان از کارکرد درست کنتورهای عادی (تکفاز و سه فاز)و دیماندی (سه فاز)

برای تنظیم کردن کنتور سه فاز کنتور را تحت صددرصد باز نامی انبر پلمپ




کنتور آب

برچسب ها:کنتور یا مسیر باز (مانند كانال) فناوری نانو در شیرین کردن




کشاورزان بمی آب کشاورزی می نوشند (+تصاویر)

غیر مجاز پلمپ شده است با بدون کنتور و یا فک پلمپ یا گذاشتن کردن یک کار




برچسب :