تاریخچه ای از مطالعات اولیه و شروع بکار شرکت

نام نويسنده : منوچهر شریفی نوریان

تاريخ نشر : مرداد 1359

نام گروه : اکتشافات غير فلزى

عنوان : گزارش زمین شناسی و معدنی آهک چناره شمال اندیمشک

شرح مختصر :

نظر به نیاز مجتمع ذوب آهن صنایع فولاد اهواز به سنگ آهک، در تاریخ دهم آبانماه 1354 (اول نوامبر 1975) قراردادی بین شرکت ملی صنایع فولاد ایران و موسسه Geoinstitute یوگسلاوی به منظور اکتشاف یک ذخیره مناسب سنگ آهک در منطقه اهواز منعقد گردید.

شرح کامل:

مقدمه

نظر به نیاز مجتمع ذوب آهن صنایع فولاد اهواز به سنگ آهک، در تاریخ دهم آبانماه 1354 (اول نوامبر 1975) قراردادی بین شرکت ملی صنایع فولاد ایران و موسسه Geoinstitute یوگسلاوی به منظور اکتشاف یک ذخیره مناسب سنگ آهک در منطقه اهواز منعقد گردید.

گروه اکتشافی موسسه Geoinstitute مطالعات خود را در سال 1355 (1976) در منطقه اهواز به منظور کشف ذخیره مناسب از سنگ آهک انجام داد. گروه مزبور طی مطالعات خود سه ناحیه به نام های درتپه و سلک ریشه و کالگ دره را از نظر پتانسیل معدنی مناسب تشخیص داده و مطالعات مقدماتی زمین شناسی و معدنی در سه ناحیه مزبور انجام گرفت. نتایج این مطالعات طی گزارش تحت عنوان:

Semi – Detailed exploration of limestone for – metallurgic purposes in AHWAZ region January 1976.

 توسط Geoinstitute – Beograd, Yugoslava  ارائه گردید . در گزارش مزبور از سه ناحیه مورد مطالعه ، ناحیه کالک دره (چناره) از نظر کیفیت سنگ آهک و شرایط معدنی مناسبترین محل تشخیص داده شد. لذا به پیشنهاد گروه اکتشافی مزبور مسئولین شرکت ملی صنایع فولاد شروع به ساختن تاسیسات و تکمیل برنامه اکتشافی نموده و در تاریخ پنجم اردیبهشت 1357 (25 آپریل 1978) توافقی بین موسسه Granges. International mining – Stockholm Sweden و شرکت ملی صنایع فولاد جهت اعزام کارشناسان به منظور مطالعات مهندسی ذخیره آهکی کالگ دره (چناره) به عمل آمده و کارشناسان مربوطه در اردیبهشت 1357 (می 1978) کانسار مزبور را مورد مطالعه قرار داده و گزارشی تحت عنوان :

Chenare limestone quarry

May 1978

Granges. International mining – Stockholm-Sweden

ارائه نمودند.

پس از انجام مطالعات مزبور شرکت ملی صنایع فولاد اقدام به نقشه برداری توپوگرافی با مقیاس 1:1000 در ناحیه معدن چناره نمود.

نظر به اینکه مطالعات زمین شناسی انجام شده توسط گروه اکتشافی یوگسلاوها به منظور طراحی بهره برداری از معدن کافی نبوده و مطالعات فوق در مرحله مقدماتی می باشد. لذا شرکت ملی صنایع فولاد طی نامه شماره 9176 موخ 3/10/58 از سازمان تحقیقات زمین شناسی و معدنی کشور درخواست اعزام کارشناس جهت تکمیل مطالعات زمین شناسی و معدنی در کانسار معدن چناره نمودند.

کارشناسان این سازمان در تاریخ 22/10/58 به منطقه اعزام شده و تا تاریخ 22/12/58 با انجام مطالعات و بررسیهای زمین شناسی و معدنی مشغول بودند.

کارشناسان سازمان زمین شناسی پس از مطالعه گزارشات و بررسی نتایج آزمایشات شیمیائی انجام شده بر روی نمونه های گرفته شده از معدن چناره باین نتیجه رسیدند که میزان گوگرد در اغلب نمونه ها بیش ازحد استاندارد شرکتهای طرف قرارداد مجتمع فولاد اهواز می باشد لذا به مسئولین معدن چناره اشکالات تذکر داده شده و آنها طی تماسی که با مسئولین مجتمع صنایع فولاد اهواز گرفتند متذکر شدند که سنگ آهک معدن چناره از نظر مشخصات برای استفاده مجتمع های صنایع فولاد اهواز مناسب می باشد.

به هر حال کارشناسان سازمان تحقیقات زمین شناسی و معدنی کشور قویاً پیشنهاد مینمایند که قبل از هر گونه اقدام در مورد بهره برداری از معدن چناره مسئولین شرکت ملی صنایع فولاد تماسهای بیشتری با شرکتهای خارجی طرف قرارداد مجتمع صنایع فولاد اهواز برقرار کرده و مسئله کیفیت سنگ آهک چناره به ویژه میزان گوگرد آنرا با فولاد اهواز برقرار کرده و مسئله کیفیت سنگ آهک چناره به ویژه میزان گوگرد آنرا با شرکتهای مزبور حل نموده تا بعداً اشکالاتی در این مورد پیش نیاید.

گروه اکتشافی سازمان زمین شناسی با تائید کامل مطالعات مقدماتی انجام شده توسط گروه اکتشافی یوگسلاوی این مطالعات را مبنای مطالعات تکمیلی خود قرار داد. به علاوه نمونه برداری های انجام شده توسط گروه مهندسین گرنگز و یوگسلاوی را به دلیل یکنواختی که در کلیه نمونه ها وجود داشته و همچنین به منظور احتراز از دوباره کاری کافی تشخیص داده و عملیات اکتشافی و زمین شناسی خود را بر مبنای این نمونه ها طرح ریزی نمود.

لذا از کارشناسان سازمان زمین شناسی برنامه اکتشافی خود را به شرح زیر تدوین و اجرا نمودند.

1-   تهیه نقشه زمین شناسی به مقیاس 1:1000 در کل منطقه معدنی با استفاده از دستگاه نقشه برداری به کمک گروه نقشه بردار معدن چناره.

2-   جمع آوری و مطالعه کلیه عملیات اکتشافی معدن مانند بررسی نتایج آزمایشگاهی ترانشه های حفر شده، چاههای حفر شده و نمونه برداری سطحی که روی پروفیل هائی که از بعضی از مناطق آهکی برداشته شده است.

3-      اکتشاف نواحی جدید در نزدیک معدن چناره.

4-      تهیه نقشه توپوگرافی و زمین شناسی با مقیاس 1:1000 در نواحی اکتشاف شده توسط گروه کارشناسان زمین شناسی.

5-      براورد ذخیره بر مبنای اطلاعات زمین شناسی و معدنی موجود.

گزارش حاضر شرح عملیات اکتشافی کارشناسان سازمان تحقیقات زمین شناسی و معدنی کشور می باشد.

موقعیت معدن

کانسار آهک چناره در دامنه جنوبی کوه چناره واقع است که از دهکده بیدرویه واقع در جاده اندیمشک – خرم آباد (45 کیلومتری اندیمشک) حدود 6/4 کیلومتر فاصله دارد.

معدن بوسیله یک جاده خاکی به بیدرویه متصل می گردد.ENCLOSURE  1فاصله از بیدرویه به نزدیک ترین ایستگاه راه آهن (دوکوهه) 29 کیلومتر می باشد. ایستگاه دو کوهه از اهواز 160 کیلومتر فاصله دارد.

 

 


مطالب مشابه :


قیمت خانه در سیصد دستگاه صنایع فولاد اهواز

قیمت خانه در سیصد دستگاه صنایع فولاد اهواز. ویلایی در کارمندی 350 متر 180 متر خانه بقیه حیات




تاریخچه ای از مطالعات اولیه و شروع بکار شرکت

نظر به نیاز مجتمع ذوب آهن صنایع فولاد اهواز به سنگ آهک، در تاریخ دهم آبانماه 1354




آغاز تست گیری تیم نوجوانان فولاد خوزستان

وب هواداران باشگاه فولاد خوزستان - آغاز تست گیری تیم نوجوانان فولاد خوزستان , , فولاد شهر آفتاب




مقدمه

اخبار سیصد دستگاه - مقدمه - همه چیز درباره ی سیصد دستگاه صنایع فولاد اهواز - اخبار سیصد دستگاه




فروش استثنایی خانه

اخبار سیصد دستگاه - فروش استثنایی خانه - همه چیز درباره ی سیصد دستگاه صنایع فولاد اهواز




آگهی استخدام شرکت فولاد اکسین خوزستان (دیپلم تا لیسانس)

استخدامی - آگهی استخدام شرکت فولاد اکسین خوزستان (دیپلم تا لیسانس) - آگهی و چاپ سیلک - استخدامی




برنامه هفته چهاردهم تا بیست و دوم لیگ دسته اول

فولاد یزد- صنایع اتکاء گلستان-ورزشگاه شهید نصیری استقلال اهواز- فولاد نوین اهواز 15-تختی




فولاد خوزستان

تاریخچه ی فوتبال ( History of Soccer ) - فولاد خوزستان - - تاریخچه ی فوتبال ( History of Soccer )




تاریخچه باشگاه فولاد خوزستان

فولاد خوزستان در سال 1374 با خرید امتیاز تیم جنوب اهواز وارد منطقه صنایع فولاد ، انتظار




برچسب :