برنامه هاي پيشنهادي در خصوص فعالیتهای فرهنگي و گردشگري شهرستان رامسر

مقدمه :

  شهرستان رامسر  در پيكره جغرافيايي استان مازندران و ايران موقعيت خاصي از نظر فعاليتهاي گردشگري داراست . چشم اندازهاي طبيعي اين شهرستان از تنوع ويژه اي برخورداراست و به همين لحاظ مي توان حوزه های سياحتي آن را در چند محور مورد توجه و امعان نظر قرار داد، از جمله ساحل زيبايي دريا ، مناطق كوهستاني وييلاقي ، مناطق جنگلي وسرسبز، مبلمان شهري و بناهای تاريخي و ديگرمواهب خدادادي وطبيعي از قبيل ، چشمه سارها، رودخانه ها و آبشارها و...

  بديهي است آنچه  شهرستان رامسر در عرصه گردشگر ي نيازدارد. برنامه ريزي صحيح و مديريت پويا براي پيگيري و اجراي دقيق برنامه ها با همکاری  نظام مهندسی ، نهادهای مدنی فعال به امور زیست محیطی و فرهنگی ، با ساپورت  و پشتیبانی صد البته شورای اسلامی شهر و شهرداران شهرهای رامسر و سادات شهر و کتالم و بخشداری مرکزی  .

البته توجه به ملاحظات محيطي به ويژه مسايل اكولوژي درامر توسعه صنعت گردشگري مي تواند ضمن حفظ آثار ومنابع طبيعي ، حركتي مثبت وسازنده دراين راستا بوجود آورد.

   شايان ذكر است برنامه ريزي دقيق و كاربردي براساس اين رويكردها نيازمند به همكاري كارشناسان امر وانجام مطالعات وبررسي هاي كارشناسانه دارد كه در قالب نمايه كاري و جدول زمان بندي با درنظر گرفتن منابع و امكانات، که پیش از اجرایی کردن آن ضرورت دارد تا در احتیار شهروندان قرار گرفته و با نقد و نظر در باره آن پرداخته و سپس اجرايي گردد.  

لذا رئوس برنامه هاي پيشنهاد ي به شرح ذيل در سه بخش مجزا به طور مختصر بیان مي گردد:

  الف) بخش ميراث فرهنگي :

1. معرفي جايگاه واقعي سابقه تاريخي و فرهنگي شهرستان رامسر ازطرق  همايشها و انجام تبليغات و فعاليتهاي فرهنگي دررسانه ها وايجاد علاقه و حساسيت درفرهنگ اجتماعي نسبت به آن .

2. حفظ وبهره برداري مناسب بناهاي جاذب تاريخي درراستاي هدف گردشگري با برنامه ريزي مناسب پس از شناسايي مشكلات و موانع.

3.  تشویق و ترغیب ؛ خرید و تملك  خانه هاي قديمي و تاريخي و آزاد سازي حريم آثار تاريخي با همكاري ساير نهادها و سازمانهاي ذيربط . ( کندوج یا کوندوج نمونه هایی از سازه ها  قابل تقدیر گذشتگان در حوزه کشاورزی و به نوعی سیلوی امروزی است که لازم است  مورد حمایت و پشتیبانی قرارگیرد.)

4. مطا لعه و اجرايي نمودن گسترش موزه ها و تنوع بخشي آنها در شهرستان رامسر و حمایت از علاقمندان  و سرمایه گذاران خصوصی ، و ساير بخشها و روستهاهای مستعد و داراي پيشينه هاي تاريخي  که نمونه  ی از آن را به همت اندیشمند گرامی آقای خاتمی را شاهدیم .

5. ارتقاي جايگاه هنرهاي سنتي شهرستان و معرفي آنها در قالب برگزاري نمايشگاه هاي مختلف که دراین راستا می توان به معرفی نمد مالی به سازمان یونسکو به همت هنرمند رامسر جهت ثبت اشاره نمود.که جای بسی قدردانی است.

6. مرمت و مقاوم سازي آثارتاريخي  كه درشرف تخريب و نابودي مي باشند . صرف نظر از شخصی و یا دولتی بودن آن مکانها. ( پل رودخانه معروف به آلمانی پل درمسیررودخانه صفارود- ساختمان های در اختیار نهاد و مراکز دولتی  و بقعه های متبرکه که سازمان حج و اوقاف بدون در نظر گرفتن سابقه و تاریخچه آنها اقدام به مرمت می کند که نیاز است در این خصوص سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مسئولیت پذیری بیشتر از خود نشان دهد. ( به احتمالاً به یقین در شهرهای ساداتشهر و کتالم و دهستانهای شهرستان مسلماً از این  گونه بناهای با قدمتی که جنبه های ارزشی معنوی داشته باشند وجود دارد که به ذهن نویسنده این بحث خطور نکرده است )

7. به منظور حفظ و صيانت از اماكن و و فضاي ميراث فرهنگي مهم و حساس دربرابر بلايا و حوداث طبيعي ، اجراي طرح نقشه برداري سه بعدي از طريق مهندسين نقشه برداري و مشاور .

8. فعال سازي بخش برنامه هاي علمي وفرهنگي درمدیریت میراث فرهنگی از طريق اقدامات و مطالعات پژوهشي ، مقالات و آثار مكتوب به منظور فرهنگ سازي ، ثبت و شناسايي ميراث معنوي و شفاهي شهرستان رامسر که در کتابهای با ارزش زبانزدهای  تاریخ و جغرافیا ی تلاشگران عرصه های فرهنگی شهرستان  عزیزان رحیمیان – سجادی – دکتر رحیمیان – پورمنصوری –  نوائیان و غدیری و... که از آن جمله اند شاهد باشیم.

 ب‌)            بخش گردشگري :

1. طراحي يك سيستم فعال و علمي  و ماهواره ی به منظور نظارت وارزشيابي از اماكن گردشگري از جمله رستورانها ، مجموعه هاي پذيرايي و اقامتي ؛ خانه ها، سوئیت ها و ویلای ها جهت ارتقاء سطح كيفي خدمات و  همچنين افزايش ميزان رضايت مندي ميهمانان و گردشگران درسطح شهرستان.

2.  شناسايي و تشويق سرمايه گزاران محلی و و خارج از شهرستان  به منظور توسعه جاذبه ها و خدمات زيربنايي گردشگري در سطح شهرستان به ويژه در قطبهاي گردشگري از جمله سواحل دريا از طريق برگزاري همايشها ، تورهاي بازديدي و فراخوان ملي .

3.  ساماندهي به وضعيت فيزيكي و فرهنگي سواحل دريا تأکید بر رعایت قانونی حریم برابر مصوبات مجلس و تاکیدات ریاست جمهوری توسط مالکین و نهاد مدعی تصرف تحت هر نام  و عنوان با همكاري سايرنهادو سازمانهاي ذيربط به عنوان يك حوزه گردشگري درشهرستان و حمايت از پروژه ها وطرح هاي كارشناسي شده درطول ساحل دريا به عنوان يكي از فرصتهاي ارزشمند گردشگري .

4. اجرا وتوسعه طرح مكان يابي فضا هاي گردشگري وسياحتي در شهرستان ، از طريق مهندسين مشاور به منظور شناسايي وثبت اين فضا ها و بهره گيري از اين اطلاعات دربرنامه ريزي آينده شهرستان .

5. بهره گيري از پتانسيل وظرفيتهاي طبيعي ( اعم از جنگل، دريا، چشمه سارها ورودخانه ها و مناطق زيباي روستايي و ييلاقي ... ) با عنايت بيش از پيش به مسئله اكولوژي طبيعت شهرستان رامسر .

6. برنامه ريزي مناسب در تعيين كاربري تفريحي – توريستي براي اراضي شهرستان با رويكرد حفظ اين سرمايه بزرگ خدادادي درتوسعه صنعت گردشگري .

7. بهره برداري هرچه بيشتر ازمسير رودخانه ها، ضمن ساماندهي اين مسيرها با توجه به جذابيتهاي كه دارندو ايجاد زيبايي هاي هرچه بيشتر درراستاي افزايش مناطق جاذب گردشگري با همكاري سازمان آب منطقه اي استان .

8. بهره جويي از برنامه هاي آموزشي و آموزش افراد جهت ارايه كار مفيد در مؤسسات وابسته به صنعت گردشگري با ایجاد رشته های مرتبط در مراکز آموزشی دولتی و غیرانتفاعی.

9. بهره گيري از تبليغات گسترده رسانه اي وب سایتها و رسانه های نوشتاری و دیداری و شنیداری جهت شاساندن توانمنديها و جاذبه هاي سياحتي شهرستان به مراكز تقاضاي داخل و خارج كشور و همچنين شناسايي  مکانهای عمده گردشگر فرست .

10.  بهره گيري از تجارب موفق ساير استانهاي كشور با انتخاب الگوهاي محلي ضمن ملاحظات اكولوژيك درامر صنعت گردشگري.

11.  برنامه ريزي جهت توسعه گردشهاي دريايي با تمهيد مقدمات و تجهيز امكانات موجوددريا نوردي شهرستان درقالب تورهاي يك روزه و كوتاه مدت دريايي  و همچنين ايجاد سايت ها و پايگاههاي تفريحي و رفاهي ثابت دريايي. ( جت اسکی ها پشت میدان بار شهرداری رامسر و تله کابین رامسر دو اقدام خوب در این بخش است که لازم است در زمان واگذاری مباحث هزینه های و حق ورودی شهروندان رامسر مورد توجه نهاد های مسئول قرار گرفته تا شهروندان علاقه مند از این امکانات و فرصتهای بهره بیشری ببرند، نه ان چنان باشد که شهروندان عادی با تله کابین رامسر چون غریبه ای فقط با نگاهشان  از دور بر آن نظاره گر باشند.

این امرمی توان در فصولی که گردشگری درحد پایین است می تواندبه نفع سرمایه گزار و شهروندان علاقمند به بهره گیری ازاین گونه مراکزاست. واگذاری دولت  زمینی بیش از یکصد و پنجاه هکتاربرای سایت بالای کوه ال میلی تله کابین  وساخت وساز در پنج هکتاراز آن  توسط سرمایه گذار باید متناسب با رعایت حقوق طبیعی در بهره مندی از آن برای سایر شهروندان باشد. ورودیه  مبلغ سه هزارتومان  به پارکینگ برای شهروندان نیاز است تعدیل گردد.)

12.  ايجاد تحول اساسي درطرح هاي سالم سازي دريا و ايجاد فضا هاي مطلوب تر با بهره گيري از تجارب كشورهاي موفق در اين زمينه با رعايت ارزشهاي فرهنگي كشور .

13.  جلب مشاركت سرمايه گزاران بخش خصوصي به منظوراجراي پروژه هاي تفريحي ورفاهي در شهرستان ازقبيل ( ايجاد سايت هاي تفريحي و رفاهي درساحل حاشيه درياي ، مناطق جنگلي وييلاقي ) .

14.    راه اندازه اي گروهها و تشكلهاي افتخاري ( مردمي ) به ويژه با حضور جوانان علاقمند درراستاي خدمات و اطلاع رساني به ميهمانان وگردشگران در ايام  تعطيلات و فرصتهاي گردشگري تحت عنوان دوستداران ميراث فرهنگي وگردشگري.

15.    آموزش رانندگان آژانس ها و تاکسی های شهری به زبانهای انگلیسی و عربی برای سهولت ارتباط با گردشگران با نظارت مدیریت میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان  با اولویت  آموزش وآگاهی بخشی تاریخچه ، امکانات و...  مراکز و منطق گردشگری شهرستان .

16.    چنانچه در شهرستان طرح جامع گردشگري وجود داشته باشد دراجرايي نمودن آن اقدامات جدي معمول داشته و درغير اين صورت با بكار گيري گروه مشاوران قوي و توانمند نسبت به تهيه طرح جامع گردشگري شهرستان اقدام خواهم نمود.

17.    ساماندهی دکه ها و آلاچیق های ساحلی و بین راهی جنگلی و ییلاقی و آموزش مدیران سرمایه های کوچک ، در خصوص رعایت بهداشت محیط و نحوه و نوع سرویس دهی، شکل آلاچیق ها و فعالیتهای فرهنگی و موسیقایی .

18.    طراحی و ارایه مدل های مناسب سویتهای و ویلاهای مهمان پذیر به سرمایه گذاران کوچک محلی و حمایتهای مالی جهت اجرای کردن آنها.

19.    آموزش خانواده های  در گیردر فعالیتها گردشگری ( سویتها و ویلاهای شخصی ) در (نحوه پذیرش – پذیرایی  - خروج و.. )

 


مطالب مشابه :


مدیریت بحران(2)

قبل از وقوع بحران و يا مصوب 1380- و قانون تشكل كميته ملي كاهش مصوبات موافقت




سازمان مدیریت بحران کشور

با سوانح و بلايا و و مصوبات اين شورا پس با بحران و انجام مانورهاي




عملكرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در دولت نهم

غذايي در بحران­ها از در كميته تخصصي و اجرايي سوانح و بلايا




برنامه هاي پيشنهادي در خصوص فعالیتهای فرهنگي و گردشگري شهرستان رامسر

دربرابر بلايا و حوداث برابر مصوبات مجلس و كميته هاي تخصصي و مشورتي




سازمان های محلی (local organizations)

طرح‌ها و مصوبات و و بلايا ا نبارها مركزي دارد و معمولاً كميته‌ها يا




برچسب :