مشاغل خانگي راهكاري براي رفع معضل بيكاري


يزد - اجداد ما كسب و كارهاي خانگي داشتند اما با گسترش صنايع مختلف و ادارات اين نوع كسب و كار رنگ باخت و رونق گذشته را از دست داد.
مشاغل خانگي راهكاري براي رفع معضل بيكاري
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، مدتي است كه كسب و كارهاي خانگي به سرعت در جهان رو به گسترش گذاشته اند و گسترش كسب و كارهاي خانگي در ايران هم بي ترديد مي تواند ميزان بيكاري را كاهش دهد و از هزينه هايي كه دولت صرف ايجاد شغل مي كند بكاهد.
كسب و كار خانگي شامل هر نوع فعاليت اقتصادي قابل انجام در محل سكونت با استفاده از امكانات و وسايل منزل مي باشد.
اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان يزد نيز به سهم خود و در راستاي اجراي طرح هرچه بهتر قانون ساماندهي مشاغل خانگي و با توجه به اينكه بيشترين سهم را به لحاظ تنوع رشته هاي قابل ايجاد و توسعه در زمينه مشاغل خانگي (صنايع‌دستي) دارا مي‌باشد با پشتيباني و پيگيري دو معاونت صنايع دستي و معاونت توسعه سرمايه‌گذاري اداره كل با تشكيل ستاد و دبيرخانه سعي در برداشتن گامهاي موثر و بلندي در اين جهت نموده است.
مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان يزد مي‌گويد: اميد است اين امر تحقق اهداف دولت و نظام را در جهت رفع مشكل بيكاري، ارتقاي سطح درآمد خانواده‌ها، جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهر و از همه مهمتر حفظ احيا و توسعه رشته‌هاي مختلف صنايع دستي كه معرف فرهنگ و آداب و سنن اين مرز و بوم هستند را به دنبال داشته باشد.
'بهرام رضايي' به اهميت صنايع دستي در اين بخش اشاره كرد و افزود: در اين ميان رونق صنايع دستي نه تنها عامل موثري در ايجاد اشتغال است بلكه مي‌تواند نهايتا سهم بسزايي در جهت افزايش صادرات غير نفتي به خود اختصاص دهد.

**اهداف و تعريف كسب و كار خانگي:
مديركل ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري استان يزد معتقد است: امروزه كسب و كارهاي خانگي به عنوان راهكارهاي مهم براي ايجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب مي‌گردند و قابليت انجام اين نوع كسب و كار در منزل سبب ايجاد مزاياي بسياري براي شاغلين آنها مي‌شود.
به گفته رضايي، از جمله اين مزايا مي‌توان به ايجاد توازن بين مسئوليت خانوادگي زنان و اشتغال آنان، حذف هزينه‌هاي مربوط به خريد، رهن و اجاره كارگاه و اياب و ذهاب، استفاده از نيروي كار ساير اعضاي خانواده و ايجاد زمينه‌هاي كار خانوادگي، امكان استفاده تجارب از طريق آموزش غيررسمي به شيوه استاد- شاگردي بين اعضاي خانواده و... اشاره نمود.
وي اظهار داشت: با در نظر گرفتن اين واقعيت و ظرفيتهاي نهفته در رشته‌هاي صنايع دستي كه پتانسيل بالقوه‌اي جهت ايجاد اشتغال و توسعه صادرات دارد در اين مجال نقطه قابل اتكايي خواهد بود كه با توجه به وظيفه سازماني اين اداره كل حمايت از متقاضياني كه در مشاغل خانگي رشته‌هاي را از صنايع دستي برگزيده‌اند در دستور كار قرار داده است.

**شرايط شغل يا كسب و كار خانگي:
مديركل ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري استان به شرايط اين شغل هم گذري زد و گفت: انجام كار توسط عضو يا اعضاي خانواده در واحد مسكوني، تناسب حجم توليد با شرايط و فضاي واحد مسكوني، عدم ايجاد آلودگي‌هاي زيست محيطي، صوتي و بصري از شرايط لازم در اين بخش است.
به گفته وي رعايت كامل حقوق همسايگان عرضه و فروش محصول خارج از واحد مسكوني، عدم تردد غير متناسب با فضاي محل كار، مجاز بودن و متناسب شغل با محيط مسكوني از ديگر شرايط اين شغل در جامعه است.
رضايي با تاكيد بر اهميت صدور مجوز مشاغل خانگي گفت: براي متقاضيان پس از ثبت نام در سايت ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي و اخذ كد رهگيري و ارائه آن به دبير ستاد يا نمايندگي‌هاي اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري در شهرستانها پس از طي زمان كوتاهي انتظار جهت بررسي مدارك، مجوز با امضاء مسئولين دستگاه اجرايي و اداره كل كار و امور اجتماعي صادر مي‌گردد تا از مزاياي آن بهره مند گردند.
اين مقام مسوول ،مزايا و تسهيلات پيش بيني شده در قانون براي دارندگان مجوز مشاغل خانگي را هم مورد تاكيد قرار داد و گفت: در صورتي كه افراد متقاضي نياز به آموزش داشته باشند معاون صنايع دستي اقدام لازم در اين خصوص را انجام خواهد داد.
به گفته وي در صورت نياز پس از پيگيري بر اساس قانون از طريق اداره كل آموزش فني حرفه اي آموزشهاي لازم صورت مي‌گيرد.
رضايي اضافه كرد: با توجه به وظيفه‌اي كه قانون گذار پيش بيني كرده اقدامات لازم در چارچوب وظايف سازماني در زمينه ايجاد پايگاه اطلاع رساني، بازاريابي، خريد و فروش الكترونيكي و ارائه الگوهاي موفق در دستور كار حمايتي اداره كل براي اين افراد در سالهاي آتي قرار خواهد گرفت.
مديركل ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري استان ياد آور شد: هماهنگي و حمايت لازم براي راه اندازي شركتها سهامي عام، خوشه‌اي، تخصصي، مشاغل خانگي بخش غير دولتي و هدايت صاحبان مشاغل خانگي از اين افراد متعاقبا صورت خواهد گرفت.
به گفته وي طبق پيش بيني قانون، شاغلين كسب و كار خانگي مشمول ماده 188 قانون كار هستند و با ارائه مجوز كسب و كار خانگي مي‌توانند در چارچوب قانون اصلاح بند ب و تبصره 3 ماده 4 قانون تامين اجتماعي نزد صندوق تامين اجتماعي بيمه و از مزاياي آن برخوردار شوند.
اين مقام مسئول افزود: براي متقاضياني كه مجوز كسب و كار يا شغل خانگي صادر گرديده مي‌توانند متناسب با نوع رشته فعاليت خود تسهيلات قرض الحسنه در نظر گرفته شده كه سقف آن براي بانكها تا 30ميليون ريال و براي صندوق مهر امام رضا(ع)تا 50ميليون ريال است، استفاده نمايند.
رضايي همچنين به مدارك لازم و مراحل دريافت مجوز مشاغل خانگي و معرفي براي استفاده از تسهيلات اين بخش اشاره كرد و گفت: در نقاطي كه دسترسي به اينترنت براي متقاضيان فراهم مي‌باشد مي توانند با مراجعه به سايت ساماندهي مشاغل خانگي به آدرس:www.mashaghelkanegi.ir ثبت نام كنند.

مديركل ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري استان گفت: اما در نقاطي كه امكان دسترسي به اينترنت براي متقاضيان فراهم نباشد بايد با مراجعه به دبيرخانه ستاد در اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري يا در شهرستانها به نمايندگيهاي اين اداره كل فرم تعهد و وكالت براي ثبت نام ايشان در سايت را تكميل و با ساير مدارك تحويل مسئول مربوطه دهند تا مراحل نهايي براي صدور طبق روال ساير متقاضيان انجام پذيرد.ك/

منبع:ایرنا


مطالب مشابه :


طرح توجیهی سفره خانه سنتی

طرح توجیهی سفره خانه سنتی فروش مجوز صنايع - مراحل دریافت پروانه تولید صدور جواز




سفره خانه سنتی

سفره خانه صنایع فروش گواهی صنعت فروش انواع مجوز کارت مراحل گرفتن




طرح توجیحی رستوران و سفره خانه سنتي

طرح توجیحی رستوران و سفره خانه فروش مجوز صنايع - مراحل دریافت پروانه صدور جواز




طرح توجیهی گردشگری هتل رستوران سفره - (تهران) جهت اخذجواز و وام بانکی

ایجاد و ساخت سالن سرپوشیده شهربازی، سفره خانه فروش مجوز صنايع - مراحل صدور جواز تاسیس




پدیده‌ای به نام مجوز فروشی

پدیده‌ای به نام مجوز در زمینه صدور پروانه کسب 15 میلیون، سفرهخانه سنتی نزدیک




مشاغل خانگي راهكاري براي رفع معضل بيكاري

رضايي با تاكيد بر اهميت صدور مجوز لازم و مراحل دريافت مجوز مشاغل خانگي و خانه کودکان




بیوگرافی و طرحهای ارائه شده توسط جناب آقای ماهر زاده

غذاخوری و سفره خانه های صدور مجوز احداث و انجام مراحل طبقه




استاد شجریان همواره همراه با مردم بوده است/ واكنش خانه موسیقی به اظهارات سخنگوی ارشاد

استاد شجریان همواره همراه با مردم بوده است/ واكنش خانه مراحل صدور مجوز طرح ترافیک




برچسب :