همايش تجليل از نخبگان علمي ايرانشهر

همايش تجليل از نخبگان علمي ايرانشهر  

همايش تجليل از نخبگان علمي ايرانشهر ۲۷ آبانماه در محل سالن مجتمع فرهنگي و هنري ارشاد با حضور بيش از 300 نخبه شهرستان ايرانشهر و اعضاي شوراي اسلامي شهر ، شهردار ، نماينده مردم ايرانشهر ، دلگان ، سرباز درمجلس شوراي  اسلامي با قرائت قرآن و پخش سرود جمهوري اسلامي ايران برگزار شد .

 بهادر نادري مجري توانمند ايرانشهر برنامه را آغاز کرد . 

بخشهایی از سخنرانی های ارائه شده در همایش را در ذیل ملاحظه می کنید :

بهادرنادري :                                                                      

 ايرانشهر يك موقعيت خاص در ایران دارد چه از لحاظ جغرافيايي و فرهنگي چه از لحاظ تنوع اقوام و مذاهب ساکن در منطقه . 

 شهلي بر ، رئيس شوراي اسلامي شهرایرانشهر :

  خدارا شاكريم  توانستیم سال قبل در همچنين جلسه اي از دانشجويان دانشگاه آزاد تجليل بعمل بياوريم و اميد داشتيم در آينده از عزيزان در مقاطع دوره تكميلي تجليل كنيم. نتيجه اين توفيق را مي توان در 1 نكته بحث كرد تاريخچه وضعيت علمي تحصيلات آكادميك درشهرستان ايرانشهر در 5 پنچ دهه قبل از انقلاب  كه تقريباً تاريخ تشكيل دانشگاه در كشور ما بود قطعا اساتيد در جمع هستند و عرایض بنده را تايید مي فرمايند كه از مجموع 5 دهه اي كه دانشگاه در ايران رونق پيدا كرده بود شايد به تعداد انگشتان دست تحصيل كرده دانشگاهي در مقطع كارشناسي داشتيم. كه عموماً قريب به اتفاق در آموزش و پرورش خدمت مي كردند و شما نخبگان كه امروز از شما تجليل مي كنيم ، شاگردان آن بزرگواران هستيد. اما در سه دهه بعد از پيروزي انقلاب كه يك دهه در جنگ تحميلي ومشکلات تعطیلی دانشگاهها بود در دو دهه ديگر فرصت پيدا كرديم در نظام جمهوري اسلامي كه به مراکز آموزش عالي دست پیدا کنیم . امروز خوشبختانه بالاي 300نفر در مقاطع تحصيلي تكميلي از شما داريم تجليل مي كنيم. اگر بخواهيم كارشناسي و دانشجويان در حين تحصيل را به شما اضافه كنيم قطعاً به 3000 نفر در شهرستان ايرانشهر خواهند رسيد. اين افتخار بزرگي است هم براي نظام جهموري اسلامي و هم براي ما كه در چنين نظامي داريم خدمت مي كنيم. دوستان استحضار دارند كه يك مقداري جامعه از قشر تحصيل كرده و نخبگان علمي گله دارند بنده بر حسب وظيفه و مسئوليتي كه در شوراي اسلامي شهر دارم نا چار اگر از بنده خواسته شده كه اين گله را منعكس كنم و آن فاصله اي است كه معمولاً بين تحصيل كردگان با جامعه بيشتر از ديگر دوستاني هست كه به نوعي رهبري جامعه را بر عهده دارند مثلاً در بخش علوم ديني علماي ما تلاش زيادي مي كنند و زحمت زيادي كشيدند و انصافاً تا جايي كه توانستند در آن بخش از مسئوليتي كه مربوط به آنها است كارهاي زيادي كرده اند. يك اجتماع و جامعه داراي يك باحث پيچيده اي است با افكار مختلف با سلايق مختلف با برداشت هاي مختلف علمي و يادگيري و فراگيري آن بخش كه مربوط به تحصيل كردگان علمي بوده جامعه احساس رضايت ندارد نسبت به ارتباط نخبگان با جامعه.

 نظير برهانزهي  دبير كميته جوانان شوراي اسلامي شهر ايرانشهر :

 برای برگزاری این همایش بالاي 300 نفر از نخبگان را شناسايي كرديم در رشته هاي مختلف اما در رشته هنر در مقاطع تكميلي دانشجويي نداريم و اين ادعا را داريم كه ايرانشهر مركز فرهنگي بلوچستان است. متاسفانه درايران مدرك گراي صرف مد شده كساني كه علم را فراگرفته بايد در راستاي علم تلاش كنند در راستاي بالا بردن و محكم كردن زير ساخت هاي جامعه و اهداف جامعه تحصيل صرف يك فرصت نيست  فرصت هاي بيشتري مي خواهيم و اين اعتماد به نفس را به دست بياوريم خودمان ، خودمان را پيدا كنيم.

عبدالوهاب ايران نژاد :

با قراعت شعری از تاج محمد طاهر

 توانا بود هركه دانا بود ز دانش دل پیر برنا بود

 بزان ءِ زندماني ملگزارانت ــــ نزان ءِ پرتو تہ آپيں گياب انت .

ملك چو ديم ءَ برو بے عقل ءُ هوش ءُ زانگ ءَ ،،،،، جہ جن ات بيل ءُ يلاں علم ءُ كتاب ءِ وانگ ءَ ـ

ملك چطور بي عقل و دانايي راه بسوي پيشرفت مي گشايد ،، برخيزيد جوانان بسوي علم و كتاب خواني .

 

دكتر موسي محمود زهي :عضو هیات علمی دانشگاه ایرانشهر

 تشكر از برگزاركنندگان همايش و حضور گرم حضار گرامي در مقابل صحبت هاي آقاي شهلي بر  اگر نخبگان از جامعه فاصله اي دارند تريبون ندارند تعداد زياد از نخبگان فرهنگي هستند كه به جامعه خدمت مي كنند اما خدمت فرهنگي هويدا نيست اما مردم فكر مي كنم قدر مي دانند. تقدير تشكر از شوراي اسلامي شهرو شهرداري ايرانشهر در رابطه نامگذاري 2 معبر به نام اساتيد پروين و يادگاري موسوم كردند و قدم بزرگي است و مي ستايم زحمت عزيزان را . تخصص اصلي ليسانس است فقط اگر بعضي از جاها خلاء هايي وجود دارد افراد در دوران تكميلي ياد مي گيرند. آنهايي كه تحصيلات ليسانس انجام دادند متخصص هستند فرقي ندارند آنها هم دانشمند هستند و مديون آنها هستيم دانشجويان تحصيلات تكميلي بايد افرادي باشند فكر و عمل و انديشه آنها داراي مفهوم و سازنده باشد. و درد جامعه را درك كنند انگيزه داشته باشند براي جامعه خدمت كنند وا شعاري از گل خان نصير :

هرچند ببيت شر دگرءِ ملك ءُ ديار ـــــــ آباد ءُ جهان جل ءُ مزن نام ءُ توار،،

شهد بتچنت شہ جو ءَ پہ نصير ـــــ ليكن بهتر چہ جهان انت وطن ءِ هشكيں دارـ

 

نصیر برهانزهی:شاعر- نویسنده - کارگردان و بازیگر

با قراعت شعری مجلس را گرم کردند

لا لا منی چاگرد بکن تو یک دمی

مهرنگ ء هانل دلبری بیا که کنین سوداگری

چالک ء بیه تو کوپگی باهند بکن شه هر گوری

دوست من دوست من بیا دور هم جمه شویم

مانند مهرنگ و هانل بیا با هم سودا کنیم

تکیه گاه باشیم برای شانه هایمان قیام کنیم از هر طرفی

 

 

 دهقاني نماينده مردم ايرانشهر در مجلس شوراي اسلامي : ضمن تقدير تشكر از بانيان همايش و تبريك عيد سعيد قربان . نقش نخبگان در بحث مسائل فرهنگي و توسعه اقتصادي ، علمي و اجتماعي و حتي موضوع امنيتي و انسجام ملي مي تواند نقش بسيار مهم و بسزائي باشد مشروط بر آن كه ما برای اين  عزيزان ميدان را باز كنيم و از آن استعدادهاي بسيار خوب و ارزشمند اين عزيزان در جايگاه خودشان استفاده بكنيم. ايرانشهر شهر دانشگاهي است و 4 دانشگاه بزرگ در شهر ايرانشهر داريم و اميدواريم در بخش علوم پزشكي هم با استقبال كامل دانشگاه در ايرانشهر هم بتوانيم رديف مستقلي براي مجموعه دانشگاه علوم پزشكي داشته باشيم. جذب اين استعدادها ی بسيار خوب و بالقوه اي كه ما در جامعه داريم زماني مي تواند باالفعل باشد كه مسئولين عزيز و بزرگوار ما استقبال كنند و بخصوص مراكز دانشگاهي پيش قدم باشند . با توجه به مكاتبات همشريان در رابطه با نشريه فرهنگي 2 زبانه بلوچي و فارسي مستقل براي شهرستان ايرانشهر داشته باشيم كه توانستيم نظرات دوستان را به مسئولين امر برسانيم و اميد است نشريه فرهنگي در شهرستان داشته باشيم تا دوستان بتوانند نكات آموزشي و پژوهشي و ديگر نقطه نظرات خودشان را ارائه بدهند.

 

دكتر  عظیم شه بخش :استاد دانشگاه

ضمن تقدیر وتشکر از بانیان این همایش سخنان خود را با جمله ای زیبا و کوتاه به خلاصه نمود

 خوشحالم كشورمان مي بالد به انسان هايي كه هم آينده را مي سازند و هم زندگي خودشان را .

 

 دكتر اميني فرد فوق تخصص قرينه چشم :

 جامعه ما جامعه اي پويا است . جامعه زنده ايي است که روبه رشد و پيشرفت است اولين نظريه پردازي كه ارتباط با استفاده از نخبه ها را مطرح کرد افلاطون بود . يك طيف وجود دارد كه اصالت را مي دهد به نخبگان و طیفی كه اصالت را مي دهد به مردم .تعادل بين اين دو طيف ما را رهنمون می كند به حقيقت باقي در آموزه هاي ديني هم درست است كه مردم از اهميت محوري برخوردار هستند ولي بر نقش پيشرو پيامبران به عنوان نقطه هايي كه متصل هستند به يك وحي الهي تاكيد شده از اين جهت و دين مبين اسلام درميانه راه مثل بقيه مسائل قرار دارد. در ارتباط با اينكه نخبگان جامعه در حال گذر ما چه نقشي مي توانند داشته باشند اگر بپذیریم رشد جامعه و پويايي جامعه ما بر اساس توسعه هاي علم محور قرار است صورت بگيرد در اين صورت قائل خواهيم بود نقش نخبگان نقش اساسي است و نخبگان طبق تعريف در واقع افرادي هستند به دليل استعدادهاي ويژه اي كه دارند اين استعدادها فيزيولوژيك هست و داراي يك ويژگي هاي خاصي هستند كه آنها را هدايت مي كند در هرجمع نقش شاخصي و رهبري را داشته باشد. طبق شاخص توسعه يافتگي در جوامع مختلف، يكي از شاخص هاي مهم اش نقشي است كه نخبگان در آن جامعه ايفا مي كنند و به ميزاني كه نخبگان در جزگروه هاي مرجع محسوب مي شوند به همان ميزان شايد مي توان گفت : آن جامعه پيشرفته تري است.

 

امان الله تمنده رو :روزنامه نگار

 در ادبيات غنی ايران زمین بيت شعر معروفي وجود دارد که می گوید : ( آينه آن روز كه گيري به دست     خود شكن آن روز مشو خود پرست.) اين شعر اشاره اي به نقد فردي و نگاه به درون دارد .ما قبل از اينكه به تحصيلاتمان و نخبه بودن خودمان افتخار كنيم بايد به ضعف ها و نواقصمان بپردازيم و تلاش كنيم براي اصلاح فردي و سپس اصلاح اجتماعي گام برداریم.

 با آنكه در عصر ارتباطات قرارداريم و لازم است كه ارتباطات گسترده اي با همديگر داشته باشيم به نظر مي رسد در برقراري ارتباط موثر و مستمر با همديگر ضعف داشته باشيم .بسياري از ما با اينكه اسماً همديگر را مي شناسيم يا با هم دوست هستيم اما ممكن است ماه ها يا سال ها همديگر را نديده باشيم . انگار با توسعه و سايل ارتباط جمعي ما از هم دور تر شده ايم .همين دوري و نداشتن ارتباط مستمر باعث شده تا از مشكلات همديگر با خبر نشويم همچنين شناختي از مشكلاتت جامعه پيدا نكنيم. اين ضعف و محدود شدن ارتباطات ما به پيام كوتاه تلفن همراه آن هم در هنگام اعياد و مناسبت ها يا ارسال جُوك و لطيفه باعث شده است تا هر كدام از ما مانند جزيره اي دور افتاده باشيم كه هنگام طوفان ها و تند بادها و رويارويي با مشكلات فردي و اجتماعي دچار ضعف و ناتواني شويم ونتوانيم آنگونه كه از ما انتظار مي رود در حل مسائل اجتماعي موثر باشيم .

بسياري از فارغ التحصيلان دانشگاهي با مشكل اشتغال يا عضويت در هيات علمي دانشگاه ها مواجه هستند برخي ديگر با مشكلات اقتصادي گريبان گير هستند بنابر اين ضعف ارتباطات به نظر مي رسد زير بناي بسياري از مشكلات ديگر باشد براي حل اين مسائل بهترين راه اين است ما به سمت كار گروهي و جمعي حركت كنيم و فرهنگ تعامل همكاري و كار دسته جمعي را اول بين خودمان و سپس در جامعه نهادينه كنيم.با نشست و برخواست ها و جلسات و گفتگو ها هم مشكلات فردی قابل حل شدن است و هم مي توان براي حل مشكلات فرهنگي اجتماعي سياسي گفتگو نمود و راه حل پيدا كرد. سطح فرهنگي و تنوع قومي ومذهبي شهرستان ايرانشهر به گونه اي است كه بدون در نظر گرفتن فاكتورهاي قومي مذهبي كه متاسفانه در استان ما پررنگ هستند و گاهاً باعث بروز مشكلاتي شده اند مي توان براي توسعه شهرستان كار گروهي كرد . در كنار راه اندازي تشكل هاي فرهنگي هنري كه هم اكنون وجود دارند بايد به فكر راه اندازي احزاب شناسنامه دار در چارچوب قانون اساسي كشور عزيز مان ايران باشيم و مشكلات مان را به طور نهادينه و از كانال احزابي كه مي توانند نمايندگان مردم باشند مطرح كنيم. كار حزبی و  گروهي تنها راه فعاليت مدني براي گفتگو و رفع سو تفاهم ها و مطرح كردن مطالبات قانوني افراداست و اگر هم نهادينه شود راه را براي هرگونه خشونت گرايي و اقدامات غير منطقي مي بندد.

 به هرحال آنچه ما هم اكنون هستيم محصول افکاری است كه در گذشته داشته ايم و اگر گذشتگان ما افكار بهتري براي ما داشتند اكنون وضعيت ما از نظر توسعه و پيشرفت بهتر از اين بود و اگر ما نيز براي آيندگان افکار مترقي و توسعه بخش نداشته باشيم شايد اوضاع آيندگان ما از وضع فعلي ما بدتر باشد و خداي نكرده مورد نفرين آيندگان قراربگيريم.

برخي از دوستان به خاطر محافظه كاري يا ترس از نهادهاي نظارتي و امنيتي از فعاليت هاي اجتماعي و سياسي دوري مي كنند در حاليكه اگر فعاليت آنها قانوني و براي اصلاح جامعه و توسعه فرهنگي و اجتماعي شهر باشد هيچ مانعي براي آنها وجود نخواهد داشت و تازه به دليل داشتن دغدغه هاي اجتماعي مورد تشويق هم بايد قرار بگيرند.

 مطلب دوم بحث فرهنگ است معروف است كه مي گويند جامعه اي كه گذشته خود را نشناسد از آينده خود نيز بهره اي نخواهد برد.بر همین اساس از تحصيل كردگان و نخبگان انتظار مي رود براي معرفي فرهنگ و تمدن منطقه خود تلاش بيشتري كنند .معرفي و احياي صنايع دستي ، زبان و ادبيات محلي و سنت هاي پسنديده ي قومی همگي مي تواند به معرفي فرهنگ غني مردم بلوچ درميان ديگر اقوام ايراني كمك كند .

راه اندازي پژوهشكده تاريخ وتمدن بلوچستان در دانشگاه ايرانشهر و انجام مطالعات علمي در اين زمينه يكي از پیشنهاد ها و راه اندازي مجتمع فرهنگي تاريخي بلوچستان در قلعه ناصري پيشنهاد بعدي است. همه كساني كه به اصفهان سفر كرده اند حتماً ملاحظه فرموده اند ميدان نقش جهان نبض تاريخي، فرهنگي و گردشگري اصفهان است. اگر مسئولان عزيز ياري نموده و مجموعه قلعه ناصري را احيا كنند و غرفه هاي متنوع نمايش و فروش صنايع دستي  آموزش و هنرها و ورزش هاي بومي و محلي و برخي از فعاليت هاي اقتصادي مرتبط با فرهنگ و محصولات كشاورزي محلي را دراين مجتمع راه اندازي كنند مي توان هم فرهنگ بومي را معرفي كرد و هم اين جذابيت را براي ايرانشهر ايجاد كرد كه اين شهر به مقصد گردشگران زمستاني كشور که علاقمند به بازديد از استان زيباي سيستان و بلوچستان هستند تبديل شود و از راه صنعت توريسم كه به تنهايي مي تواند صدها و هزاران شغل ايجاد كند در آمد اقتصادي مناسبي عاید مردم شهرستان شود.

نکته بعدی تلاش براي تبديل كردن ايرانشهر به استان است .بايد قبول كنيم تا وقتي كه ما شهرستان تابعي از مركز استان باشيم بودجه واعتباراتی که به شهرما اختصاص داده مي شود قطره چكاني است و مارا به توسعه نمي رساند و ايرانشهر در كانون توسعه قرارنخواهد گرفت . با توجه به پتانسيل هاي ايرانشهر در زمينه آب و زمين فراوان و خودكفايي در توليد بسياري از محصولات كشاورزي ايرانشهر مي تواند در صورت گسترش تبديل به يك كلانشهر كشوري شود.

 همه ما مي دانيم كه تمامي تمدن هاي بشري در كنار آب شكل گرفته اند و اگر آب را مايه حيات بدانيم و آينده نگري را مد نظر قرار دهيم و با اين فرض كه اگر يكبار ديگر خشكسالي دهه گذشته استان تكرار شود يا كشور افغانستان سروسامان گرفته و مانع ورود آب رودخانه هيرمند به كشور شود ممكن است در زاهدان و شهرهاي شمالي استان با مشكلات فراواني مواجه شويم و مردم حتي يراي آب شرب و بهداشتي با مشكل مواجه شوند . بنابر اين مسئولان چاره اي جز توسعه ايرانشهر و آماده كردن زيرساخت هاي آموزشي بهداشتي و تفريحي اين شهر براي پذيرش حجم بالاي جمعيت سرريز شهرهاي ديگر استان ندارند . توجه به اين نكته ضروري است كه در دهه هاي آينده يكي از بزرگترين بحران هاي پيش روي بشر بحران آب است و ما نيز نبايد از اين مساله غافل بمانيم .

 مديران شهرداري و منابع طبيعي ايرانشهر هم اگر بتوانند طي يك پروسه ده ساله چند صد هزار اصله نهال درخت به صورت کمربند سبز در حاشيه شهر غرس كنند ، هم مشكل هواي گرم ايرانشهر مرتفع مي شود و تا چند درجه هوا در تابستان خنك تر مي شود و هم با ايجاد اماكن تفريحي شرايط زندگي براي مردم آسانتر مي شود .

پتانسیل های لازم برای تبدیل کردن ایرانشهر به مرکز استان وجود دارد. از آب و زمین کافی برای توسعه شهری گرفته تا گاز به عنوان زیربنای توسعه صنعتی. همچنین نیروی انسانی کار آمد که لازمه توسعه می باشد .

مبحث بعدی که می تواند یک جهش اقتصادی در ایرانشهر ایجاد کند معرفی و تبدیل کردن ایرانشهر به عنوان منطقه ویژه کشاورزی است .با توجه به پتانسیل های قوی ایرانشهر در زمینه آب و خاک و دارا بودن رتبه در تولید محصولات استراتژیکی مانند گندم ، خرما ، گوجه فرنگی و محصولات جالیزی و از طرف دیگر نزدیکی ایرانشهر به دیگر مراکز عمده تولید کشاورزی در استان مانند خاش ، دلگان و سرباز ، ایرانشهر می تواند به قطب بارانداز ، فراوری ، بسته بندی و صادرات محصولات کشاورزی استان تبدیل شود و از این راه اقتصاد کشاورزی منطقه بهره وری لازم را داشته باشد .

این امر با توجه به جغرافیای سیاسی ایرانشهر و مسافت کمتر از ۴ ساعته آن به آبهای بین المللی و نزدیکی به مرز کشور پاکستان بیشتر می تواند نمود پیدا کند .

ایرانشهر همچنین می تواند به محل بارانداز کالاهای ترانزیتی منطقه آزاد چابهار تبدیل شود و نقشی همانند شهرستان سیرجان که در استان کرمان بعنوان منطقه بارانداز و خدمات رسان به بندر عباس دارد ایفا کند . قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیت و خط آهن در دست مطالعه و احداث چابهار - ایرانشهر - زاهدان - مشهد میتواند این نقش ایرانشهر را پر رنگ تر نماید .

از نقش توسعه دانشگاههای ایرانشهر و راه اندازی هر چه سریعتر دانشگاه علوم پزشکی بلوچستان در ایرانشهر سخن نمی گویم چرا که تمامی شما عزیزان به نقش دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در تولید علم و بدنبال آن تولید ثروت از علم آگاه هستید و فقط از مسئولان استان و نماینده ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی می خواهم با جدیت بیشتری به دنبال راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی در ایرانشهر باشند .

در پایان نیز به به خودم و عزیزان حاضر در همایش تلنگری زده و در معرفی هر چه بیشتر شهرستان ایرانشهر و تشویق و حمایت همشهریان برای علم آموزی در مقاطع بالاتر متذکر می شوم و شما رابه راه اندازی صندوق حمایت از دانشجویان دوره های ارشد و دکترا و کمک به دانشجویان کم بضاعت دعوت می کنم و تاکید می کنم هر چه ما در تولید علم تلاش بیشتری نماییم می توانیم در توسعه شهر و استانمان سهم بیشتری داشته باشیم و نزد خدا و وجدانمان احساس آرامش بیشتری بکنیم و اگر در راه فعالیت های اجتماعی با ممانعت و سنگ اندازی مواجه شدیم عقب ننشینیم و قبول کنیم که اگر کسی از ما انتقاد نمی کند یا مورد شماتت قرار نمی گیریم بدانیم که ما اصلا کاری انجام نداده ایم چرا که معروف است " به قطار ایستاده سنگ نمی زنند بلکه سنگ را به قطار در حال حرکت می زنند .

فلسفه حیات نیز عقیده است و جهاد در راه عقیده . همان گونه که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید کّّّه سنگی که در رودخانه غلتان است جلبک نمی گیرد امیدوارم هیچ یک از ما در رودخانه زندگی جلبک نگیریم . STONE GATHERS NO

  A ROLLING STONE GATHERS NO Mتانسیل ها برای تبدیل کردن ایرانشهر به مرکز استاز آب و زمین کافی برای توسعه شهری و توسعه کشاورزی گرفته تا گاز به عنوان زیربنای توسعه صنعتی ، همچنین نیروی انسانی کارآمد.  

- در بین سخنرانی هایی همایش از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر نهاد مقام معظم رهبری در امور اهل سنت با اهدای تندیس و هدیه هایی از نخبگان و معلمان پیشکسوت ایرانشهر تجلیل گردید.

ـ شایان ذکر است اجرای موسیقی زیبای حماسی با هنر نمایی چراغ آسکانی، عمر سامی در بین برنامه های همایش تنوع این همایش علمی را دو چندان کرده بود.

- در حاشیه این همایش نخبگان جلسات جداگانه ای با نماینده مردم درمجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر به بررسی مسائل و مشکلات فرهنگی پرداختند و از حرکت بسیار ارزشمند شورای اسلامی شهر و شهرداری تقدیر و تشکر نمودند.           

        - همچنین نخبگان و شرکت کنندگان در همایش ضیافت شام مهمان نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی بودند. 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 منبع : وبلاگ روابط عمومی شهرداری ایرانشهر http://www.ravabet.blogfa.com/ نویسندگان و تنظیم کنندگان گزارش : محمد دین دشتی ، دیده ور 


مطالب مشابه :


شناخت ناحیه کوهستانی ایران

این کوهها از شمال بیرجند تا ایرانشهر در جنوب بادام فاصله از کمتر از 300 تا 800




جازموریان و کویر نمک سیرجان

دشتهای ایرانشهر سیرجان در فاصله 30 غرب تا جنوب‌غربی دشت سیرجان را در




ناهمواری های ایران

هرگاه 3 نقطه ایرانشهر،‌ قم و در فاصله میان بدنه در فاصله ی لرستان تا جلگه‌های




ارگ بم مقالات

در تیر 1324 بخش بردسیر از آن مجزا و تابع شهرستان سیرجان فاصلة آن تا ایرانشهر در جنوب




همايش تجليل از نخبگان علمي ايرانشهر

ديني علماي ما تلاش زيادي مي كنند و زحمت زيادي كشيدند و انصافاً تا ایرانشهر سیرجان که




ناهمواری­های ایران

در شمال غرب تا سیرجان در ایرانشهر و بختیاری در فاصله لرستان تا جلگه‌های




کوه ها و ناهمواری های فلات ایران از مسعود سلیم پور

درمجاورت البرز غربی مجموعه کوههای ریز و درشتی با فاصله تا سیرجان تا ایرانشهر




برچسب :