گزارش برنامه کوهپیمایی - تفریحی

به نام آرام بخش حقیقی دل ها خدا
(( گزارش برنامه کوهپیمایی - تفریحی در استان های اصفهان- کهکیلویه  و شیراز ))
صعود کوه صفه اصفهان- بازدید آبشار سمیرم- بازدید غار شاپور- بازدید آثار باستانی و کتیبه های تنگ چوگان- بازدید شهر باستانی بیشابور- زیارت امامزاده شاه چراغ و امامزاده شهرضا و چند امامزاده در مسیر رفت و برگشت
 
مدت برنامه  :  سه و نیم روز ( از عصر روز سه شنبه 23/02/93 لغایت جمعه 26/02/93 )
حرکت از میدان سرداران اراک: ساعت سه بعدازظهر
وسیله ایاب و ذهاب :  یک دستگاه مینی بوس هیوندای
تعداد اعضای تیم : هفده نفر
گزارش برنامه
شب اول : اسکان در باغ فدک اصفهان، پارکی بزرگ و تمیز که در حاشیه جاده اصلی و در فاصله ای نزدیک به ورودی شمالی این کلانشهر زیبا برای استراحت شبانه مسافرین احداث شده است؛ این اقدام، ابتکار شهرداری اصفهان، برای ممانعت از اسکان و اطراق شبانه مسافرین در سایر پارک هاست و  با هدف  پیشگیری از تخریب فضای سبز و حفظ سرمایه های مردم هنرمند این شهر طراحی و اجرا شده است.
صبح چهارشنبه 24/02/93 :  ساعت چهار و سی دقیقه،  برپا -  جمع آوری وسایل –  قرار گرفتن در مقابل قبله و صفای باطنی در ناب ترین لحظات شبانه روز و  در ساعت پنج و سی دقیقه،  سوار بر مینی بوس و حرکت به طرف پارک صفه محل قرار با یکی از دوستان.
 با رسیدن به این پارک بسیار دیدنی در دامنه کوه صفه در حالی که  ساعت ها و  موبایل ها،  شش صبح را نشان می دهند، چشمانمان به دلیل تعجب ناک شدن تا منتهی الیه حدقه  متورم می شوند.
واقعا اینجا همان منطقه خشک و بی آب و علفی است که ده- پانزده سال پیش مار و مور از شدت تشنگی به کویر لوط کوچ می کردند؟!
حقیقتا این کوهی که که در مقابل ماست و چون نگینی در مرکز بیش از چهارصد هکتار فضای سبز خودنمایی می کند همان صفه  است؟! صفه ای که برای صعود دیواره هایش در فصل زمستان و بهار باید آب خوردن به همراه می بردی تا از شدت تشنگی تلف نشوی؟!
احسنت بر مسئولین دلسوز، متعهد و متخصص و صد احسنت بر مردم خوب و با فرهنگ اصفهان و سلام و درود به ارواح طیبه شهدای دلیر و پاکبازتان؛  شما در همه دوران ها  ثابت کرده اید که در هنر و ذوق و سلیقه و جسارت و مراتب علمی گم نظیرید.

مهندس احمدی از کوهنوردان خوب اصفهان، از مدیران شرکت چدن سازان و از دوستان با صفایی است که گاه افتخار صعودهایی را با ایشان پیدا می کنیم، مهندس طبق قرار قبلی از دقایقی پیش در قسمت ورودی پارک منتظر ماست و الحق که با روی گشاده و صمیمی و خیر مقدمی گرم به لهجه شیرین اصفهانی، زیبایی طبیعت و شادابی اعضای تیم را صد چندان می کند.
 کوله ها را به مقداری آب و تنقلات مسلح کرده و راه قله را از مسیر آبشار و در پشت سر راهنمای عزیز و بومی پی می گیریم و با خارج شدن از پارک و عبور از مسیر پاکوب و مورب در لابلای سنگ ها، قله را پس از یک و نیم ساعت کوهپیمایی آرام صعود کرده و دقایقی نصف جهان را به نظاره می نشینیم و با ثبت خاطرات در حافظه دوربین ها، از مسیر تله کابین بازگشته و پس از دریافت گزهای سوغات اصفهان از دست آقای احمدی، ایشان را به خدا می سپاریم تا شاید در باقیمانده روز به گوشه ای از کارهای اداری اش سر و سامانی بدهد.   

در گوشه ای از پارک، سفره غذا گسترده می شود و دوستان با اشتهای کامل  صبحانه را صرف، خدا را شکر و بلا فاصله سوار بر خودرو، راه سمیرم را در پیش می گیرند؛ ساعاتی بعد در کنار آبشار دیدنی سمیرم، یکی مشغول طبخ غذاست و دو نفر مشغول سالاد و چند نفر سرگرم آماده کردن مقدمات ناهار و تعدادی در حال رکوع و سجود و شکر به درگاه پدیدآورنده زیبایی ها.
بعد ناهار چند عکس یادبود از آبشار و حرکت به سمت مقصد ادامه می یابد؛ ساعات به سرعت در پیچ و خم و سربالا سرازیر جاده های با شکوه و کوهستانی زاگرس می گذرند؛  با عبور از مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد (شهرستان یاسوج) در امام زاده مختار، موقتا اطراق می کنیم تا علاوه بر ادای فریضه مغرب و عشا و دوپینگ روح، فکری هم برای تقویت جسم کنیم.
 نماز- زیارت –  استراحت- طبخ و صرف شام تا ساعت یازده شب طول می کشد و حداکثر استفاده از دو ساعت وقت به عمل آمده و حرکت  همچنان ادامه می یابد؛  در شب پانزدهم ماه و در پرتوهای  شاعرانه نور مهتاب که کوه ها و طبیعت اطراف به وضوح قابل رؤیت هستند در حدود ساعت یک بامداد به امام زاده سید حسین در مجاورت شهر باستانی بیشابور و تنگ چوگان (فاصله ده – پانزده کیلومتری شهر کازرون) رسیدیم و در محوطه تمیز و پاکیزه امام زاده مستقر شدیم.
صبح پنجشنبه 25/02/93 :  ساعت حدود چهار و چهل دقیقه با صدای اذان، که به طور همزمان، از چند باند در اطرافمان پخش شد، تمام قد با کیسه خواب ها از جا برخواستیم و سراسیمه خود را از داخل کیسه نجات داده و برای روشنی قبر و قیامت خود وضویی ساخته و بندگی خود را در کنار ضریح مطهر ابراز کردیم؛ حال و هوای معنوی حاکم در حرم، ضربان بالای ناشی از صدای بلندگوها را آرام کرد و این آرامش در بخش دوم استراحت، تا ساعت هفت صبح درون کیسه خواب ها ادامه داشت.
بعد نماز یکی از دوستان به صدای همخوانی قورباغه ها مشکوک شده و  در فاصله ای نزدیک به  امام زاده، متوجه وجود چشمه ای بزرگ با حجم آبی قابل توجه می شود که در سفرهای قبلی از چشم ما پنهان مانده بود.
ساعت هشت و نیم، تیم راه غار را در پیش گرفته و در آخرین مکانی که مینی بوس یارای رفتن داشت، از آن زبان بسته پیاده و با برداشتن ملزوماتی چون هدلامپ ها، آب و چای، انرژی زاهای حلال و زلال، وسایل فنی (از باب احتیاط ) ، عازم عظیم ترین غار تاریخی و مسکونی ایران، که بزرگترین مجسمه دست تراش را از دوره ساسانیان ( حدود بیست و پنج قرن پیش ) در خود جای داده است، شدیم.
 مسافت از راه مالرو دو و نیم کیلومتر و از راه میانبر پاکوب، نصف این مقدار می باشد و از لحاظ زمانی بین چهل و پنج دقیقه تا یکساعت و ربع زمان نیاز دارد.
همراهان پس از بازدید غار، در ساعت چهارده یا همان دوی بعدازظهر خودمان به روستا در دامنه ارتفاع بازگشته و سوار بر ماشین، خود را به تنگ چوگان و شهر بیشابور رساندند؛ در آنجا با دقت نظر، آثار دیدنی و عبرت آموز را کلّهم اجمعین و با احساسی عمیق در حد باستان شناسان عهد عتیق، از نظر مبارک گذرانده و به سمت نور آباد ممسنی رهسپار شدند.

گزارش برنامه
همه دوستان به اتفاق بر این عقیده بودند که این گونه رسیدگی و نگهداری از سرمایه های ارزشمند ملت، که هر یک به تنهایی کافی است تا شهری را مرکز جذب گردشگر از ایران و جهان کند، در شأن مردم و مسئولین متعهد استان فارس نبوده و شایسته است از این میراث ارزشمند ملی، خیلی بهتر از شرایط فعلی حفاظت شود.
سپس از راهی پر پیچ و خم  به سوی شیراز پر رمز و راز، شهر شعر و ادب و فرهنگ (مرکز استانی که غرق است در آثار بجا مانده از تاریخ و تمدن ملتی بزرگ- اصیل- ریشه دار و ظلم ستیز) حرکت کرده و خود را به امام زاده شاه چراغ رساندیم و شب را در کنار حرم با صفای برادر گرامی امام رضا (ع) سپری کردیم و طبیعتا دوستان از فرصت بدست آمده برای پالایش روح خود استفاده کردند.
صبح جمعه 26/02/93 :  در ساعات اولیه صبح و پس ازعرض ارادت به آستان احمد بن موسی (ع)، شیراز را ترک کرده و با صرف صبحانه و ناهار در امام زادگان مقدس شهرهای طول مسیر، شب هنگام و زمانی که قالب مردم اراک در خواب بودند و در شهر کمتر جنبنده ای دیده می شد، آرام و بی صدا به خانه برگشتیم و جسمان خسته ما نیز چون دیگران به خواب رفت؛ ولی روح ما هرگز نخواهد خوابید چون عشق به کوه و طبیعت، فقط پیوند دهنده ما به طول و عرض و جغرافیا نیست و گاه این عشق ما را به تاریخ گره می زند و به راست قامتانی که در طول تاریخ  برای انسان زیستن و ایستادن ما، آگاهانه بر زمین افتادند. یادشان گرامی
در انتهای این گزارش به عنوان سرپرست تیم از همنوردان گرانقدر خصوصا آقای محمد جدیدی کوهنورد بزرگوار و راننده مینی بوس، که با اقدام ایثارگرانه خود شرایطی را به وجود آوردند تا جناب آقای سید حسن سجادی جانباز هفتاد درصد قطع پا بتوانند توسط ایشان و تعداد دیگری از همراهان فداکار به غار رسیده و آن را بازدید کنند، از صمیم قلب سپاسگذاری کرده و از خداوند متعال برای این ورزشکار و پهلوان حقیقی و خانواده محترمشان صحت و سلامتی و حسن عاقبت مسئلت می نمایم. 
نگاه به تصاویر دوستان در حین حمل این اسوه فداکاری ( با یک پای قطع و پای دیگرغیر قابل استفاده)؛ یاد آور ایثار فرزندان این ملت در دفاع از دین و میهن در دوران دفاع مقدس است.

همواره پایدار و برقرار بر فراز قله های اخلاق و انسانیت

گزارش برنامه
گزارش از: مصطفی کاظمی
اسامی همراهان: آقایان و خانم ها

سید حسن سجادی
سید قاسم میرناصری            10-  رحیم جواهری
سید حسن میرناصری            11-  اسماعیل عسگری
مهراب قدیمی                12-  فرهاد خلیل نژاد
اصغر خانمحمدی            13-  محمد جدیدی
محمود قربانی            14-  یگانه جدیدی
مصطفی عابدینی            15-  نیره حاج محمدحسینی
حمید رحمتی                16-  نیره فدوی
نوید رحمتی


مطالب مشابه :


روز نجوم در تمام ایران

(دانشگاه پيام نور اصفهان - دانشگاه پيام نور نجف اباد كوه صفه - اصفهان: قالب میهن




دانلود مجله صفه

زندگی در شهری که می بینیداخباربخش انگلیسیدانلود مجله صفه شماره 5 اصفهان (مهندس نور در




گزارش برنامه کوهپیمایی - تفریحی

تفریحی در استان های اصفهان شاعرانه نور مهتاب که کوه ها از دین و میهن در




افتتاح کتابخانه و نگارخانه بزرگ شاهین شهر

زیرزمین با حضور استاندار اصفهان میهن اسلامی ، هدف از برگزاری این صفه اصفهان;




بیست و هفتمین جشنواره فیلم های کودک و نوجوان اصفهان

بیست و هفتمین جشنواره فیلم های کودک و نوجوان اصفهان میهن اسلامی و صفه اصفهان;




اصفهان نصف جهان

معماري نور. میهن دانلود ارتفاع کوه صفه در جنوب شرق اصفهان به 2232 متر می رسد .




جاذبه های توریستی استان اصفهان ( قسمت چهارم )

کوه صفه - اصفهان درنا گشت و دریای نور و موسسه طبیعت گردی آوای میهن بلاگ




مسجد جامع اصفهان بنایی در گذر زمان

مسجد جامع اصفهان میهن دانلود صحن چهار ایوانی، شبستانها، مدرسه مظفری، صفه های کوچک




خشچال به نوشا

چونان شب پیش بیرون از چادر می خوابیم و باز هم شبی تهی از ستاره و نور. و اصفهان صفه گروه




تخت جمشید

مدیریت جهانگردی دانشگاه پیام نور جنوبی‌ترین قسمت صفه قرار دارد و و اصفهان




برچسب :