خلاصه گزارش جلسه نظام مهندسی در مورخ 93/7/2

به نام خدا

ریاست محترم دفتر نمایندگی نظام مهندسی شهرستان داراب

جناب آقای مهندس رهسپار

با سلام.

      احتراماً، پیرو جلسه مورخه 02/07/93 با حضور مسئولین محترم بازبین ها و کنترل مضاعف دفاتر نمایندگی شهرستانهای استان و مدیر محترم کنترل و ارزیابی پروژه، در محل سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس در خصوص نحوه کنترل و بازبینی  آلبوم نقشه های معماری، به پیوست خلاصه مباحث مطرح شده جهت استحضار و اطلاع رسانی اعضای محترم به منظور رعایت هرچه دقیقتر ضوابط فنی و شهرسازی در نحوه آلبوم کردن نقشه های معماری تقدیم می گردد :

1 – مقرر گردید قبل از ارجاع آلبوم نقشه های معماری و سازه ای به مهندسین بازبین جهت کنترل و بررسی، ابتدا مسئول بازبین ها آلبوم نقشه ها را از نظر فرمت و تعداد شیت ها کنترل اجمالی نموده و چنانچه شرایط لازم مطابق ضوابط ابلاغ شده را دارا بود، به کمسیون بازبینی جهت بررسی اعلام نماید . در غیر اینصورت بلافاصله به طراح محترم جهت اصلاح و تکمیل تعداد شیت نقشه ها به ضمیمه کلیه دتایلهای محاسباتی و اجرایی مطابق آلبوم نمونه ارائه شده در سمینار مورخه 05/04/93 در شیراز، عودت داده میشود.

2 – مهندسین طراح موظف هستند در طراحی  و تهیه نقشه های معماری از ضوابط مدون نظام مهندسی تبعیت نمایند و طراح نباید سیستم نظام مهندسی را دور بزند و تمام نقشه ها باید توسط دفتر نمایندگی بررسی و تأیید شود و اگر طراح با هماهنگی شهرداری این موضوع را رعایت نکند به سازمان نظام مهندسی و شورای انتظامی معرفی شود.

3 – حضور طراح در دفتر نمایندگی جهت پیگیری و أخذ تأییدیه نقشه های معماری شخصاً الزامی بوده و مراجعه منشی ایشان قابل پذیرش نمی باشد.

4 – بازبین های محترم دقت فرمایند نخست تعداد شیت ها را و سپس فرمت کلی با آنچه در سمینار و فایل pdf ابلاغ شده در سمینار، مطابقت داشته باشد و سپس ضوابط فنی و معماری را چک نمایند.

 

5 – در دفتر نمایندگی می بایست یک بایگانی دقیق و قوی جهت آلبوم نقشه های تأیید شده به تفکیک هر ماه ایجاد گردد و یک نسخه کپی شده از کلیه نقشه ها تهیه و در آرشیو دفتر نمایندگی نگهداری شود و در زمان بازدید نظار محترم عالیه استان جهت کنترل عملکرد بازبین ها در اختیار آنها قرار گیرد.

6 – لیست بازبین ها جهت پرداخت حق الزحمه آنها بصورت هر 3 ماه یکبار به سازمان نظام مهندسی ارسال گردد.

7 – مهندس طراحی مجاز به طراحی می باشد که در آزمون سمینار پذیرفته شده باشد. لازم است بازبین های محترم این موضوع را مد نظر داشته و نام طراح که نقشه های معماری ممهور به نام ایشان میباشد حتماً در لیست قبول شدگان در آزمون قرار داشته باشد در غیر اینصورت از بررسی نقشه ها خودداری گردد. شایان ذکر است کاردان های عمران و معماری ، مهندسین معمار پایه 2و3 و مهندسین عمران پایه 1و2و3 می بایست در سمینار مذکور شرکت کرده باشند. و فقط مهندسین معمار پایه 1 از این مورد مستثناء بوده و لزومی به شرکت در آزمون سمینار ندارند.

8 – برای ساختمانهای با متراژ 1500 مترمربع که تاریخ صدور پروانه آنها از 01/05/93 به بعد می باشد و ساختمانهای بالای 1500 مترمربع که تاریخ صدور پروانه آنها قبل از تاریخ فوق بوده اما شروع کار آنها بعد از تاریخ یاد شده می باشد، می بایست کلیه مراحل عملیات اجرایی شامل: اجرای فنداسیون ، اسکلت، سقف و گزارشهای مرحله 2و3 و همچنین گزارش پایان کار آنها را به تأیید ناظر عالیه استان برسانند . بنابراین به ناظرین محترم متذکر میگردد که قبل از صدور مجوز عملیات بتن ریزی در هر مرحله از موراد اجرایی فوق به اطلاع دفتر نمایندگی و ناظر عالیه استان برسانند تا از ساختمان مذکور بازدید و تأییدیه را صادر نمایند در غیر اینصورت تخلف محسوب شده و به شورای انتظامی معرفی میگردند.

9 – همچنین لازم است با شهرداری ها مکاتبه گردد که از پذیرش گزارش های مرحله ای مهندسین ناظر برای ساختمانهای بالای 1500 مترمربع مشمول بند (8) خودداری نمایند.

10 – در دور اول نظارت عالیه فرض بر مدارا کردن بوده تا بستر سازی لازم صورت پذیرد. اما در دور دوم نظارت عالیه با قدرت و اقتدار در برابر تخلف ها برخورد گردد تا از تکرار مشکلات جلوگیری به عمل آید. به خصوص ساختمانهای تجاری که بصورت بنایی ساخته میشوند و ساختمانهای مسکونی بنایی که تغییر کاربری  به شکل تجاری پیدا می کنند.

11 – برای ساختمانهایی که فاقد پروانه ساخته میشوند و یا بصورت مشارکتی با شهرداری ساخته میشوند. لیست آنها تهیه و با قید فوریت به سازمان نظام مهندسی فارس ارسال گردد.

12 – مقرر گردید نامه ای از طرف سازمان نظام مهندسی به دفتر نمایندگی شهرستانها ارسال شود که ساختمانهای با مصالح نوین (نظیر: سقفهای cobiax و post tension و ... )در هر متراژی که باشد، توسط ناظر عالیه محترم مورد بازدید و تأیید قرار گیرد.

13 - مهندسین ناظر محترم دقت فرمایند بدلیل اتوماسیون شدن سیستم ابلاغ نامه های اداری می بایست به نامه های اخطاری که از طرف ناظر عالیه استان ارسال میگردد حتماً و حداکثر ظرف مدت 20 روز پاسخ داده شود . در غیر اینصورت بصورت اتوماتیک به شورای انتظامی ارجاع داده میشود. بنابراین پس از دریافت اخطاریه ظرف مدت مذکور جوابیه را تهیه و به دفتر نمایندگی ارسال کنند و دفتر نمایندگی از طریق اتوماسیون به مدیریت محترم کنترل و ارزیابی پروژه ارسال می نماید.

14 – مقرر گردیده که از سال آینده چنانچه ناظرین در جلسات بازدید نظارت عالیه شرکت نکنند . اگر مدت غیبت آنها حداکثر 2 جلسه باشد از آنها تعهد أخذ میگردد و چنانچه 3 جلسه غیبت نمایند سهمیه آنها برای سال بعد بسته شده و باز نمی گردد.

15 – تأکید گردید که مسئولین محترم کنترل مضاعف هنگام بازدید از پروژه ها ، از وسیله شخصی جهت ایاب و ذهاب استفاده نکنند و از ماشین آژانس مورد تأیید سازمان استفاده نمایند و هزینه آژانس با ارائه فاکتور تأیید شده قابل پرداخت می باشد. و همچنین جهت پرداخت حق الزحمه مأمورین کنترل مضاعف فرم شماره 1-26 برای دور اول تهیه و با ذکر نام و مشخصات مأمور و درج شماره حساب به واحد مدیریت و ارزیابی پروژه تکمیل و ارسال گردد و آنگاه پس از تأیید در واحد مذکور به بخش مالی سازمان جهت پرداخت ارائه میگردد. شایان ذکر است هزینه کنترل مضاعف در سازمان پرداخت میشود نه دفتر نمایندگی.

16- در نهایت روند تهیه و تأیید آلبوم نقشه های معماری ساختمان با مصالح بنایی به شکل زیر می باشد:

1-    صدور دستور نقشه توسط شهرداری.

2-    تهیه آلبوم معماری توسط طراح با رعایت دستور نقشه.

3-    ارائه آلبوم معماری ممهور شده به مهر طراح به انضمام دستور نقشه و چک لیست معماری به دفتر نمایندگی.

4-    کسر سهمیه از طراح توسط دفتر نمایندگی.

5-    ارائه آلبوم و ضمائم مربوطه به شهرداری جهت بررسی مسائل شهرسازی.

6-     ممهور شدن کلیه صفحات آلبوم توسط واحد شهرسازی شهرداری در صورت تأیید و ارائه به دفتر نمایندگی.

7-  بررسی آلبوم معماری توسط کمسیون 3 نفره (معماری، سازه و تأسیسات) و اعلام نواقص احتمالی یا تأیید آلبوم در فرم های مخصوص.

8-    ممهور شدن آلبوم پس از تأیید توسط دفتر نمایندگی.

9-    مشخص شدن ناظر پروژه از طریق سامانه هوشمند ارجاع نظارت و ممهور نمودن تمام صفحات آلبوم توسط ناظر.

10-  تهیه نامه تأییدیه آلبوم توسط دفتر نمایندگی و پیوست شدن به آن.

11-  بایگانی نمودن کپی آلبوم و نامه تأییدیه در قسمت مربوطه توسط دفتر نمایندگی.

12-  ارسال آلبوم تأیید شده و نامه تأییدیه به شهرداری جهت صدور پروانه.

 

                                                                                               با تشکر

                                                                                      مسئول گروه بازبین ها

                                                                                      علیرضا قاسمی بختاجردی


مطالب مشابه :


خلاصه گزارش جلسه نظام مهندسی در مورخ 93/4/5

مرحله ای را براساس فرم گردد گزارش های مرحله ای های مرحله ای ناظرین و




ارسال فرم گزارش مرحله ای به نظام مهندسی ملایر

ارسال فرم گزارش مرحله ای به نظام ضمناً نمونه فرم هایی که هم اکنون توسط ناظرین




شیوه نامه جشنواره الگو های برتر تدریس

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




مهندسین ناظر

از کاشت ، مرحله داشت مشاوره ای و یا ناظرین ارتباط فرم های گزارش دهی به




خلاصه گزارش جلسه نظام مهندسی در مورخ 93/7/2

بنابراین به ناظرین محترم از پذیرش گزارش های مرحله ای مهندسین در فرم های مخصوص. 8




شيوه نامه جشنواره الگوهاي مناسب تدريس دوره ی ابتدايي سال تحصيلي 91-90

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




شيوه نامه جشنواره الگوهاي مناسب تدريس دوره ی ابتدايي

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




شیوه نامه جشنواره الگو های برتر تدریس

مجری تدریس و ناظرین بر مرحله ی منطقه ای جشنواره فرم ( الف ) : گزارش معلم ناظر




برگزاری کلاس های طراحی و نظارت برق ساختمان

و حرفه ای در فرم های مختلف مرتبط با نظارت برق از قبیل فرم های مرحله ای اجرا، گزارش




شیوه نامه ی درس پژوهی << دوره ابتدایی >>

در این مرحله اعضای توسط مجری، ناظرین طی نشست 15 دقیقه ای به جمع گزارش کتبی در




برچسب :