تأسیس بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی

تأسیس بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی

بنیاد مستضعفان و جانبازان یکی از متنوع ترین مجموعه های اقتصادی، اجتمای وفرهنگی است که پس از پیروزی انقلاب، در 9 اسفند 1357، در پی صدور فرمانی از امامقدس سره تأسیس شد. بنیاد بخش عمومی غیر دولتی است که تحت امر ولایت فقیه، توسط هیأتامنای منصوب ایشان مطابق مقررات بخش خصوصی در چهار چوب قانون اداره می شود، رییسبنیاد عضو هیأت امناست.

به موجب فرمان امام« قدس سره» شورای انقلاب مأمویت یافت تمام اموال منقول و غیرمنقول سلسله پهلوی و کارگردانان اصلی این رژیم را که از بیت المال اختلاس کرده اند،به نفع مستمندان وکار گران وکارمندان ضعیف مصادره نماید .

شورای انقلاب در تاریخ21/12/1357این بیانیه راصادر کرد(1(

«درپی صدور فرمان امام خمینی رهبر انقلاب اسلامی در باره مصادره اموال منقولوغیر منقول خاندان پهلوی وکار گردانان اصلی رژیم پیشین و صرف آن در امور رفاهیمستضعفان و محرومان، شورای انقلاب اسلامی اقدام به ایجاد مؤسسه ای به نام بنیادمستضعفان کرده است. وظیفه این بنیاد شناسایی و ضبط این اموال اعم از املاک و سپردههای بانکی و پول نقد و غیره و ایجاد واحدهای مسکونی برای محرومان است.»

اولین اساسنامه بنیاد، مشتمل بر 25 ماده است که در گردهمایی هفتم تیر 1358، مجمععمومی مؤسسین تصویب و به تأیید شورای انقلاب رسید.

هیأت مؤسس آیات عظام شهید بهشتی، خامنه ای، هاشمی رفسنجانی، موسوی اردبیلی وآقایان احمد جلالی، علی اصغر مسعودی و مهندس سحابی بودند که بنا به تصویب این هیأتآقای مهندس علینقی خاموشی به ریاست بنیاد منصوب گردید.

شهید حاج مهدی عراقی در اداره ی امور و سازماندهی ابتدایی آن به ویژه در زمینهجمع آوری اموال مصادره ای در چهارچوب ضوابط و موازین تعیین شده تلاش گسترده ایداشت.

حساسیت مأموریت ها و ضرورت نظارت دقیق تر بر این مجموعه عظیم و هماهنگی بیشتر بابرنامه های دولت، موجب شد که در تاریخ 26/6/1359، امام قدس سره نخست وزیر وقت را بهعنوان نماینده ی خود برای اداره ی بنیاد منصوب نمایند.(2)

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رجایی، نخست وزیر ایده الله تعالی

چون وضع بنیاد مستضعفین موجب نگرانی این جانب است و مسایل آن پیچیده است، لازماست جناب عالی امور بنیاد را در دست گرفته و تحت نظر اشخاص متدین متعهد کاردان آنرا به نفع مستضعفین اداره نمایید. اطلاعات لازم را می توانید از هیأتی که این جانب معین نمودم به دست آورید. انشاء الله تعالی موفق در خدمت به اسلام و مسلمین به خصوص مستضعفین باشید.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

روح الله الموسوی الخمینی

شهید رجایی پس از شرفیابی به حضور امام قدس سره گفتند: «من از حضور امام اجازهگرفتم برای بنیاد مستضعین قانونی تهیه کنیم... [باید] اداره بنیاد بر اساس یک قانونمشخص باشد و هر کس تکلیف خودش را در آن جا بداند. به نظر من اشکال اصلی بنیادمستضعفان دو چیز است، یکی گسترش وسیع و متنوع بودن مسایل است و دیگر این که افرادیکه در آن جا هستند، تحت یک ضابطه ای عمل نمی کنند و تا آن جایی که من این مورد رابررسی کرده ام، مشکل اصلی آن بیشتر قسمت دوم است.»

با به شهادت رسیدن شهید رجایی، امام« قدس سره» آقای میر حسین موسوی، نخست وزیروقت را برای مسئولیت بنیاد منصوب نمودند. به دستور« امام قدس سره» می بایست بهترینامکانات بنیاد به جانبازان انقلاب اختصاص یابد.

در شهریور 1368، رهبر معظم انقلاب اسلامی آقای محسن رفیقدوست را به ریاست بنیادمنصوب کردند.

اکنون سهم بنیاد در فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور قابل توجه است. تنوع، کیفیت، گستردگی و حجم محصولات و فعالیت های بنیاد این امکان را به وجودآورده، که بتواند به توسعه روابط بازرگانی، مبادله ی تجربیات، حضور مؤثر درنمایشگاه های خارج از کشور و سرمایه گذاری ها و فعالیت های مشترک با دولت و مؤسسههای ایرانی و خارجی و صدور محصولات تولیدی و خدمات فنی بپردازد.

بنیاد داری سه بخش اقتصادی، جانبازان، محرومان و مستضعفان است.

1- بخش اقتصادی: شامل سازمان های صنایع و معادن، عمران و مسکن، کشاورزی و صنایعغذایی، سیاحتی و تفریحی، حمل و نقل و بازرگانی و 3 مؤسسه مالی و اعتباری، مطالعاتتاریخ معاصر ایران، حسابرسی و خدمات مالی و مشاوره ای و یک اداره کل موزه ها.

2- بخش جانبازان: مسؤولیت ارائه خدمات بهداشت و درمان، آموزش و اشتغال، فرهنگی،اجتماعی و هنری و تسهیلات رفاهی به جانبازان را به عهده دارد.

3- بخش محرومان و مستضعفان: مسؤولیت کمک به اقشار محروم در چهارچوب بودجه مصوببنیاد در قالب طرحهای عمرانی در مناطق محروم را به عهده دارد.

نگاهی به دستاوردها و عملکرد بنیاد

در حال حاضر حدود 115 هزار نفر ازجانبازان زیر پوشش خدمات بنیاد هستند که در سال 1369، بیش از 43 درصد از آن هابیکار بودند، اما در حال حاضر آمار جانبازان بیکار به 3 درصد کاهش یافته است.

در بخش آموزش جانبازان، اعم از ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و آموزش عالی، بنیادفعالیت های چشمگیری داشته است. اکنون نزدیک به 15 هزار نفر جانباز در دانشگاه هامشغول تحصیل هستند و بیش از 300 کانون قرآنی در سراسر کشور برای جانبازان و خانوادهها و فرزندان آن ها دایر شده است.

در ابتدای سال 1368، کمتر از 700 نفر از  جانبازان بالای 70 درصد از طریق بنیادصاحب خانه شدند و اکنون 5500 نفر صاحب خانه شده و به تعداد 95 هزار نفر از آن ها درسرتاسر کشور زمین داده شده است.

در بخش بهداشت  درمان، تعداد زیادی از جانبازان به خاتمه درمان رسیده اند و باخرید تجهیزات پزشکی و دعوت از پزشکان خارجی، بیشتر امور درمانی در داخل کشور انجاممی شود که این خود کمک بزرگی به آنان است.

در سال های اخیر از محل درآمدهای بنیاد هزینه های آن تأمین می شود و اکنون درآمد سالانه بنیاد نزدیک به 80 میلیارد تومان است که 70 درصد آن صرف جانبازان و 30درصد آن صرف محرومان می شود.

پی نوشتها:

1- روزنامه اطلاعات، 22/12/1357.

2- صحیفه نور، جلد 13، ص 89، 26/6/1359.

 


مطالب مشابه :


نحوه پرداخت حقوق ایثارگران ( قسمت اول )

شهید، بنیاد جانبازان یا از میزان حقوقی که برابر دریافت فیش حقوقی




بازنشستگان جانباز بخوانند

فیش حقوقی ایثارگران شهید، بنیاد جانبازان یا حقوقی رئیس جمهور دریافت حقوق




آزادگان و جانبازان ارتش بخوانند

یا بنیاد جانبازان قدیم که در فیش حقوقی جایگاه حقوقی و شغل دارد و دریافت




تأسیس بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی

تأسیس بنیاد مستضعفان و بهترین امکانات بنیاد به جانبازان دریافت فیش حقوقی.




ابطال درصد جانبازي بعضي پرسنل بنياد ري

از بنیاد ایثارگران ری چه خبر !!!!! دریافت فیش حقوقی جانبازان و خانواده های




پاسخ سوالات ایثارگران توسط کارشناس حقوقی

دارم در مورد جانبازان 70 درصد که از بنیاد شهید نسبت به دریافت فیش حقوقی ویژه




سایت بنیاد شهید هک شد

سایت بنیاد سایت که مورد نیاز جانبازان و خانواده شهدا بود از جمله دریافت فیش حقوقی غیر




نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی جانبازان و آزادگان

براساس این اصلاحیه میزان مستمری بازنشستگی جانبازان و بنیاد شهید و دریافت فیش حقوقی




متن کامل نامه تبعیض بین آزادگان ارتش وسپاه به معاون اول محترم رئیس جمهور توسط فرمانده کل سپاه

و حقوق شهدا به بنیاد و جانبازان بسیجی و سرباز دریافت فیش حقوقی ویژه




بازنشستگی جانبازان

بازنشستگی جانبازان فیش حقوقی خود را از بنیاد شهید دریافت می نمایند از تاریخ




برچسب :