سیم کشی ستاره - مثلث

مدار قدرت :

مدار فرمان :



مدار قدرت - راه اندازی مستقیم :

مدار فرمان - راه اندازی مستقیم(مدار فرمان مدار بالا)


معرفی چیلر تراکمی نوع اسکرو ( Screw )

 

                                              

چیلرهای تراکمی نوع Screw را بایستی نسل جدید چیلرهای تراکمی به حساب آورد. تکنولوژی ساخت و نوع خاص کمپرسورهای این دستگاهها که از نوع مارپیچی می باشد امکانات ویژه ای را نسبت به چیلرهای تراکمی نوع معمول بوجود آورده است که مهمترین آن زیر بار رفتن چیلر به صورت تدریجی و با توجه به میزان برودت مورد نیاز می باشد.

این مسئله در وهله اول باعث اپتیمم شدن میزان مصرف برق دستگاه و در وهله بعدی باعث پائین آمدن استهلاک آن خواهد گردید.

                                                                                

مزیت چیلرهای تراکمی با استفاده از کمپرسورهای با تکنیک

Screw در مقایسه با ابزوربشن و چیلر تراکمی با کمپرسور رفت و

 برگشتی  :

 

  1.  هزینه سرمایه گذاری اولیه حدوداً 33 % ابزوربشن می باشد.
  2. راندمان بالاتر حدود 25% نسبت به راندمان چیلرهای تراکمی با کمپرسور رفت و برگشتی و حدود 400% راندمان بالاتر نسبت به ابزوربشن .
  3. جریان راه اندازی بسیار پایین تر ( حدود 50% ) نسبت به چیلر ها با کمپرسور رفت و برگشتی
  4. کاهش مصرف انرژی در هنگام کنترل ظرفیت.
  5. میزان حجم آب مصرفی در برج حدود نصف میزان آب مورد نیاز در چیلرهای ابزوربشن و حدود 20% کمتر از چیلرهای تراکمی رفت و برگشتی می باشد که نتیجتاً تبخیر کاهش یافته و حجم رسوب گذاری نیز به همین نسبت کاهش خواهد یافت .
  6. دوره های اسید شویی کندانسور هر سه سال می باشد ولی در چیلرهای ابزوربشن هر سال تقریباٌ بایستی انجام شود که خود در فرسوده شدن سریع سیستم بسیار حائز اهمیت است .
  7. در تابستان نیاز به روشن شدن بویلر نمی باشد که این امر خود در طولانی ساختن عمر بویلر و سختی گیر های آبی و سایر تجهیزات بسیار حائز اهمیت است و به شدت هزینه های جاری را کاهش می دهد.
  8. عدم نیاز به تهیه آب DM جهت تولید بخار که بسیار پرهزینه می باشد.
  9. تعمیرات احتمالی آن بسیار آسان تر و سریع تر صورت می گیرد و تمامی قطعات آن حتی اواپراتور و کندانسور نیز قابل تهیه و تعویض می باشد.
  10. به هیچ وجه احتیاج به اپراتور ندارد و فقط در ابتدای فصل روشن و در انتهای فصل خاموش می شود تمامی عملیات به صورت کاملاً اتوماتیک صورت خواهد گرفت .
  11. این چیلرها هوشمند در کنترل ظرفیت و در حفاظت از خود می باشد.
  12. دارای حجم کوچک ولی پرتوان و کارا .
  13. قابل اتصال به سیستم BMS می باشد.
  14. چیلرهای تراکمی اسکرو ظرفیت اسمی و واقعی بسیار نزدیک دارند و به طور مثال در چیلر اسکرو به ظرفیت اسمی 100 تن حداقل 95 تن تبرید تولید می نماید.
  15. گارانتی کامل چیلرهای شرکت شامل 5 سال برای کمپرسور، یک سال برای تجهیزات مکانیکی و یک سال برای سایر تجهیزات الکترونیکی  و الکتریکی .
  16. عمر بسیار طولانی تر نسبت به کمپرسورهای رفت و برگشتی ( حدوداً 7 برابر ) ، بیشتر یا حداقل معادل نسبت به ابزوربشن .
  17. با هزینه جاری کمتر و یا حداکثر معادل با ابزوربشن.
  18. با توجه به عدم استفاده تمام واحدها از سیستم تهویه در فصل تابستان بعلت مسافرت و . . . این دستگاه با سیستم کنترل ظرفیت کاملاً هوشمند و پیوسته از 50% تا 100% به طور اتوماتیک با بار مورد نیاز هماهنگ شده و مصرف انرژی نیز به همان نسبت کم یا زیاد می شود.
  19. با صدا و لرزش بسیار کمتر نسبت به چیلرهای تراکمی رفت و برگشتی .
  20. مجهز به صفحه نمایشگر جهت ارائه وضعیت کاری چیلر ( دمای ورود و خروج آب چیلر و آب برج خنک کننده و ...)

 

منبع:   www.electricir.blogfa.com


حرار ت مرکزی و رادیاتور

رادیاتورهای شوفاژ امروزه جزو پرکاربردترین تجهیزات گرمایشی در ساختمان های عمومی و منازل می باشند که ما بیشتر از سیستم گرمایش به وسیله ی آبگرم ان ها استفاده می نماییم. اولین شخصی که سیستم گرمایش آبگرم مرکزی را ابداع نمود تریواله سوئدی در سال 1716 میلادی بود . در سال 1770 جیمزوات برای اولین بار از رادیاتور های چند تکه که با بخار آب گرم می شد برای گرمایش استفاده نمود . این سیستم گرمایی تکامل جدی یافت تا آن که در سال 1831 ، پرکنیز سیستم کامل گرمایش با آبگرم را که مجهز به مخزن انبساط بود را به نام خود به ثبت رساند . کاملتریت سیستم گرمایش آبگرم که شباهت زیادی با سیستم های متداول امروزی نیز دارد در سال 1833 توسط مهندس انگلیسی به نام پالکو ابداع گردید . از سال 1950 که پمپهای آبگردان وارد سیستم های گرمایشی گردید رویکرد عمومی مردم به استفاده از شوفاژ به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافت . رادیاتورها به سه دسته پره ای ، تخت و لوله ای تقسیم می گردند و از لحاظ جنس نیز دارای انواع فولادی ، چدنی و آلمینیومی می باشند . البته ناگفته نماند که رادیاتور ها فقط بر اساس شکل ظاهری تقسیم بندی نمی شوند بلکه روش گرمادهی در انواع سطوح آن ها نیز متفاوت است . اساسا رادیاتورها گرمای خود را از طریق تابش و جابجایی به هوای اتاق پس می دهند و معمولا 1/3 گرمای خود را از طریق تابش و 2/3 آن را از طریق جابجایی به هوای اتاق پس می دهند .


*انتخاب محل نصب رادیاتورها فرض نمایید که در یک اتاق با دمای20 درجه(c)  و مقابل دیواری که ضریب k آن 0.55w/m2k  است قرار گرفته اید و دمای هوای بیرون نیز -12c درجه است . مطابق با نمودار تعیین دمای سطح جداره ی ساختمان با توجه به دمای هوای خارج و ضریب k دیوار خارجی ، دمای سطح داخلی دیوار معادل 17.8 (C)  به دست می آید که با استفاده از رابطه زیر : "دمای محسوس = دمای سطح داخلی دیوار دمای داخلی اتاق تقسیم بر 2 " دمای محسوس 18.9 درجه می شود . حال برای آن که دمای محسوس را به به 20 درجه سانتیگراد برسانیم باید دمای هوای اتاق را به 22.2 درجه افزایش دهیم . به اختلاف دمای بین سطح دیوار و هوای اتاق ، کسری گرما یا کسری تابش گفته می شود. اختلاف دمای پنجره ها با هوای اتاق معمولا بیش از این مقدار است ، اگر دمای هوای بیرون -12 درجه باشد دمای سطح پنجره حدود 9  درجه خواهد شد. این اختلاف ریاد با بالا بردن هوای اتاق قابل جبران نیست . حال برای جبران کسری تابش پدید آمده باید از طریق تابش یک سطح گرم آزاد عمل نمود . اختلاف دمای لازم برای این سطح گرم کننده مانند رادیاتور با توجه به طول و ارتفاع نصب آن مشخص می شود . این کار با طراحی جایگاه ، تعیین اندازه و اختلاف دمای لازم برای رادیاتور (مثلا برای جبران جریان عمودی هوا ) برای حذف کامل اثر سردی سطوح پیرامونی و با توجه به ذخیره سازی گرمایی آن ها انجام می شود . در نتیجه تنها راه حل موثری برای جلوگیری از کسری تابش ، تعیین جایگاهی مناسب برای رادیاتور است . این محل باید به گونه ای اننتخاب شود که رادیاتور افزون بر گرمایش اتاق ، هوایی مطبوع در هر نقطه از اتاق ایجاد کند . چون معمولا سردترین مکان در اتاق نزدیک پنجره است و به علاوه از طریق درزهای آن ، امکان نفوذ هوا به داخل اتاق وجود دارد ، جایگاه و اندازه رادیاتورها با توجه به موقعیت پنجره مشخص می شود . از این رو بهترین توزیع دما در اتاق و بهترین جبران برای کسری تابش وقتی رخ می دهد که رادیاتور زیر پنجره نصب شود . اگر رادیاتور که حدود 60% گرما را بهع صورت جابجایی منتقل می کند به صورت آزاد جلوی دیوار بیرونی زیر پنجره نصب شود ، نیروی شناوری هوای گرم آن به قدری بزرگ خواهد بود که امکان نفوذ هوای سرد شده ی روی وجه داخلی پنجره و هوای سرد وارد شده از درزهای پنجره ، به درون اتاق را منتفی می سازد ، با این کار جریان هوا در اتاق (گردش هوای اتاق ) برقرار خواهد شد . هرگاه رادیاتور زیر پنجره نصب شود طول آن باید معادل پهنای پنجره انتخاب شود . با این کار جریان عمودی هوا متعادل می شود و گرمای تابشی رادیاتور بیشتر می شود .


از طرفی هرچه سطح تابشی رادیاتور افزایش یابد با بهتر بگوییم سهم گرمای تابشی رادیاتور افزایش یابد تاثیر بیشتری در ایجاد آسایش گرمایی خواهد داشت . زیرا گرمایی که از طریق تابش از بدن انسان به بیرون منتقل می شود با افزایش سطح تابش رادیاتور بهتر جبران می شود . برای  استفاده از حداکثر توان گرمایی:

 رادیاتور باید آن را نزدیک به دیوار و زیر پنجره نصب کرد .
حداقل فاصله رادیاتور از جداره های ساختمان از دیوار حداقل 50 میلی متر و از کف اتاق حداقل 100 میلی متر باید باشد .در این صورت هیچکونه افت توانی پدید نخواهد آمد . اگر رادیاتور در حالتها ی زیر نصب شود افت توان خواهد داشت : ·         زیر تاقچه ·         پنجره ·         داخل کابین یا پشت پرده  در صورتی که از یک ورقه جهت پوشش رادیاتور استفاده گردد افت توان ممکن است به 15% برسد .

حجم و فشار گاز مورد نیاز مشعل

حجم گاز مورد نیاز مشعل با توجه به شرایط گاز ایران از رابطه زیر محاسبه می گردد :

میزان گاز(مترمکعب در ساعت)=۹۰۰۰/ حداکثر توان مشعل(کیلو کالری در ساعت)

رگلاتور نصب شده در مسیر سوخت گاز باید ۳/۱ برابر گاز مورد نیاز مشعل را بتواند تامین نماید.فشار گاز خروجی از رگلاتور نیز برای مشعل های تا ظرفیت ۵۰۰،۰۰۰ کیلو کالری در ساعت  حداقل ۲۰ میلی بار و برای مشعل های ۵۰۰،۰۰۰ تا ۱،۵۰۰،۰۰۰ کیلوکالری در ساعت حداقل ۵۰ میلی بار و در ظرفیت های بالاتر ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلی بار تنظیم می گردد.

لوله هدایت گاز و نحوه اختلاط گاز و هوا در مشعل گاز سوز

لوله هدایت گاز که بعد از شیر برقی قراردارد با توجه با سایز مشعل ابعاد و اشکال مختلفی دارد که موضوع قابل اهمیت تاثیر این لوله و متعلقات آن در اختلاط گاز و هوا و احتراق بهینه می باشد .

البته همانگونه که در شکل می بینبد معمولا یون و الکترودهای جرقه زن نیز بر روی این لوله نصب می شوند.

تعیین میزان مصرف برق مشعل

مصرف کننده های برق در یک مشعل شامل تجهیزات زیر می باشد :

۱- الکتروموتور فن دمنده هوا

۲- الکتروموتور پمپ گازوییل

۳- جرقه زن

۴- سیستم کنترل شامل رله ،پرشر هوا،پرشر گاز،چشمی و...

۵- شیرهای برقی گاز و گازوییل

۶ -موتور دمپر

-----------------------

در مورد الکترو موتورفن دمنده مشعل ها که عمده ترین مصرف کننده برق مشعل می باشد مطالبی جهت روشن شدن روش تعیین مصرف برق ارایه می شود .

معمولا بر روی پلاک الکتروموتور مشعل و یا در کاتالوگ مربوطه معمولا توان خروجی الکترو موتور درج می شود.مثلا برای مشعل ۱۵۰۰۰۰کیلوکالری هوفمات که دارای الکتروموتور موتوژن تیپ  EB90-21D می باشد درج شده است 125W كه این میزان توان خروجی الكتروموتور می باشد و بیانگر میزان مصرف برق الكتروموتور نمی باشد .

اما میزان مصرف برق الكتروموتور را از كجا می توان بدست آورد ؟

برای بدست آوردن میزان مصرف برق واقعی الكتروموتور باید راندمان الكتروموتور در دسترس باشد كه معمولا در كاتالوگ الكتروموتور ارایه می گردد.برای این الكتروموتورراندمان اعلام شده در كاتالوگ موجود 55 درصد ذكر شده است.یعنی اینكه برای تولید 125 وات در خروجی الكتروموتور  حدود ۲۲۷ وات برق مصرف می گردد .

*** بنابراین در تعیین میزان برق مصرفی الكتروموتور فن دمنده با داشتن توان خروجی الكتروموتور و در نظر گرفتن راندمان الكتروموتور میزان برق مصرفی محاسبه می گردد .توجه داشته باشید كه متاسفانه راندمان الكتروموتورهای داخلی بین ۵۰ الی ۷۵ درصد قراردارد

ترموستات مرحله ای چیلر

عملکرد این ترموستات شبیه ترموستات های قطع و وصل تابستانی یا زمستانی می باشد با این تفاوت که این ترموستات ها دارای دو،سه و یا چهار میکروسوییچ بوده و دامنه قطع و وصل هر میکروسوییچ با میکروسوییچ مشابه متفاوت می باشد و هر میکروسوییچ در درجه حرارت مشخصی قطع و وصل می شود.یعنی اینکه هر مرحله از یک ترموستات چند مرحله ای خود ترموستاتی است برای کنترل درجه حرارت تنظیم شده است.

در سیستم های برودتی و چیلرهایی که دارای سیستم تغییر ظرفیت می باشند می توان با ترموستات چند مرحله ای تعداد کمپرسور های زیر بار را کنترل نمود و یا اینکه با استفاده از سیستم بی بار کننده(unloader) ظرفیت برودتی را كاهش داد.

امروزه ترموستات مرحله ای در انواع میكروسوییچی و الكترونیكی موجود می باشند.

آنتی فریز anti freez(اشنایی با قطعات)

آنتی فریز به منظور جلوگیری از یخ زدن اواپراتور به كار می رود.با توجه به اینكه آب در دمای 4 درجه سانتیگراد شروع به افزایش حجم و یخ زدن می نماید كه این مساله برای اواپراتور چیلر خطرناك بوده و باعث تركیدگی لوله ها و صدمه دیدن ان می گردد لذا لازم است از آن در مقابل یخ زدگی محافظت نمود لذا از یك ترموستات آنتی فریز كه معمولا روی 5 درجه سانتیگراد تنظیم می شود استفاده می گردد كه در صورت عمل نكردن ترموستات اصلی چیلر به هر دلیل كمپرسور چیلر ار خاموش می نماید .

درحال حاضر انواع مختلف آنتی فریز در بازار موجود می باشد كه بسیاری از انها به صورت دیجیتالی و تركیبی می باشند كه در زیر نمونه ای را ملاحظه می نمایید :

ترمومتر ، ترموستات و آنتی فریز دیجیتال مدل TTA2C


فلوسوییچ flowswitch(اشنایی با قطعات)

با توجه به اینکه برای عملکرد ایمن و بدون مشکل چیلر آبی، لازم است از وجود جریان آب در کندانسور و اواپراتور مطمئن باشیم لذا در مدار استارت کمپرسور و سیکل تبرید به صورت سری این فلوسوییچ ها قرار داده می شوند تا در صورت نبود جریان آب کمپرسور ها روشن نشوند و به اصطلاح در مدار اینترلاک چیلر به صورت سری قرار می گیرند .

فلوسوییچ ها انواع مختلفی دارند که نوع FS4-3 برای مصارف عمومی كنترل جریان مایعات و مخصوصا آب كندانسور و اواپراتور مناسب می باشد .

 

به جهت عملكرد صحیح فلوسوییچ باید در نصب فلوسوییچ باید توجه نمود  كه اولا زبانه مناسب با سایز لوله بر روی اهرم فلوسوییچ نصب گردد و ثانیا محل قرارگیری اهرم و زبانه در موقعیت مناسبی از لوله قرار گیرد و ثالثا اینكه جهت فلوسوییچ هم جهت جریان با توجه به فلش روی بدنه فلوسوییچ باشد :

 

همچنین به جهت جلوگیری از تاثیر آشفتگی جریان بر روی عملكرد فلوسوییچ باید حداقل 5 برابر قطر لوله از زانو و انشعبات فاصله داشت.

 

در نهایت هم اینكه فلوسوییچ دارای دو كنتاكت نرمالی اپن NO و نرمالی كلوز NC می باشد كه بسته به مدار كنترلی چیلر می تواند در سیم كشی قرار گیرد .

 

 

منبع:   www.electricir.blogfa.com


برج خنک کن

به منظور خنک کردن کندانسور چیلر معمولا از برج خنک خنک استفاده می گردد که در اینصورت اصطلاحا چیلر با کندانسور آبی می باشد .خنک شدن آب در برج خنک کن با اسپری کردن آب و عبور هوا زا داخل آب اسپری شده صورت می گیرد که با تبخیر شدن بخشی از آب فرایند خنک شدن آب صورت می پذیرد.

همانگونه که در بالا مشخص است معمولا جهت حرکت آب و هوا مخالف هم می باشد و از یک فن برای به جریان انداختن بهتر هوا استفاده می شود .

با توجه به تبخیر آب در برج خنک کن هوا نیاز به مقداری آب تغذیه makeup میباشد و به جهت كاهش میزان رسوب برج نیز نیاز به مقداری تخلیه bleed off می باشد .

طبقه بندی مبردها

۱-هالوکربن ها: دارای اتمهای کلر،فلر،بروم و ید می باشند. مانند R22

۲ـ ایزوتروپ: مخلوط دو یا چند مبرد که بعد از اختلاط یک ماده واحد را تشکیل می دهندو خواص ماده جدید با هر یک از مواد تشکیل دهنده آن متفاوت است. در صدهای مواد تشکیل دهنده این مبرد در حالتهای  گاز و مایع مساوی است مانند R507

۳ـ زئوتروپ: مخلوط دو یا چند مبرد که در فشار و دمای معین درصدهای تشکیل دهنده مواد در حالت گاز و مایع برابر نیستند .مانند R407

۴ـ مواد آلی یا هیدروکربن ها: مثل اتان و بوتان و پروپان و ...R600

۵ـ مواد معدنی: مثل آمونیاک و دی اکسید کربن و ...R700

نحوه انتخاب برج خنك كن مناسب با توجه به اینكه برج خنك كن معمولا جهت خنك كاری آب به كار می رود لذا اولین اطلاعات مورد نیاز مشخصات آبی می باشد كه باید خنك شود.این مشخصات شامل:

۱- دبی آب

۲- دمای ورودی آب

۳- دمای مورد نیاز در خروجی برج خنك كن

همچنین با توجه به اینكه عملكرد برج خنك كن كه یك سیستم تبخیری می باشد كاملا وابسته به شرایط هوا می باشد لذا مشخصات آب و هوای محل نصب برج خنك كن نیز باید در دسترس باشد كه این مشخصات شامل مورد زیر می باشد:

 دمای مرطوب محیط

با داشتن دبی آب و دمای ورود و خروج آب از برج از رابطه زیر می توان میزان حرارتی که باید منتقل شود را محاسبه نمود :

Q=m .C .(t2-t1)

ظرفیت گرمایی آب 4200 ژول بر كیلوگرم بر درجه سانتیگراد می باشد .بنابراین با داشتن میزان دبی وزنی آب می توان میزان حرارت انتقالی را محاسبه نمود.

فرض كنیند قرار است میزان 160 لیتر در ثانیه آب از دمای 35 درجه سانتیگراد به دمای 30 درجه سانتیگراد خنك شود .میزان حراتی كه باید از آب گرفته شود می شود :

160*4200*5 =3،360،000 وات یعنی معادل 3360 كیلو وات

همانطور كه می دانید هر كیلو وات معادل 3440Btu/hr بوده و هر تن تبرید نیز معادل 12000Btu/hr می باشد لذا ظرفیت برودت مورد نیاز 963 تن تبرید خواهد بود .

اما معمولا اطلاعات و ظرفیت برج ها در كاتالوگ بر اساس شرایط استاندارد ورود آب با دمای 95 درجه فارنهایت و دمای خروج آب 85 درجه فارنهایت و دمای مرطوب هوای 75 درجه فارنهایت ارایه می گردد و به جهت انتخاب برج خنك كن مناسب لازم است از ضریب تصحیح استفاده نمود .

مدار فرمان چیلر آبی

  به منظور محافظت چیلر قطعات كنترلی زیر در مدار فرمان بوبین كنتاكتور كمپرسور چیلر به صورت سری قرار می گیرد كه این قطعات به ترتیب شامل :

1- فیوز 

2- كلید قطع اضطراری  

3- كلید اصلی روشن و خاموش

4- تایمر اصلی(جهت محافظت)

5- كنترل فاز

6- ترموستات آنتی فریز

7- فلوسوییچ گردش آب در برج ها و كندانسور

8- فلوسوییچ گردش آب در اواپراتور

9- ترموستات تنظیم دمای آب چیلد

10- كنترلر فشار بالا

11- كنترلر فشار پایین

۱۲-کنترلر فشار روغن

 

 

منبع:   www.electricir.blogfa.com


اصول کارکرد چیلر جذبی -بخش 2

اجزای اصلی چیلر های جذبی :

1-     اواپراتور

در اواپراتور مبرد كه همان آب مقطر می باشد بر روی سطوح لوله های اواپراتور از طریق نازل هایی پاشیده شده و تبخیر می گردد.با توجه به اینكه عمل تبخیر یك فرآیند گرماگیر است گرمای آب چیلد كه در داخل لوله های اواپراتور قرار دارد را جذب می كند و در نتیجه اب چیلد خنك می شود.

در شرایط استاندارد فشار در مخزن پایین كه شامل اواپراتور و ابزربر می باشد حدود 6 میلیمتر جیوه می باشد و مبرد در دمای حدود 3 درجه سانتیگراد تبخیر می گردد . در اثر این فرآیند كه انرژی معادل 2484.89 كیلو ژول بر كیلوگرم نیاز دارد آب چیلد با دمای 12 درجه سانتیگراد وارد شده به اواپراتور تا دمای 7 درجه سانتیگراد خنك می شود .

2-     ابزربر

3-     ژنراتور

4-     كندانسور

اجزای اصلی چیلر های جذبی :

1-     اواپراتور

2-     ابزربر

محلول واسطه(غلظت متوسط لیتیوم بروماید)بر روی سطح لوله های ابزربر از طریق نازل های ویژه ای پاشیده می شود و بخار مبرد آب مقطر را كه در اواپراتور ایجاد گردیده ،به طور دایم جذب می نماید .در این صورت ایجاد بخار و افزایش آن باعث افزایش فشار و شكستن وكیوم نخواهد.

با جذب آب محلول لیتیوم بروماید رقیق تر شده و در پایین مخزن پایینی جمع می گردد .حرارت ناشی از حل شدن بخار آب در محلول جاذب در ناحیه ابزربر آزاد می گردد و توسط آب سرد برج خنك كن كه در داخل لوله های ابزربر جریان دارد به خارج از چیلر منتقل می گردد .

3-     ژنراتور

4-     كندانسور

/*** COMMENT BODY***/ .comment_body{ background: #DDDCD2; margin:10px; border-radius: 5px; border-right:5px solid #c9c7b3; overflow:hidden } .comment .comment_reply { background: #e9eed4; border-right: 5px solid #ced3b9; border-radius: 5px; font-size: 12px; width: 350px; margin-top:10px; overflow:hidden } .comment .name { font-weight: 600; color: #4E3E09; padding-right: 5px; text-align: right; line-height: 26px; float: right; } .comment .date { font-size: 10px; padding: 5px; color: #7E7E7E; float: left; } .comment .comemnt_web { padding: 5px 0 5px 15px; color: #999; direction: ltr; text-align: left; } .comment .comemnt_web a { color: #554c3d; text-decoration: underline; } .comment_det{ border-bottom:1px solid #cbcdc3; padding:4px; } .comment .name,.date,.comemnt_text,.comment_reply{ margin-right:3px; padding-right:3px; } /**** COMMENT FORM ****/ .comment_form { background: none repeat scroll 0 0 #CCC; border-radius: 5px 5px 5px 5px; border-right: 5px solid #D7D7D7; direction: rtl; margin: 10px; padding: 20px; } .comment_form label { width: 100px; display: block; float: right; text-align: left; font-size: 11px; color: #555; padding-left: 10px; } .comment_form .comment_form_row { margin: 3px 0; } #imageCodeWrapper .imageCode_input #imgstr { font-size: 25px; height: 34px; width: 70px; } .comment_form_textbox { width:240px; } .comment_form_textarea{ width:240px; } .comment_form .comment_form_textarea, .comment_form .comment_form_textbox { border: 1px solid #C5C5C5; }

 

 

منبع:   www.electricir.blogfa.com

+ نوشته شده در پنجشنبه پانزدهم فروردین 1392ساعت 22:2 توسط محمود بختیاری جامی | GetBC(36); آرشیو نظرات
روش محاسبه فیوز اصلی یک ساختمان 12 واحدی که شامل
1-یک کنتور 32 آمپر تکفاز
2-یک کنتور 32 آمپر سه فاز (مربوط به مشاعات)
3-یازده کنتور 25 آمپر سه فاز
می باشد

ابتدا با توجه به آمپر كنتورهایی كه ذكر كردید دیماند كل مجتمع را بدست آورید همزمانی 0.5 میباشد .محاسبات به قرار ذیل است
p1=1.73*380*32*0.8=17 kw
p2=220*32*0.8=6 kw
p3=1.73*380*25*0.8=14
p3= 14*11=154 kw
p=p1+p2+p3=177 kw
این مقدار در ضریب همزمانی ضرب میشود
177*0.5=88.5
كل دیماند مصرفی آپارتمان شما حدود 90 كیلو وات میباشد
حال جریان مصرفی را بدست میآوریم
171=0.8*ii=90*1000/1.73* 380
جهت استفاده از فیوز باید 2 برابر جریان نامی را در نظر بگیرید یعنی
171*2=342
بنابراین فیوز انتخاب شده استاندارد 360 آمپر میباش


روش ذوم
شما می توانید با جمع آمپراژ کل و تقسیم آن بر 3 رنج کلید را به دست اورید به صورت زیر:
11*25*3=825
3*3 2=96
1*32=32
و همه را با هم جمع کنید وتقسیم بر 3 نمائید
825+96+32=953
و 953 تقسیم بر 3 می شود.317 و چون کلید با این رنج وجود ندارد باید کلید با رنج 360 را نصب نمائید که منوط به تائید ادره برق منطقه کی باشد.

ضمن سلام خدمت شما استاد عزیز در خصوص محاسبات فیوز مورد نیاز برای تابلوی اصلی یك آپارتمان 12 واحدی كه در وبلاگتون انجام داده اید به نظر می رسه اشكالاتی وجود داشته باشه:
1-در یك آپارتمان 12 واحدی شهری معمولاً یك انشعاب سه فاز 32 آمپر برای تغذیه مشاعات و آسانسور داده میشه و به اذای هر واحد نیز یك كنتور تكفاز 25 آمپر.
2-در محاسبه روش اول شما توان كل رو محاسبه كردید اما 90 كیلووات بدست اومده در واقع كل دیماند پس از اعمال ضریب همزمانی 50 درصد اون هم تكفاز هست.یعنی 511 آمپر تكفاز ! پس برای محاسبه جریان باید جریان تكفاز محاسبه بشه و بر 3 تقسیم شه چون انشعاب كل آپارتمان سه فاز خواهد بود.پس جریان میشه 170 آمپر كه نزدیكترین فیوز به اون میشه 200 آمپر سه فاز
3- در روش دوم كه از جمع جریانها محاسبه كرده اید هم اشكال اساسی وجود داره و اون هم اینكه جریان سه فاز بدون ضریب همزمانی میشه 317 آمپر كه اگر در 0.50 ضرب بشه میشه 160 آمپر كه باز هم 200 آمپر سه فاز مناسبش هست.



مطالب مشابه :


مدارفرمان

3-مدار فرمان و قدرت راه اندازی موتور سه فاز آسنکرون به صورت ستاره-مثلث اتو ما تیک




جزو مدار فرمان با راهنمای فارسی

جزو مدار فرمان با راهنمای در زیر برای مثال به بررسی مدار مدار ستارهمثلث اتوماتیک




دانلود کامل نقشه های مدار فرمان و قدرت

مجموع نقشه ی مدار فرمان و مدار قدرت رو برای - راه اندازی موتور به صورت ستاره مثلث




کارگاه مدار فرمان

دارد که علاوه بر مدار فرمان مدار قدرت نیز مدار که مدار ستاره مثلث دستی نام دارد




مدار فرمان و قدرت راه اندازی موتور سه فاز به صورت ستاره-مثلث دستی

مدار فرمان و قدرت راه اندازی موتور سه فاز آسنکرون به صورت ستاره-مثلث دستی




طراحی مدار و نحوه راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز صنعتی ( اصول مدارهای کنترل )

مدار فرمان راه مدار فرمان راه اندازی الکتروموتور سه فاز به صورت ستاره - مثلث دستی . مدار




دانلود کلیه مدارات فرمان برق صنعتی با logoV5 بصورت PDF

دانلود کلیه مدارات فرمان برق صنعتی با logoV5 بصورت PDF [نویسنده : 5- الف-مدار ستاره مثلث




مدار فرمان و قدرت راه اندازی موتور سه فاز آسنکرون به صورت ستاره-مثلث دستی

مدار فرمان و قدرت راه اندازی موتور سه فاز آسنکرون به صورت ستاره-مثلث دستی




سیم کشی ستاره - مثلث

مدار فرمان - راه اندازی مستقیم(مدار فرمان مدار بالا) معرفی چیلر تراکمی نوع اسکرو ( Screw )




برچسب :