تکنیک سی تی اسکن مغز

سی تی اسکن از مغز با تزریق و بدون تزریق کنتراست و در نمای آگزیال به صورت روتین و در نمای تکمیلی به صورت کرونال انجام می شود . در نمای آگزیال پس از قرار گرفتن سر بیمار بر روی کویل مغز ، ابتدا یک اسکنوگرام از جمجمه در وضعیت لترال تهیه می شود . سپس کاتهای اسکن با دو پلان یا ضخامت های مختلف انجام می شود . در ناحیه پوستریو فوسا ( از ناحیه قاعده جمجمه تا سوراخ گوش خارجی ) با ضخامت 3 میلی متر و بقیه قسمتها با ضخامت 10- 8 میلیمتر انجام می شود . کاتهای اسکن در نمای آگزیال به موازات خطی که گلابلا را به سوراخ گوش خارجی وصل می کند ، می باشد . در این حالت پرتوگیری چشم کمتر می شود . برای کاهش پرتوگیری چشم بیمار بدون اینکه به گانتری زاویه دهیم می توانیم چانه بیمار را پایین آوریم  و اگر چانه بیمار پایین آورده       نمی شود به گانتری 20 – 10 درجه نسبت به خط IOML  زاویه می دهیم .

 در بررسی ضایعاتی نظیر شکستگی قاعده جمجمه و در بیماران رینوره ( ترشح CSF از بینی ) علاوه بر نمای آگزیال نمای کرونال هم در این بیماران ضروری می باشد . تکنیک تصویربرداری ازمغز به علت اهمیت کیفیت باید به صورت کانونشنال باشد نه اسپیرال . ولی در بیماران بدحال و کودکان که باید در زمانی کمی اسکن انجام شود سی تی اسکن مغز به صورت اسپیرال انجام می شود .  Recon انتخابی در بررسی مغز به صورت Soft  یا Std می باشد ، ولی در بیماران ترومای برای بررسی شکستگی علاوه بر Recon استاندارد یا بافت نرم از  Recon  استخوانی برای بافت استخوانی جهت تهیه کلیشه  Bone Window استفاده می شود .

اندیکاسیون های سی تی اسکن مغز :

در موارد خونریزی مغزی ، آتروفی مغزی ، سکته مغزی ، هیدروسفالی ، برای بررسی شنت مغزی ، تروما به سر، در بیماران مبتلا به دمانس و پارکینسون ، بررسی برخی از ناهنجاری های مادرزادی و ... نیاز به تزریق ماده حاجب نمی باشد و سی تی اسکن مغز در این بیماران بدون تزریق انجام می شود .

در ضایعاتی نظیر تومورهای مغزی ، بررسی متاستازها ، عفونت های مغزی ،  AVM ها ، سایر ضایعات عروقی و پاتولوژیکی و ... استفاده از ماده حاجب ضروری می باشد . سی تی اسکن از مغز این گروه از بیماران به صورت با تزریق انجام می شود . تصویر برداری از این گونه از بیماران به صورت با تزریق و بدون تزریق به عنوان یک روش تکمیلی بسیار مفید بوده و موجب بالا رفتن دقت در تشخیص و بررسی وسعت ضایعه    می گردد .

 منبع :  کتاب مبانی و تکنیک های سی تی اسکن (جعفر ایزدی )

 



مطالب مشابه :


دستگاه رادیوگرافی دندان

دانشجویان رادیولوژی دانشگاه مطالعات سفالومتریك جهت ارزیابی رشد و تعیین پلان های درمانی




تشخيص و درمان ليکن‌پلان

پزشکی بالینی - تشخيص و درمان ليکن‌پلان - پزشکی بالینی. صفحه اول | مقالات همایش های رادیولوژی.




روشهای نوین تصویر برداری فک وصورت

دانشجویان رادیولوژی 88 یک تکنیک خاص مربوط به این روش spect است که تصاویری در چندین پلان




روز 13 را با ما باشید <<<<کرمانشاه>>>>

رادیولوژی همدان ورودی 91 - روز 13 را با ما باشید <<<<کرمانشاه>>>> - انواع مطالب متنوع - رادیولوژی




یه معما!!!!!!

رادیولوژی همدان ورودی 91 پلان آن تقریباً مربع و در ساخت آن از سنگ ، آجر و ملات گچ استفاده




تکنیک سی تی اسکن مغز

رادیولوژی و سی تی اسکن شهید بهشتی سپس کاتهای اسکن با دو پلان یا ضخامت های مختلف انجام می




کاربرد های رادیولوژی در دندان پزشکی

Dezmed90 - کاربرد های رادیولوژی در دندان پزشکی - پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان مهندسی پزشکی




تکنیک سی تی اسکن سینوس پارانازال

رادیولوژی و سی تی اسکن شهید کات ها در سه پلان به ترتیب با ضخامت های 5 میلیمتر برای بینی




برچسب :