معماي جزيره گنج

جزیره اوک آیلند از 200 سال پیش ، به خاطر وجود یک افسانه مشهور شده است ؛ افسانه گنج  پنهان دزدان دریایی در این جزیره!

 جویندگان گنج در اعماق چاه

سال های بین قرون 15 تا 18 میلادی را باید جولانگاه و عرصه دزدان دریایی دانست. در همان سال ها افسانه های زیادی در باره ثروت و گنج های افسانه ای آنها بر سر زبان ها افتاد. در این بین یکی از این افسانه ها از تاریخ آن روزها تا به امروز پیش آمده  و به یک راز سربه مهر تبدیل شده است؛ راز جزیره گنج و چاه درخت بلوط.

گزارش هاي زيادي از قرن نوزدهم ميلادي درباره اين جزيره وجود دارد؛ گزارش هایی مبنی بر حقیقت داشتن ویا دروغ بودن این ماجرا. گزارش هایی که بر مبنای آثار به دست آمده از حفاری های آن دوران نوشته شدند.البته آثار حفاري هاي ابتدايي يا اوليه حال از بين رفته يا محل دقيق آنها گم شده است. اما ماجرا از سال 1975 شروع شد جايي كه دانيل مك گينيس 16 ساله در حال قدم زدن در اين جزيره ، چشمش به سوراخ بزرگي در زير يك درخت بزرگ بلوط افتاد. او خيلي زود به خانه برگشت و ماجرا را با دوستانش در ميان گذاشت و به اين ترتيب روز بعد 3 نوجوان كنجكاو از شهر ساحلي چستر در كانادا به سمت جزيره اوک حركت كردند و داستان جزیره گنج از همین جا شروع شد.

   مك گینیس همراه دوستانش «جان اسمیت» و «آنتونی وگان» شروع به حفر يك چاه كردند و بالاخره بعد از چندين روز تلاش و كار سخت چيزي پيدا كردند كه باعث تعجب و حيرت انها شد. هنوز خيلي از كارشان نگذشته بود كه به يك لايه پوشیده از سنگ  در دل زمین رسيدند كه تقريبا 60 سانتيمتر پايين تر از سطح زمين قرار داشت. اما انها باز هم ادامه دادند و 3 متر بعد به يك رديف از درختان بلوط بر خورد كردند. اين تنه هاي درخت طوري قرار داده شده بودند كه روي درب  چاه را بپوشانند. انها با تلاش بسيار درختان بلوط را از روي درب چاه بر داشتند اما دوبار ديگر و هر دفعه بعد از كندن 2 يا 3 متر باز هم تنه درخت هاي بلوط سد راه آنها شد. براي این 3 نوجوان ادامه کار تا اينجا هم كار بسيار سختي بود  و انها حداكثر تلاششان را كرده بودند ولي ديگر نمي توانستند به تنهایی اين كار را ادامه بدهند. بنا بر اين تصميم گرفتن ماجرا را تا سال هاي بعد پنهان كنند. به اين ترتيب هشت سال گذشت تا آنها دوباره به ياد جزيره گنج افتادند و چاهي كه با زحمت درآن محل كنده بودند. مك گينس و دوستانش كه حالا مردان جواني بودند دوباره به جزیره بلوط برگشتند. اين بار انها با دست كاملا پر به جزيره رفتند و شركتي به اسم آنسلو را كه در حفاري تخصص داشت براي كندن محل استخدام كردند. البته پول اين حفاري را شخصي به اسم ليند پرداخت مي كرد كه يك ميلوينر ساكن جزيره بود. آنها با كمك ابزار و آلات حفاري خيلي زود توانستند به عمقي كه قبلا تا انجا را كنده بودند برسند. بعد از مدتي تلاش سه كاشف داستان توانستند چاه را به عمق 30 متري برسانند. اين در حالي بود كه در طي كارشان بارها با موانع سنگي و چوبي بر خورد كرده بودند و همه انها را پشت سر گذاشته بودند تا به اين نقطه برسند، جايي كه به نظر مي رسيد آنها بالاخره چيزي پيدا كرده اند.

 سنگ نوشته عجیب

 بعد از كلي كند و كاو و كنار زدن موانعي از جنس سنگ و تنه هاي سنگين بلوط سه كاشف چاه گنج ، سر انجام يك تكه سنگ جالب پيدا كردند. سنگي كه روي آن پر از علامت هاي مرموز بود و به نظر مي رسيد كه یک سنگ راهنما باشد، یک جور نقشه عجيب كه در عمق 30 متري پيدا شد. انگار اين سه دوست قديمي در ماجرايي شگفت انگیز گير كرده بودند. انها به طمع گنجي پنهان  رنج و زحمت كندن 30 متري يك چاه را كشيدند، اما حالا به یک نقشه سنگی رسیده بودند كه در عمق 30 متري پنهان شده بود. اما این سنگ راهنما چه بود؟!

 خيلي طول نكشيد كه به اين سوال هم جواب داده شد. پژوهشگران و كارشناسان رمزگشایی، پس از بررسی خط نوشته های این سنگ كه به رمز بود توانستند معنی آن را بفهمند. روي آن تكه سنگ نوشته شده بود كه 12 متر پائين تر يك گنج بزرگ وجود دارد. البته هيچ وقت طرح يا عكسي از آن تكه سنگ به دست نيامده و به نظر مي رسد كه اصل آن  در سال 1912 گم شده باشد. اما گويا مبلغ گنج هم روي آن نوشته شده بود، چيزي در حدود 2 ميليون پوند سكه طلا كه شايد بزرگترين گنج عالم باشد. حالا ديگر سه كاشف داستان تنها 12 متر با روياي دوران نوجواني خودشان فاصله داشتند. به نظر مي رسيد انها بالاخره توانسته بودند كه گنج پنهان دزدان دريایي را پيدا كنند. بنا بر اين شروع به حفر 12 متر باقي مانده كردند.  تنها يك متر پائين تر آنها به يك جسم سخت بر خورد كردند و  و به نظر مي رسيد كه خيلي زود تر از 12 متری که انتظارش را داشتند توانسته اند گنج را پيدا كنند. ليند كه حامي مالي حفاري بود يقين داشت كه همان جا گنج را پيدا خواهند كرد و به اصرار او سطح سخت شكسته شد.

 گنج یا آب

 فقط يك روز طول كشيد تا معلوم شود كه ليند اشتباه كرده است، آن هم چه اشتباهي!  چون نه تنها زير ان سطح سخت خبري از گنج نبود بلكه با شكسته شدن آن  مانع، تمام چاه در روز بعد پر از آب شد. گويا آن سطح جلوي ورود آب را مي گرفته و نبايد كسي به آن دست مي زده است. چاه تا ارتفاع 17 متري از آب پر شده بود و ليند با ديدن اين صحنه  نزديك بود سكته كند. هفته ها و ماه ها تخليه آب با كمك پمپ و سطل ادامه پيدا كرد اما هيچ فايده اي نداشت و سطح آب اصلا تكان نمي خورد و انگار از پایین دوباره پر می شد. طبق كتابي كه در سال 1951 به وسيله "ادوارد  راو اسنو" نوشته شد ليند و گروهش در سال 1805 چاهي به عمق 33 متر و به موازات چاه اول حفر كردند و بعد با يك تونل انحرافي به سمت چاه اول رفتند. آنها كار خطرناكي كردند و نزديك بود جانشان را از دست بدهند چون  با زهم اب به صورت ناگهاني به سمت تونل انها سرازير شد و باز هم چاه را پر کرد. سيمون ليند ثروتمند حالا ورشكسته شده بود و هيچ گنجي هم پيدا نكرده بود. به نظر می رسد دزدان درياي كه اين چاه را براي پنهان كردن گنجشان طراحي كرده بودند براي آن يك دزدگير حرفه ای هم در نظر گرفته بودند. انها یک تونل از خلیجی در همان نزديكي به سوی چاه كنده و دهانه آن را بسته بودند. تونلي كه حفاران شركت آنسلو بي اطلاع از وجود آن دهانه اش را باز و آب دريا به سمت چاه حاوی گنج سرازیر کرده بودند. عده اي مي گويند حفاران آن تونل را پيدا كرده و با ديناميت خراب كردند اما مشگل  وجود اب با اين كار حل نشد. به هر حال هيچ سندي براي اين قضيه وجود ندارد و به همين دليل عده اي هم اين نظر را قبول ندارند چون هيچ وقت اثري از اين تونل پيدا نشد. انها مي گويند كه به خاطر كوچكي جزيره ،سطح آب هاي زير زميني آنقدر بالا است  كه در اين ارتفاع اب به سوي چاه سرازير مي شود. به هر حال تا مدت ها عمليات حفاري در اين جزيره متوقف شد و جويندگان گنج از خير آن گذشتند.

 دوتا از 3 نفر

 سال ها گذشت و تااینکه سال  1849 از راه رسید ، حالا دیگر از آن سه پسر بچه ای که نخستین بار چاه را پيدا كرده و آن را كنده بودند يك نفر مرده بود ، اما دو نفر دیگر که اکنون حدود هفتادسال سن داشتند با همکاری گروهی دیگر دوباره حفاري را براي پيدا كردن گنج شروع کردند. انها فكر مي كردند با پيشرفت تكنولوژي اینبار موفق می شوند و دو يا سه صندوق پر از گنج پيدا مي كنند. به اين ترتيب انها به كمك شركت "ترورو" و با استفاده از دستگاههای مجهز دریل شروع به حفاری كردند. دستگاه هاي حفاري به سرعت تا عمق 30 متري را كندند.در اين عمق آنها به مانعي از جنس بلوط بر خوردند. بعد از این مانع، مته از 12 سانتيمترچوب بلوط، 55 سانتيمتر فلز،10سانتيمتر چوب بلوط، و دوباره50 سانتيمتر فلز عبور كرد. از اين همه تلاش و حفاري چيزي به دست نيامد اما حفاران نتيجه گيري كردند كه مته دستگاه حفارشان از دو صندوق چوبی پر از سكه طلا گذشته است. حتي شایعه شد كه بعد از بالا كشیدن مته هاي حفاري چند زنجیره طلایی هم به آن چسبیده بود اما هيچ كس بعد ها اثري از آن زنجير هاي طلايي نديد و معلوم نيست كه واقعا چنين زنجير هايي وجود داشته اند يا نه. فشاری که به مته های حفاری وارد می شد نشان دهنده این بود که در زیر این لایه های چوب و فلز همچنان چاه ادامه داشته و تمام نشده است با این حال هیچ و قت معلوم نشد که تا کجا ادامه دارد. بعد از آن تا چندین سال بعد شرکت گنج یابی جزیره اوک و شرکاء برای پیدا کردن گنج تلاش کردند. آخرین تلاش ها در سال 1887 به وسیله آنها به صورت یک تراژدی تمام شد. 6 نفر از کارگران آن شرکت در حین عملیات حفاری جان خود را از دست دادند تا تلاش ها برای پیدا کردن گنج به صورت موقت تمام شود. ماجرای چاه گنج درخت بلوط تا سال هابه فراموشی سپرده شد. این فراموشی آنقدر ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال 1928 روز نامه ای در نیویورک ماجرایی در این مورد به چاپ رساند.


مطالب مشابه :


اخبار عنبران-کشف گنج در عنبران ملحه

4 نفر در حفاري يك تونل براي يافتن گنج در آستار دستگير شدند . خبرگزاري فارس:




جویندگان گنج چگونه با کاغذهای کاهی راهی سرزمین های قدیم می شوند

گنج یابی وکشف عتیقه ها تاكنون هيچ گزارشی مبني بر يافتن گنج طبق اين طومار انجام نشده‌است.




راز گنجینه های مخفی

گنج یابی وکشف عتیقه در هر حال با وجود کاوش هاي زيادي که براي يافتن گنج و حتي سرنوشت آن پس




معماي جزيره گنج

سرنخ - معماي جزيره گنج - جزیره اوک آیلند از 200 سال پیش ، به خاطر وجود یک افسانه مشهور شده است




گنج ها و دفینه های ایران

ایران جاوید - گنج ها و دفینه های ایران - ایران جاوید حق ماست و بس. درود بر بانیان پاکش




شایعه یا واقعیت/ کشف کوتوله ها در اسلام آباد غرب

براساس اين اخبار، چند قاچاقچي عتیقه به قصد يافتن گنج در محدوده اطلاع يافتن از اين




برچسب :