شهر سراوان نياز به توجه مسئولين دارد

موقعیت جغرافیایی شهر سراوان<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

شهرستان سراوان با 28108 کیلومتر مربع وسعت حدود 15درصد مساحت استان را تشکیل می دهد و در شرق این استان واقع شده است و از نظر مساحت و جمعیت چهارمین شهرستان این استان می باشد.

این شهرستان از شرق و جنوب و شمال شرقی به کشور پاکستان و از جنوب غربی و غرب به شهرستان ایرانشهر و از شمال غربی به شهرستان خاش محدود می شود.

سراوان مرکز شهرستان سراوان است حدود 75 هزار جمعیت دارد این شهر تا قبل از سال 1307 دهکده ای بوده به نام شهستان و آنطور که می گویند در قدیم شراستون می گفته اند و در ناسخ التواریخ به نام سرابستان نیز ذکر شده است زبان منطقه و گویش بلوچی است ریشه فارسی دارد و با زبان اردو به علت مراودات تجاری و فرهنگی آمیخته است.

محدوده قانونی شهر سراوان به مساحت 1350 هکتار می باشد ساختار ابنیه آن در قسمت خیابان امام خمینی(ره) و عمدتا جنوب آن دارای بافت سنتی و ساختمانها خشت و گل و عموما دارای قدمت 20 سال به بالا می باشد و اکنون نیز مورد بهره برداری اهالی می باشند که در واقع هسته اولیه شهر را در برمی گیرند مرکز شهر و خیابان ها نبوت، قدس، طالقانی، آزادی و شرق خیابان امام خمینی(ره) در بر گیرنده بافت تجاری بازار قدیم شهر می باشد در قسمت شمال خیابان امام خمینی(ره) بافت تازه ساز شهر قرار دارد که بر اساس معیارهای نوین شهرسازی توسعه یافته و ابنیه از آجر و آهن و قسمتی نیز به صورت اسکلت فلز ساخته شده اند و بافت اداری شهر نیز عمدتا در شمال شهر مستقر می باشد  .

 سراوان به‌ ‌علت نزديكي با مرز و پاره اي مشكلات اجتماعي و اقتصادي به اعتقاد خيلي ها در زمره‌ ‌شهر هاي مشكل دار به لحاظ  عدم همكاري متوليان امر وبعضي از مردم در زمينه هاي پرداخت به موقع عوارض و پرداخت طلبكاري هاي كه شهرداري از آنها دارد و ديگر موارد.. در مقايسه با‌‌‌ ‌ساير شهرهاي   استانمان و كشور به شمار مي رود‌‌.‌

‌ساخت و سازهاي ناهمگون شهري، به دليل رشد ناخواسته جمعيت روستاييان كه به اين شهر آمدند و اتباع بيگانه و اسكان آنان در‌‌ ‌حاشيه شهر، مهاجرت ديگر هموطنان به اين شهر و رشد ناهماهنگ و نامتعادل شهرنشيني، ازدياد مشاغل‌‌ ‌كاذب و عدم همكاري ارگانها و نهادها و سازمانها و ادارات مرتبط با خدمات و زيبا سازي و فرهنگي شهر  سراوان به مرور زمان چهره نامناسبي به شهر  بخشيده است.‌‌ ‌‌بسياري از مهاجران‌ ‌روستاييان ايراني و اتباع بيگانه كه به شهرسراوان آمده اند، در محله ها و خانه هاي مسكوني‌ ‌قديمي حاشيه شهر و حتي در هسته مركزي ساكن شده اند يا به ساخت و سازهاي غيرمجاز در حاشيه شهر روي آورده اند و از‌ ‌دادن عوارض به شهرداري  همانند بعضي از ارگانها و سازمانها و ادارات و نهادها سر باز مي زنند كه اين مهم تا حدودي درآمد شهرداري را نيز‌‌ ‌تقليل داده است.‌‌ ‌‌از سوي ديگر، به دليل مشكلات شهرداري، وضعيت نامناسب زير ساخت هاي شهري، مبلمان شهري،‌ ‌نظافت شهري، نارسايي هاي زيست محيطي، معضلات رفت و آمد و ديگر تنگناهاي شهرنشيني،‌ ‌انجام نشدن وظايف و مسئوليت هاي اجتماعي شهروندان و كاركنان ادارات و نهادها و سازمانها و ارگانها در مقابل شهر و شهرداري، نبود مشاركت لازم مردم وبعضي از مسئولين در توسعه‌ ‌شهري، توسعه پايدار شهر سراوان را با مشكل روبه‌ ‌رو كرده است.

‌ ‌مديران شهري  سراوان تاكيد دارند كه بهسازي و نوسازي بافت هاي‌ ‌فرسوده  كه در مركز شهر واقع شده اند، موضوعي پيچيده، چندوجهي و ميان بخشي با‌ ‌ابعاد كالبدي، شهرسازي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي است كه به سبب فقدان مديريت واحد‌ ‌و هماهنگ و نبود همكاري و مشاركت مردم و ادارات و ارگانها و نهادها و سازمانها در اجراي طرح هاي نوسازي شهري، پس از گذشت‌‌ ‌چند سال از تدوين طرح، طرح همچنان راكد مانده است.‌‌‌ ‌‌تا چند سال پيش به دليل  نبود هماهنگي در مديريت شهري و نبود بودجه خيابان هاي‌ سراوان فاقد تابلوي راهنماي مسير خيابان ها، تقاطع ها و شماره گذاري كوچه ها بود‌‌ ‌‌اگر چه اين مشكل در خيابان ها  با همت شوراي شهر و شهرداري اندكي برطرف شده اما هنوز برخي از خيابانها فاقد تابلو و راهنماي مسير خيابانها و تقاطع ها و شماره گذاري كوچه ها هستند‌‌ ‌كه نياز به حمايت و همكاري بيشتر مسئولين شهر و استان با دادن

بودجه و اعتبار در اين زمينه است. ‌اگر سري به مركز شهر بزنيد، ازدحام دست‌ ‌فروشها، باربري ها و خرده فروش ها در تردد عابران يا حتي خودروها اختلال ايجاد كرده‌ ‌اند پس نياز است  همشهریان عزیز و نيروي انتظامي و ديگر ارگانها نظامي و انتظامي و ادارات و نهادها و ارگانها و سازمانهاي مرتبط به ياري شهرداري  بيايند تا ديگرشايد عرضه سي دي ها و مواد خوراكي غير بهداشتي و مسدود بودن معابر شهر  سراوان نباشيم. ‌

انباشت مداوم‌ ‌زباله در جداول خيابان ها و مقابل در خانه ها و كوچه ها، در بازارها و جلو مغازه ها با توجه به جمع آوري سنتي زباله توسط‌‌ ‌عوامل شهرداري و رعايت نكردن مسائل بهداشتي از سوي شهروندان در اين زمينه، انباشت نخاله هاي‌ ‌ساختماني  در اطراف شهر، دفع نامناسب زباله ها و اجرايي نشدن‌ ‌طرح جمع آوري مكانيزه زباله  به خاطر عدم همكاري شهروندان   از مشكلات سال هاي متمادي  شهرداری در اين شهر به‌ ‌شمار مي رود.‌‌ اگر نگاهي به وسايل جمع آوري زباله در بيشتر نقاط  كنيد، سطل هاي‌‌ ‌فرسوده را  روي گاري هاي قديمي بر جاي مانده از سال هاي گذشته كه مورد استفاده‌‌ ‌قرار مي گيرند را خواهيد ديد كه‌‌ ‌زيبنده اين شهر و مردم نيست‌‌. (گرچه اکنون سطل های در حاشیه خیابانها شهرداری گذاشته  امامتاسفانه مردم زباله های خود را یا سر کوچه  و نبش خیابانها  می گذارند و یا در اطراف این سطل ها می ریزند) پس لازم است مردم  و ادارات و نهادها و ارگانها و سازمانهاي كه به شهرداري بدهكار هستند عوارض شهرداري را به موقع پرداخت كند   طبق گفته مسئولين شورا و شهرداري  ارگانهاي دولتي به شهرداري بدهكار هستند. جالب اينجاست كه اين ارگانها ونهادها بدون هماهنگي با شهرداري و دريافت پروانه كار و پرداخت عوارض در داخل محل كار خود  اقدام به ساخت و ساز مي كنند حال آنكه ابتدا  بايد آنها قانون را رعايت  كنند ولي متاسفانه رعايت نمي كنند پس از مردم چه انتظار بايد داشته باشيم‌‌‌.

  ‌آبگرفتگي‌ ‌معابر و نبود مسيل در بيشتر نقاط شهر كه همزمان با بارندگي دچار مشكل آبگرفتگي قرار‌ ‌مي گيرند بايد با اختصاص بودجه كافي در اين زمينه چاره انديشي شود تا هر چه زودتر اين مشكل برطرف گردد اگر براي جمع آوري و هدايت آب هاي روان ناشي از بارندگي در سطح شهرهرچه زودتر چاره انديشي نشود مي توان از آن در زمره معضلات ديگر مردم و شهر  عنوان كرد‌.

پس نياز است مديريت استان از شركت هایي كه حفاري مي كنند بخواهد هر چه زودتر حفاریها را پر نموده و آسفالت را مرمت كنند. یکی دیگر از مشکلات شهر   رها کردن فاضلاب خانگی در جوی های آب است شهروندان متاسفانه حتی آب آشپزخانه ها و فاضلاب های خانگی خود را در کوچه و خیابانهای شهر  رها می کنند که این خود باعث بیماریهای بسیاری در بین ساکنین شهر می شود و موجب آبگرفتگی های خیابانها و میادین می شوند. به مناسبت  روز شورادر رابطه با عملكرد شوراي اسلامي شهر وشهرداري سراوان با آقايان جنگي زهي رييس شورا وآقاي دهقان نايب رييس شورا وبا مهندس اسعد رحيمي شهردار سراوان گفتگويي انجام داديم كه در زير مي خوانيد

.جناب آقاي محمد جنگی زهی رییس شورای شهر سراوان بفرمايددر بحث فعالیت های عمرانی چند مصوبه  در دوره شوراي سوم  تاكنون داشته اید و چند تا اجرایی شده اند؟

ما591 مصوبه از بدو شورای سوم تا به حال داشته ایم و حداکثر آنها در مدتی که بوده ام اجرا شده است بعد هم در این مدت 5-4 تا شهردار داشته ایم و بیشترین مدت زمان ماصرف انتخاب شهردار شده است و برای هر کدام 6 ماه طول کشیده تا تائید شده است و کمترین زمان از آن مهندس رحیمی بوده است که 25 روزه تایید شده اند. 

در بحث فعالیت های فرهنگی که در شهرچه كارهاي انجام شده  است؟

بنده قبلا معلم بوده ام و در سال 83 یک کتابخانه ای در سراوان ساخته ام و افتتاح کرده ام كه نزدیک  به250 میلیون تومان هزینه اش شد که قبل از ورود به شورای شهر با هزینه ی خودم ساختم و در حال حاضر ماهی یک دفعه با مسئول شورای فرهنگی جلسه می گیریم  كه در آن جلسه مسائل و نواقص فرهنگی مطرح می شوند وبراي اجرايي شدن آنهاتصميم گيري مي شود.

به عنوان رییس شورا   بفرمایید چه مشکلات عمرانی، شهر سراوان دارد؟

نیازها و مشکلات این شهر بیشتر مادی است چون شهرداری ها سازمان هایی خودگردان هستند با کمبود بودجه مخصوصا در پرداخت حقوق پرسنل مواجه می شوند و درآمد شهرداری هم کفاف نمی کند دولت باید  بودجه به عنوان كمك به ما بدهد تا ما بتوانیم شهر را آباد کنیم. ما واقعا  خودمان متاسفيم كه به خاطر نبود بودجه  در طول 3 سال که آمده ام 3 تا خیابان را بازگشایی کرده ایم.

-برای یادواره شهید میرمرادزهی که ورودی شهر است چه کارهایی انجام شده است؟

المانی را که از طریق بنیاد شهید  در اختيار ما گذاشته شده است شهرداری  با صرف20 میلیون تومان   آنرا نصب کرده است و میدان را گل کاری و درخت کاری کرده است.

-شهرستان سراوان یک شهر مرزیست، شورای شهر چقدر برای ایجاد امنیت و آسایش در برنامه ها دخیل است؟

در شورای تامین متاسفانه از شورای شهر دعوت نمی کنند اما در شوراهای اداری از آن دعوت می کنند. اگر ما در آن جلسه دعوت شويم قطعا در ايجاد امنيت موثر خواهيم بودزیرا شورایی ها نمایندگان مردم هستند و بیشترین ارتباط را با مردم دارند و اطلاع رسانی می کنند و نقش مردم و شورا با هم مرتبط است و مردم برای حل مسائل به شورا بیشتر مراجعه می کنند.

-چند درصد از نامه های مردم را که شما با ادارت مکاتبه می کنید به آنها پاسخ می دهند؟

اکثرا پاسخ می دهند و تعداد خیلی کمی را پاسخ نمی دهند اما بیشتر مشکلاتی که راه حل قانونی دارند قابل حل است.

-یکی از مشکلاتی که مردم در سطح شهر صحبت می کردند (قاچاق سوخت در این شهرستان است) که باعث مرگ و میر و تخریب آسفالت می شود در مورد اين موضوع توضيح دهيد؟

این مشکل برای ما بیشتر از سایر شهرهای استان است چرا که به مرز نزدیکتر هستیم، از 6 صبح  تا 9 شب جاده ها ترافیک دارد و ما مکاتباتی با فرماندار و نیروی انتظامی داشته ایم و قرار بوده است یک مسیر جداگانه ای را برای این ماشین ها باز کنند ولي متاسفانه هنوز اين كار انجام نشد ودر نهايت هر روز ما شاهد حوادثي ناگوار در اين شهر ودر حاشيه هاي اين شهر هستيم اميدواريم دل مسئولين به حال مردم منطقه بسوزر وفكري به حال تردد اين بمب هاي متحرك بكنند چون علاوه برجان مردم ما آسفالت هاي اين شهر باريختن مواد سوختي ويا با آتش گرفتن خودرو هاي عامل سوخت تخريب مي شوند وبا توجه به گراني قير هزينه هاي هنگفتي  به شهرداري. براي ترميم آسفالت تحميل مي شود

-چند تا کارخانه در این  شهر می باشند که مردم را به کار مشغول کرده باشند؟

هیچ کارخانه ای نداریم و متاسفانه علت اینکه مردم به مشاغل کاذب روی آورده اند همین مسئله است و یکی از گلایه هایی که مردم دارند این است به همين خاطر تعدادي از ساكنين شهر مبادرت به  خريد وفروش سوخت مي كنندکه  متاسفانه در مواقعی مشاهده شده است که نیروی انتظامی با سنگ ماشین ها را ایست می دهد که در یکی از این حوادث ماشینی سنگ باران شده بود و سرنشین آن فوت کرد. ما در مورد اين گونه برخورد نيروي انتظامي  با  فرمانداري ومسئولين مربوطه  مكاتبه كرديم

 آيا مثل ديگر شهرهاي استان بعضی از ادارات دولتی مثل ارگان های نظامی و ودولتي بدون گرفتن مجوز از شهرداری  در اين شهرمبادرت به ساخت و ساز می کنند؟

 بله ما بارها با فرمانداری  در اين خصوص مکاتباتی کرده ایم که نیروی انتظامی و سایر ارگان ها  بايد همانند ديگران ومردم حق و حقوق خود را رعایت کند چون درآمد شهرداری نیز از این منابع است.

-در بحث بهداشت چه اقداماتی انجام داده اید؟

  معاون شورای شهر عضو کمیسیون بهداشت هستند و هر ماه یک جلسه ایی کمیسیون بهداشت می گیرد و از شورای شهر نیز دعوت می کند و مسائل و مشکلات بهداشتی شهر در این جلسات عنوان می شود و بسیار خوب سازمان بهداشت از نظر دفع آب و فاضلای و آبهای سطحی و... با ما همکاری می کند.

-یکی از مشکلات این شهرستان مسئله بسته بندی خرما است که به نام بم و جاهای دیگر عرضه می شود چه کرده اید؟

قرار بود یک شرکتی از تهران که با شریک خارجی خود  بيايددر این شهر کارخانه بزنند که به جایی نرسید البته صاحبان شركت سراوانی هستند اما تهران زندگی می کنند.

شما به عنوان رییس شورا از استاندار و مسئولین برای بهتر اجرا شدن طرح ها و کمک های مادی  چه درخواستي دارید؟

درخواست می کنم که بودجه در اختیار ما بگذارند تا بتوانیم شاهد رشد و شکوفایی شهر مخصوصاً در زمینه ی آسفالت خیابان ها باشیم و یارانه قیر به ما بدهند.

-خیرمحمد دهقان نایب رییس شورای اسلامی شهرستان سراوان هم در ادامه سخنان رييس شوراي اسلامي شهر سراوان گفت:از مردم کمال تشکر را دارم  به خاطر سعه ی صدرشان که شهرداری نمی تواند آن طور که شایسته ایشان است ادای دین بکند ولي آنها با شهرداري در همه زمينه ها همكاري مي كنند. عمده کاری که خواسته ی مردم است و تا حالا ما نتوانسته ایم طی 4 سال آنرا برآورده کنیم آسفالت است. از زمانی که قیر   از سبد یارانه خارج شد قبل از آن ما یک تن قیر را 170 هزار تومان می خریدیم اما حالا یک تن قیر 930 هزار تومان  براي ماهزینه دارد، ما از دولت محترم انتظار داریم فكري  برای شهرداری ها  بكنند آنها بررسي نمايند  آیا با اين درآمد كمي كه شهرداري ها دارند می توانند خریداری کنند و این مشکل برای همه ی شهرداری ها حتی شهرداری های کلان شهر است زیبایی هر شهری خدمات عمرانی آن به ویژه آسفالت است، اگر هر کاری انجام شود اما آسفالت نباشدآن شهر هیچ زیبایی ندارد. شهرداری باید تمکن مالی داشته باشد تا اعتماد مردم را جلب کند. ما بارها تصمیم گرفته ایم که با مردم صحبت کنم اما می بینیم مردم هم از ما انتظار دارند به همین دلیل مردم به شهرداری ها بی اعتماد شده اند و در حال حاضر شهر داري ها و مردم با هم فاصله پیدا کرده اند مخصوصاً شهرداری سراوان که درآمد پایین دارد از زمانی که شهرداری ها و انتخاب شهرداران شورایی شده بالاترین دغدغه پرداخت حقوق کارمندان است، قبل از شورایی حقوق ها از طریق وزارت کشور و استانداری کمک هایی می شد اما از آن به بعد شهرداری باید خودش درآمدزایی کند و حقوق کارمندانش را بپردازد که اصلا این امر با وجود ساكنين كم درآمد ما مخصوصا در شهرهای کوچکی مثل سراوان.  امکان پذیر نیست

-در بحث ادامه ی خیابان آزادی مردم معترضند که طرح به خوبی انجام نشده است؟

بازگشایی خیابان آزادی به جمهوری  در طول 10 سالي كه من   در شورا هستم از آن موقع خواسته ی مردم باز شدن همین راه است و حق آنها است تا ترافیک پایین آید در طول 2 دوره خیلی تلاش کرده ایم که با طرح ها و نقشه هایی که داریم این مشکل را حل کنم اما مشکل آن این است که در جلوی راه آن خانه های  وجود دارد كه بايد تملك شوند چون شهرداري بودجه ندارد تا آنها را تملك كند   به اجبار با یک تغییر کوچکی توانستیم خیابان را باز کنیم.

مشکلات شهرستان سراوان چیست؟

 يكي از مشكلات ما این است که دکتر صفدری معاون استاندار سيستان وبلوچستان الان که 10 سال است ما اینجاییم فقط یک بار شنیده ایم که آمده اند و برگشته اند آيا معاونت عمرانی نباید از نزدیک بیاید و مشکلات را بررسی کند و حل کنند و ما انتظار داریم مسولين بيشتر به ما ومشكلاتمان توجه كنند.

 وي در مورد اعضاي شورا گفت: آقايان محمد جنگی زهی رییس شورا- خیرمحمد دهقان نایب رییس شورا- محمدسعید باران زهی خزانه دار شورا- علی اصغر محمدی و علی اسلام امرا به عنوان دو منشی در شورا هستند.

مهندس اسعد رحيمي شهردار سراوان در ابتدا گفتگو ايتدا به شهروندان سراواني گفت :شهر سراوان را بايد همه مان با همكاري وتعامل باهمديگر بسازيم اگر همكاري مردم در كنار كاركنان شهرداري باشد بنده وهمكارانم با تمام توان مان وبابودجه اي  كه داشته باشيم اين شهر را خواهيم ساخت.

وي افزود: این شهر حدود 306 هزار و سیصد و 51 مترمربع فضای سبز  و نخلستانهای قدیمی دارد   هم اكنون اين شهر. دارای 9 پارک می باشد.   از محصولات کشاورزی این شهر خرمای سراوان در سطح ایران معروف است.

 وي  در موردفعالیت های عمرانی شهرستان سراوان گفت: زیرسازی آسفالت و جدول گذاری خیابان مولوی شهداد که مقداری از آن انجام و بقیه در دست اقدام است جدول گذاری خیابان قدس- ساماندهی و اصلاح جداول میدان کلپورگان و مهمتر از همه ایجاد و تولید جدول و پازل در کارگاه عمرانی شهرداری- راه اندازی کارخانه سنگ شکن- راه اندازی کارخانه آسفالت- ایجاد فضای سبز در سطح شهر  از جمله اقداماتي هستند كه  اكنون در حال انجام است و اما اقداماتی که برای امسال مورد نظر است عبارتند از:ادامه  زیرسازی و آسفالت خیابان مولوی شهداد- آسفالت مسیر قنات سدرو- آسفالت ادامه بلوار خلیج فارس و جدول گذاری آن- جدول گذاری میدان کلپورگان- تعویض جداول بلوار پاسداران- نصب ایمان میدان ولایت- اصلاح هندسی میدان 22 بهمن و ساماندهی فضای سبز آن- ادامه کار سنگ چینی خیابان مولوی شهداد- روکش آسفالت   خیابان انقلاب شرقی و میدان کلپورگان  و میدان قدس شرقی- آسفالت خیابان قدس و بازسازی و بهسازی پارک بعثت که یک فضای مخروبه است  را در برنامه ی امسال گنجانده ایم.  

وي گفت:در برنامه مان بازگشایی چندین خیابان- جدول گذاری چندین محور- ساماندهی ماشین آلات و آسفالت چندین خیابان و... داريم بیلان عملکرد واحد عمران  شامل موارد زير است

1-تسطیح و بازگشایی خیابان قدس غربی توسط لودر و گریدر

2-پازل کاری کف حیاط کتابخانه عمومی

3-پازل زنی (تولید آن) در محل کارخانه قدیم

4-تولید جدول در محل کارخانه قدیم.

5-لکه گیری آسفالت خیابان حمزه

6-کنده کاری میدان کلپورگان (جداول)

7-لکه گیری آسفالت سطح شهر

8-مخلوط ریزی خیابان قدس شرقی

9-کانیوگذاری کوچه اقبال لاهوری

10-لکه گیری آسفالت خیابان امام خمینی بخشان

وي گفت:در بدو ورود توانستیم یک چمن مصنوعی احداث کنیم  كه مورد استقبال مردم  قرار گرفت بنده از مردم ومسئولين انتظار داریم  از ما حمایت کنند در مرحله اول ما درخواست اختصاص بودجه اي براي احداث دو پارک را داریم   البته  اين شهرگنجایش بيش از 5-4  پارك را دارد.

وي ادامه داد: پارک نبوت و پارک روبه روی نقلیه نیز در دست بازسازی است و همچنین ساماندهی پارک محله ی بخشان نیز براي ایجاد فضای سبز و ساماندهی آنها و درخت کاری و گل کاری در سطح شهر. در دست اقدام  هستند

 وي در خصوص بیلان عملکرد واحد فضای سبزشهرداري سراوان به موارد زير اشاره نمود

1-کاشت گل و گیاه با توجه به رسیدن فصل بهار

2-آبیاری و نگهداری از گلها و گیاهان توسط باغبانان و آبیاران

3-هرس و اصلاح شاخ و برگ گیاهان

مهندس رحيمي گفت:مساحت کل فضای سبز شهر سراوان حدود 306351 مترمربع می باشد که عمده ترین بوستانهای شهری آن عبارتند از:

1-بوستان بعثت در خیابان نبوت

2-بوستان نخل در میدان امام حسین(ع)

3-بوستان مادر

4-بوستان وحدت

5-پارک سبحان

6-پارک نسترن

7-پارک محله ای بخشان

8-پارک الغدیر

9-پارک جمهوری

مکانهای دیدنی شهر سراوان

 وي همچنين به چند سوال ما پاسخ داده كه در زير مي خوانيد.

 با توجه به هم مرز بودن شهر سراوان با پاکستان و تردد کامیون های گازوئیل کش چند درصد به آسفالت خیابانها ضربه زده شده و تخریب ایجاد کرده اند؟

ج-اگر یک روز برای نیم ساعت در جاده منتظر باشید ملاحظه می کنید که تردد این کامیون ها بسیار زیاد است و علاوه بر آن مشکلات جانی و آتش سوزی های مهیبی به دنبال دارد و باعث تخریب آسفالت خیابان می شود و مشکلات زیادی به دنبال خود دارند.

-سازمانهایی مثل شرکت آب و فاضلاب و مخابرات که حفاری دارند چند درصد با شما هماهنگ اند و آیا تخریب  وحفاري هاي اجام شده خود را به موقع ومطابق با استانداردهاي لازم مرمت وبازسازي  می کنند  ؟

الحمدالله این سازمانها با ما تعامل دارند و در این مدت کوتاه شهردار شدن من مشکل خاصی نداشته ایم.

-در بحث ایجاد  انتخاب شهرداران محلات وشوراياران چه اقداماتی انجام داده اید؟

 با توجه به اينكه بنده چندسالي در خدمت يكي از مناطق شهر زاهدان  در خدمت شهرداران محلات وشورايان آن منطقه بود وتجربيات خوبي را در آنجا با شهرداران محلات داشتم   به اعضای شورای شهر و پيشنهاد انتخاب شورايار وشهرداران محلات رادادم  بنده هم از انتخاب شهرداران محلات وشوراياران استقبال می کنیم  اميدوارم  شهرداران و شورایارانی انتخاب شوند که بتوانند همیار و همگام با سیاست های شهرداری باشند  تا ما بهتر بتوانیم  براي شهركار کنیم 

-در پرداخت عوارض شهرداری همکاری مردم با شهرداری چگونه است؟

در قبل مردم در پرداخت عوارض همکاری نمی کرده اند اما حالا همکاری و تعاملشان زیاد شده است و انتظار داریم که مردم برای ساخت و ساز حتما مجوز ساختمانی بگیرند و بدون اخذ مجوز ساختمان به هیچ وجه شروع به کار نکنند  چون مصالح و لوازم آنها جمع آوری و از کاركردن آنها جلوگیری می شود.

-آیا شهرداری سراوان سازمان آتش نشانی دارد  ؟

این شهر هنوز به جمعیتی نرسیده است که سازمان داشته باشد ولی یک واحد آتش نشانی داریم که 5-4 دستگاه مستهلک و قدیمی دارد و چون فاصله های شهرها به هم نزدیک است و ما باید به آنهایی که در 50-60 کیلومتری ما هستند خدمات دهی کنیم  كه اين براي مابسیار سخت و سهمگین است  چون شهرهای هم جوار ما نیز فاقد ماشین آلات آتش نشانی هستند با توجه به اينكه شهرداري سراوان در اين زمينه  کمبود شدید دارد ولي ما امکان تجدید منابع و خریداری دستگاه هاي جديد وبه روزي را نداریم. گرچه از طريق استانداري   كمك هاي  بزرگ و شایسته ای شده است اما ما انتظار بیشتر داریم چون با توجه به منابع درآمدی کم شهرداری نمی توانیم خدمات در خور  مردم فرهنگ دوست اين شهر ارائه دهیم.

  برای پیاده روسازی چه کارهایی کرده اید؟

اقدامات بسیار خوبی در گذشته انجام شده  اكنون هم ما به مردم اعلام کرده ایم اگر با ما همكاري كنند برای اجرای هندسی پیاده روها و ساختن آنها  آمادگی داریم  الحمدالله با اقداماتي كه انجام شده مشکل سد معبر در سطح شهر تا حدی برطرف شده است مسئولین اداره جات دیگر مثل اماکن نیروی انتظامی- راهنمایی و رانندگی.و مردم خودشان  نياز است با ما همكاري همکاری کنند  

آیا ارگان های دولتی و مردم عوارضشان را پرداخت می کنند؟

مردم تمکن مالی ندارند و خیلی کم مراجعه می کنند اما از اداره جات انتظار بیشتر از این را داریم که حداقل عوارض خودشان را در قبال خدمات شهرداری پرداخت کنند و همکاری آنها ضعیف است.این شهرداری نزدیک به یک میلیارد تومان  از ادارات  وارگانهاي دولتي طلب دارد. بعضی از اداره جات معوقات خود را با توجه به اينكه در مصوبه ی ریاست جمهوری   مصوب شده بود باید ارگان های دولتی معوقات خود را به شهرداری ها پرداخت کنند،بعضي  پرداخت کردند اما بقیه هنور اقدام نکرده اند.

-آیا برنامه هایی برای ترمینال داخل شهر دارید و آیا تا به حال به طور سرزده از آنجابازدید کرده اید؟

بله چندین مرحله از آن جا بازدید شده و مشکلات روشنایی و سرویس بهداشتی داشته است و مشکل نبود مسجد و نمازخانه بوده که همه ی اینها برطرف شده است.همچنين برای تاکسی داران نیز جلسات متعددی داشته و همه آنها را دعوت کرده ایم.  اما از همه ی نیازها مهمتر نياز به تاسیس سازمان حمل و نقل داریم که بتواند خیلی از مشکلات ها را برطرف کند و بعد از آن ما در این شهر مشکل سوخت داریم و برای سوخت گیری هر تاکسی 1 تا 2 ساعت باید در نوبت باشد باتوجه به اینکه شهر ما اتوبوس درون شهری نیز ندارد شهروندان ما دچار مشكل مي شوند اگر تعداد جايگاه ها بيشتر شود تاكسي ها ديگر دوساعت منتظر گرفتن سوخت نخواهند بودر نتيجه بهتر خدمات دهي مي كنند.

وي همچنين در مورد ميدان ميوه وتربار گفت:یک میدان میوه و تره باري در شهر وجود دارد براي ساماندهي آنها جلسات مختلفی را با میوه فروشان و میدان داران داشته ایم و تصمیم گیری هایی شده است که مکان های مخصوص فروش سبزیجات و میوه داشته باشیم دست فروشها و را ساماندهی کنیم   .

وي در مورد  عملکرد واحد پلیس ساختمان به موارد زير اشاره كرد

1-تعطیل کار ساختمانی 52 مورد

2-جمع آوری سد معبر 25 مورد

3-اخطاریه به مغازه داران 4 مورد

4-کنده کاری آسفالت در سطح شهر بدون مجوز 3 مورد

5-گشت زنی در سطح شهر به صورت روزانه

وي در مورد   کار و عملکرد واحد خدمات شهربه موارد زير اشاره نمود

1-رفت و روب خیابانها و جمع آوری زباله طبق روال همیشگی

2-دفن زباله در سایت زباله

3-رفت و روب جمعه بازار به طور کامل 

4-خاکبرداری جوی خیابان نبوت بین انقلاب و امام خمینی

5-جمع آوری کامل زباله کانال شهرک شهید رجایی

6-نخاله برداری شهرک سبحان به میزان 3 سرویس

 شهردار سراوان در مورد بیلان عملکرد واحد فنی به موارد زير اشاركرد

1-صدور پروانه کار 9 فقره

2-صدور تمدید پروانه کار 11 فقره

3-عدم خلاف 2 فقره

4-پاسخ به کلیه استعلامات رسیده از کلیه ادارات ثبت اسناد- دفتر اسناد رسمی- زمین شهری- آب- برق و بانکها

5-بازدید از چند مورد تعطیل کار به وسیله پلیس ساختمان

 همچنين بیلان عملکرد واحد درآمد و اصناف شامل مارد زير مي باشند

1-صدور جواز کسب 47 مورد

2-تمدید جواز کسب 172 مورد

3-ابطال جواز کسب 18 مورد

4-انتقال جواز کسب 16 مورد

5-صدور مفاصا حساب نقل و انتقال 347 مورد

6-دریافت وصول عوارض سالیانه خودرو 645 مورد

7-صدور همه روزه قبض

8-اخذ عوارض از وسائل نقلیه توقیفی

9-پی گیری وصول عوارض برداشت شن ماسه از معدن و تهیه فرم رسیده عوارض در این خصوص

10-تهیه فرم رسید عوارض و پیگیری عوارض خدمات چمن مصنوعی

11-پیگیری امورات مربوط به کشتارگاه

12-کسب درآمد بالغ بر 999/815/625 ریال

مهندس رحيمي در مورد  عملکرد واحد تاکسیرانی به موارد زير اشاره نمود

1-صدور برگه مرخصی 38 مورد

2-صدور کارت تاکسیرانی 18 مورد

3-صدور مجوز معاینه فنی 8 مورد

4-بازدید متمرکز از آژانس ها و اخذ آمار روزانه از تاکسی های درون شهری

5-ایجاد 8 ایستگاه جدید تاکسی در سطح شهر

6-اختصاص تعداد 150 دستگاه خودرو سواری و ون جهت انتخابات مجلس

7-اعلام لیست 21 نفر از رانندگان آژانس و تاکسی درون شهری بعنوان راننده کشیک در ایام تعطیلات نوروزی در محل شهرداری سراوان

8-تمدید 5 مورد کارت تاکسیرانی

9-کسب درآمد بالغ بر -/000/420/62 ریال

 وي در مورد عملکرد واحد آتش نشانی به موارد زير اشاره كرد

1-مسکونی 1 مورد

2-نخلستان 2 مورد

3-زباله و نخاله 1 مورد

4-ماشین 2 مورد

5-مار 1 مورد

6-مانور اداری هلال احمر 1 مورد

وي ادامه داد شهر سراوان دارای دیدنیهای بسیار زیبا و گردشگری می باشد که عبارتند از:

*روستای زیارت*روستای کلپورگان*قلعه دزک*نگاران*نخلستان

وي در پايان گفت :همه ساكنين اين شهر در مقابل آباداني ويا تخريب آن مسئولند نگويند به ما ربطی ندارد!!!

چون  فضلای عهد قدیم چنین روایت برای ما داشته اند که: روزی، روزگاری موش که در خانه ای روستایی زندگی می کرد تله موشی را در طویله و آخور دید. مرغ، گاو و گوسفند را خبر کرد که  آگاه باشید که در طویله تله موشی بکار گذاشته اند بیایید مرا یاری کنید چون از شما کاری برمی آید همه گفتند: تله موشی مشکل توست و به ما ربطی ندارد!

از قضا و بد روزگار، ماری در تله افتاد و زن روستایی که برای جمع آوری تخم مرغ و دوشیدن گاو و گوسفند به طویله رفته بود مار او را نیش زد به همین منظور زن روستایی بیمار شد از مرغ برای زن روستایی سوپ ساختند، گوسفند را برای عیادت کنندگانش سر بریدند و گاو را برای مراسم ترحیم او کشتند و تمام این مدت موش از سوراخ دیوار به تماشا نشسته بود و به مشکلی که ظاهرا به دیگران ربطی نداشت می اندیشید آری شهروند محترم پس هر گاه مشکلی در سطح شهر پدیدار شد که به ظاهر به شما ربطی نداشت بدانید که حتما یک روزی ربط پیدا خواهد کرد تا در رفع آن به شهرداری کمک کنید!

 


مطالب مشابه :


دسترسی در سایت شهرداری تهران برای صدور مفاساحساب عوارض سالیانه خودرو

به صدور مفاصا حساب عوارض سالیانه مفاصا حساب عوارض سالیانه خودرو




سامانه عوارض خودرو

آمده ضمن اینکه عوارض سالیانه اتومبیل ها طبق اینترنتی عوارض خودرو و با وارد




شهدادی ها می توانند از تمام نقط کشور،عوارض سالیانه خودروی خود را به حساب شهرداری شهداد واریز نمایند

صدور مفاصا حساب و عوارض خودرو به حساب عوارض سالیانه خودرو خود




مدارک مورد نیاز برای وکالت انتقال خودرو:

4- شناسنامه خودرو. 5- مفاصا حساب پرداخت عوارض سالیانه




مدارک مورد نیاز برای وکالت انتقال خودرو

مدارک مورد نیاز برای وکالت انتقال خودرو خودرو. 5- مفاصا حساب پرداخت عوارض سالیانه




ادامه نقدی بر قانون تجمیع عوارض از دیدگاه حقوق ثبت اسناد(2)

1 ـ آیا مفاصا حساب صادره و نیز عوارض سالیانه هر یک عوارض سالیانه خودرو




لیست خدمات ارائه شده

(فیش نوسازی، فیش درآمد کسبی، درخواست مفاصا حساب) · عوارض سالیانه عوارض خودرو




نحوه محاسبه عوارض ساختمانی

مفاصا حساب برابر عوارض سالیانه عوارض سالیانه هر دستگاه خودرو




تنظیم سند اجاره در دفاتر اسناد رسمی نیازی به اخذ مفاصا حساب دارایی ندارد

دانلود حق التحریر و عوارض سالیانه و عوارض انواع خودرو به اخذ مفاصا حساب




شهر سراوان نياز به توجه مسئولين دارد

هاي پرداخت به موقع عوارض و پرداخت طلبكاري مفاصا حساب نقل خودرو سواری




برچسب :