توصیه‌های استاد حوزه علمیه به پشت‌ کنکوری‌ها

mandegari.jpg

توصیه‌های استاد حوزه علمیه به پشت‌

کنکوری‌ها


حجت الاسلام ماندگاری با انتقاد از اصرار خانواده‌ها برای قبول شدن فرزندانشان در یک رشته خاص گفت: نیت پدر و مادر باید این باشد که خدایا رتبه فرزند من در محضر تو برای ما مهم است و اینکه او روحیه دیانت و خدمت داشته باشد حال در هر رشته ای قبول شود مهم نیست.


حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری، استاد حوزه علمیه در برنامه سمت خدا که از شبکه سوم سیما پخش می‌شود به موضوع زندگی و بندگی پرداخت و گفت: خدای متعالی برای همه زندگی ما برنامه داده است و آرامش در پرتو عمل به این برنامه بدست می آید. همه زندگی ما کنکور است و قرار نیست که ما فقط در وقت گرفتاری و مشکلات به یاد خدا و ائمه بیفتیم.

وی در ادامه گفت: کنکور یک امتحان است تا خود را به خود نشان دهیم و ببینیم با آنچه خوانده ایم به این قابلیت رسیده‌ایم تا وارد مرحله بعد شویم یا خیر؟ اما چرایی کنکور برای این است که خود را محک بزنیم تا جایگاه واقعی خود را پیدا کنیم، تا کنکور وامتحان نباشد قابلیت‌های ما آشکار نمی‌شود، ما همیشه خود را محق می‌دانیم ولی امتحان باعث می‌شود شایستیگی هایمان آشکار شود و میزان صبر و شکرگزاریمان هویدا گردد.

مسؤول سابق نهاد رهبری در دانشگاه علم و صنعت در ادامه صحبت های خود افزود: مرحله اول در کنکور، درست خواندن و طبق برنامه پیش رفتن و مرحله دوم نیت است، نیت خانواده و دانش آموز از شرکت در کنکور و رفتن به دانشگاه نباید رسیدن به مادیات باشد.

وی ادامه داد: خانواده‌ها استرس دارند که دانش‌آموز در رشته خاصی قبول شود و این استرس را به او هم وارد می‌کنند که این مساله درست نیست. باید نیت پدر و مادر این باشد که خدایا رتبه فرزند من در محضر تو برای ما مهم است و اینکه او روحیه دیانت و خدمت داشته باشد حال در هر رشته ای قبول شود مهم نیست.

وی در ادامه گفت: در کنار نیت و تلاش برای درس خواندن آداب درس خواندن هم مهم است. مثلا تغذیه صحیح، ساعت خواب منظم، با وضو درس خواندن، نماز اول و قرآن خواندن، دعا کردن و صدقه دادن که البته این ها در کنار نیت و تلاش معنادار می‌شود. در آخر در کنار تلاش ، نیت و آداب باید به خدا توکل کرد و همه چیز را به او واگذار کرد، در این صورت نتیجه هر چه باشد قبول آن برای انسان راحت‌تر است.

عضو هیات امنای موسسه روایت سیره شهدا، فرمول دیگری تحت عنوان محدودیت یا محرومیت، کدام عاقلانه‌تر است را مطرح کرد و ادامه داد: محدویت یا همان قانون‌مندی در همه عرصه‌های زندگی عاقلانه‌ترین راه است، عقل می‌گوید خود را محدود کنید تا از بعضی چیزها محروم نشوید، هر غذایی را نخورید تا از نعمت سلامتی محروم نشوید. تبدیل زندگی به بندگی یعنی من محدودیت‌ها و قانون‌های خدا را رعایت می‌کنم تا از رحمت خدا محروم نشوم.

وی اظهار داشت: محدودیت‌های خدا که در قالب دین و شرعیت بیان شده باعث می شود که ما از سعادت آخرت محروم نشویم. کنکور هم دارای محدودیت‌هایی است که دست پرورده انسان است و برای این محدودیت‌ها کسی اعتراضی ندارد و لی برای محدودیت های خدا که همه‌اش به نفع انسان است داد اعتراض برخی بلند است.

این استاد حوزه علمیه تبدیل زندگی به بندگی را در پناه عمل کردن به قوانین الهی دانست و افزود: خداوند می‌فرماید: به عهد خود وفا کنید تا به عهدم با شما وفا کنم.

این کارشناس مسائل دینی محدودیت را در سه مرحله دانست وافزود: مرحله اول محدودیت در افکار است، یعنی فکری که رها و بدون کنترل باشد به سوء ظن نسبت به خدا روی می آورد، باید فکر را کنترل کرد و محدود نمود تا به رحمت الهی برسد.

وی بیان داشت: مرحله بعدی، محدودیت دل و مرحله بعد محدودیت رفتار است، اگر بنده این سه را کنترل کند خداوند به وعده های الهی درباره او عمل خواهد کرد.

این استاد حوزه علمیه آرامش را نتیجه دیگر بندگی خدا دانست و خطاب به کنکوری‌ها گفت: استرس را از خود دور کنید، زمان باقیمانده فرصت مطالعه عمومی و بسته بندی آموخته هاست، از شب بیداری پرهیز کنید و بیشتر به مباحثه با دوستان بپردازید تا مطالب در ذهنتان منسجم شود. همچنین ارتباطات معنوی خود را تقویت کنید. نماز اول وقت و خواندن روزانه یک صفحه قرآن به مطالعات ما برکت می‌دهد. در روند زندگی وقتی کم می‌آورید از دین مایه نگذارید از دنیا مایه بگذارید.

وی در پایان خطاب به خانواده‌ها اظهار داشت: خانواده ها سعی کنند محیط آرامی را مهیا کنند و به فرزندانشان استرس وارد نکنند و آنها را مطمئن کنند که برای آنها گام برداشتن در مسیر الهی کافیست و هر رشته ای که قبول شوند مهم نیست اصل در دیانت و خدا محوری است.


مطالب مشابه :


توصیه‌های استاد حوزه علمیه به پشت‌ کنکوری‌ها

بسیج طلاب کرج سایت تحلیلی خبری هادیان توصیه‌های استاد حوزه علمیه به




‬دوره تربیت معلم قرآن کریم در حوزه‌های علمیه کشور برگزار می‌شود

وبلاگ مسئول عقیدتی سیاسی بسیج طلاب کرج. حوزه‌های علمیه به سایت معاونت تهذیب حوزه




سیره عملی مرحوم آیت‌الله مشکینی برای تمام اقشار جامعه الگو است

بسیج طلاب کرج سایت تحلیلی خبرگزاری رسا‌‌ ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، روحانیت و




اطلاعیه حوزه علمیه زرین دشت

اطلاعیه حوزه علمیه 46 کرج مرکز تخصصی شیعه شناسی سایت ستاپ




در مشهد؛ ضبط خاطرات هم‌مباحثه ای مقام معظم رهبری آغاز شد

بسیج طلاب کرج سایت تحلیلی یکی از افتخارات زندگی این استاد اخلاق حوزه علمیه بنا به گفته




استدلال قرآنی آیت‌الله جوادی آملی درباره علم غیب ائمه

بسیج طلاب کرج سایت تحلیلی این استاد عالی حوزه علمیه قم با اشاره به آیه شریفه




تجلیل از بزرگان و احیاگران علوم دینی سیره اهل بیت طاهرین است

بسیج طلاب کرج سایت تحلیلی اسلامی در همایش نام آوران حوزه علمیه اصفهان به




به یک مادر اجاره ای نیازمندیم ؟؟؟؟؟

طلبه حـــوزه علمیـــه اجاره در شهریار کرج زندگی می کند و سایت حوزه علمیه




ثبت نام حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور برای سال 1390-91

نرسد، داوطلبان برای سال آینده ذخیره خواهند بود. منبع: بخش پذیرش سایت حوزه های علمیه




پاسخگویی به احکام روزه در سامانه پیام کوتاه دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی

بسیج طلاب کرج حوزه علمیه ی امام صادق سایت تحلیلی خبری هادیان




برچسب :