گزارش شناخت دوره توجیهی بدو خدمت کارکنان قسمت (3)

- سرشماری سالانه و ثبت اطلاعات:

هر خانه بهداشت، در شروع كار و در آغاز هر سال، باید اطلاعات آماری كاملی از منطقه تحت پوشش خود جمع آوری كند. برای این كار، منازل هر یك از روستاهای تحت پوشش طبق نظم خاصی شماره گذاری می شود. تعداد خانوارها و تعداد افراد هر خانوار به تفكیك نام، سن جنس، نسبت با سرپرست خانوار، شغل و میزان سواد، بارداری، معلولیت و بیماری مزمن و تغییرهای جمعیتی خانوار(ازدواج، مرگ، مهاجرت) و ... ثبت می گردد. مشخصات مجتمعهای موجود (آب، فاضلاب، نوع مصالح بكار رفته در مسكن و دفع فضولات....)، شرایط محیطی(را ه ارتباطی، فاصله ها، اماكن عمومی و...)، چگونگی مواد غذایی و تغذیه مردم و نیز سایر اطلاعات لازم در پرونده خانوار ثبت می شود. برای این مقصود، تهیه فرمهای خلاصه و حتی المقدور آسان و ساده اهمیت بسیاری دارد. پس از سرشماری اولیه یا سالانه، گروههای سنی، جنسی، شغلی و... كه برنامه مراقبت بهداشتی معینی دارند، دسته بندی، ثبت و برنامه مراقبت بهداشتی آنها تنظم می گردد. با جمع آوری و دسته بندی این اطلاعات وسعت عمل، حجم فعالیت و میدان عملیاتی خانه بهداشت روشن می شود.

-آموزش بهداشت عمومی

- مشكل ترین، مهمترین و امید بخش ترین نقش خانه بهداشت، آموزش بهداشت است . بعلت ظرافت، بردباری و دقت فراوانی كه در این كار لازم است، انتظار می رود وقت زیادی را بخود اختصاص دهد.

خانواده و مدرسه، كه بیش از دو سوم هدفهای آموزشی بهداشت عمومی را در خود دارد، مناسبترین و بارورترین عرصه های این فعالیت است. اگر آموزشهای خانه بهداشت در این عرصه ها بخصوص در مدرسه، موفقیت آمیز باشد، معلمان در مدرسه و كودكان در خانه تداوم بخش مفاهیم مورد نظر خواهند بود. كودك به اقتضای قدرت فراگیری با سرعت بیشتری به تغییر رفتار دست می یابد، این رفتارهای تغیر یافته را به میان خانواده می برد و عادتهای نو و صحیح را به دیگران انتقال می دهد. این كیفیت نه تنها در حال حاضر بر مجموعه آگاهیها و رفتار خانواده اثر مستقیم می گذارد بلكه آشنایی و آمیختگی نسل آینده را نیز با مفاهیم و رفتار بهداشتی افزون تر می سازد. بعبارت دیگر خارج ساختن نقش آموزش بهداشت از قالب تنگ موجود، شاید تنها راه تأمین و تضمین آگاهیهای بنیانی و مؤثر بهداشتی باشد. در این راه فراهم آوردن موجبات آموزشی معلمان مدارس روستایی و كسانی كه با جمعیتهای گروهی سر وكار مستمری دارند نقشی سازنده و پرسود خواهد داشت. بخش عمده دیگری از آموزشهای بهداشت در جریان مراقبتها و بصورت چهره به چهره خواهد بود كه مؤثرترین طرق آموزش بهداشت است.

- تشكیل گروههای داوطلب و شوراهای محلی بهداشت

اگر ضابطه انتخاب فرد بومی درست انجام گیرد، بدلیل آشنایی عمیق كاركنان بومی با آداب و رسوم محل، باورها و اعتقادهای مردم و استفاده از گویشهای محلی امكان برقرای ارتباط كاركنان خانه بهداشت با جامعه و نفوذ آموزشهای آنان در مردم محل خدمت بیشتر خواهد بود. جلب اعتماد مردم موجب می گردد كه علاقمندی و گرایش آنان برای مشاركت در فعالیتهای بهداشتی افزایش یابد. مشاركت و مداخله مردم در خدمات بهداشتی كه عامل تعیین كننده ای برای مراقبت از خویش(self-care) و خود اتكایی (self-reliance) جامعه است، باید اساسی ترین خط مشی نظام بهداشتی كشور باشد. در این راستا كاركنان بومی خانه بهداشت مناسبترین گروه برای پایه گذاری و گسترش این مشاركتها بشمار می روند. مثلاً ، استفاده كاركنان از بستگان و دوستان خویش برای انجام بعضی از كارها مثل پیگیری و تبلیغ كسانی كه در موعد مقررمراجعه نمی كنند و یا نامنظم مراجعه می نمایند، انجام برخی از خدمات نظیر وزن كردن زنان حامله و كودكان، درست كردن محلول ORS و... می تواند مقدمه ای باشد كه بتدریج به تشكیل گروههای داوطلب، در زمینه هر یك از خدمات و تشكیل شوراهای محلی بهداشت منجر گردد.

- مراقبت از زنان باردار:

- نگهداری آمار دقیق و تشكیل پرونده برای كلیه زنان باردار پیگیری آنها در مراحل مختلف پیشرفت حاملگی

- تكمیل فرم مراقبت دوران بارداری در اولین دیدار زن باردار، ثبت سوابق و نتجه زایمانهای قبلی، درج نتایج اولین معاینه در فرم مراقبت

- برآورد تاریخ تقریبی زایمان و درخواست آزمایشهای تشخیصی لازم

- در دیدارهای بعدی: زنان باردار در شش ماه اول حاملگی ماهی یكبار، در ماه هفتم و هشتم دوبار و در ماه نهم هر هفته یكبار تحت مراقبت قرار می گیرد، تا دوران حاملگی را با شرایط مناسبی به پایان برسانند. سنجش پیشرفت حاملگی، آموزش زن باردار در مورد تغذیه، ورزش، پوشاك، مراقبت از پستانها، اهمیت دادن آغوز ، تغذیه با شیر مادر و سایر مراقبتهای دوران بارداری، تزریق واكسن كزاز یا تؤام ، آموزش طرز مراقبت صحیح از نوزاد، روش درست شیر دادن، تغذیه شیر خوار و...

- اعزام زنان باردار نیازمند مراقبتهای ویژه به مركز بهداشتی درمانی مربوطه

- مساعدتهای لازم برای تأمین امكان زایمان سالم و بهداشتی برای زنان حامله تحت نظر، اعم از همكاری با مامای محلی یا معرفی و فراهم آوردن تسهیلات لازم برای اعزام آنها به مركز بهداشتی درمانی و ثبت جریان و نتیجه زایمان در پرونده مادر.

- آموزش مراقبتهای بعد از زایمان و كمك به انجام آنها

مراقبت از كودكان 8-0 سال

- تکامل کودک ازدوران جنینی آغاز میشود وبامراقبت وتغذیه مطلوب دردوران بارداری , فرصت رشد وتکامل مطلوب کودک که حق طبیعی اوست فراهم میشود. مهمترین دوران تکامل مغزی کودک دردوسال اول زندگی است که نقش قابل ملاحظه ای برعملکرد ذهنی , جسمس,روانی,اجتماعی وایمنی کودک دارد تجربیاتی که کودک درسالهای سوم تاپنجم زندگی کسب میکند اورا برای کسب مهارتهای اجتماعی ویادگیری دردوران مدرسه آماده میسازد. تجربیات ومهارتهای کودک دردوران 8-6 سالگی که بدوورود به مدرسه است درقدرت یادگیری اودر دوران تحصیل حیاتی است . بنابراین مراقبت ازکودک , حمایت , آموزش ورشد وتکامل مطلوب , ازدوره لقاح آغاز میشود ونه تنها مراقبت کودک بلکه مراقبت ازمادر نیز برای بقاء رشدوتکامل کودک حائز اهمیت است .

- کودکانی که ازمراقبت مطلوب برخوردار هستند در آموزش وسایر خدمات اجتماعی ازبقیه جلوترهستند . توان تولید بیشتری دارند وبه قانون بیشتر احترام میگذارند , لذا هزینه های آینده برای آموزش , بهداشت وهزینه های اجتماعی کاهش خواهد یافت وسرمایه های اجتماعی فزونی می یابد.

توجه خاص به تکامل آنها درسنین زیر 8سال وبه ویژه زیر 5 سال از , ازاهمیت ویژه ای برخوردار است

برنامه مراقبت کودک سالم به دنبال یافتن راهی برای جداکردن کودکان سالم ازکودکان به ظاهر سالم یا مستعد به بیماری است که هنوز نشانه های بیماری درآنها مستقر نشده است . درحقیت هدف این برنامه طراحی نظام غربالگری استاندارد مراقبت کودکان صفرتا هشت سال واجرای آن میباشد.

خلاصه ارزیابی وطبقه بندی برای تمام كودكان كمتر از 8 سال

ازمادر درمورد سلامت كودك سوال كنید

اگر برای مراقبت های دوره ای مراجعه كرده است مراحل زیر رادنبال كنید

(اگر برای مراقبت ویژه آمده است مراقبتهای پیگیری رابه عمل آورید)

 

كنترل كودك ازنظر نشانه های خطر، وضعیت عمومی

كنترل كودك كمتراز 2ماه از نظر وضعیت زردی

كنترل كودك ازنظر وضعیت وزن

كنترل كودك ازنظر وضعیت قد

كنترل كودك ازنظر وضعیت دورسر

كنترل كودك ازنظر دهان ودندان

كنترل كودك ازنظر وضعیت بینایی

 

كنترل كودك ازنظر وضعیت تكامل

وضعیت واكسیناسیون ومكمل های دارویی كودك راكنترل كنید وتصمیم بگیرید آیا امروز نیاز به واكسن یا داروی مكمل دارد ؟

سپس توصیه های لازم راارائه وبامادر مشاوره كنید

گزارش شناخت دوره توجیهی بدو خدمت بهورزان4

 

تنظیم خانواده

- آموزش ، اجرا و پیگیری برنامه های تنظیم خانواده در زنان 10 تا 49 ساله شوهردار این گروه ماهی یكبار مورد مراقبت قرار می گیرند.

آموزش و مراقبتهای تغذیه ای

مواد غذائی، چكونگی پخت و مصرف آنها در مناطق مختلف كشور، تابع شرایط اقلیمی- جغرافیایی، سنتها و عادات مردم آن ناحیه است. شناخت این ویژگیها، تعیین علل و نوع كمبودهای غذایی باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. جا دارد كه آموزشهای خانه بهداشت بطور عمده در جهت یافتن راههای استفاده صحیح از مواد غذایی موجود عادت كنند و بتدریج مواد غذایی لازم و جدید در عادتهای غذایی آنان را یابد. مثلاً اگر كارشناسان تغذیه مراكز بهداشت استانها ضمن بررسیهای خود برای شناخت منابع غذایی رایج در منطقه، كمبودی در مصرف سبزیهای تازه ملاحظه كنند. باید طبق برنامه ریزی دقیقی محوطه حیاط خانه های بهداشت را به عرصه ای برای كاشت انواع سبزیها، گوجه فرنگی و ... بدل كنند و طرز كاشت، برداشت و استفاده از مواد مذكور را توسط بهورزان عملاً به مردم بیاموزند. نگهداری و پخت صحیح مواد غذایی قابل دسترس نیز باید قسمت دیگری از فعالیتهای خانه های بهداشت باشد.

مراقبت از دانش آموزان و بهداشت مدارس

- بازدیدهای منظم از مدارس روستاهای تحت پوشش در طول سال تحصیلی و تشكیل جلسات آموزشی برای دانش آموزان

- معاینه جمعی دانش آموزان بطوری كه هر دانش آموز در طول سال تحصیلی دو بار مورد معاینه قرار گیرد. در این معاینه ها، دانش آموزان باید از نظر ضایعات قارچی مو، ضایعات پوستی دیگر، ورم ملتحمه، تراخم، مشكلات دید و شنوایی و... در بررسی و موارد مشكوك به پزشك ارجاع داده شوند.


مطالب مشابه :


گزارش شناخت

فرم تكميل شده گزارش شناخت دوره ي توجيهي ( پاسخ هاي گزارش شناخت ) ـ به دوره های




گزارش شناخت دوره توجیهی بدو خدمت کارکنان قسمت (3)

گزارش شناخت دوره توجیهی بدو




مفهوم گزارش توجیهی

نحوه ارزيابي گزارش توجيهي طرح موقع منابع بانك در يك دوره معقولي شناخت محصول و




برنامه رسیدگی:اطلاعات مالی اتی (گزارش توجیهی افزایش سرمایه)

پس از کامل شدن اطلاعات و باتوجه به شناخت اوليه واقعي دوره مالي گزارش توجيهي




گزارش کارآموزی شرکت گاز ملی ایران

بزرگترین دانلود گزارش دوره های آموزشی شناخت دانلود مقاله و پروژه و طرح توجيهي .




گزارشگري‌ مالي‌ ميان‌ دوره‌اي

و هم‌ شناخت‌ در دوره وقوع‌ در گزارش‌ ميان‌دوره‌اي توجيهي و




برگزاري جلسه ى توجيهي براى منتخبين شركت كننده در جشنواره ىً استاني الگوهاى روش هاى نوين تدريس

برگزاري جلسه ى توجيهي براى منتخبين موضوع: گزارش جشنواره ى دوره ى پيش با




گزارش برنامه آموزش یخ و برف

گزارش برنامه شناخت ابزار و تجهيزات كوهنوردي به برگزاري برنامه‌هاي آموزشي منحصر نشود و




ابلاغ دستورالعمل نحوه توسعه و استمرار ارزشيابي كيفي – توصيفي در دوره ابتدايي

توصيفي در دوره به گزارش مركز اطلاع رساني متنوع ، ضمن شناخت دقيق تر




برچسب :