يك فوق تخصص گوارش:

يك فوق تخصص گوارش و كبد، مسموميت‌هاي غذايي، اسهال‌هاي مسافرت و يبوست را از بيماري‌هاي گوارشي شايع در فصل گرما عنوان كرد و با بيان اين كه احتمال بروز مسموميت‌هاي غذايي با مصرف ماهي و انواع كباب‌ها به ويژه در مسافرت‌ها بيشتر است، بر مصرف غذاهاي كم حجم و مايعات زياد در اين بيماري‌ها تاكيد كرد و گفت: مصرف آنتي بيوتيك و داروهاي خوراكي قوي در مسوميت‌هاي غذايي توصيه نمي‌شود.

دكتر حسين خدمت، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا با اشاره به مسموميت‌هاي غذايي به دنبال مصرف غذاي آلوده، ادامه داد: آشنايي با علايم اين بيماري مهم است؛ چرا كه ارائه شرح حال نادرست بيمار به پزشك، ممكن است منجر به تجويز داروهاي اشتباه شود. مسموميت‌هاي غذايي بويژه پس از مصرف فست‌فودها و غذاهاي حاوي مواد نگهدارنده، گاهي به صورت سردرد بروز مي‌كند كه پس از چند ساعت برطرف مي‌شود. انواع شديد مسموميت‌هاي غذايي ممكن است، سردرد همراه با تهوع، استفراغ و يا دل پيچه و اسهال را به دنبال داشته باشد. اين در حالي است كه ممكن است همه اين علايم در بيمار ظاهر نشوند.

احتمال بروز مسموميت‌هاي غذايي با مصرف ماهي و انواع كباب‌ها بيشتر است

اين متخصص گوارش با بيان اينكه ظاهر، طعم و بوي طبيعي مواد غذايي دليلي بر سالم بودن آنها نيست، ادامه داد: برخي باكتري‌هاي موجود در غذا در روده سبب مسموميت شده و در سيستم گوارش تاثير مي‌گذارند. احتمال مسموميت با مواد غذايي مانند ماهي و گوشت به ويژه انواع كباب‌ها بيشتر است.

در مسموميت‌هاي غذايي از غذاهاي كم حجم و مايعات زياد استفاده شود

وي ادامه داد: همچنين احتمال مسموميت به دنبال مصرف ميان وعده‌هايي مانند بستني، چيپس، آب ميوه و ... كه از دست فروش‌ها تهيه مي‌شود، بيشتر است. در مجموع در مسموميت با هر علتي لازم است كه غذاها با حجم كمتر و در دفعات بيشتري مصرف شود. همچنين مصرف مايعات زياد در مسموميت‌هاي غذايي توصيه مي‌شود.

مصرف آنتي بيوتيك و داروهاي خوراكي قوي در مسوميت‌هاي غذايي توصيه نمي‌شود

دكتر خدمت گفت: در مسموميت‌هاي غذايي نياز فوري به مصرف آنتي بيوتيك و داروهاي خوراكي قوي نيست و بايد از اين امر پرهيز شود؛ چرا كه مصرف داروهاي قوي در درمان مسموميت‌ها، ممكن است بيماري‌هاي بعدي را سبب شود. به عنوان نمونه مصرف داروهاي قوي براي درمان اسهال ناشي از مسموميت‌ها، ممكن است يبوست شديد و حتي خونريزي‌هاي يبوست را به دنبال داشته باشد. در مجموع بايد از تجويز داروهاي اضافي پرهيز شده و از حداقل دارو استفاده شود.

وي با تاكيد بر استفاده از آبهاي جوشيده و يا آب معدني در مسافرت‌ها، ادامه داد:‌همچنين به منظور جلوگيري از بروز بيماري‌هاي گوارشي در مسافرت‌ها لازم است مواد غذايي و كنسروها قبل از مصرف به صورت كامل گرم و جوشانده شوند.

تاكيد بر مصرف زياد سبزي و ميوه در فصل تابستان

اين فوق تخصص گوارش و كبد با تاكيد بر مصرف زياد سبزي و ميوه در فصل تابستان گفت: لازم است ميوه و سبزيجات قبل از مصرف با مواد شوينده و مواد ضد عفوني كننده شست‌وشو شوند.

وي با بيان اينكه معمولا علت بروز اسهال‌هاي مسافرت مشخص نمي‌شود، گفت: در اغلب موارد عدم رعايت بهداشت مواد غذايي و دست آلوده مهم‌ترين علت بروز اسهال‌هاي مسافرت هستند. در اسهال‌هاي مسافرتي نيز به هيچ وجه مصرف آنتي بيوتيك توصيه نمي‌شود. در اين بيماري نيز مصرف مايعات زياد و غذاهاي سالم كم حجم بسيار موثر است و در صورت برطرف نشدن بيماري پس از گذشت دو تا سه روز و يا دل درد شديد در اين بيماري، بايد با نظر پزشك دارو مصرف كرد.

محدوديت‌هاي غذايي در مسموميت‌ها و اسهال‌ها توصيه نمي‌شود

وي با بيان اينكه معمولا در مسموميت‌هاي غذايي و اسهال‌هاي ناشي از آن برخي به اشتباه محدوديت‌هاي ويژه غذايي را توصيه مي‌كنند، گفت: اين در حالي است كه هنگام بروز مسموميت‌هاي غذايي، سيستم گوارشي در شرايط بحراني به سر مي‌برد و به مواد غذايي بهتري احتياج دارد؛ بنابراين مصرف هر ماده غذايي علايم بيماري را تشديد مي‌كند اما مصرف نكردن مواد غذايي و بهره گيري از رژيم‌هاي تغذيه‌اي موقت، سبب حادتر شدن شرايط مي‌شود.

مصرف مايعات كافي براي جبران آب بدن در شرايط گرما لازم است

فرد گرمازده به تدريج به شرايط طبيعي بازگردانده شود

وي، گرمازدگي را از ديگر بيماري‌هاي شايع فصل تابستان عنوان كرد و گفت: در گرمازدگي بايد بيشتر به پيش‌گيري فكر كرد؛ چرا كه گرمازدگي شديد، خطرناك بوده و ممكن است به مرگ بيانجامد. به همين دليل استفاده از پوشش مناسب و مصرف مايعات كافي به منظور جبران آب بدن در شرايط گرما بسيار لازم است؛ بنابراين عدم مصرف آب در گرما مي‌تواند به گرمازدگي و در موارد شديد حتي به نارسايي كليه و ارگان‌هاي حياتي بدن منجر شود.

دكتر خدمت خاطرنشان كرد: استفاده از دوش آب سرد، پاشويه و مصرف زياد مايعات مي‌تواند در جلوگيري از گرمازدگي بسيار موثر باشد. همچنين فرد گرمازده بايد به تدريج به شرايط طبيعي بازگردانده شود.

اين فوق تخصص گوارش با بيان اينكه يبوست نيز ممكن است به دليل استرس‌هاي مسافرت، عدم دسترسي به سرويس‌هاي بهداشتي و عدم دسترسي به ميوه و سبزيجات بروز كند به ايسنا گفت: به منظور جلوگيري از يبوست در فصل تابستان لازم است مايعات، ميوه و سبزيجات زيادي با رعايت شرايط بهداشتي مصرف شود.


مطالب مشابه :


يك فوق تخصص گوارش:

يك فوق تخصص گوارش و كبد، مسموميت‌هاي غذايي، اسهال‌هاي مسافرت و يبوست را از بيماري‌هاي




متخصص داخلی

بانک اطلاعات پزشکان و مراکز درمانی اراک فوق تخصص خون فوق تخصص گوارش،کبد




دکتر محمد قزلو سرپرست مركز آموزشي درماني حضرت اميرالمومنين (ع) اراک شد

از سوی دکتر مجید رمضانی قائم مقام وزیر و رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک فوق تخصص گوارش




دکتر محمد قزلو

فوق تخصص گوارش و کبد. خ شهید بهشتی- روبروی امامزاده طبقه فوقانی داروخانه بو علی تلفن:32215975-32231947




آدرس و تلفن پزشكان متخصص نوار عصب و عضله

فلوشيپ درد و فوق تخصص فوق تخصص گوارش. اراک-خیابان شهید بهشتی-ساختمان




بالون معده

وبلاگ ما اتاق عملی های 92 اراک در اين روش، پزشک فوق تخصص گوارش توسط آندوسكوپي و پس از




افتخار آفرینان خلج

- دکتر فریبا عربگل فوق تخصص اداره برق اراک - دکتر حسین علیمددی فوق تخصص گوارش




سرطان معده در ایران

سرطان معده به عنوان شایع‌ترین سرطان دستگاه گوارش محسوب فوق تخصص گوارش و اراک صلاح123




بهترين جراح مغز و اعصاب دنیا

مطالب ذکر شده در وبلاگ لزوما به تخصص بنده مربوط دستگاه گوارش سايت فوق




برچسب :